Gönderen Konu: LPG taktırmak ???  (Okunma sayısı 16146 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG taktırmak ???
« Yanıtla #60 : Eylül 14, 2012, 23:54:34 »
şehirler arası 90 110 arası gıdersenız cok rahat 5.6 yı görür.yeni teknoloji 1.6 arbaların tamamında bunu görmek mümkün
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Eylül 14, 2012, 23:54:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '19
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Eylül 15, 2012, 22:17:54 »
arkadaşlar bugün uzun yola gittiğim ve yaktığım değer arabamda 2 çizgi gösteren benzin vardı üzerine 100 liralık aldım 4 çizgi oldu ve 300 km yol yaptım klima full açık ve yol rampalı.Yaktığı değer 5.6
2019 Toyota Corolla Passion

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Eylül 17, 2012, 16:54:40 »
ben 6.6 dan aşağı hiç inemedim tebrikler ,
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Eylül 17, 2012, 17:43:31 »
5,6 iyi bir değer gerçekten. Gittiğiniz yol şehiriçi olmayan ve düz bir yol demektir. Gerçi siz rampalı demişsiniz. Rampadan rampaya fark var tabi ki. Ben 1,6 motorumla düz şehirler arası yolda zaman zaman 4. vitesle 3,5  ve  3,0 dahi yakalayabiliyorum çok hız yapmadan.fakat çoğu zaman 5,0  ve 5,5 arasında kalıyorum. Ancak iş rampaya gelince rampadan rampaya fark ediyor elbette . 7,0 ile 10 lt arasını ancak tutturabiliyorum. Baktığınız zaman ortalama tüketimde 7,0 lt ın altına hiçbir zaman düşemedim. Şöyle de bir durum var, eğer siz bu değerlerle çok az yakıt tüketiyorsanız LPG ile neredeyse şu an yakıta ödediğinizin yarısından biraz daha fazlasını yakarsınız. Şöyle söyleyelim ; litresini 4,60 liradan aldığınız benzini 3 liradan alabileceğinizi söyleseyler içiniz bir hoş olmaz mıydı =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Eylül 17, 2012, 19:16:07 »
Arkadaşlar biliyorsunuz benzin 4.58 olunca lpg taktırmayı düşünüyorum aracıma ama araç garaj arabası pek fazla bindiğim söylenemez.2 senede 10.000 km yaptım sizce taktırmalı mıyım ? Taktırmak istersem hangi markaları önerirsiniz.
Soner Bey, bana göre yılda 10.000 km yapılsa bile gerekmez. hele çoğunlukla şehir içi km ise hiç gerekmez. iyi bir lpg 1500 civarı, işletmesi falan 200 tl yi bulur. Araba da modelli ise yıpratmanın alemi yok. ama ben 2005  model, 50.000 km deki aracıma taktırdım, mecburen. Çünkü yılda 25.000 e yakın yol yapıyorum. bir de lpg de beni bezdiren şey: bagajda kapladığı yer. kısacası hesabınız yapın, bence benzinli kullanarak yılda 500 lira yakıttan zarar etmek zarar sayılmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Eylül 17, 2012, 21:15:55 »
5,6 iyi bir değer gerçekten. Gittiğiniz yol şehiriçi olmayan ve düz bir yol demektir. Gerçi siz rampalı demişsiniz. Rampadan rampaya fark var tabi ki. Ben 1,6 motorumla düz şehirler arası yolda zaman zaman 4. vitesle 3,5  ve  3,0 dahi yakalayabiliyorum çok hız yapmadan.fakat çoğu zaman 5,0  ve 5,5 arasında kalıyorum. Ancak iş rampaya gelince rampadan rampaya fark ediyor elbette . 7,0 ile 10 lt arasını ancak tutturabiliyorum. Baktığınız zaman ortalama tüketimde 7,0 lt ın altına hiçbir zaman düşemedim. Şöyle de bir durum var, eğer siz bu değerlerle çok az yakıt tüketiyorsanız LPG ile neredeyse şu an yakıta ödediğinizin yarısından biraz daha fazlasını yakarsınız. Şöyle söyleyelim ; litresini 4,60 liradan aldığınız benzini 3 liradan alabileceğinizi söyleseyler içiniz bir hoş olmaz mıydı =)
osman bey gittiğim yol yayla yolu Adana-Pozantı yolunu bilirseniz beni daha iyi anlarsınız orda bayağı bir km yokuş var ama dediğiniz gibi yokuştan yokuşa değişiyor.Hızım 100 le gidiyorum benim aracımda 1,6 comfort extra.Benim 6.vitesteki değeri bu ama zaman zaman 5 e aldığımda oluyor ama çoğunluk 6.viteste.Sonuçta bana 300 km yolun 4.58 benzin fiyatıyla maliyeti 80 lira oluyor.Klimam da full açık ve hiçbir şekilde arabamın performansında bir düşüş yaşamıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Eylül 18, 2012, 15:51:16 »
osman bey gittiğim yol yayla yolu Adana-Pozantı yolunu bilirseniz beni daha iyi anlarsınız orda bayağı bir km yokuş var ama dediğiniz gibi yokuştan yokuşa değişiyor.Hızım 100 le gidiyorum benim aracımda 1,6 comfort extra.Benim 6.vitesteki değeri bu ama zaman zaman 5 e aldığımda oluyor ama çoğunluk 6.viteste.Sonuçta bana 300 km yolun 4.58 benzin fiyatıyla maliyeti 80 lira oluyor.Klimam da full açık ve hiçbir şekilde arabamın performansında bir düşüş yaşamıyorum.
Soner bey ben o yolları kim bilir kaç defa kullanmışımdır benim araç orada genellikle 4'e düşüyordu bu arada aracım 1.33 comfort corollaydı... Ve 1.33 olmasına rağmen en sakin kullanım da 7.5 lt'nin altına düşmüyordu o yol bildiğin rampa... Ya sizin gösterge de arıza var ya siz farkında değilsiniz o araç dizel :) Hadi gerçekten o yolda 5.6 yaktı diyorsunuz anladım peki bu tüp konusu nerden geliyor ben onu anlamadım. Bu araç böyle yakıyorken ve siz tüp diyorsanız silin arkadaş beni bu forumdan :D
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Eylül 18, 2012, 17:29:23 »
Soner bey ben o yolları kim bilir kaç defa kullanmışımdır benim araç orada genellikle 4'e düşüyordu bu arada aracım 1.33 comfort corollaydı... Ve 1.33 olmasına rağmen en sakin kullanım da 7.5 lt'nin altına düşmüyordu o yol bildiğin rampa... Ya sizin gösterge de arıza var ya siz farkında değilsiniz o araç dizel :) Hadi gerçekten o yolda 5.6 yaktı diyorsunuz anladım peki bu tüp konusu nerden geliyor ben onu anlamadım. Bu araç böyle yakıyorken ve siz tüp diyorsanız silin arkadaş beni bu forumdan :D
Oğuz bey arabamda hiçbir arıza yok yeni 10.000 bakımdan çıktım ve arabam 1.6 yani benzinli toyotalarda dizel sadece 1.4 motorlarda var  :).Ben ilk başlarda tüpü benzin pahalılığından düşünmüştüm ama yorumlardan sonra arabamda tüpün gereksiz olduğu kanısına vardım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Eylül 18, 2012, 17:51:32 »
Oğuz bey arabamda hiçbir arıza yok yeni 10.000 bakımdan çıktım ve arabam 1.6 yani benzinli toyotalarda dizel sadece 1.4 motorlarda var  :).Ben ilk başlarda tüpü benzin pahalılığından düşünmüştüm ama yorumlardan sonra arabamda tüpün gereksiz olduğu kanısına vardım.
Soner bey zaten ben takıldım da :)  hani nasıl derler öpün başınızın üzerine koyun aracınız bi dizel kadar az yakıyor hiç gerek yok hele de benim gibi şehir içi 11-12 lt. yakıp şehir dışında en sakin 7'nin altına düşemeyenler ne yapsın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #69 : Eylül 18, 2012, 18:15:02 »
Arkadasım size tavsiyem öncelikle düzgün bir ölçüm yapmanız... göstergedeki çizgilerle aracın kaç yaktığını belirlemeniz fazlasıyla hatalı sonuçlar verecektir.
Deponuzu doldurup km yi sıfırlayın. belirli bir km yol gittikten sonra tekrar deponuzu tam olarak doldurup hesabınızı ona göre yapın. hatta mümkünse deponuzu aynı pompadan doldurtun. bunu denedikten sonra aracınızın gerçekten kaç TL yaktığını öğrenebiliriz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Eylül 18, 2012, 18:50:38 »
Arkadasım size tavsiyem öncelikle düzgün bir ölçüm yapmanız... göstergedeki çizgilerle aracın kaç yaktığını belirlemeniz fazlasıyla hatalı sonuçlar verecektir.
Deponuzu doldurup km yi sıfırlayın. belirli bir km yol gittikten sonra tekrar deponuzu tam olarak doldurup hesabınızı ona göre yapın. hatta mümkünse deponuzu aynı pompadan doldurtun. bunu denedikten sonra aracınızın gerçekten kaç TL yaktığını öğrenebiliriz...

Kesinlikle katılıyorum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Eylül 18, 2012, 19:04:55 »

Aynısını uyguluyorum çetinay bey ve değerlerim de söylediğim gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #72 : Eylül 18, 2012, 22:59:22 »
arkadaşlar bugün uzun yola gittiğim ve yaktığım değer arabamda 2 çizgi gösteren benzin vardı üzerine 100 liralık aldım 4 çizgi oldu ve 300 km yol yaptım klima full açık ve yol rampalı.Yaktığı değer 5.6

O zaman sorun yok, siz ölçümünüzü yukarıda bahsettiğiniz şekilde yaptığınızı söylemiştiniz, o nedenle açıklama gereği duymuştum... Çünkü bu yöntemle 5,6 gibi bir değer belirtilemez...
Güzel ve konforlu sürüşler size...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Eylül 19, 2012, 18:34:31 »

O zaman sorun yok, siz ölçümünüzü yukarıda bahsettiğiniz şekilde yaptığınızı söylemiştiniz, o nedenle açıklama gereği duymuştum... Çünkü bu yöntemle 5,6 gibi bir değer belirtilemez...
Güzel ve konforlu sürüşler size...

Sizin dediğiniz yöntemi uygulayınca da 5.6 yı görüyorum ben.Uzun yolda fabrika değeri 5.8 zaten arabamın ben 5.6 yakıyorum.Her türlü benim kullanımımda 5.6 görülüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #74 : Eylül 20, 2012, 10:42:50 »
O zaman kusura bakmayın ama laf olsun diye açılmış bir konu başlığı olmuş...
Hem aracınızın bu kadar az yaktığını söylüyorsunuz hem doğru düzgün kilometre yapmadığınızı ve yapmayacağınızı söylüyorsunuz hem de tüp taktırmayı düşünüyorum diyorsunuz  |-\  Eğer bu koşullar mevcutsa tüp taktırmayacağınız zaten ortada neyi kime soruyorsunuz 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Eylül 20, 2012, 17:41:01 »
Daha önceki yorumları bir daha gözden geçiriseniz laf olsun diye mi açmışım konuyu öğrenirsiniz.Konu nerden nereye geldi.Ayrıca bu forumda insanlar istediklerini sorma özgürlüğüne sahip.Cevap verme konusunda da öyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #76 : Eylül 21, 2012, 10:46:26 »
:) Merak etmeyin özgürlüğünüzü kısıtladığım yok zaten buna yetkim de hakkım da yok  :islik:
Şayet bu koşullar mevcutsa tüp taktırmayacağınız zaten ortada. Bu nedenle sanki aracınızı öğmek için açılmış bir konu başlığı havası uyandırıyor, ama cidden dedikleriniz doğruysa aracınıza gözünüz gibi bakın çok kıymetli bir arabanız var hatta sizinkinden daha iyisi de yoktur :alkis:  Amaca ulaşmıştır umarım  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Eylül 21, 2012, 16:32:41 »
Bu hayat koşullarında heleki benzin fiyatlarının bu kadar artıp insanların araçlarına lpg taktırmayı düşünmesi ve de doğru bir karar vermesi için çevresinden yardım istemesi, akıl danışması , yaktığı değerleri söylemesi arabasını övmekse benim arabam bulunmaz hint kumaşı oluyor o zaman.Herkes bişey yapmadan önce akıl danışır ama bu kendini veya yapacağı şeyi övmekse kusura bakmayın ben hiç o açıdan düşünmedim yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #78 : Eylül 21, 2012, 17:52:16 »
Soner bey nacizane fikrimi söyliyeyim. Temmuz ayında 2008 33.000 km'de 1.6 comfort  aldım.  2 hafta sonra lpg taktırdım. Brc my 11 kiti taktırdım ve mükemmel uyumlu çıktı.  lpg de şehir içi 20 kuruş yakıyor. Benzinde  ne kadar yaktığını hiç ölçme firsatım olmadı. Yaklaşık 15 kuruş kar etsem araç 10.000 km sonra lpg masrafını çıkarıyor. Ayrıca aracı satarken yine lpg li olarak fiyat istiyorsunuz.En önemlisi ben araca rahat rahat binip gezemeyeceksem, gaza basmaya korkacaksam yemişim öyle arabayı. Ama şu var lpg taktırmaya karar verecekseniz iyi bir marka ve iyi bir usta kesinlikle şart yoksa arabadan soğursunuz iyi araştırın .Saygılar sevgiler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #79 : Eylül 21, 2012, 18:31:02 »
Bizim enişte arabaya 8yılda toplamda 17.500km binen bir insan, o bile gitti taktırdı. Ben yılda 8-9.000 anca binerim ve araç en az 5 yıl bende.

Bu durumda ben kararsızlık yaşıyorum. Daha önce bu hesaplamalar ile ilgili bir başlık açmıştım "LPG GERÇEKTEN MANTIKLI MI" diye, onu bir inceleyin bence. Bu arada ben sizden bile çok az yakıyorum.