0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracın yüklüyken rampada kalkamaması bu araç için normal ( genel olarak anormal tabii). Bu konuyu başka başlıklarda ben de yazmıştım. Fazla ağırlığı, yetersiz motor torku ve keskin tork düşüş eğrisiyle ve bence bu durumları dikkate alınmadan yapılmış bir şanzıman oranıyla olacağı budur. Zaten bu araç bizim Türkiye için üretilmiş absürd bir motor/vites kombinasyonu gibi duruyor.Yokuşta yüklüyken durmam gerekmesin diye neredeyse dua ediyorum, ama kırmızı ışık bazen yakalıyor ve sıkıntı başlıyor. Ya Konya'ya taşınacaksınız ya arabayı satacaksınız veya erkenden debriyajı yiyeceksiniz. Yine de bu durumlarda kalkış için yapılması gerekenler ( Toyota kullanma kılavuzuna alır mı dersiniz )1. El frenini çekin2. Kalkacağınız anda devri en az 2500 yapınız3. Debriyajı bırakırken , devrin düşeceğini ve tork eğrisinin düşen kenarına ( 1900 d/dak civarı) yakalanmamak için gaza biraz daha yükleniniz , tabii bu esnada el frenini bırakmayı da unutmamanız lazım. Allah kolaylık versin.
benim aracım böyle yapsa hemen satardım
geçen alıveriş merzkezinin garaj çıkışında eski kasa şahin önümde çıkamadı ve yavaşladı bende arkasında rampada asılı kaldım ama öyle dik bir rampaki(bilenler için kule adese garaj çıkışı) el freni bile kar etmez o derece yani... haydi oğlum dedim utandırma beni gaza yüklenmemle ön tekerler pati çekmeye başlayınca kendi aracıma bir kere daha aşık oldum
Bir aydır toyota auris 1.4D D-4D 6 ileri manuel kullanıcısı olarak 3bin km seyahat yapma imkanım oldu. Daha önceden 6 yıllık 1.6GLİ otomatik kullanıyordum. Otomatikten sonra alışmam 1 hafta mı aldı. Şimdi çok rahat kullanıyorum. Daha önce hiç dizel kullanmadım. Sizlerinde yazdıkları gibi 1000-1700 devir arası araçtan bir şey beklememek gerek. İzmirde, bursa'da çok dik rampalarda kalkma durumum oldu. El frensiz kesinlikle 1-2m geri kaydıracak kadar dik rampalar. Uygun devir bandını bulduğumda el frenini indiriyorum araç rahatlıkla kalkıyor. (Araçta üç kişi varken) Bu motoru bu kadar yerden yere vurmayın. Üst devirlerde inanılmaz bir çekişi var. Kimse sözlerimi üstüne almasın. Rampada bu araç kalkmıyor diyenler varsa bir bilen eşliğinde kalkış denemesi yapsınlar.
Araba 43.000 km ye yaklaştı bir kez bile bu tarz bir sorun yaşamadım aracımla. Bırakın performans sorununu birçok markanın 1.6 dizeli ile kafa kafaya gidiyorum. araç 90 beygir ama aktarması şahane.
Avensisin torku yüksek olduğu için kallkar tabi1.6 corolla bile su koyverebilirdi kaldıki d4d dizel...ah birde benim civic in nasıl şahlandığını görseniz o dik rampalardahasta ediyor insanı resmen