0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar biliyorsunuz benzin 4.58 olunca lpg taktırmayı düşünüyorum aracıma ama araç garaj arabası pek fazla bindiğim söylenemez.2 senede 10.000 km yaptım sizce taktırmalı mıyım ? Taktırmak istersem hangi markaları önerirsiniz.
5,6 iyi bir değer gerçekten. Gittiğiniz yol şehiriçi olmayan ve düz bir yol demektir. Gerçi siz rampalı demişsiniz. Rampadan rampaya fark var tabi ki. Ben 1,6 motorumla düz şehirler arası yolda zaman zaman 4. vitesle 3,5 ve 3,0 dahi yakalayabiliyorum çok hız yapmadan.fakat çoğu zaman 5,0 ve 5,5 arasında kalıyorum. Ancak iş rampaya gelince rampadan rampaya fark ediyor elbette . 7,0 ile 10 lt arasını ancak tutturabiliyorum. Baktığınız zaman ortalama tüketimde 7,0 lt ın altına hiçbir zaman düşemedim. Şöyle de bir durum var, eğer siz bu değerlerle çok az yakıt tüketiyorsanız LPG ile neredeyse şu an yakıta ödediğinizin yarısından biraz daha fazlasını yakarsınız. Şöyle söyleyelim ; litresini 4,60 liradan aldığınız benzini 3 liradan alabileceğinizi söyleseyler içiniz bir hoş olmaz mıydı =)
osman bey gittiğim yol yayla yolu Adana-Pozantı yolunu bilirseniz beni daha iyi anlarsınız orda bayağı bir km yokuş var ama dediğiniz gibi yokuştan yokuşa değişiyor.Hızım 100 le gidiyorum benim aracımda 1,6 comfort extra.Benim 6.vitesteki değeri bu ama zaman zaman 5 e aldığımda oluyor ama çoğunluk 6.viteste.Sonuçta bana 300 km yolun 4.58 benzin fiyatıyla maliyeti 80 lira oluyor.Klimam da full açık ve hiçbir şekilde arabamın performansında bir düşüş yaşamıyorum.
Soner bey ben o yolları kim bilir kaç defa kullanmışımdır benim araç orada genellikle 4'e düşüyordu bu arada aracım 1.33 comfort corollaydı... Ve 1.33 olmasına rağmen en sakin kullanım da 7.5 lt'nin altına düşmüyordu o yol bildiğin rampa... Ya sizin gösterge de arıza var ya siz farkında değilsiniz o araç dizel Hadi gerçekten o yolda 5.6 yaktı diyorsunuz anladım peki bu tüp konusu nerden geliyor ben onu anlamadım. Bu araç böyle yakıyorken ve siz tüp diyorsanız silin arkadaş beni bu forumdan
Oğuz bey arabamda hiçbir arıza yok yeni 10.000 bakımdan çıktım ve arabam 1.6 yani benzinli toyotalarda dizel sadece 1.4 motorlarda var .Ben ilk başlarda tüpü benzin pahalılığından düşünmüştüm ama yorumlardan sonra arabamda tüpün gereksiz olduğu kanısına vardım.
Arkadasım size tavsiyem öncelikle düzgün bir ölçüm yapmanız... göstergedeki çizgilerle aracın kaç yaktığını belirlemeniz fazlasıyla hatalı sonuçlar verecektir.Deponuzu doldurup km yi sıfırlayın. belirli bir km yol gittikten sonra tekrar deponuzu tam olarak doldurup hesabınızı ona göre yapın. hatta mümkünse deponuzu aynı pompadan doldurtun. bunu denedikten sonra aracınızın gerçekten kaç TL yaktığını öğrenebiliriz...
arkadaşlar bugün uzun yola gittiğim ve yaktığım değer arabamda 2 çizgi gösteren benzin vardı üzerine 100 liralık aldım 4 çizgi oldu ve 300 km yol yaptım klima full açık ve yol rampalı.Yaktığı değer 5.6
O zaman sorun yok, siz ölçümünüzü yukarıda bahsettiğiniz şekilde yaptığınızı söylemiştiniz, o nedenle açıklama gereği duymuştum... Çünkü bu yöntemle 5,6 gibi bir değer belirtilemez...Güzel ve konforlu sürüşler size...