Gönderen Konu: Rampada D4D sorun yaşadım  (Okunma sayısı 19137 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Rampada D4D sorun yaşadım
« Yanıtla #20 : Temmuz 19, 2012, 19:05:38 »
Aracın yüklüyken rampada kalkamaması bu araç için normal  ( genel olarak anormal tabii). Bu konuyu başka başlıklarda ben de yazmıştım. Fazla ağırlığı, yetersiz motor torku ve keskin tork düşüş eğrisiyle ve bence bu durumları dikkate alınmadan yapılmış bir şanzıman oranıyla olacağı budur. Zaten bu araç bizim Türkiye için üretilmiş absürd bir motor/vites kombinasyonu gibi duruyor.

Yokuşta yüklüyken durmam gerekmesin diye neredeyse dua ediyorum, ama kırmızı ışık bazen yakalıyor ve sıkıntı başlıyor. Ya Konya'ya taşınacaksınız  :(  ya  arabayı satacaksınız veya erkenden debriyajı yiyeceksiniz.  Yine de bu durumlarda kalkış için yapılması gerekenler ( Toyota kullanma kılavuzuna alır mı dersiniz  :blink: )

1. El frenini çekin
2. Kalkacağınız anda devri en az 2500 yapınız
3. Debriyajı bırakırken , devrin düşeceğini ve tork eğrisinin düşen kenarına ( 1900 d/dak civarı) yakalanmamak için gaza biraz daha yükleniniz , tabii bu esnada el frenini bırakmayı da unutmamanız lazım. Allah kolaylık versin.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 19, 2012, 19:05:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 19, 2012, 20:22:55 »
Aracın yüklüyken rampada kalkamaması bu araç için normal  ( genel olarak anormal tabii). Bu konuyu başka başlıklarda ben de yazmıştım. Fazla ağırlığı, yetersiz motor torku ve keskin tork düşüş eğrisiyle ve bence bu durumları dikkate alınmadan yapılmış bir şanzıman oranıyla olacağı budur. Zaten bu araç bizim Türkiye için üretilmiş absürd bir motor/vites kombinasyonu gibi duruyor.

Yokuşta yüklüyken durmam gerekmesin diye neredeyse dua ediyorum, ama kırmızı ışık bazen yakalıyor ve sıkıntı başlıyor. Ya Konya'ya taşınacaksınız  :(  ya  arabayı satacaksınız veya erkenden debriyajı yiyeceksiniz.  Yine de bu durumlarda kalkış için yapılması gerekenler ( Toyota kullanma kılavuzuna alır mı dersiniz  :blink: )

1. El frenini çekin
3. Debriyajı bırakırken , devrin düşeceğini ve tork eğrisinin düşen kenarına ( 1900 d/dak civarı) yakalanmamak için gaza biraz daha yükleniniz , tabii bu esnada el frenini bırakmayı da unutmamanız lazım. Allah kolaylık versin.

bu söylediğinizi yapmak için tecrübe gerekir yoksa debriyaj balatasını yakabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 19, 2012, 20:56:12 »

1. El frenini çekin
Aynen bunları yaşadım maalesef belki sorunsuz  bir motor ama  bu yetersiz alt devir aracı bitiriyor devirli kullanınca pek bir ekonomik durumda çıkmıyor ortaya maalesef geriye sadece bir tek marka kalıyor.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla 2012 D4D elegant
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 20, 2012, 00:02:09 »
Bende aynı durumu yaşadım. Arabayı stop ettirdim, el freni yöntemiyle kalktım ama acayip bir balata kokusu geldi. Arabayı kaldırdıktan sonra canavar gibi tırmanıyor ama o sırada yaşattığı da üzüyor tabi.. ama arabayı sattıracak kadar abartı bir durum olduğunu düşünmüyorum.. bence yaklaşımlar abartılı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 20, 2012, 00:20:10 »
benim aracım böyle yapsa hemen satardım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 20, 2012, 00:48:16 »
kesinlikle kemal amca katılıyorum sana :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 20, 2012, 01:48:04 »

geçen alıveriş merzkezinin garaj çıkışında eski kasa şahin önümde çıkamadı ve yavaşladı bende arkasında rampada asılı kaldım ama öyle dik bir rampaki(bilenler için kule adese garaj çıkışı) el freni bile kar etmez o derece yani... haydi oğlum dedim utandırma beni gaza yüklenmemle ön tekerler pati çekmeye başlayınca kendi aracıma bir kere daha aşık oldum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Temmuz 20, 2012, 02:02:23 »
geçen alıveriş merzkezinin garaj çıkışında eski kasa şahin önümde çıkamadı ve yavaşladı bende arkasında rampada asılı kaldım ama öyle dik bir rampaki(bilenler için kule adese garaj çıkışı) el freni bile kar etmez o derece yani... haydi oğlum dedim utandırma beni gaza yüklenmemle ön tekerler pati çekmeye başlayınca kendi aracıma bir kere daha aşık oldum :)
o kulecityde arabamı kaybetmiştim.çektim garaja kapadım kapıları gittim ,bakmadım hangi numaranın altında araba diye sonra 2 saat araba aradık o yüzden unutamıyorum orayı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Temmuz 20, 2012, 02:13:41 »
hatta abi konyada 7 8 ay falan kaldım hala konyada tanıdıklarım var sende çumralısın sanırsam çumraya bile geldim bi abim vardı orda onunla beraber

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 20, 2012, 02:25:05 »
Bütün markaların dizellerinde görebileceğiniz bir durum. Belki 2.0 dizellerde yaşamazsınız ama diğer dizel motorlarının tamamında turbo devreye girmeden ölü olma hâli vardır. Turbonun devreye girme devri de 1800 falan olması lazım.
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 20, 2012, 09:49:22 »
Bu durum küçük turbo dizellerin bir sorunu genelde , atmosferik 90 HP dizel olsa bunu  fazla yaşamazsınız. Kompresörlü dizelde de bunu yaşamazsınız.
Toyotanın hatalarından ( diğer bazı ölümcül yazılım hatası v.b. ..) biri de bu kadar küçük bir turbo dizel motoru bu ağırlıkta bir arabaya koyması ve vites oranlarını düzgün seçmemesi ( sanırım 90 km deki sarfiyat değerini 5 viteste yakalamak için yapılmış bir şey ). Burası Türkiye , yasal hız sınırı maks. 132 km. Ayrıca araç Toyota , orta sınıf bilinçli insanların tercihi bir araç , genelde dikkatli kullanan aşırı hız yapmayan bir grup. Aracın son hızının 180-190 km olması gerekmiyor.   Şu vites kutusunu 6 vites isteğe özel düzenleseler , hemen değiştirdim ( bir kaç denemeden sonra).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 20, 2012, 10:19:27 »
Bir aydır toyota auris 1.4D D-4D 6 ileri manuel kullanıcısı olarak 3bin km seyahat yapma imkanım oldu. Daha önceden 6 yıllık 1.6GLİ otomatik kullanıyordum. Otomatikten sonra alışmam 1 hafta mı aldı. Şimdi çok rahat kullanıyorum. Daha önce hiç dizel kullanmadım. Sizlerinde yazdıkları gibi 1000-1700 devir arası araçtan bir şey beklememek gerek. İzmirde, bursa'da çok dik rampalarda kalkma durumum oldu. El frensiz kesinlikle 1-2m geri kaydıracak kadar dik rampalar. Uygun devir bandını bulduğumda el frenini indiriyorum araç rahatlıkla kalkıyor. (Araçta üç kişi varken) Bu motoru bu kadar yerden yere vurmayın. Üst devirlerde inanılmaz bir çekişi var. Kimse sözlerimi üstüne almasın. Rampada bu araç kalkmıyor diyenler varsa bir bilen eşliğinde kalkış denemesi yapsınlar.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 20, 2012, 10:24:16 »
D4D motorun bukadar zayıf kalacağını hiç sanmıyorum...Abilerim konyadaki AVM nin kapalı otoparkından bahsetmişler ancak benim evimin kapalı otoparkına inen yokuştan ben bile zor inip çıkarken, 1.3CDTİ 88hp 200nm\tork zorlansada çıkıyor ve hiç ayrı bir çaba sarf etmeme gerek kalmıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 20, 2012, 10:26:28 »
Bir aydır toyota auris 1.4D D-4D 6 ileri manuel kullanıcısı olarak 3bin km seyahat yapma imkanım oldu. Daha önceden 6 yıllık 1.6GLİ otomatik kullanıyordum. Otomatikten sonra alışmam 1 hafta mı aldı. Şimdi çok rahat kullanıyorum. Daha önce hiç dizel kullanmadım. Sizlerinde yazdıkları gibi 1000-1700 devir arası araçtan bir şey beklememek gerek. İzmirde, bursa'da çok dik rampalarda kalkma durumum oldu. El frensiz kesinlikle 1-2m geri kaydıracak kadar dik rampalar. Uygun devir bandını bulduğumda el frenini indiriyorum araç rahatlıkla kalkıyor. (Araçta üç kişi varken) Bu motoru bu kadar yerden yere vurmayın. Üst devirlerde inanılmaz bir çekişi var. Kimse sözlerimi üstüne almasın. Rampada bu araç kalkmıyor diyenler varsa bir bilen eşliğinde kalkış denemesi yapsınlar.

Faruk abi çok güzel bir açıklama yapmışsın.

Alt devirlerde aracın canlılığı birazda kalkışla alakalı tabiki ama biraz hantallık var şu ana kadar o kadar dik yokuşlarda dur kalk yaptım hiç de bir sorun yaşamadım.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 20, 2012, 16:19:36 »
sayın üye, Ken Block değilim ama inan rampada nasıl kalkılacağını 18 yıllık soförlüğüme güvenerek çoğu insan gibi yapabilirim. Benim anlatmak istediğim araç rampada normal benzinli araçların, özellikle 16 valf dizel araçların kalkışında gösterdiği performansı göstermiyor,  inanın bana aracımla kıyaslanamaz ama 2011 clio bile çok iyi sizin bu yazdıklarınız bu sorunu halletmez, 6 ileri vitesinde çok fazla benim bahsettiğim sorunda artısı olacağını zannetmiyorum üst devrine bir diyecek yok zaten turbo devredeyken ayrıca turbo bandına gaz verilerek getirlidikten sonra kalkmıyorda demedim araç dik rampalarda  normal debriyaj gaz kombinasyonunda gaz yemiyor bu fikirde yalnız olmadığımı düşünüyorum kimse arabasına kötü söylemek istemez ne kadar  olumlu yazarsak yazalım  güneş balçıkla sıvanmaz vesselam.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 20, 2012, 16:35:20 »
Araba 43.000 km ye yaklaştı bir kez bile bu tarz bir sorun yaşamadım aracımla. Bırakın performans sorununu birçok markanın 1.6 dizeli ile kafa kafaya gidiyorum. araç 90 beygir ama aktarması şahane.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 20, 2012, 17:08:19 »
Araba 43.000 km ye yaklaştı bir kez bile bu tarz bir sorun yaşamadım aracımla. Bırakın performans sorununu birçok markanın 1.6 dizeli ile kafa kafaya gidiyorum. araç 90 beygir ama aktarması şahane.
Ben aracın performansına bir şey demiyorum kendi motor gurubunda çok iyi, sorun yaşamanız için bahsettiğim şartların oluşması gerek ayrıca 1.6 motor 16 valve  125 beygir 258 NM huyudai accent'i geçerim kafa kafaya demek ya o araç sahipleri gerekli riskli sürüş tarzına girmiyor yada o araçlarda bir sıkıntı var demektir bu şekildeki söylemler  bilimsel verilerle bağdaşmıyor. Ayrıca marka olarak da kıyaslama yapmadım yanlış anlamayın motor teknik verileri üzerinde konuştum birde performans dedinizde bir deneyin İ30 1900-2750 d/d aralığında sunduğu 260 Nm tork bence diğer markaları kullanmadan diğer markalar hakkında yorum yapmayı doğru bulmuoyrum tekrar ediyorum kesinlikle kalite konusuna girmedim sorunsuzluğa değinmedim toyota tercih nedeni bu zaten ayrıca ben hız limitleri dışına çıkan biri değilim aracın çok büyük performans sergilemesi benim açımdan çokta önemli değil benim hız aralığıma şahinde çıkıyor bana yaşattığı ve maruz kaldığım eleştiriler daha can sıkıcı inşallah siz bu tür bir sorun yaşamaz kazsız belasız sürüşler dilerim.
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İki çeşit araba vardır.TOYOTA ve diğerleri
    • Toyota club
« Yanıtla #37 : Temmuz 20, 2012, 17:09:40 »
çünkü torku yüksek  :D
2oo8 toyota™ corolla 1.6 elegant (tüpsüz) 124bg düz vites
1  3  5
|--|--|
2  4 ®

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Temmuz 20, 2012, 17:12:17 »
Avensisin torku yüksek olduğu için kallkar tabi
1.6 corolla bile su koyverebilirdi
kaldıki d4d dizel...
ah birde benim civic in nasıl şahlandığını görseniz o dik rampalarda
hasta ediyor insanı resmen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İki çeşit araba vardır.TOYOTA ve diğerleri
    • Toyota club
« Yanıtla #39 : Temmuz 20, 2012, 17:18:03 »
Avensisin torku yüksek olduğu için kallkar tabi
1.6 corolla bile su koyverebilirdi
kaldıki d4d dizel...
ah birde benim civic in nasıl şahlandığını görseniz o dik rampalarda
hasta ediyor insanı resmen
ne demek 1.6 corolla su koyverebilirdi.kemal abi benim arabaya laf yok :D :D :D  . 90derece yokuşu bile çıkar.sadece corolla 3.viteste biraz devrini alması gerekiyor o kadar :islik:
2oo8 toyota™ corolla 1.6 elegant (tüpsüz) 124bg düz vites
1  3  5
|--|--|
2  4 ®