0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Emrah mezuniyetin hayırlı olsun diyeceğim ama yersiz olacak. kardeşim de sınıf öğretmeni. geçen yıl yüksek lisans hakkı kazandı ama ataması yapılmadığından olmadı, deprem ataması yapılmadı. mezun olmadan önce elli kere akademisyen ol dedim, ben öğretmen olmak istiyorum mesleğimi yapacağım diye karşılık verdi her seferinde. ancak o bile mesleğinden iyice soğudu. bayramdan önceki hafta bakan Van daki depremzede öğretmenleri mağdur etmeyeceğiz falan filan bir açıklama yaptı. 1000 kadar kişi kalkıp Van'a gitmiş başvuru yapmış MEB den kimse böyle birşey olmayacak niye geldiniz dememiş ama atanan sayısı sıfır. insanlarla resmen oynuyorlar. eş durumundan tayinde kaldırılıyor gibi birşey. velhasıl kelam öğretmenliği tercih edilmeyen meslekler arasına sokacaklar. artık öğretmenlerimizide mi anguslarla ithal getirecekler bilemiyorum.Allah yardımcın olsun.
Yaraniza tuz basmak icin soylemiyorum ama illa 'ucunun dokunmasi gerekiyor' degil mi pisman olmak icin, bir seyleri anlamak icin. Oy verilesi mevcut bir parti oldugunu dusunmuyorum yanlis anlamayin ama durum bu yani. Insallah cok beklemeden yureginizdeki atama haberini alirsiniz.
badem bıyığınız olsa atanırdınız belki. yetmez ama evet. flâmanlı ampule bireysel menfaatleriniz için rey vermişsiniz gibi geldi bana. durum vahim.
lanet olsun böyle devlete..
4+4+4 getirecez dediler şak diye bizim atamaları kestiler.. bu sistemi zamanla oturtup bizim kontenjanları önce daraltsalar da diplomalı 18000 sınıf öğretmenini işsiz bırakmasalar ne güzel olacaktı
sadece ankara da 1570 sınıf ögretmeni fazlalıgı var es durumundan gelenler coguda.50 60 puan alıp dogunun en uzak noktalarını yazıp ertesı yıl nıkahı basıp batıya gelmek isteyenler mi haklı acaba.son 5 yıldır hıc bır ögrencime sınıf ögretmenliği tercihi yaptırmadım.geleceğide görmek lazım. 4 +4+4 gelısmıs butun toplumlarda uygulanan sistemdir sırf sıyası görüşler dogrultusunda köru körune yermek veya övmek doğru değildir.bizim tek sorunumuz su olmalı mevcut kadrolarımızla bu egıtım sıstemını algılayabılıp uygulanabılır mı ögretmenerimiz yeterli???
kısmen doğru fakat unuttuğunuz şey buranın türkiye cumhuriyeti olduğu. yeterli puan alıp gerçekten eşinin yanına geçemeyenler ne yapacak ? gelişmiş toplumlarda 4+4+4 bilinçli bir şekilde uygulanıyordur elbet, bizde ise ilk 4'ten sonra artı yerine eksi işareti olacak gibi duruyor. çocukların müfredatına ve seçimlik derslerine baktığınızda gelişmiş toplumlar ile bir benzerlik görebiliyor musunuz ? mesela toplumsal yapılar, felsefe gibi dersler mevcut mu ? haftada kaç saat spor yapabiliyorlar ? bunları da sorgulamak lâzım.
kısmen değil tamamen doğru.benim sorduğum soruları tekrar bana sormusşunuz elinizdeki kodroyla alakalı bu saydıklarınız.yeterli puanı alıp eşinin yanına gecemıyorsa hersartta yemin ederek nıkah yapaan diğer taraf tayin istesin gitsin doğuda beraber ögretmenlik yapsınlar.4 ten sonra hıc kımseye bısey olmaz Türk milleti akıllıdır cek cak la olmaz bu iş ılk 4 te son dörtte bu ülke evlatları için gecikmiş bir karar sanmayın ki akp nin aldığı bir karardır.tarafsız akedemisyenlerin tavsiyeleridir.
Bu konu alevlenir demedi demeyin şimdiden önlem alınmalı
beni anlamadınız. sorun sistem değil, sistemin içinde aşılanmaya çalışılanlar ve dolayısıyla sistemi yürütenler. türk milletinin de ne kadar akıllı olduğu ortada zaten herkes görüyor aleni birçimde (tamamı için geçerli değil, siyasetle ilgili değil).
bu düzelecektir.gercekten düzelecektir buna ınancım tam bu 4 4 4 ü gercekten destekleyelim.bir dönemler sırf imam hatipleri kapatmak için binlerce meslek lisesi ögrencısının hayatlarını umutlarını hayallerini kararttılar.şimdi yine imam hatipler için diger milyonlarca ögrencinin gelecekleriyle oynamayalım bu sistem suan için karamsar bir tablo ciziyor olabilir ama uygulamalar gün gectıkce düzelir.