Gönderen Konu: atama  (Okunma sayısı 4586 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
atama
« : Eylül 01, 2012, 01:19:10 »
arkadaşlar okulundan henüz bu yıl mezun olmuş çiçeği burnunda bir öğretmen adayıydım... sınıf öğretmenliği mezunu olarak aldığım 79 puan ile 4000  kişilik alım yapılsın gidiyorum diyordum.. çünkü en az olsa 8000 kişi alırlardı bizden 40 bin kişilik bir atamada.. lakin bugün açıklanan liste bizleri şoke etti.. 324 kişilik kontenjan açmışlar.. lanet olsun böyle devlete.. 4+4+4 getirecez dediler şak diye bizim atamaları kestiler..  bu sistemi zamanla oturtup bizim kontenjanları önce daraltsalar da diplomalı 18000 sınıf öğretmenini işsiz bırakmasalar ne güzel olacaktı.. akp ye oy verdim ve hayattaki en büyük pişmanlığım oldu bu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

atama
« : Eylül 01, 2012, 01:19:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: atama
« Yanıtla #1 : Eylül 01, 2012, 01:58:12 »
Emrah mezuniyetin hayırlı olsun diyeceğim ama yersiz olacak. kardeşim de sınıf öğretmeni. geçen yıl yüksek lisans hakkı kazandı ama ataması yapılmadığından olmadı, deprem ataması yapılmadı. mezun olmadan önce elli kere akademisyen ol dedim, ben öğretmen olmak istiyorum mesleğimi yapacağım diye karşılık verdi her seferinde. ancak o bile mesleğinden iyice soğudu. bayramdan önceki hafta bakan Van daki depremzede öğretmenleri mağdur etmeyeceğiz falan filan bi açıklama yaptı. 1000 kadar kişi kalkıp Van'a gitmiş başvuru yapmış MEB den kimse böyle birşey olmayacak niye geldiniz dememiş ama atanan sayısı sıfır. insanlarla resmen oynuyorlar. eş durumundan tayinde kaldırılıyor gibi birşey. velhasıl kelam öğretmenliği tercih edilmeyen meslekler arasına sokacaklar. artık öğretmenlerimizide mi anguslarla ithal getirecekler bilemiyorum.

Allah yardımcın olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 01, 2012, 02:01:16 »
Yaraniza tuz basmak icin soylemiyorum ama illa 'ucunun dokunmasi gerekiyor' degil mi pisman olmak icin, bir seyleri anlamak icin. Oy verilesi mevcut bi parti oldugunu dusunmuyorum yanlis anlamayin ama durum bu yani. Insallah cok beklemeden yureginizdeki atama haberini alirsiniz.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 01, 2012, 02:10:22 »
herkes pozitif anlamda ucu dokunur diye oy veriyor aslında sanırsam. oy verenlerin büyük çoğunluğu hayatlarından memnun zaten. anketlere göre %48 ile zatı muhterem aks kafası en güvenilir lider (anketi kimin yanlısı yaptı bilemem), en yakın kişi %23 le sarıgül. buradan anlaşılabiliyor durumun vehameti. 4+ bilmemkaçı da sırf gündemi karıştırmak için uydurdular gibi geliyor bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 01, 2012, 02:17:58 »
badem bıyığınız olsa atanırdınız belki. yetmez ama evet. flâmanlı ampule bireysel menfaatleriniz için rey vermişsiniz gibi geldi bana. durum vahim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 01, 2012, 02:27:38 »
Emrah mezuniyetin hayırlı olsun diyeceğim ama yersiz olacak. kardeşim de sınıf öğretmeni. geçen yıl yüksek lisans hakkı kazandı ama ataması yapılmadığından olmadı, deprem ataması yapılmadı. mezun olmadan önce elli kere akademisyen ol dedim, ben öğretmen olmak istiyorum mesleğimi yapacağım diye karşılık verdi her seferinde. ancak o bile mesleğinden iyice soğudu. bayramdan önceki hafta bakan Van daki depremzede öğretmenleri mağdur etmeyeceğiz falan filan bir açıklama yaptı. 1000 kadar kişi kalkıp Van'a gitmiş başvuru yapmış MEB den kimse böyle birşey olmayacak niye geldiniz dememiş ama atanan sayısı sıfır. insanlarla resmen oynuyorlar. eş durumundan tayinde kaldırılıyor gibi birşey. velhasıl kelam öğretmenliği tercih edilmeyen meslekler arasına sokacaklar. artık öğretmenlerimizide mi anguslarla ithal getirecekler bilemiyorum.

Allah yardımcın olsun.

öncelikle iyi dileklerin için teşekkür ederim oktay abi.. bu siteyi de terketmiştim ki ders çalışıyım diye.. tekrar döneli bir kaç gün olsa da bu haberi almak derinden üzdü gerçekten.. bende artık diplomalı işsizim.. bu duyguyu yaşayacağımı hiç tahmin etmiyordum.. kardeşinizin de bu duyguyu yaşaması ve geçen yıldan bu mesleği bırakmayı seçmemesine ayrıca üzüldüm.. elindeki imkanı her türlü kullansa kendi için iyi olurdu bencede.. ben alese de girmedim kpss den nasıl olsa bir şey gelir diye.. en azından yüksek lisans yapardım..

Yaraniza tuz basmak icin soylemiyorum ama illa 'ucunun dokunmasi gerekiyor' degil mi pisman olmak icin, bir seyleri anlamak icin. Oy verilesi mevcut bir parti oldugunu dusunmuyorum yanlis anlamayin ama durum bu yani. Insallah cok beklemeden yureginizdeki atama haberini alirsiniz.

yarama tuz bastınız biraz evet.. ama şu var ki siz oy verdiğiniz adama ucu size ve ülkemize negatif yönde değmesin diye veriyorsunuzdur şüphesiz.. ben bu denli bir zeka yoksunluğu varmışcasına hareket edileceğinin şuurunda değildim o oyu atarken.. attığım günün gecesi balkon konuşmasında pişman olmuştum zaten attığıma da neyse o ayrı mesele.. hakkıyla çalışıp mezun olduktan sonra mesleğimi icra edemeyecek olmanın verdiği acıyı size anlatamam.. evet oy attım ve pişmanım.. kızgın yağ mı dökmeli elime yoksa tırnaklarım mı çekilmeli ??!! güzel duanız için teşekkür ederim nagihan hanım..

badem bıyığınız olsa atanırdınız belki. yetmez ama evet. flâmanlı ampule bireysel menfaatleriniz için rey vermişsiniz gibi geldi bana. durum vahim.

:D konunun verdiğim oy etrafında şekilleneceğini tahmin etmemiştim pişmanlığımı sizle paylaşırken.. bireysel menfaatime göre oy verdiğim kanısına nerden vardınız öğrenebilir miyim ???
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 01, 2012, 07:24:01 »
Emrah bey Allah gonlunuze gore bir atama nasipeder insallah. Herseyde bir hayir vardir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 01, 2012, 07:43:37 »
biz bunların olacağını yaklaşık 10 yıldır söylüyoruz ama millet inadına şu parti inadına bu lider diye sloganlarla memleketi bu duruma getirdiler..bir eğitimci olarak şunu çok net söyleyebilirim ki eğitim sistemi hiç bir dönemde bu kadar rezil durumda olmadı..kimse ne olacağını bilmiyor..benim de eşim 75 puanla ingilizce branşından atanamıyor bu sene..2 yılını heba etti yani..insanların hayatlarıyla o kadar rahat oynuyorlar ki..özellikle de öğretmenlerle..hangi birinden bahsedeyim,eş durumu tayinlerindeki rezaletten mi , yeni müfredat rezilliğinden mi, kpss skandallarından mı...artık uyanın be kardeşim..siz inadına oy verirken bazıları bu inadınız uğruna çok acı çekiyor...
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 01, 2012, 08:13:48 »
Yaraniza tuz basmak icin soylemiyorum ama illa 'ucunun dokunmasi gerekiyor' degil mi pisman olmak icin, bir seyleri anlamak icin. Oy verilesi mevcut bir parti oldugunu dusunmuyorum yanlis anlamayin ama durum bu yani. Insallah cok beklemeden yureginizdeki atama haberini alirsiniz.

+1

Emrah umarım herşey güzel olur.. bende bu yıl girdim notlarımın dağılımı 82-87 arasında. ama bende 1 sene daha erteliyorum. bizim alanımızda da birsürü değişiklik yapıldı. kendimi riske atmak istemiyorum o yüzden. sistemden hepimiz şikayetçiyiz. umarım güzel günleri hepimiz görürüz.
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 01, 2012, 08:14:31 »
:) imamlar var, adamlar niye sizi atasın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 01, 2012, 09:46:28 »
Merhaba Emrah Bey,

Mezuniyetinizi kutlarım, umarım en kısa zamanda mesleğinizi icra edebileceğiniz bir iş bulursunuz. İnşallah en kısa zamanda beklediğiniz atamanız gerçekleşir.

Lakin aşağıdaki eleştirinizi ağır buluyorum ve bir hatırlatma yapmak istiyorum. Devlet: Toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyasal bakımdan örgütlenmiş millet veya milletler topluluğunun oluşturduğu tüzel varlıktır. Genel ve klasik bir ifadeyle, belli bir toprak üzerinde müstakil bir teşkilat kurmuş insan topluluğuna devlet denir. Buradan yola çıkarak sizin atamanızı yapmayan Devlet değil, yönetim şekli itibari ile milletin seçtiği vekillerin oluşturduğu hükümettir. Mesajınızda verdiğiniz oy ile ilgili tercih hatanızı söyleyerek de aslında bu durumu net olarak gördüğünüzü düşünmeme rağmen, yanlış kuruma öfkelendiğinizi ve lanet okuduğunuz kurumun bizler olduğunu hatırlatmak istedim.

lanet olsun böyle devlete..

Aslında konunun içinde siyasi bir eleştiri olunca konunun buralara gelmesi çok normal, buradan yola çıkarak eleştirilerin gelmesini ya da konunun farklı bir noktaya gitmesini engellemek çok mümkün olmamakla birlikte yapılan eleştirilerin oy veren ve henüz yaptığı hatayı fark etmeyen :) arkadaşlarımızı yıpratmaması konusunda hassasiyet gösterilmesini rica ederim.

Yine mesajınızın içinde geçen ve sistem değişikliğinin plansız yapılması noktasındaki eleştiriniz aslın sorunu net olarak ortaya koymaktadır diye düşünüyorum. Şayet bu sistem planlanarak getirilseydi ve sınıf öğretmenliği mezun sayısı kademeli olarak azaltılmış olsaydı ya da bu öğretmenlerin branş öğretmenliğine geçişine imkan sağlansaydı (bunun doğru bir fikir olduğundan emin değilim) ve bu planlama ile hem alt yapısal hem de psikolojik olarak hazırlansaydık bu kadar sıkıntı yaşanmazdı.

4+4+4 getirecez dediler şak diye bizim atamaları kestiler..  bu sistemi zamanla oturtup bizim kontenjanları önce daraltsalar da diplomalı 18000 sınıf öğretmenini işsiz bırakmasalar ne güzel olacaktı

Hükümetin başarılı olduğu noktalar yok mu? elbette var ama bu noktalar benim için öncelikli değil maalesef. Şuan devleti idare ediyor olsalar bile Türkiye Cumhuriyeti'nin sahibi onlar değil bizleriz.

Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 01, 2012, 11:05:45 »
lanet olsun böyle hükümete yazılsa daha şık olurdu. 
"bence"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 01, 2012, 12:45:27 »
sadece ankara da 1570 sınıf ögretmeni fazlalıgı var es durumundan gelenler coguda.50 60 puan alıp dogunun en uzak noktalarını yazıp ertesı yıl nıkahı basıp batıya gelmek isteyenler mi haklı acaba.son 5 yıldır hıc bır ögrencime sınıf ögretmenliği tercihi yaptırmadım.geleceğide görmek lazım. 4 +4+4 gelısmıs butun toplumlarda uygulanan sistemdir sırf sıyası görüşler dogrultusunda köru körune yermek veya övmek doğru değildir.bizim tek sorunumuz su olmalı mevcut kadrolarımızla bu egıtım sıstemını algılayabılıp uygulanabılır mı ögretmenerimiz yeterli???
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 01, 2012, 14:52:04 »
sadece ankara da 1570 sınıf ögretmeni fazlalıgı var es durumundan gelenler coguda.50 60 puan alıp dogunun en uzak noktalarını yazıp ertesı yıl nıkahı basıp batıya gelmek isteyenler mi haklı acaba.son 5 yıldır hıc bır ögrencime sınıf ögretmenliği tercihi yaptırmadım.geleceğide görmek lazım. 4 +4+4 gelısmıs butun toplumlarda uygulanan sistemdir sırf sıyası görüşler dogrultusunda köru körune yermek veya övmek doğru değildir.bizim tek sorunumuz su olmalı mevcut kadrolarımızla bu egıtım sıstemını algılayabılıp uygulanabılır mı ögretmenerimiz yeterli???

kısmen doğru fakat unuttuğunuz şey buranın türkiye cumhuriyeti olduğu. yeterli puan alıp gerçekten eşinin yanına geçemeyenler ne yapacak ? gelişmiş toplumlarda 4+4+4 bilinçli bir şekilde uygulanıyordur elbet, bizde ise ilk 4'ten sonra artı yerine eksi işareti olacak gibi duruyor. çocukların müfredatına ve seçimlik derslerine baktığınızda gelişmiş toplumlar ile bir benzerlik görebiliyor musunuz ? mesela toplumsal yapılar, felsefe gibi dersler mevcut mu ? haftada kaç saat spor yapabiliyorlar ? bunları da sorgulamak lâzım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 01, 2012, 16:09:00 »
kısmen doğru fakat unuttuğunuz şey buranın türkiye cumhuriyeti olduğu. yeterli puan alıp gerçekten eşinin yanına geçemeyenler ne yapacak ? gelişmiş toplumlarda 4+4+4 bilinçli bir şekilde uygulanıyordur elbet, bizde ise ilk 4'ten sonra artı yerine eksi işareti olacak gibi duruyor. çocukların müfredatına ve seçimlik derslerine baktığınızda gelişmiş toplumlar ile bir benzerlik görebiliyor musunuz ? mesela toplumsal yapılar, felsefe gibi dersler mevcut mu ? haftada kaç saat spor yapabiliyorlar ? bunları da sorgulamak lâzım.

kısmen değil tamamen doğru.benim sorduğum soruları tekrar bana sormusşunuz elinizdeki kodroyla alakalı bu saydıklarınız.yeterli puanı alıp eşinin yanına gecemıyorsa hersartta yemin ederek nıkah yapaan diğer taraf tayin istesin gitsin doğuda beraber ögretmenlik yapsınlar.4 ten sonra hıc kımseye bısey olmaz Türk milleti akıllıdır cek cak la olmaz bu iş ılk 4 te son dörtte bu ülke evlatları için gecikmiş bir karar sanmayın ki akp nin aldığı bir karardır.tarafsız akedemisyenlerin tavsiyeleridir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 01, 2012, 17:29:10 »
kısmen değil tamamen doğru.benim sorduğum soruları tekrar bana sormusşunuz elinizdeki kodroyla alakalı bu saydıklarınız.yeterli puanı alıp eşinin yanına gecemıyorsa hersartta yemin ederek nıkah yapaan diğer taraf tayin istesin gitsin doğuda beraber ögretmenlik yapsınlar.4 ten sonra hıc kımseye bısey olmaz Türk milleti akıllıdır cek cak la olmaz bu iş ılk 4 te son dörtte bu ülke evlatları için gecikmiş bir karar sanmayın ki akp nin aldığı bir karardır.tarafsız akedemisyenlerin tavsiyeleridir.

beni anlamadınız. sorun sistem değil, sistemin içinde aşılanmaya çalışılanlar ve dolayısıyla sistemi yürütenler. türk milletinin de ne kadar akıllı olduğu ortada zaten herkes görüyor aleni biçimde (tamamı için geçerli değil, siyasetle ilgili değil).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 01, 2012, 17:30:11 »
Bu konu alevlenir demedi demeyin şimdiden önlem alınmalı :)
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 01, 2012, 20:01:35 »
Bu konu alevlenir demedi demeyin şimdiden önlem alınmalı :)

Alevlenmesinde sakınca yok, hepimiz bir görüşe sahip samimi ve saygılı insanlarız. Bir birimize ve kendimize olan saygımızı kaybetmeden konuşmaya devam edeceğiz. Aksi bir durum oluşmayacağına inancım tamdır lakin bir sorun yaşarsak mesajın sağ alt köşesindeki Moderatöre Rapor Et linkine tıklayıp rahatsızlığınızı iletmekten çekinmeyin. 
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 01, 2012, 22:43:19 »
beni anlamadınız. sorun sistem değil, sistemin içinde aşılanmaya çalışılanlar ve dolayısıyla sistemi yürütenler. türk milletinin de ne kadar akıllı olduğu ortada zaten herkes görüyor aleni birçimde (tamamı için geçerli değil, siyasetle ilgili değil).

bu düzelecektir.gercekten düzelecektir buna ınancım tam bu 4 4 4 ü gercekten destekleyelim.bi dönemler sırf imam hatipleri kapatmak için binlerce meslek lisesi ögrencısının hayatlarını umutlarını hayallerini kararttılar.şimdi yine imam hatipler için diger milyonlarca ögrencinin gelecekleriyle oynamayalım bu sistem suan için karamsar bir tablo ciziyor olabilir ama uygulamalar gün gectıkce düzelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 01, 2012, 23:05:00 »

bu düzelecektir.gercekten düzelecektir buna ınancım tam bu 4 4 4 ü gercekten destekleyelim.bir dönemler sırf imam hatipleri kapatmak için binlerce meslek lisesi ögrencısının hayatlarını umutlarını hayallerini kararttılar.şimdi yine imam hatipler için diger milyonlarca ögrencinin gelecekleriyle oynamayalım bu sistem suan için karamsar bir tablo ciziyor olabilir ama uygulamalar gün gectıkce düzelir.

Zeki bey neredeyse herkez bu sistemin hem öğretmenler açısından hem öğrenciler açısından iyi olmayacağını savunurken sizin bu sistemin ısrarla iyi olacağını savunmanızın nedeni nedir ?

Herkezin doğru bildiği bir şeyler vardır muhakkak fakat ben kendim doğru bildiğim bir şeyi yapacağım zaman insanlardan tepki alırsam durur düşünürüm yapmak istediğim şey gerçekten doğrumu dur diye çünkü bu kadar insan haksız olamaz . Acaba siz hiç düşündünüz mü acaba ben yanlış şeyi mi savunuyorum diye ?