0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kemal bey(size bay sat- kurtul diyebilirmiyim? )14 yıllık bir eğitimci olarak birinci ve üçüncü cümlenizin altına imzamı atarım.Ama diğerlerine katılmıyorum.Bencede isteyen istediği okula gönderebilmeli.Ama imam hatipleri açmak için başka bir formulde bulunabilirdi bana göre.Her şey yakılıp yıkıldı.Şu an herşey alt-üst.Esas curcuna 17 eylülden sonra.
Olmaz ki ama Erkan, çok taraflı davranıyorsunMemleketin tabi ki okumuş imamlara ihtiyacı varkırsal kesimde halkı hurafelerden kurtaracak olanlar bu eğitimli imamlardırama ihtiyaç fazlalığı varartık her bucakta, her köyde eğitimli imamlar görev yapmaktadır, ne var ki bir camiye 3-4 imam atanamıyoreee.... ne olacak bunca imam hatip mezunudevlet kadrolarında başka görevlerde mi istihdam edilecek, miltan falanmı olacaklarülkenin doktora (kişi başına en az doktor düşen ülkeyiz)mühendise , bilim adamına ihtiyacı varimam hatip ihtiyacı yok
Kemal abi, ilk kurşunu sıkacak biri lazım, Hasan Tahsin gibi.
Çok merak ediyorum siz niye sıkmıyorsunuz ilk kurşunu. Hasan Tahsin cesaretine sahip olmadığınız için mi? Ülkenin içinde bulunduğu durumun Hasan Tahsin'in kurşun sıktığı günden farklı olmasından mı?Bu arada bir önce mesajda kindar olmaktan bahsetmişsiniz ama sizin mesajlarınızın neredeyse tamamı kin ve nefret içeriyor. Yine söylüyorum değişim istiyorsanız kendinizden başlamalısınız. Buradan mesaj yazarak hiç bir sorunu çözemeyeceğiniz gibi yazdığınız mesajlarla da nefret aşılama gayretinde olmanız beni çok şaşırtıyor.
Ne yazık ki sadece imam hatiplerde de değil İlahiyat fakültelerinde bile cehalet tahsil ediliyor. Bu söz aydın bir İlahiyat profesörüne ait. Cehaletin tahsili diye bir kitabı da var. Diğer kitapları da var, hepsini tavsiye ederim. Tabiiki dar kafalı takım tarafından hemen karalamaya uğramış insanlarımızdan biridir kendisi. Tabi bu cehalet işinin nomal düz okullarda olanı da var.Bir de arapça ders sevdası çıktı. Şimdi düşünmek lazım bu araplar , bilmem kaç yüz milyon insan, doğuştan ana dili Arapça konuşuyor öğreniyor , peki bugünkü geldikleri durum nedir. Koca bir sıfıra yakın durum. İş Arapçada değil senin kafanın içinde, Allah'ın sana verdiği aklı kullanacaksın ve ilim yapacaksın, her türlü ilim. Bunların çoğu okudukları Kuran'ı bile doğru dürüst anlamıyor, okuduklarını işlerine geldikleri gibi eğip bükerler. Bir de evlere gidip kuran okuyup para alıralar, beklerler. Aldıklarını da afiyetle yiyiyorlardır herhalde. Hani, haşa, acaba peygamberimiz de kuranı insanlara okurken para mı almıştı acaba? Bu para bekleyenler ve onu alıp ta ihtiyacı olanların hayrına değil kendisi için kullananların gerçekten vay haline. Dinde aşırı gidenler Peygamberimiz zamanında bile vardı, yani yaşarken onun kendi arkadaşları çevresinde sahabe içinde. O aramızdan ayrıldıktan sonra bu iş zaman içinde yobazlık derecesine vardı. En büyük savaş cehaletle olandır, onunla tartışamazsınız. Bu arada tanıdıkları olanlar cami imamlarına fazla mesailerle beraber ellerine ne kadar geçtiğini veya geçeceğini bir sorsunlar bakalım, sadece maaş değil fazla mesai dahil. Takiyye yapmasınlar.
ilkokul müsameresine çevirdiniz ortamı Ali bey Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum burdan yaptığım şeyleri yazmaya gerek yok. Bu konularda karşılıklı atışmaya girmem artık, fikrimi yazar geçerim. Şu üstteki kırmızıya boyadığım cümleniz içinde şunu söyleyebilirim-----> ahahhaha
yeterki imam hatipler olmasın eğitim önemli değil ben bu sonucu cıkardım.doktorumuz ögretmenimiz avukatımız esnafımız hepsi dürüst namuslu birtek imamlar hain namussuz hep bu imamlar ülkenin altına dinamit koyuyor hepsini kaynar kazanlara koyup yakalım hepsi kahrolsun 3 5 tane imam yetısecek dıye çagdısı egıtım sistemlerine devam edelim.mazallah bunlar yarın birgün laik sistemizi yıkıp şeriat getirirler medeni dediğimiz memleketlerin diilerini cocuklarımıza ögretelim ama onların eğitim sistemlerini kesinnlikle almayalım imam falan yetısır yanlıskla aradan.milyonalrın eğitimi önemli değil imam yetişmesin onlar gerici onlar bağnaz onlar namususz onlar hersseyı para ıcın yapar baskaları asla yapmaz bırtek onlar yapar.Zerre kadar dünyadan haberimiz olsa imam hatip okullarına talep olmadığını şahd olursunuz. ama ne gerek var hepsi kahrolsun deyip kurtulalım.sizler böyle devam ettiğiniz sürece adamlar yüzde 60 larada cıkar yetmişlere devam edin sonrada herseyı böyle oldu bıttıye getırler bızde burda anca konusuruz atı alan üsküdarı gecer.o cocuklara niçin okuma sansı vermıyosunuz sizin gibi cağdaş medeni insanlar sayesınde okula gidemeyen bu cocuklar sacma sapan yerlere gıderek dini eğitim aldıklarını sanıyrlar ve ortaya bası kapalı altında tayt giymiş sacma sapan insanlar ortaya cıkıyor gercekten cok üzücü ha bu görüntü hosunuza gidiyorsa devam edin.
ilkokul müsameresine çevirdiniz ortamı Ali bey Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum burdan yaptığım şeyleri yazmaya gerek yok. Bu konularda karşılıklı atışmaya girmem artık, fikrimi yazar geçerim. Şu üstteki kırmızıya boyadığım cümleniz içinde şunu söyleyebilirim-----> ahahhaha http://inciswf.com/1269236582.swf
ilk üç satırınızı okudum. yanlış anlamışsınız.