Gönderen Konu: Corolla verso ile inanılmaz yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 11274 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Corolla verso ile inanılmaz yakıt tüketimi
« : Temmuz 18, 2012, 14:53:31 »
Arkadaşlar dün samsunun havza ilçesinden ankaraya yolculuk yaptık.depoyu havzada fulledik.arabada 4 kişiydik ve full bagaj vardı.daha sonra yola çıktık yerine göre sakin ve hızlı kullandım.dik ve uzun yokuşları çıkarken araba yüklü olduğu için 130-140 km hızla çıktım.yokuş inerken çoğunlukla ayağımı gazdan çekerek yakıt tasarrufu yapmaya çalıştım.hızım yol boyunca 100-140 arasında değişti.sonunda ankaraya geldik ve konya yolunda shell istasyonunda depoyu fulledik ve 1.95 tl den sadece 41.55 tl lik gaz aldı daha fazla almadı pompa durdu.daha sonra ne kadar yaktığını hesapladığımda gözlerim açık kaldı 41.55/332 km=0.125 kr .buna inanamadım kesin bir yanlışlık olması lazım diye düşündüm.acaba pompa mı tam doldurmadı mı diye düşündüm arabayı çalıştırdığımda 4 ışıkta birden yanıyordu.her zaman aldığım yer pompada hata olacağını düşünmüyorum.acaba araba benzinde mi yaktı dedim ama benzinde en ufak bir azalma yoktu.4 kişi + full bagaj + benzin deposunun full olması nedeniyle 60 kg + lpg sistemiyle birlikte 1500 kg lik verso yani toplamda 2 tona ulaşan bir araba uzun yolda nasıl bu kadar az yaktı inanamadım.daha önceki rekorum yine aynı kişi sayısında 0.167 kuruştu.bir arabanın bu kadar az yakması mümkün mü ? hesaplamada da hata yok.sizin yorumlarınızı merakla bekliyorum  :)

Toyota Club Türkiye

Corolla verso ile inanılmaz yakıt tüketimi
« : Temmuz 18, 2012, 14:53:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla verso ile inanılmaz yakıt tüketimi
« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2012, 16:05:12 »
arkadaşlar kimseden cevap yokmu yalan söylediğimimi düşünüyorsunuz yoksa :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 18, 2012, 16:08:40 »
Yeme bizi Okan :D Şaka yapıyorum :D

Tekrarını isteriz, yoksa inanmayız :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 18, 2012, 16:16:08 »
Yeme bizi Okan :D Şaka yapıyorum :D

Tekrarını isteriz, yoksa inanmayız :)
vedat abi vallaha bende anlamadım ama bu kadar yaktı araba.bugün yaklaşık 50 km yol yaptım ama hala ilk ışık sönmedi.eğer depo tam dolmamış olsaydı ilk ışık kesin sönerdi.bir daha uzun yola giderken guinness yetkililerinden birini çağıracağım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 18, 2012, 21:24:02 »
cidden bana kimse inanmıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 18, 2012, 21:45:53 »
Okan Bey Lpg'yi tam manasıyla ölçmek biraz uğraştırıyor :) Havza'dan yine Shell'den mi aldınız?
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 18, 2012, 21:54:52 »
Okan Bey Lpg'yi tam manasıyla ölçmek biraz uğraştırıyor :) Havza'dan yine Shell'den mi aldınız?

evet şükrü abi her zaman shell den gaz alırım.havzada depoyu fulledim shellde daha sonra 332 km lik yolculuk sonrası ankaraya vardığımızda 41.55 tl lik gaz aldı.her zaman yakıt harcamasını ölçerim şehir içinde 0.230 kr yakıyor.normalde şehir dışında 0.168 kr yakıyor.ama bu sefer 0.125 kr yaktı.böyle bir araba nasıl bu kadar az yakabilir onu düşünüyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 18, 2012, 21:59:21 »
Seni tebrik ediyorum o zaman kardeşim :) Lpg'nin verimi yazın artıyor belki onla alakalıdır. Boş ver hep az yaksın ne güzel :)

Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 18, 2012, 22:09:02 »
Seni tebrik ediyorum o zaman kardeşim :) Lpg'nin verimi yazın artıyor belki onla alakalıdır. Boş ver hep az yaksın ne güzel :)

çok teşekkür ederim şükrü abi :) yolda giderken aracı çok verimli kullandım.yokuşlara gelmeden aracın hızını yavaşça arttırıp 140 km civarına getirdim ve yokuşun ortalarında vvt-i sisteminden faydalandım.yokuşun ortalarında gaza tam bassamda araba o ağırlıkta hızlanmaz.onun için ayağımla çok az gaza basarak yol bilgisayarına baktığımda 3.2 lt gibi değerler gösteriyordu.tabi bu arada arabanın hızı nerdeyse hiç düşmüyordu çünkü devrini aldığında canavar gibi gidiyor :) yokuş aşağı inerken ayağımı gazdan çektim.düz yolda ise hep 120 km de gittim.o zamanlarda 6-8 lt arasında değer değişiyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 18, 2012, 22:16:34 »
Tebrikler Okan kardeş müthiş değer :) Bende bayramdan sonra Zonguldağa gideceğim bakalım 1.3 getz kaç kuruş yakacak :)
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 18, 2012, 22:25:11 »
Tebrikler Okan kardeş müthiş değer :) Bende bayramdan sonra Zonguldağa gideceğim bakalım 1.3 getz kaç kuruş yakacak :)

sağolasın ramazan sende inşallah benim gibi mükemmel bir değer yakalarsın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 18, 2012, 22:28:43 »
sağolasın ramazan sende inşallah benim gibi mükemmel bir değer yakalarsın :)
İnşaallah benzinle zor ama bakalım :) şuan şehirçi 30-35 kuruş arası yakıyorum tabi biraz asi kullanıyorum :)
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 18, 2012, 22:43:59 »
İnşaallah benzinle zor ama bakalım :) şuan şehirçi 30-35 kuruş arası yakıyorum tabi biraz asi kullanıyorum :)

tabi birde istanbul trafiği eklenince çok yakması kaçınılmaz.ama şehir dışında sakin kullanımda çok az yakacağına inanıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 18, 2012, 22:53:20 »
bende sana şunu söyleyeyim benzinle lpg yok arabada ankaradan izmire 120 140 km arası hız full bagaj 6 kişi yaklaşık 2200kg izmire geldiğimizde çeyrek depo benzin vardı yol bilgisayarı ortlama yakıtın 6.5 oldugunu söylüyordu.. ben inanıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 18, 2012, 22:57:12 »
bende sana şunu söyleyeyim benzinle lpg yok arabada ankaradan izmire 120 140 km arası hız full bagaj 6 kişi yaklaşık 2200kg izmire geldiğimizde çeyrek depo benzin vardı yol bilgisayarı ortlama yakıtın 6.5 oldugunu söylüyordu.. ben inanıyorum

çok güzel bir değer fatih abi vvt-i sistemi akıllı bir şekilde kullanıldığı zaman gerçekten çok az yakıyor.demekki sizdede lpg olsaydı benim gibi mükemmel bir değer yakalayacaktınız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis 2005 1,6 : Öğretmen
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 18, 2012, 23:06:30 »
Okan Bey Merhabalar,
Ölçümünüzde küçük bir hata olduğunu düşünüyorum şöyle ki; gaz yakıt ölçümünde fulleme sistemi net olmuyor. Fullemek yerine mesela boş depoya 50 TL gaz alıp tekrar bitinceye kadar gidersen muhtemelen şu oran karşına çıkacak 16 kuruş. Peki bu oran kötü mü gayet iyi. Selamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 18, 2012, 23:17:36 »
Okan Bey Merhabalar,
Ölçümünüzde küçük bir hata olduğunu düşünüyorum şöyle ki; gaz yakıt ölçümünde fulleme sistemi net olmuyor. Fullemek yerine mesela boş depoya 50 TL gaz alıp tekrar bitinceye kadar gidersen muhtemelen şu oran karşına çıkacak 16 kuruş. Peki bu oran kötü mü gayet iyi. Selamlar...

osman abi ben depoyu pompa durana kadar dolduruyorum.depo 45 lt lik ve yaklaşık 38 lt lpg alıyor.ve kontrol ediyorum değerlerim hep birbirine yakın çıkıyordu ve bu sefer çok az yaktı.yakıtıda hep aynı yerden alıyorum.yolda gelirken yol bilgisayarını kontrol ederek geldiğim için çok az yakacağını anlamıştım ama bu kadarını beklemiyordum.ama dediğiniz gibide yapacağım bakalım ne kadar yakacak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 19, 2012, 00:00:46 »
Güzel değerler :) Şimdi ben de yazacam forumdan ihraç edecekler :D opel vectra 2.0i ile 80 liralık gaz aldım şehiriçi toplam 362 km yol yaptım depo bitti benzinle gittim benzinliğe fulledim yine 80 liralık aldı :) yani 80000/362=220,99 kuruş yakmış doğruysa eğer hesaplamam :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 19, 2012, 00:02:23 »
Okan çok güzel değer tebrik ederim .

Ben bugün araç full dolu bağaj + 5 yolcu klima açık 6.9 lt yaktı oda hiç dikkat etmedim . Zaten artık yakıtı kafaya takmıyorum geçiyorum sol şerite müziği hafif açıyorum cıstak cıstak mis gibi sende fazla takma kafana ben arabayı yeni aldığımızda çok takıyordum yol bitmiyordu bu arada hız sınırlarınada uyarım yanlış anlaşılmasın .Ama ara ara dalgınlıkla biraz geçtiğim oluyor ne yalan söyleyim . :D

Bu arada aracım dizel zaten dikkat etmediğim değerden fazlası ile anlaşılıyor. Değerin yüksek çıkmasında aracın 1 saate yakın rolantide çalışmasının çok büyük etkisi var :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 19, 2012, 01:47:36 »
gazı bitirmek kolay olmuyor mesela gaz azken dikkat ettim motor zorlanınca yer yer benzine geçiyor bendeki sistemde  sonra gaz bitti die dıt dıt ötüyor benzine geçiyor sonra yine araba yı stop edip tekrar çalıştırdığımda gazda yine gidiyor 20 30 km
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)