0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
megane 1 ile 300 km arka arkaya yol yaptık ve sadece 7 TL fazla lpg aldım.
vedat seninki 210 kr benimkinden az yakıyor ,benim şehir içi 42 litre 1.99 dan opet ve sheel ikisinide denedim 350 km yaptı .239 tl yakıyor ,yarın da malatya ya gidecem uzun yolu deneyecem .debraj baskı balatayı değişmedim ondan mı acaba fazla yakıyor?bir ara duman attıydı koku geldi.
özellikle mi şehir içinde yakıtı fazla bence
Yemini suyunu eksik etmeyesin Son ölçümüm; Şehirdışı, 53 tl ile 280 km. 23TL., 130km. (PO)
raif abi baskı balatadan koku gelmişse sadece ömründen biraz gitmiştir.baskı balatanın bitmeye yakın olduğunu şu şekilde anlayabilirsiniz arabanın el frenini çekin ve vitesi 1 e atın normal araba kaldırırmış gibi gaza basın ve ayağınızı debriyajdan çekin,ayağınızı tamamen debriyajdan çektiğinizde araba stop ediyorsa balata sağlamdır ama araba stop etmeyip gitmek istiyorsa baskı balata nın değişmesi gerekir.ama yaktığınız değer bence normal.
bir de şöyle bir yöntem duymuştum(doğru mu değil mi bilmiyom):yokuş yukarı motoru kapatın.vitesi 1 e atın.ayağınızı 3 pedaldan da çekin. el frenini indirin.(araba 1.viteste olucak )geri kayıyorsa balata bitmiştir.ama kaymayıp olduğu yerde duruyosa bitmemiştir
abi bence bu sağlıklı bir test yöntemi değil çünkü biraz eğimli bir yokuşta el frenini çekmeyip vitesi 1 e atarsak balata sağlamda olsa bitikte olsa geriye kayar.ben bir yöntem daha biliyorum mesela 1 yıl önce araba 3000 devirde 110 km hız yapıyorsa ve şimdi mesela 3.800 devirde 110 yapıyorsa baskı balata kaçırıyor demektir ve yine balatanın değişmesi gerekir
ya da gidersin sanayii sitesine abi aç baskı balatalara bakalım dersin çıkarırlar görürsün bitmiş mi bitmemiş mi daha kolay
Sabit 120 ile gittim malesef ((
bu araabını 41 tl ile 330 km yapması imkansız.Lpg sisteminde sorun vardır arada benzınle geldim dıyorsun ya onlarıda bir hesapla..Ben 45 lt simit tüp 38 lt felan alıyor.şehirler arası 110-120 km hızla 420-430 km felan.eger biraz hız dersen ozaman 300 bile yapmıyor..Kardeş 1,5 tonluk bir arabanın tırmanma lı bir yolda ve 120-130 km hızla 0,125 kurus yapması imkansız gibi birşey..Hesaplamanda bır yerde sorun var.