0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zeki bey neredeyse herkes bu sistemin hem öğretmenler açısından hem öğrenciler açısından iyi olmayacağını savunurken sizin bu sistemin ısrarla iyi olacağını savunmanızın nedeni nedir ?Herkesin doğru bildiği bir şeyler vardır muhakkak fakat ben kendim doğru bildiğim bir şeyi yapacağım zaman insanlardan tepki alırsam durur düşünürüm yapmak istediğim şey gerçekten doğrumu dur diye çünkü bu kadar insan haksız olamaz . Acaba siz hiç düşündünüz mü acaba ben yanlış şeyi mi savunuyorum diye ?
Mahmut Bey 4+4+4 ile ilgili olarak benim takip ettiğim bazı programlar görüş belirten akademisyenlerin olumlu görüş bildirdiklerini görmemiş olsaydım size katılabilirdim fakat sizin dediğiniz gibi herkes bu konuda olumsuz görüş belirtmiyor. Sistemi savunmuyorum lakin bu kadar katı ve sert çizgiler ile eleştirmeden önce gerçekten emin olmamız da fayda var. Bildiğim kadar özellikle müfredat bu sisteme göre düzenlenmiş ve bu müfredatın doğru yürütülmesi sağlanırsa kesinlikle fayda sağlayacağı belirtiliyor fakat sistemin düzgün işletilebilmesi için alt yapının hazır olması gerekmektedir. Normal şartlarda bir sınıf öğretmeni için 20 öğrencinin üstünde bile eğitim kalitesi düşerken daha küçük yaş grubunda bu kadar kalabalık sınıflarda çok daha ciddi bir kalite düşüşü olacağını düşünüyorum. Bir diğer problem ise bu sistem geçiş hazırlıklarının yapılmadan devreye alınmasıdır. Sistem ile ilgili olarak gerekli eğitimler telekonferans sistemi ile verilmiş ama bu eğitimler hedeflenen katkıyı sağlamamıştır (bunu bizzat eğitimleri alan arkadaşlarımdan biliyorum).
Ali bey bu sistemi destekleyenler olduğunu biliyorum ama zaten mesajımda neredeyse yazmıştım zaten ben pek anlamam sadece Zeki beyin bu sisteme niye bu kadar güvendiğini merak ettim . Çevremde öğretmenlik mesleğini icra eden herkes bu sisteme karşı . Bu sistemi destekleyenlerinde bir çoğu hazırlığının yapılmadığı görüşünde . Siz kendinizde yazmışsınız 20 kişinin üstünde bir sınıfta eğitim kalitesi düşüyor diye bu sistem ile 25-30 kişilik sınıflar medyadan duyduğum kadarıyla 50-60 olacak . Tek temennim eğitim sistemimizin bir an önce belirsizliklerden kurtulması ve hayırlısı olması .
Tabi ki ben de sistemi savunmuyorum sadece Zeki Bey'in de haklı olduğu noktalar olduğunu düşündüğümü belirtmek istemiştim. Temenninize yürekten katılıyorum.
Ablamda ingilizce öğretmenliğini bitirecek gelecek sene 8400 tane ing öğretmeni alınacakmış inş atanır... Emrah abi sende hayırlısıyla atanırsın inş
+1Emrah umarım herşey güzel olur.. bende bu yıl girdim notlarımın dağılımı 82-87 arasında. ama bende 1 sene daha erteliyorum. bizim alanımızda da birsürü değişiklik yapıldı. kendimi riske atmak istemiyorum o yüzden. sistemden hepimiz şikayetçiyiz. umarım güzel günleri hepimiz görürüz.
Zeki bey neredeyse herkez bu sistemin hem öğretmenler açısından hem öğrenciler açısından iyi olmayacağını savunurken sizin bu sistemin ısrarla iyi olacağını savunmanızın nedeni nedir ?Herkezin doğru bildiği bir şeyler vardır muhakkak fakat ben kendim doğru bildiğim bir şeyi yapacağım zaman insanlardan tepki alırsam durur düşünürüm yapmak istediğim şey gerçekten doğrumu dur diye çünkü bu kadar insan haksız olamaz . Acaba siz hiç düşündünüz mü acaba ben yanlış şeyi mi savunuyorum diye ?
evet cok düşündüm yanlış mı diye ama doğru bildiğim den de asla vazgeçmedim.Eğer Atatürk te doğru bildiklerinden vazgeçseydi bugün bunları konusamayacaktık.eğer Atatürk te coğunluğun sesini dinleseydi bugün cumhuriyetimiz olmayacaktı.Eğer sizin fikirlerinizin doğruluğu veya yanlışlığını çoğunluklar belirliyorsa avrupada bu sistem yıllardır uygulanıyor yani batı dediğimiz, medeniyet dediğimiz toplumlarda ,buda büyük bir coğunlutur. benim eğitim alanındaki görüşlerim Türkiye deki tanımıyla kesinlikle siyasi değildir.bu toprakların evlatlarının daha iyi tanınabilmesi için bu eğitim sistemine ihtiyacımız var.66 aylık bebekler okula gönderiliyor diye çirkin bir karalama kampanyası yapılıyor soruyorum size bundan önce kac tane bilim adamı cocuklarınızı ilkokula başlamadan anaokuluna göndermeyin formasyon acısından zararlıdır diye kampanya baslattı.66 aylık cocuga okuma yazma toplama cıkartma ögretilmeyecek birinci sınıfın anaokulundan farkı yok.
66 aylık çocuğa okuma yazma toplama çıkarma öğretmek tabikide iyi birşey fakat bunun olabilmesi için önce ön koşulların gerçekleştirilmesi lazım. Bir uçak pist olmadan uçabilir mi uçtu diyelim geri inebilir mi ? Bence yapmak istedikleri bundan farklı değil neyse siz kendiniz bu eğitim sisteminin daha iyi olacağına karar vermişsiniz belki haklısınızdır da ama bu şekilde yapılması gereken hazırlıklar ve düzenlemeler yapılmadan başarılı olunacağını ben sanmıyorum umarım haksız çıkarım ama durum bu .
lafı evirip çevirmeye gerek yok dindar (kindar ! ) bir nesil oluşturuluyor bence, kimse kimseyi kandırmasın.
bakın bir kez daha söylüyorum eğer gecmıste çoğunlığun sesi dinlenseydi bugün cuhmuriyetimiz yoktu.buradaki ana fikride söyleyim ''çoğunluklar her zaman doğruyu bilmez''.eğer çoğunlukların söyledikleri herzaman doğru ise bu mevcut yönetimin her yaptığını ayakta alkışlayalım hiç eleştirmeyelim adamlar her ortamda coğunluk kim ne derse desin.çevreden gelen tepkilere göre karar verilmez mesela çevrede herkesin başı acık sizin aılenız kapalı cevreden tepki geldi diye actırcakmıyız veya ailenizin bası acık mahalle komple kapalı çevreden olumsuz tepki geldi diye bizde mi kapatacaz hani hür irade özgürlük.Hiç kimse bu toplumla özdeşleşmiş değer yargılarını silemez 90 lı yıllarda silmeye çalısanların sonu ortada bu toprakların insanları buna müsade etmez.Ön hazırlık nedir bu eğitim sisteminde nasıl bir ön hazırlık beklıyorsunuz ne yapılmalıydı o ucagın ınecegı veya kalakacagı pıst nasıl olmalıydı.eğitimde en önemli faktör insandır.elimizde mevcut ögretmenleri komple işten cıkartıp yerıne baskalarını alamıcamıza göre bu ögretmenleri yeni sistem için eğitim amaclı semınerler duzenlemin hiç bir işe yaramadıgını bile bile(mebden yolu gecen bılır sadece ögretmene ezıyettır biri elıne mıkrofonu alır saatlerce konusur sonra orda oturan herkese sertıfıka verılır) elimizdeki binaları yıkıp yerlerıne yenıden okullar ınsa edemıcegımıze göre bu ülkenin daha fazla zaman kaybına tahammulu yoktur.eğitim olayını siyasi ortama taşımayı sevmem kimin haklı cıkıp cıkmadıgınıda görmek istemiyorum ben haksız cıkayım gerekırse ama bu muazzam potansiyeli imam hatip ayağına harcamayalım.
8 yıllık eğitim sistemi imam hatiplerin önünü kesmek için çıkarılmıştıİyide olmuştu, memlekettte yeterince imam ve hatip var, hattan halkın yarısı zaten imamŞimdi bu 4 + 4 + 4 zırvalığı da imam hatiplerin önünü açmak için alel acele çıakrıldımemlekette imam kıtlığı var, acil imam yetiştirmek lazım