Gönderen Konu: Rampada D4D sorun yaşadım  (Okunma sayısı 19140 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: Rampada D4D sorun yaşadım
« Yanıtla #40 : Temmuz 20, 2012, 17:20:55 »
ne demek 1.6 corolla su koyverebilirdi.kemal abi benim arabaya laf yok :D :D :D  . 90derece yokuşu bile çıkar.sadece corolla 3.viteste biraz devrini alması gerekiyor o kadar :islik:
hayır bi kere kemal amcanın honda çıkar ama x 6 bile çıkamaz gerekirse :D
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Temmuz 20, 2012, 17:20:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İki çeşit araba vardır.TOYOTA ve diğerleri
    • Toyota club
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #41 : Temmuz 20, 2012, 17:22:25 »
hayır bir kere kemal amcanın honda çıkar ama x 6 bile çıkamaz gerekirse :D
zheheheheehehheeheheheehehe  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: yeminle gülmekten öldüm  :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
kemal amcanın honda başka diyosun yani?  :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
2oo8 toyota™ corolla 1.6 elegant (tüpsüz) 124bg düz vites
1  3  5
|--|--|
2  4 ®

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Rampada D4D sorun yaşadım
« Yanıtla #42 : Temmuz 20, 2012, 17:50:57 »
Ben aracın performansına bir şey demiyorum kendi motor gurubunda çok iyi, sorun yaşamanız için bahsettiğim şartların oluşması gerek ayrıca 1.6 motor 16 valve  125 beygir 258 NM huyudai accent'i geçerim kafa kafaya demek ya o araç sahipleri gerekli riskli sürüş tarzına girmiyor yada o araçlarda bir sıkıntı var demektir bu şekildeki söylemler  bilimsel verilerle bağdaşmıyor. Ayrıca marka olarak da kıyaslama yapmadım yanlış anlamayın motor teknik verileri üzerinde konuştum birde performans dedinizde bir deneyin İ30 1900-2750 d/d aralığında sunduğu 260 Nm tork bence diğer markaları kullanmadan diğer markalar hakkında yorum yapmayı doğru bulmuoyrum tekrar ediyorum kesinlikle kalite konusuna girmedim sorunsuzluğa değinmedim toyota tercih nedeni bu zaten ayrıca ben hız limitleri dışına çıkan biri değilim aracın çok büyük performans sergilemesi benim açımdan çokta önemli değil benim hız aralığıma şahinde çıkıyor bana yaşattığı ve maruz kaldığım eleştiriler daha can sıkıcı inşallah siz bu tür bir sorun yaşamaz kazsız belasız sürüşler dilerim.

Bu söylediğim Hyundai ve Kia için geçerli değildir :-) denemem bile :-) VW, Opel ve Renault grubu bu örnek içerisinde.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Rampada D4D sorun yaşadım
« Yanıtla #43 : Temmuz 20, 2012, 22:25:16 »
Bu söylediğim Hyundai ve Kia için geçerli değildir :-) denemem bile :-) VW, Opel ve Renault grubu bu örnek içerisinde.

bende bir dönem astra 1.3 cdti vardı. bırakın rampayı düz yolda ışıklarda klima açıkken stop ettirirdim arabayı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 19, 2013, 23:31:30 »
Konuyu hortlatmak gibi olmasın..
Aynı olay birkaç kere benim de başıma geldi, çok dik bir rampada 1-2 kaldırmayı denedim stop etti, sonra tabi ne gerek var aracı zorlamaya dedim el freniyle kalktım gayet rahat şekilde..

Diğer turbo dizellerde de olayın farklı olacağını sanmıyorum, belki yokuş kalkış desteği olayı bir nebze bu sıkıntıyı çözüyordur..

Bu arada; dik yokuşlarda el freni ile kalkış resmi olarak kullanım kılavuzunda bulunmaktadır..

Edit
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 20, 2013, 17:09:13 »
Hortlasın sorun değil. Yalnız biraz eksik yazmışlar, biraz gazla olmuyor. Tork eğrisi değerleri  1900 devirden önce uçurum misali düşüyor. Yükün ve rampanın durumuna göre 2200-2500 devirle başlamak lazım. El freni kesin gerekli. Buna, ağır ve  düşük güçlü turbolu araç sendromu denebilir.  :(

Tabi burada yazılmış olması bunun normal olduğu anlamına gelmemeli. Zira bu arkadaşlar , yağ sarfiyatı için de 1000 km. de 1 litre sarfiyat normaldir diye yazmaya başlamışlardı kılavuzlarda, " gelip te bize   masraf çıkarmayın diyorlar"  yani :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ocak 21, 2013, 19:05:14 »
Huzurlarınızda Aurisimden özür diliyorum :)  Bir önceki mesajımda dik bir rampada sıkıntı yaşadım demiştim..

İşin açıkçası aracım 3 aylık, alışma evresinde bol bol el freni ile kalkış yaptım. Geçen gün baya dik bir rampada kalkış yapamamıştım el frensiz. O günden beri kafayı taktım bu olaya.

Bu gün ayrı rampaya ve benzer dik rampalara gittim(İzmir/Bornova/Evka-4) ve sonuç: Araç baya baya el frensiz kalkıyor yahu  :)

Kavramayı iyi yakalayıp kavrama devri biraz yükseltmek gerekiyor, biraz dikkat ve milim geri kaçma olmadan kalkıyor.
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Çıkarım senle her yola..
« Yanıtla #47 : Şubat 01, 2013, 10:39:11 »
Arkadaşlar yorumların hepsini okudum. Ancak d4d niz otomatik olursa ne önerirsiniz? yokuşta gerekli deviri bulma şansınız yok. geçen rampada asılı kaldım. el freni çeksenizde gaz verince araba yürümediği için devir yükselmiyor. normal yolda çekiş problemim yok.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #48 : Şubat 13, 2013, 15:05:49 »
Arkadaşlar yorumların hepsini okudum. Ancak d4d niz otomatik olursa ne önerirsiniz? yokuşta gerekli deviri bulma şansınız yok. geçen rampada asılı kaldım. el freni çeksenizde gaz verince araba yürümediği için devir yükselmiyor. normal yolda çekiş problemim yok.

Aynısını bende yaşadım 2010 6 ileri M/M aracımla. Çok can sıkıcı bir durum. Özellikle motor soğukken daha da günyüzüne çıkıyor problem. Allah'tan yol boştu da arkada biraz düzlük vardı. Oraya kadar inip hız alıp öyle çıktım. Araç tam dolu da değildi ayrıca. O ana kadar 3,5 yıldır inanılmaz memnundum aracımdan ama o an bir soğukluk geldi içime. Şimdi bende yavaş yavaş değiştirmeyi düşünüyorum.
Ancak haziranda gelmesi beklenen yeni corollada da aynı motor ve şanzıman seçenekleri olacağa benziyor. Ne yapsak bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Şubat 13, 2013, 16:23:47 »
Sanırım benzinli alıp LPG taktırıp kullanmak daha mantıklı. Valla bende dizel araçlara imrenip duruyordum.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Şubat 13, 2013, 20:09:42 »
Sanırım benzinli alıp LPG taktırıp kullanmak daha mantıklı. Valla bende dizel araçlara imrenip duruyordum.
Manuel viteste sorun yok Yücel. Sende focus vardı sattın mı?
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Şubat 13, 2013, 20:32:34 »
aynı dertten bende şikayetçiydim ,arabayı satmaya karar vermiştim son çare box olayını denededim ,araba harika oldu .sizede şiddetle tavsiye ederim .corolla dizelde 70 bin km box kullandım,şimdi dizel verso aldım arabayı alır almaz bunada taktım ,10 bin km de bu araçta kullandım hiçbir arıza ve şikayetim olmadı.

box nedir hocam .... kim yaptı kendin mi yoksa usta mı teşekkürler
2004 COROLLA SOL
SEDAN BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Şubat 13, 2013, 21:37:24 »

box nedir hocam .... kim yaptı kendin mi yoksa usta mı teşekkürler

Cemal bey aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=41781.0
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Nisan 09, 2013, 18:09:48 »
bende de 2008 d4d m/m var,

sizin sorununuz debriyaj setiyle alakalı olabilir, çünkü benim araç baya dik bi rampada hiç sorunsuz kalkış yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Nisan 10, 2013, 02:11:15 »
Mevzu arz talep mevzusu :) Altımızda bir aşırı beslemeli V8 olmadığını unutmamamız lazım :)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #55 : Nisan 10, 2013, 10:56:53 »
Mevzu arz talep mevzusu :) Altımızda bir aşırı beslemeli V8 olmadığını unutmamamız lazım :)
Yok bizde düz duvara tırmanalım demiyoruz da. O 90 beygirden biride çıkıp demezmi "haydi arkadaşlar bir el atın çıkaralım şu arabayı yokuştan" diye. Ona bozuluyoruz. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Nisan 11, 2013, 13:55:12 »
Yok bizde düz duvara tırmanalım demiyoruz da. O 90 beygirden biride çıkıp demezmi "haydi arkadaşlar bir el atın çıkaralım şu arabayı yokuştan" diye. Ona bozuluyoruz. :)

:) Hocam 110hp lik e12 den sonra 1.3 cdti 88hp lik ve 1.500kg lık araba ile yokuşları daha yüksek viteste daha yüksek hızla tırmanabiliyorum ;)
Sadece evin otoparkından çıkarken biraz sorun oluyor. Orayıda ben yürüyerek zor tırmanıyorum. Ama devrini aldıktan sonra yine uçarak çıkıyor sorun olmuyor. Corollada ise devrini aldırmak gibi bir sorun yoktu sadece. Bu tecrubeleride değerlendirmek lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Nisan 12, 2013, 13:11:39 »
takipteyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #58 : Nisan 13, 2013, 20:52:16 »
Ben de aynı sorunu yaşadım. Kimi yokuşlarda hiç gaza basmasam da araç rölanti gazıyla kalkabiliyor. Ama dik yokuşlarda maalesef canımı sıkıyor bazen. Önemli olan turbonun devreye girdiği aralığa kadar gaz verip sonra kalkışı gerçekleştirmek. Bunun dışında eski 1.4 VVT-I motorlu LPG'li aracımla yokuş çıkarken 1. vitese düştüğüm yerlerde şimdi 3. belki 4. vitesle yoluma devam ediyorum. Arabamı seviyorum ama yokuşta kalkarken beni üzebiliyor maalesef.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #59 : Nisan 13, 2013, 23:31:53 »
Özellikle multimode şanzımanlarda araca debriyajda gaz veremediğimizden sorun çok daha fazla hissediliyor.
Aslında hissetmek filan değil bende düpedüz çıkamadım 2 kez :)