0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Frene basılıyken gaz verip freni bırakınca çıkıyor heryeri. Bugüne kadar hiç sorun yaşamadım bu konuda. Yaris d4d mmt.
Benim bu d-4d yüzünden çekmediğim sıkıntı kalmadı ama Allah var rampada ister durmuş ister giderken banamısın demiyor düz yolda nasıl kalkıyorsam aynı şekilde kalkabiliyorum bu sadece d-4d lere özgü bir şey değil neredeyse tüm dizel motorlar rampalarda düz yolda nasıl gidiyorsa gider zaten en büyük zevki de burada benzinli motorla rampaya yaklaşınca 1 vites hatta yeri geldi mi 2 vites düşürürken dizelde vites yükseltseniz dahi çıkarsınız yeter ki araç 2000 devrin altına düşmesin gerçi 1650 lere kadar düşse de gaza basınca yavaşta olsa toparlar ama 2000 devrin üstündeyseniz ve aracınız dizelse rampa veya düz yol fark etmez gaza hafif dokunmanız hızlanmanız için yetecektir .Aracım 2010 1.4 d-4d corolla
Araç kavrama yapana kadar gücü tekere aktaramadığından geri kayma ve yokuş çıkamama durumu oluyor.Ama el frenini kullanmak tam ileri atıldığı sırada el frenini indirmek daha doğru.Çünkü frene basınca farkında olmadan baskıyı çok zorlama olasılığı yüksek.
Birde şu var 1. Viteste gidiyoruz saatte 15km ile trafikte, ayakta frende hep sıkışık trafikte ! Bu durumdada kavrama varken hep fren yapılıyor hatta tam dursakta boşa almadan baskıda hep yük oluyor. Mmt şanzımanda vites kilidini 2km civarı hızda kilitler, 8km hızda kilidi açar ki boşa atılabilsin araç , yada boştayken hızlanıp 8km üzerine çıkınca vitese alınabiliyor.
Dizeller düşük devirlerde torkunu verebildiğinden vede verdiği tork daha fazla olduğundan kaynaklı olarak bu durum normal.Ancak 4000 devirden sonra işler değişiyor ne yazıkki.
Dediğinize katılıyorum fakat ne olursa olsun rampada dizel motor çok daha istekli . 4000 devir zaten dizel motor için maksimum olmasa da maksimum sayılacak bir devir çünkü 3750 den sonra zaten dizellerin torku birden düştüğünden her nekadar 4500-5000 devir çevirse de 3750 - 4000 den sonrası gereksiz hatta zarar . Benzinlide ise hayat 4000-5000 den sonra başlar fakat tork yinede dizelinkinden çok düşük olduğundan rampalarda vites düşürmek gerekebilir . Zaten dizellerin az yakma sebebi de bunlar .
Max tork devrinin olduğu bantta kullanıldığında vites düşme olayı çok zor olur.Ama dediğim gibi dizelin bu durumu tamamen torkundan kaynaklı,tabi bu durum düzde tam tersine döner.Dizel nal toplar
Abi teoride böyle olabilir ama bana bugüne kadar 1.6 atmosferik hiç bir benzinli araç nal toplatamadı aksine bir çoğu kendiler topladı hele ki yeni renaultun 1.6 dci motoru felaket 320 nm torka sahip 1.6 benzinli motorların en iyisi bile tahminim 170 nm civarıdır . Neyse abi konu 1.4 d-4d nin rampada zorlanmadı konuyu benzinli mi dizel mi konusuna çevirmiyek .
Şimdi konuyu dağıtmak gerekirse Kalkış ve ara hızlanmalarda öncelik beygirdedir beygiri yüksek olan alır Ama beygirler aynı ise torklara kalır iş torku yüksek olan her türlü geçer Ama burada gaz tepki süreside önemli etkendir Lakin şöyle bir sorun var stock dizellerde 1000devir/dk ile 5000d/d arasında stabil bir güç-tork eğrisi yok ama benzinli araçlarda böyle bir sorun yok ne kadar gaz o kadar hız
Birazda bilek gücüne bağlı bu işler.Ama çok kurcalamamak lazım.Az yaksın,yokuşta bayılmasın bana yeter.
Şoförlüğü katmayalım mevzu çok uzar bizim milletimiz klasik ralli pilotu o konuda sıkıntı yok Sıkıntı ne sahnede ne kuliste aslında bizde ama genelde firmalar suçludur Az yakan+düz duvara tırmanan=Turbodizel
Turboda neymiş,en büyük turbo iman power
Bismillah la bin abi sıkıntısız devam et Konuyu çok pis dağıttım Yönetici abiler beni dağıtmayaydı iyiydi
keşke sadece rampada sorun yaşasak:) öncelikle herkese iyi günler...ikinci el 2009 corolla d4d mmt aldım, bundan 4 ay önce ilk başlarda iyiydi falan derken araç önce çalışmasına rağmen N de kaldı yani vitezi R ye E ye alabiliyorum ama araç hareket etmiyor sürekli bir ikaz sesi ve çark içinde ünlem işareti olan uyarı ışığı. biraz dinlendikten sonra araç çalışıyor ve gidiyor. rampalarda araç ta 3-4 kişi varsa gitmiyor içeri kötü bir koku ve aracın zorlanması bazende yolda giderken birden kendini N ye alıyor kenara çekiyorsun biraz dinlendikten sonra yola devam. servise ötürdüm P0810 hatası varmış, debriyaj seti debriyaj motoru ve mmt ecusunun değişeceğini ve 5000 tl civarı tutacağını söylediklerinde şok oldum. yav bu aracın debriyajı yok ki ben bu hale getireyim, ayrıca rampalarda M de kullanmak gerekiyormuş servisçi öyle dedi ya zaten manuel kullanabilsem gider manuel alırdım. neyse aracımın garantisi yok ve km de 170000 de olduğundan kampanya uygulamadılar. ama araç gerçekten sorunlu ve bu sorun kullanıcıdan kaynaklanmıyor toyota bir aracı sırf 170000 km gitsin diye mi o kadar para alıyor anlayamadım. toyota merkeze ve aracın satın alındığı yere mail attım ama ne arayan var ne soran, durum böyle devam ederse yeminle aracı kümes haline getirecem ve bu aracı neden kümes haline getirdiğimi büyük afişlerle arabanın üstüne yazacam. toyota gibi bir devin bu sorunu çözmesi gerekir diye düşünüyorum bilmem yanılıyor muyum? ha en önemliside araba 170000de ama cam kumanda kampanyası uygulamalarına rağmen diğer problemlere kampanya uygulamadılar:)
öncelikle geçmiş olsun ancak arabanızın donanımı öğrenmeden yorum yapmışsınız, birkere bu araçlarda bildiğiniz düz vitestekiş gibi debriyaj var çünkü araç otomatik Değil , MMT , otomatikleştirilmiş manuel vites , bildiğiniz baskı balata var ancak bu işi sizin sol ayağınız yerine bir elektrik motoru yapıyor, ikincisi ise aracı 2. el amışsınız ve sizden önceki sahibi nekadar hor kullandı bilemezsiniz en son debriyaj nezaman değişmiş servise bunu sordunuzmu ?üçüncüsü ise manuel kullanabilsem demişsiniz yahu bu araçların manueli vitesi geri çekin vites büyür, ileri itin vites küçülür bunu 15 yaşındaki çocuğa verin çatır çatır kullanır aracı bence vites konusunu abartıyorsunuzaracı kümes yapmadan önce lütfen bitarafına yazı yazarken diğer tarafındada ben aracı alırken incelemedim kusura bakma TOYOTA diyede yazın lütfen çünkü daha aldığınız aracın şanzumanını bilmiyorsunuz manuelmi otomatikmi yarı otomatikmi diye son oalrak bu konuya mesaj yazmadan önce konudaki 10 15 tane mesajı okusaydınız zaten aracın baska balatı ile ilgili konuşulduğunu okur ve araçta baskı balata olduğunu öğrenmiş olurdunuz