Gönderen Konu: Corolla verso ile inanılmaz yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 11282 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla verso ile inanılmaz yakıt tüketimi
« Yanıtla #100 : Temmuz 26, 2012, 10:50:06 »
O zaman ben 20lt/100km yazısını görünce hemen paylaşırım, birisinin nazarı değsinde yakıt tüketimi azalsın diye :rofl:

Okan'cığım, sorması ayıp sen ne iş yapıyorsun. Yaşına bakarak öğrenci olduğunu tahmin ediyor ve bu tür iddalara para kazanmaya başlayınca girmeni tavsiye ediyorum ;)

Bu arada yanlış anlama ben "o kadar az yakar ya da yakmaz" demiyorum. Sadece az yakıyorsa, boşver kurcalama. Daha ne istiyorsun ?
abi lise yeni bitti üniversite tercihleri yapacağım ama bu sene gitmeyi düşünmüyorum seneye daha iyi hazırlanıp iyi bir üniversiteye gitmek istiyorum :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Temmuz 26, 2012, 10:50:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Temmuz 26, 2012, 11:08:08 »
mehmet abi memlekete giderken 2.12 den 51 tl lik gazla 310 km gitmiştik.matematik hesabı yaparsak 51/2.12=24 lt 24*100=2400  2400/310=7.75 lt yani 7.75 lt/100 km yakıt tüketimi yapmışım.önceki mesajda 7.5 demiştim ama 0.25 lt eksik demişim :D tabi bu yolculuklar 4 kişi + full bagajla yani 2 tonluk araçla yapıldı :D biraz daha az yakıt tükettirmeliyim bunuda 0.125 kr ile başardım ancak daha tam kesinleşmedi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Temmuz 26, 2012, 12:06:32 »
vallaha yakıt işini tuncay abi ile vedat abi düşünecek çünkü ben arabama güveniyorum çok az yakacak çünkü :D hadi bari yakıt parasının yarısı onlardan yarısı benden olsun,bu kıyağımı unutmasınlar  :lol:

Bu işten en kârlı ben çıkacakmışım gibi duruyor ama hadi hayırlısı :lol:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Temmuz 26, 2012, 12:08:36 »
Bu işten en kârlı ben çıkacakmışım gibi duruyor ama hadi hayırlısı :lol:

ercüment sende ehliyeti alınca bizi gezdirirsin ödeşmiş oluruz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #104 : Temmuz 26, 2012, 12:14:01 »
ercüment sende ehliyeti alınca bizi gezdirirsin ödeşmiş oluruz :D

Benzin 2.5 tl olsun karstan edirneye edirneden antalyaya antalyadan ankaraya istediğin gibi gezerik sorun şu benzin 4.5 lira  :lol: Şaka bir yana araba satılmazsa her türlü ya :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Temmuz 26, 2012, 12:24:04 »
Benzin 2.5 tl olsun karstan edirneye edirneden antalyaya antalyadan ankaraya istediğin gibi gezerik sorun şu benzin 4.5 lira  :lol: Şaka bir yana araba satılmazsa her türlü ya :)

ama şöylede bir durum var eğer benzin 2.5 lira olsa bu ülkede dışarı çıkıp gezemeyiz çünkü trafik o kadar kalabalık olurki adım atamayız.ülkemiz lüks tüketime çok düşkün.benzin 10 tl olsun yinede trafikten 1 araç bile eksilmez artmaya devam eder.mesela avrupa ülkelerinde yakıt 10 tl olsun iç savaş çıkar kan gövdeyi götürür.onların alım güçleri bizden çok daha fazla olmasına rağmen yakıt 10 kr artsa hemen protesto ediyorlar.bizde kimsenin gıkı çıkmıyor.velhasıl biraz alakaya maydonoz şeyler söylesemde :D durum bundan ibaret.onun için tek çare lpg :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #106 : Temmuz 26, 2012, 12:26:19 »
ama şöylede bir durum var eğer benzin 2.5 lira olsa bu ülkede dışarı çıkıp gezemeyiz çünkü trafik o kadar kalabalık olurki adım atamayız.ülkemiz lüks tüketime çok düşkün.benzin 10 tl olsun yinede trafikten 1 araç bile eksilmez artmaya devam eder.mesela avrupa ülkelerinde yakıt 10 tl olsun iç savaş çıkar kan gövdeyi götürür.onların alım güçleri bizden çok daha fazla olmasına rağmen yakıt 10 kr artsa hemen protesto ediyorlar.bizde kimsenin gıkı çıkmıyor.velhasıl biraz alakaya maydonoz şeyler söylesemde :D durum bundan ibaret.onun için tek çare lpg :)

Bitanecik vvt-i'ın ömründen yiyemem bir kere o sıvılara alışık saf alkol + benzinle çalışmışlığı var gaz istemez o yapamaz öyle :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Temmuz 26, 2012, 12:41:54 »
Bitanecik vvt-i'ın ömründen yiyemem bir kere o sıvılara alışık saf alkol + benzinle çalışmışlığı var gaz istemez o yapamaz öyle :lol:

lpg li araba ile çok yüksek devirlere çıkılmadıktan sonra (4500+) subablara zararı çok daha az oluyor.yani lpg li araba ile sakin kullanımda uzun süreler sorunsuz bir şekilde binilebilir.sürekli yüksek devirli kullanınca subablar eriyor.onun için nasıl turbo dizel arabalarda yüksek devirlere çıkmak turbo için ölümse lpg dede subablar için ölüm :D ama senin corolla zaten hafif olduğu için şehir içi ve dışı benzinle çok fazla yakmaz idare edilebilir ama 1500 kg lik babayiğit versonun benzinle kullanılmasıda benim için ölüm olur :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #108 : Temmuz 26, 2012, 13:13:06 »
lpg li araba ile çok yüksek devirlere çıkılmadıktan sonra (4500+) subablara zararı çok daha az oluyor.yani lpg li araba ile sakin kullanımda uzun süreler sorunsuz bir şekilde binilebilir.sürekli yüksek devirli kullanınca subablar eriyor.onun için nasıl turbo dizel arabalarda yüksek devirlere çıkmak turbo için ölümse lpg dede subablar için ölüm :D ama senin corolla zaten hafif olduğu için şehir içi ve dışı benzinle çok fazla yakmaz idare edilebilir ama 1500 kg lik babayiğit versonun benzinle kullanılmasıda benim için ölüm olur :D

lpgli arabaya bindiğimde 3000 üstü tehlikeli geliyor bana arabanın sesi artmaya başlayınca tüpte var ya arkada patlayacak gibi geliyor :lol: motorda  ağırlık yazıyor ya orada 960 kg yazıyor tüy siklet mübarek ama her yerde 1050 geçiyor burası da ayrı bir konu :lol: Verso için harbi ölüm yani marşa bastığında kafanı koy giyotinin altına yada kısa çözüm olarak harakiri yapabilirsin  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Temmuz 26, 2012, 13:25:23 »
lpgli arabaya bindiğimde 3000 üstü tehlikeli geliyor bana arabanın sesi artmaya başlayınca tüpte var ya arkada patlayacak gibi geliyor :lol: motorda  ağırlık yazıyor ya orada 960 kg yazıyor tüy siklet mübarek ama her yerde 1050 geçiyor burası da ayrı bir konu :lol: Verso için harbi ölüm yani marşa bastığında kafanı koy giyotinin altına yada kısa çözüm olarak harakiri yapabilirsin  :lol:
beni hiç korkutmuyor lpg.bu zamana kadar ben lpg li olup durup dururken patlayan bir araba görmedim.durup dururken yanma olmuşsa bile 500-600 tl lik merdiven altı sistemlerden dolayı olmuştur.avrupada insanlar lgp kullanmaya teşvik ediliyor.velhasıl artık yeni sistem ve kaliteli lpg sistemleri ile risk benzinli araba ile aynı düzeyde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #110 : Temmuz 26, 2012, 13:47:24 »
beni hiç korkutmuyor lpg.bu zamana kadar ben lpg li olup durup dururken patlayan bir araba görmedim.durup dururken yanma olmuşsa bile 500-600 tl lik merdiven altı sistemlerden dolayı olmuştur.avrupada insanlar lgp kullanmaya teşvik ediliyor.velhasıl artık yeni sistem ve kaliteli lpg sistemleri ile risk benzinli araba ile aynı düzeyde :)

Patlamaz ona lafım yokta işte otobanda 120 km/h ile seyreden bir bombasın sonuçta :D Yok be benzinli yine daha azdır gazın tehlikesinden :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Temmuz 26, 2012, 13:52:33 »
Patlamaz ona lafım yokta işte otobanda 120 km/h ile seyreden bir bombasın sonuçta :D Yok be benzinli yine daha azdır gazın tehlikesinden :)

tabi benzinin tehlikesi daha az ama lpg sistemleride artık güvenilir.benzin bu fiyatta olduğu sürece lpg şart :D
lpg candır  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Eylül 09, 2012, 09:12:44 »

Manisa soma yolunda yol kenarında evimize az bir mesafede LPG li bir araç yanıyordu insanı ürkütüyor bu gibi durumlar.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.