Gönderen Konu: atama  (Okunma sayısı 4587 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: atama
« Yanıtla #20 : Eylül 01, 2012, 23:20:02 »
Zeki bey neredeyse herkes bu sistemin hem öğretmenler açısından hem öğrenciler açısından iyi olmayacağını savunurken sizin bu sistemin ısrarla iyi olacağını savunmanızın nedeni nedir ?

Herkesin doğru bildiği bir şeyler vardır muhakkak fakat ben kendim doğru bildiğim bir şeyi yapacağım zaman insanlardan tepki alırsam durur düşünürüm yapmak istediğim şey gerçekten doğrumu dur diye çünkü bu kadar insan haksız olamaz . Acaba siz hiç düşündünüz mü acaba ben yanlış şeyi mi savunuyorum diye ?

Mahmut Bey 4+4+4 ile ilgili olarak benim takip ettiğim bazı programlar görüş belirten akademisyenlerin olumlu görüş bildirdiklerini görmemiş olsaydım size katılabilirdim fakat sizin dediğiniz gibi herkes bu konuda olumsuz görüş belirtmiyor. Sistemi savunmuyorum lakin bu kadar katı ve sert çizgiler ile eleştirmeden önce gerçekten emin olmamız da fayda var. Bildiğim kadar özellikle müfredat bu sisteme göre düzenlenmiş ve bu müfredatın doğru yürütülmesi sağlanırsa kesinlikle fayda sağlayacağı belirtiliyor fakat sistemin düzgün işletilebilmesi için alt yapının hazır olması gerekmektedir. Normal şartlarda bir sınıf öğretmeni için 20 öğrencinin üstünde bile eğitim kalitesi düşerken daha küçük yaş grubunda bu kadar kalabalık sınıflarda çok daha ciddi bir kalite düşüşü olacağını düşünüyorum. Bir diğer problem ise bu sistem geçiş hazırlıklarının yapılmadan devreye alınmasıdır. Sistem ile ilgili olarak gerekli eğitimler telekonferans sistemi ile verilmiş ama bu eğitimler hedeflenen katkıyı sağlamamıştır (bunu bizzat eğitimleri alan arkadaşlarımdan biliyorum).
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 01, 2012, 23:20:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 01, 2012, 23:30:26 »
Mahmut Bey 4+4+4 ile ilgili olarak benim takip ettiğim bazı programlar görüş belirten akademisyenlerin olumlu görüş bildirdiklerini görmemiş olsaydım size katılabilirdim fakat sizin dediğiniz gibi herkes bu konuda olumsuz görüş belirtmiyor. Sistemi savunmuyorum lakin bu kadar katı ve sert çizgiler ile eleştirmeden önce gerçekten emin olmamız da fayda var. Bildiğim kadar özellikle müfredat bu sisteme göre düzenlenmiş ve bu müfredatın doğru yürütülmesi sağlanırsa kesinlikle fayda sağlayacağı belirtiliyor fakat sistemin düzgün işletilebilmesi için alt yapının hazır olması gerekmektedir. Normal şartlarda bir sınıf öğretmeni için 20 öğrencinin üstünde bile eğitim kalitesi düşerken daha küçük yaş grubunda bu kadar kalabalık sınıflarda çok daha ciddi bir kalite düşüşü olacağını düşünüyorum. Bir diğer problem ise bu sistem geçiş hazırlıklarının yapılmadan devreye alınmasıdır. Sistem ile ilgili olarak gerekli eğitimler telekonferans sistemi ile verilmiş ama bu eğitimler hedeflenen katkıyı sağlamamıştır (bunu bizzat eğitimleri alan arkadaşlarımdan biliyorum).

Ali bey bu sistemi destekleyenler olduğunu biliyorum ama zaten mesajımda neredeyse yazmıştım zaten ben pek anlamam sadece Zeki beyin bu sisteme niye bu kadar güvendiğini merak ettim . Çevremde öğretmenlik mesleğini icra eden herkes bu sisteme karşı . Bu sistemi destekleyenlerinde bir çoğu hazırlığının yapılmadığı görüşünde . Siz kendinizde yazmışsınız 20 kişinin üstünde bir sınıfta eğitim kalitesi düşüyor diye bu sistem ile 25-30 kişilik sınıflar medyadan duyduğum kadarıyla 50-60 olacak  .

Tek temennim eğitim sistemimizin bir an önce belirsizliklerden kurtulması ve hayırlısı olması .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Eylül 01, 2012, 23:42:08 »
Ali bey bu sistemi destekleyenler olduğunu biliyorum ama zaten mesajımda neredeyse yazmıştım zaten ben pek anlamam sadece Zeki beyin bu sisteme niye bu kadar güvendiğini merak ettim . Çevremde öğretmenlik mesleğini icra eden herkes bu sisteme karşı . Bu sistemi destekleyenlerinde bir çoğu hazırlığının yapılmadığı görüşünde . Siz kendinizde yazmışsınız 20 kişinin üstünde bir sınıfta eğitim kalitesi düşüyor diye bu sistem ile 25-30 kişilik sınıflar medyadan duyduğum kadarıyla 50-60 olacak  .

Tek temennim eğitim sistemimizin bir an önce belirsizliklerden kurtulması ve hayırlısı olması .

Tabi ki ben de sistemi savunmuyorum sadece Zeki Bey'in de haklı olduğu noktalar olduğunu düşündüğümü belirtmek istemiştim. Temenninize yürekten katılıyorum.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #23 : Eylül 01, 2012, 23:54:58 »
Tabi ki ben de sistemi savunmuyorum sadece Zeki Bey'in de haklı olduğu noktalar olduğunu düşündüğümü belirtmek istemiştim. Temenninize yürekten katılıyorum.

Ali bey ben Zeki bey haksız demiyorum sadece bu sistemi bir çok kişi kötü yorumlarken kendisi bu sistemin çok daha iyi olacağını neden ısrarlı bir şekilde savunuyor . Belki haklıdır da ama ön hazırlıklar yapılmadan damdan düşer gibi eğitim sistemini böyle bir şekilde değiştirmek gelecek sistem ne kadar iyi olursa olsun verim alınabileceğini sanmıyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 02, 2012, 00:51:10 »
arkadaşlar hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim..

konuya bakış açılarınız hepiniz içinde kendine göre doğru fakat şu gerçeğe değinen olmamış.. 4 4 4 iyi bir sistem olabilir fakat 66 aylık bebek(!) kalem tutamaz kağıt çizemez.. bunu tüm eğitimciler bilir.. okul öncesi öğretmenlerinin de durumu çok vahim.. çocukların bir çoğunun altını değiştirecekler.. bu sistemi usülünce yapmak için olması gereken bazı şartlar var.. öncelikli şart çocukların buna uyup uymayacağını test etmek.. anlayacağınız pilot uygulama !!!!!... pilot uygulama olmadan eğitim sisteminde değişiklik yapılmayacağı yasalalarla sabittir... fakat bu malum hükümetin danıştay da etkisi altında olduğu için yasayı iptal etmemesi çok manidar.. yürürlüğe girmesinde bile sakınca olan bir durum bu şu an da ..

ayrıca bu durumun ülke genelinde ailelerin hazır olmayan çocuklarını okula göndermek istememeleri ve doktordan çocuklarına zihinsel olarak okula hazır değil belgesi almasına sebep oldu.. bu durum şunu gösteriyor ki bu sistemin baştan yanlış olduğunu bilen bilinçli insanlar zekasından şüphe duymadıkları evlatlarına zihinsel geriliği var raporu aldılar..

ayrıca ..................................................................

gel gelelim üniversiteyi 4 sene önce kazanmış ve atanmasına kesin gözle bakan masum sınıf öğretmenliği mezunlarının sıkıntısına.. 79 puan aldım ki çok ahım şahım bir puan olmadığını kabul ediyorum.. lakin bu sistem sistemli şekilde getirilecek olsa güle oynaya atanacaktım ben.. işin sonunda sıkıntı çeken ve mezun olmasına 3 ay kalana kadar nasıl olsa rahatça giderim diye kafası rahat yaşayan on binin çok üzerinde sınıf öğretmenin de canı feci şekilde yandı.. neticede başka işte bulurum hamdolsun elim tutuyo gözüm görüyor.. lakin ben bu mesleği seçtim ve istiyorum arkadaş yaaaa.... en kral şekilde yapacağıma da sonuna kadar güveniyorum..

son olarak fakültemde doçent olan birhocamın  bizim dıuruma itafen yazdığı şiiri sizlerle paylaşmak istiyorum

BEN SINIF ÖĞRETMENİYİM…

Tarihimiz boyunca en zor şartlarda çalışan
Yer ayrımı yapmadan her yere koşan
Köy kasaba belde nahiyeyi yurt yapan
İmkânsızlıkları güzelliklere dönüştüren “el”im ben…

Eğitimin temelini ben yazarım ben çizerim
Hasta olan öğrencimi ellerimle beslerim
Birazcık olsun kıymetim bilinsin isterim
Fayda sağladıkça emek verdikçe “şen”im ben…

Yolun gitmediği kuşun uçmadığı yerleri
Gidilmez, bilinmez bağları evleri
Cahilliğin, terörün ve nice belanın
Düşünmeden canını koyan “gem”im ben…

İçimizde yok tur; pek de olmaz ağa paşa çocuğu
Ekmek parası ve gelecek kaygımızdır isteklerin doruğu
Urfa’da güneş sıcağı, Kars’ta soğuğu
Yüreğinde hissedip ölmeyen “gen”im ben…

Alpaslan hoca ne söylese bu dertlere
Derde çare olmaz ama bilinsin diye
Sınıf öğretmeni küserse yazıktır TÜRKİYE
Gün geçtikçe öfkelenip artan “kin”im ben…
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 02, 2012, 00:56:25 »
Ablamda ingilizce öğretmenliğini bitirecek gelecek sene 8400 tane ing öğretmeni alınacakmış inş atanır... Emrah abi sende hayırlısıyla atanırsın inş :(
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 02, 2012, 01:14:32 »
Ablamda ingilizce öğretmenliğini bitirecek gelecek sene 8400 tane ing öğretmeni alınacakmış inş atanır... Emrah abi sende hayırlısıyla atanırsın inş :(

inş ablanın atamasına bizim ki gibi sıkıntı çıkaramazlar ramazan.. umarım ben ve benden sonra gelecek 45 bin kişiye (şu an ikiye geçenler dahil çok fazla bir mezun sayısı olacak) bu kazığı gerçekten atmazlar da bir çare olacak formül geliştirirler.. ama çok zor.. teşekkür ederim temennin için

ediit:

+1

Emrah umarım herşey güzel olur.. bende bu yıl girdim notlarımın dağılımı 82-87 arasında. ama bende 1 sene daha erteliyorum. bizim alanımızda da birsürü değişiklik yapıldı. kendimi riske atmak istemiyorum o yüzden. sistemden hepimiz şikayetçiyiz. umarım güzel günleri hepimiz görürüz.

gülsüm bence kendini garantiye al.. sizin atamalar nasıl oluyor taban puan kaç sizde bilmiyorum ama imkanın varsa durma derim.. atandıktan sonra seni kimse riske atamaz zaten çünkü memur devletin kendisidir.. teşekkür ederim.. umarım hakkımızda hayırlısı olur
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 02, 2012, 02:08:20 »
Zeki bey neredeyse herkez bu sistemin hem öğretmenler açısından hem öğrenciler açısından iyi olmayacağını savunurken sizin bu sistemin ısrarla iyi olacağını savunmanızın nedeni nedir ?

Herkezin doğru bildiği bir şeyler vardır muhakkak fakat ben kendim doğru bildiğim bir şeyi yapacağım zaman insanlardan tepki alırsam durur düşünürüm yapmak istediğim şey gerçekten doğrumu dur diye çünkü bu kadar insan haksız olamaz . Acaba siz hiç düşündünüz mü acaba ben yanlış şeyi mi savunuyorum diye ?

evet cok düşündüm yanlış mı diye ama doğru bildiğim den de asla vazgeçmedim.Eğer Atatürk te doğru bildiklerinden vazgeçseydi bugün bunları konusamayacaktık.eğer Atatürk te coğunluğun sesini dinleseydi bugün cumhuriyetimiz olmayacaktı.Eğer sizin fikirlerinizin doğruluğu veya yanlışlığını çoğunluklar belirliyorsa avrupada bu sistem yıllardır uygulanıyor yani batı dediğimiz, medeniyet dediğimiz toplumlarda ,buda büyük bir coğunlutur.

benim eğitim alanındaki  görüşlerim Türkiye deki tanımıyla kesinlikle siyasi değildir.bu toprakların evlatlarının daha iyi tanınabilmesi için bu eğitim sistemine ihtiyacımız var.66 aylık bebekler okula gönderiliyor diye çirkin bi karalama kampanyası yapılıyor soruyorum size bundan önce kac tane bilim adamı cocuklarınızı ilkokula başlamadan  anaokuluna göndermeyin formasyon acısından zararlıdır diye kampanya baslattı.66 aylık cocuga okuma yazma toplama cıkartma ögretilmeyecek birinci sınıfın anaokulundan farkı yok.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #28 : Eylül 02, 2012, 08:29:47 »
evet cok düşündüm yanlış mı diye ama doğru bildiğim den de asla vazgeçmedim.Eğer Atatürk te doğru bildiklerinden vazgeçseydi bugün bunları konusamayacaktık.eğer Atatürk te coğunluğun sesini dinleseydi bugün cumhuriyetimiz olmayacaktı.Eğer sizin fikirlerinizin doğruluğu veya yanlışlığını çoğunluklar belirliyorsa avrupada bu sistem yıllardır uygulanıyor yani batı dediğimiz, medeniyet dediğimiz toplumlarda ,buda büyük bir coğunlutur.

benim eğitim alanındaki  görüşlerim Türkiye deki tanımıyla kesinlikle siyasi değildir.bu toprakların evlatlarının daha iyi tanınabilmesi için bu eğitim sistemine ihtiyacımız var.66 aylık bebekler okula gönderiliyor diye çirkin bir karalama kampanyası yapılıyor soruyorum size bundan önce kac tane bilim adamı cocuklarınızı ilkokula başlamadan  anaokuluna göndermeyin formasyon acısından zararlıdır diye kampanya baslattı.66 aylık cocuga okuma yazma toplama cıkartma ögretilmeyecek birinci sınıfın anaokulundan farkı yok.

Zeki bey benide doğru bildiğimden kolay kolay kimse vaz geçiremez ama çevremden yapmak istediğim şeyle ilgili tepki alırsam iyicene düşünürüm öyle karar veririm yapıp yapmayacağıma . Atatürk'e gelince atamız ap ayrı biriydi kimse Atatürk'ün tırnağı bile olamaz fikirlerine , ilkelerine , yaptıklarına ve yapmadıklarına saygımız sonsuzdur . Ama malesef ülkemizden Atatük'ün izlerini silmeye çalışıyorlar fakat hiç bir zaman bu izleri silemeyeceklerini bilmeyecek kadar cahiller .

66 aylık çocuğa okuma yazma toplama çıkarma öğretmek tabikide iyi birşey fakat bunun olabilmesi için önce ön koşulların gerçekleştirilmesi lazım. Bir uçak pist olmadan uçabilir mi uçtu diyelim geri inebilir mi ? Bence yapmak istedikleri bundan farklı değil neyse siz kendiniz bu eğitim sisteminin daha iyi olacağına karar vermişsiniz belki haklısınızdır da ama bu şekilde yapılması gereken hazırlıklar ve düzenlemeler yapılmadan başarılı olunacağını ben sanmıyorum umarım haksız çıkarım ama durum bu .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Eylül 02, 2012, 12:30:35 »
bakın bir kez daha söylüyorum eğer gecmıste çoğunlığun sesi dinlenseydi bugün cuhmuriyetimiz yoktu.buradaki ana fikride söyleyim ''çoğunluklar her zaman doğruyu bilmez''.eğer çoğunlukların söyledikleri herzaman doğru ise bu mevcut yönetimin her yaptığını ayakta alkışlayalım hiç eleştirmeyelim adamlar her ortamda coğunluk kim ne derse desin.çevreden gelen tepkilere göre karar verilmez mesela çevrede herkesin başı acık sizin aılenız kapalı cevreden tepki geldi diye actırcakmıyız veya ailenizin bası acık  mahalle komple kapalı çevreden olumsuz tepki geldi diye bizde mi kapatacaz hani hür irade özgürlük.Hiç kimse bu toplumla özdeşleşmiş değer yargılarını silemez 90 lı yıllarda silmeye çalısanların sonu ortada bu toprakların insanları buna müsade etmez.

Ön hazırlık nedir bu eğitim sisteminde nasıl bir ön hazırlık beklıyorsunuz ne yapılmalıydı o ucagın ınecegı veya kalakacagı pıst nasıl olmalıydı.eğitimde en önemli faktör insandır.elimizde mevcut ögretmenleri komple işten cıkartıp yerıne baskalarını alamıcamıza göre bu ögretmenleri  yeni sistem için eğitim amaclı semınerler duzenlemin hiç bir işe yaramadıgını bile bile(mebden yolu gecen bılır sadece ögretmene ezıyettır biri elıne mıkrofonu alır saatlerce konusur sonra orda oturan herkese sertıfıka verılır) elimizdeki binaları yıkıp yerlerıne yenıden okullar ınsa edemıcegımıze göre bu ülkenin daha fazla zaman kaybına tahammulu yoktur.eğitim olayını siyasi ortama taşımayı sevmem kimin haklı cıkıp cıkmadıgınıda görmek istemiyorum ben haksız cıkayım gerekırse ama bu muazzam potansiyeli imam hatip ayağına harcamayalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Eylül 02, 2012, 12:45:22 »
66 aylık çocuğa okuma yazma toplama çıkarma öğretmek tabikide iyi birşey fakat bunun olabilmesi için önce ön koşulların gerçekleştirilmesi lazım. Bir uçak pist olmadan uçabilir mi uçtu diyelim geri inebilir mi ? Bence yapmak istedikleri bundan farklı değil neyse siz kendiniz bu eğitim sisteminin daha iyi olacağına karar vermişsiniz belki haklısınızdır da ama bu şekilde yapılması gereken hazırlıklar ve düzenlemeler yapılmadan başarılı olunacağını ben sanmıyorum umarım haksız çıkarım ama durum bu .

Umarım haksız çıkarsınız ama ben bu konuda haklı çıkacağınız inanlardanım. Okullarımızın kapasitesi, fiziki alt yapısı ve bu uygulamanın hiçbir hazırlık yapılmadan başlatılması nedeni ile bu yıl ilk kez okula başlayacak öğrenciler için gerçekten kötü bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Okul çağında çocuğum olsaydı cezasına razı olur bu yıl göndermezdim.

Bu arada Eğitim-Sen çocuğunu okula göndermediği için ceza alan velilere hukuksal destek sağlayacağını açıklamış, çevrenizde bu şekilde karar verenler varsa Eğitim-Sen ile irtibata geçmelerini söyleyebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 02, 2012, 12:59:28 »
lafı evirip çevirmeye gerek yok dindar (kindar ! ) bir nesil oluşturuluyor bence, kimse kimseyi kandırmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Eylül 02, 2012, 13:09:05 »
lafı evirip çevirmeye gerek yok dindar (kindar ! ) bir nesil oluşturuluyor bence, kimse kimseyi kandırmasın.

Siz de kendi çevrenizden başlayarak bunu engellemeye çalışın Mehmet Bey lakin tarzınızı değiştirmediğiniz sürece 1-2 adımdan öteye gidebileceğinizi düşünmüyorum. Kendimce yakınlarıma ve çevremdeki insanlara dinin siyasete alet olmaması noktasında bilgim ve tecrübemle bilgi aktarmaya çalışıyorum, hükümetin yanlıları ile görüş ayrılığına düştüğüm noktaları özellikle paylaşıyorum fakat çevremde dindar insanlar olmasından rahatsız değilim aksine gerçekten inanan Allah aşkını her şeyin üstünde tutan gerçek dindarlardan çok şey öğrendiğimi de düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Ynt: Ynt: atama
« Yanıtla #33 : Eylül 02, 2012, 13:23:00 »
bakın bir kez daha söylüyorum eğer gecmıste çoğunlığun sesi dinlenseydi bugün cuhmuriyetimiz yoktu.buradaki ana fikride söyleyim ''çoğunluklar her zaman doğruyu bilmez''.eğer çoğunlukların söyledikleri herzaman doğru ise bu mevcut yönetimin her yaptığını ayakta alkışlayalım hiç eleştirmeyelim adamlar her ortamda coğunluk kim ne derse desin.çevreden gelen tepkilere göre karar verilmez mesela çevrede herkesin başı acık sizin aılenız kapalı cevreden tepki geldi diye actırcakmıyız veya ailenizin bası acık  mahalle komple kapalı çevreden olumsuz tepki geldi diye bizde mi kapatacaz hani hür irade özgürlük.Hiç kimse bu toplumla özdeşleşmiş değer yargılarını silemez 90 lı yıllarda silmeye çalısanların sonu ortada bu toprakların insanları buna müsade etmez.

Ön hazırlık nedir bu eğitim sisteminde nasıl bir ön hazırlık beklıyorsunuz ne yapılmalıydı o ucagın ınecegı veya kalakacagı pıst nasıl olmalıydı.eğitimde en önemli faktör insandır.elimizde mevcut ögretmenleri komple işten cıkartıp yerıne baskalarını alamıcamıza göre bu ögretmenleri  yeni sistem için eğitim amaclı semınerler duzenlemin hiç bir işe yaramadıgını bile bile(mebden yolu gecen bılır sadece ögretmene ezıyettır biri elıne mıkrofonu alır saatlerce konusur sonra orda oturan herkese sertıfıka verılır) elimizdeki binaları yıkıp yerlerıne yenıden okullar ınsa edemıcegımıze göre bu ülkenin daha fazla zaman kaybına tahammulu yoktur.eğitim olayını siyasi ortama taşımayı sevmem kimin haklı cıkıp cıkmadıgınıda görmek istemiyorum ben haksız cıkayım gerekırse ama bu muazzam potansiyeli imam hatip ayağına harcamayalım.
Zeki bey daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi eğitim sisteminden pek anlamam fakat ön hazırlık olarak en basitinden pilot bir bölge seçilerek bu uygulamaya başlanabilirdi daha sonra da çıkacak sonuçlara göre hareket edilirdi . Bu şekilde hem insanlar bukadar tepki göstermezdi hemde tüm öğrenciler ve ülkemizin eğitim sistemi risk altına atılmazdı.

Tüm derslikleri yıkıp yeniden yapmaya gerek yok ama ek derslikler yapılması şart gibi eğer yapılamıyorsa bu sistemden vaz geçmek daha sağlıklı bir seçim olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 02, 2012, 13:24:10 »
Bizim esas sorunumuz eğitim politikamızın olmamasıdır.Bırakın artık hükümetten hükümete eğitim politikasının değişmesini artık bakandan bakana değişmektedir.Altyapı hazırlanmadan,planlama olmadan yapılıyor bazı şeyler ve faturası ağır oluyor.Yine geçmişte pat diye 8 yıllık kesintisiz eğitime geçildi.Sıkıntısını bizler,öğrenciler ve veliler çekti.Tam o sistem yeni yeni oturdu derken şimdide bu.Öğretmenlerin yarıdan fazlası bu sistemden dolayı yerdeğiştirdi.Çoğu öğrenci öğretmenlerinden ayrılmak zorunda kaldı.Okullar bu sisteme hazır değil.Yer ve sınıf sıkıntıları var.Maalesef olan öğretmenlerimize,daha da önemlisi bu sene sınava girecek olan öğrencilerimize oluyor.Yani mesele şu hükümet bu hükümet meselesi değil genel bir sorundur.
2oo7 CoRollA  CoMFoRT 1.6 124 HP Gümüş Gri
2003 Wolkswagen GoLf 1.6  102 hp HighLiNe Atlantik mAvi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 02, 2012, 13:29:16 »
8 yıllık eğitim sistemi imam hatiplerin önünü kesmek için çıkarılmıştı
İyide olmuştu, memlekettte yeterince imam ve hatip var, hattan halkın yarısı zaten imam
Şimdi bu 4 + 4 + 4 zırvalığı da imam hatiplerin önünü açmak için alel acele çıakrıldı
memlekette imam kıtlığı var, acil imam yetiştirmek lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Eylül 02, 2012, 13:35:09 »
Benim bu sene okula başlayacak olan çocuğum olsaydı  bu yeni sisteme göre kesinlikle göndermezdim.5.5 yaşındaki çocuk ile kendisinden neredeyse 1 yaş büyük olan çocukla aynı sınıfa düşebilecek.Bu yaşlarda bırakın 7-8 ayı bir ay bile çocuğun gelişiminde etkilidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Eylül 02, 2012, 13:36:49 »
İyide olmuştu, memlekettte yeterince imam ve hatip var, hattan halkın yarısı zaten imam
Şimdi bu 4 + 4 + 4 zırvalığı da imam hatiplerin önünü açmak için alel acele çıakrıldı

Bu kadar katı ve keskin çizgiler ile tartışmak mümkün değil Kemal Bey. Sizin bakış açınızdan böyle bir görüntüsü olabilir ama bu ülkede çocuklarına dini eğitim aldırmak isteyen insanlar olduğunu da unutmamak lazım. Keşke konu bu kadar siyasallaştırılmasa ama maalesef Türkiye'de iktidarların bu ve benzer durumları siyasi malzeme olarak kullanması nedeni ile gerçek hedeflerine ulaşmamaktadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Eylül 02, 2012, 13:47:09 »
Kemal bey(size bay sat- kurtul  diyebilirmiyim?  ::))14 yıllık bir eğitimci olarak birinci ve üçüncü cümlenizin altına imzamı atarım.Ama diğerlerine katılmıyorum.Bencede isteyen istediği okula gönderebilmeli.Ama imam hatipleri açmak için başka bir formulde bulunabilirdi bana göre.Her şey yakılıp yıkıldı.Şu an herşey alt-üst.Esas curcuna 17 eylülden sonra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Eylül 02, 2012, 13:55:02 »
ben sizlerin kaygılarını anlıyorum evet aksaklıklar cıkacak ama sundan emın olunki su mevcut sistemden daha az zarar verecek bize.8 yıllık kesıntısız egıtım yuzbınlerce cocugu mahvetmıstır.bu yuzbınlerın magdurıyeti ılkokulda degıl 12 .sınıfta ortaya cıktıgı ıcın  kımsenın dıkkatını cekmıyor.evet apar topar olmustur buna herkes karsıdır.keske bu güzel sisteme planlı programlı gecılebılseydi.oldu bıttıye getırılmeden.su saatten sonra bundan dönulmeyeceği acık sahip cıkmalıyız okula baslayacak cocugu olan arkadaslarda rahat olsunlar birinci sınıf anaokulu mufredatıyla aynıdır oyuna dayalı bir müfredattır.

Herkesin görüşüne saygım sonsuz umarım ülkemiz için en iyisi en güzeli olur.Herkes gibi bende kendimce bu ülkenin daha iyi olabilmesi içn ugrasıyorum bir eğitimci olarak.doğru bildiklerim yanlışta olabilir ama sizler içinde aynı şeyler geçerli.tek tesellimiz herkesin amacının aynı olması güçlü nesiller yetiştirebilmek.