0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
öncelikle geçmiş olsun ancak arabanızın donanımı öğrenmeden yorum yapmışsınız, birkere bu araçlarda bildiğiniz düz vitestekiş gibi debriyaj var çünkü araç otomatik Değil , MMT , otomatikleştirilmiş manuel vites ,
ya arkadaşım bu hiddet niye:) toyotayla ortaklıkmı imzaladın hayırdır:) evet belki bazı şeyleri bilmiyorum ve ya yanlış biliyorum biraz üsluba dikkat etmemiz gerekmez mi? sonuçta burası bilgi alışverişi yaptığımız bir yer.dostum inanın aracı çok iyi tanıyorum ve inanın bir okadarda araca hakimim. evet aracı aldım araç gayet temiz kullanılmış ve servise düzenli olarak girmiş servisten öğrendiğim kadarıyla bol bol balata değişmiş ve bakımları zamanında yapılmış. ayrıca baskı balatasız araç olmaz bunu da sizin kadar iyi biliyorum anlatmak istediğim debriyaj pedalıydı:) bu arada siz istediğiniz kadar toyotaya kusura bakma diyebilirsiniz ama benim sorunum giderilmeden ben demem. öte taraftan bir kaç forumu takip edin sorunun kullanıcıdan değil aracın mmt denen şanzımanından kaynaklandığını göreceksiniz. iyi günler
arkadaşım ! ! ! toyotayla hiçbir bağım yok 15 yıllık toyota kullanıcısı olma dışında 15 yıldır 1 kere bile aracımın birşeyi bozuldu diye servise gitmedim, (97 efsane kasa + 2005 corolla HB E12 + 2012 D4D Yaris ) ayrıca bende D4D MMT araç kullanıyorum kullanımınıza dikkat edin duruaklamalarda vitesi boşa alın , ayağınız frende beklemeyin, birçok şey,i biliyorum diyorsunuzya ozaman şu sorumu cevaplayın bakalım ,MMT şanzıman kaç km hızda iken vitesi kolunu kilitler ? kaç kilometrede iken vites kilit konumu açılır ? şimdi bu tarz bilgileri kimse size öğretmez servis dahil, ki satış temsilcilerinin çoğu beyinsiz dir, bana aracı park edince boşa alın viteste bırakmayın demeleri gibi halbuki kendileri kullanma kılavuzunu okusalar idi öğrenirlerdi , kullanama kılavuzunda aracı bekleme konumunda iken boşa alın diyor ama bizim salak satıcılar bunu park anlıyor anlaşılan, halbuki uzun süreli stop etmelerde aracı M yada E konumunda (viteste) bırakabilirsiniz diyor, birde aracı boşa almayın demişlerdi bana mesela seyahat esnasında , araç gayette güel boşa alınıyor tekrar vitese takılıyor sıkıntısız şimdi dikkat edilmesi gereken şey , araç ışıklarda iseniz boşa alın yoksa debriyaj hep kavrama yapar ve ısınır ayrıca miyadını erken doldurur, rampa aşağı sıkışık trafikte iseniz boşa alıp ilerleyebilirsiniz, araç eğer trafik açılırda hızlanır ise 8km hıza ulaştığınızda vites kildii açılır ve vşitesi aracıı durdurmadan yada frene basmadan vitese takabilirsiniz, gib gibi gibi bilgilere sahipmisiniz ? öncelikle bunları bilerek aracı kullanın.benim size kızdığım nokta şu tamam madursunuz anlıyorumda araştırmadan saldırıya geçmeyin + yazdığınız forum şahsi bir forumdur toyota seven 3 5 kişinin yıllar önce bir araya gelerek kurduğu bir forumdur , burası TOYOTASA A.Ş nin değil bu yazdıklarınızı okuyup size bir yardımda bulunmayacaklardır