0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
D4-D ler 16 valf değil 8 valftir. Alt devirlerde biraz güçsüzdür ama dediğiniz gibi bir güüçsüzlük hiç yaşamadım Kerem beyin de dediği gibi baskı balata kontrolü iyi olabilir. Bir de EGR temizliği yaptırmanızda fayda var.
cevap sizde zaten.. turbodan verim alınmayan devirlerde ivmelenme beklemeyin ki bu gereğinden fazla yakıt yakmanıza da yol açar..
1000-1300 devirlerde kullanmak sakıncalı zaten, şahsen 1800 devri düşürmemeye çalışıyorum. 1000-1300 devirlerde pek tepki vermediği doğrudur,sizin araca has bir durum değil.2. vitesinde büyük geldiği,düşük devir bandında (1000-1300) seyir etmeyip vitesi boşa alıp frenleyerek hızı 1. vitese geçecek seviyelere düşürüp (çok yavaş bir hız) 1. vitese alıp o şekilde seyre devam ediyorum. 2. vitesten 1. vitese düşüşler ne yazık ki böyle oluyor. bu da sizin araca has bir durum değil. belki 6 vitesli dizellerde bu problem aşılmıştır diye düşünüyorum.
bu sizin aracınıza has bir durum değilki dizel ve ufak hacimli motorları kullanırken en iyi tork ürettiği devir aralığında kullanmak gereklidir. buda ortalama 1750 devirlerde başlar d4d nin en iyi torku kaç devirde ürettiğini bilmiyorum benzinli gibi devir 2000 e gelince vites atmak olmaz aracı sürekli yüksek tork bandında tutmak gerekir
Serkan aynen yazdığın gibi yapıyorum bende çünkü araç hızlanana kadar arkadakinin sanki canı çıkıyor kornaya basıyor hemen açıkcası kusur mu desem araçta beni en çok sıkan olay bu birde bu rampada aracı bağırtmadan kaldırabilen varmı yarım debriyaj yapmadan normal ben 40/45 derecelik rampada sorun yaşıyorum önceki aracımdada hafif rampa olsun pati çekmeden kaldırmakta zorlanıyordum onunda alt devirlerinin maşallahı vardı yani. (97 GLİ)
C sınıfı sedan 1300 kg üstünde 1.4 araçtan ne bekliyorsunuz ki? Bence rampada yüklüyken kalkmaması gayet doğal ben aracımı almadan önce Corolla ve 1.6 benzinli alacağım kesindi ama plaza da benzinli test araçları olmadığından dizelini test etme imkanım olmuştu ve açıklıkla söyleyebilirim araçta servis elemanı ve eşim vardı performansını hiç beğenmemiştim. Bu konuda benim düşüncem çok kez yazıldı ama yine tekrar edeceğim C sınıf bir modele 1.4 cc D sınıf bir modele 1.4 veya 1.6 cc turbolu da olsa yakışmıyor. Size de tavsiyem elinizdekini satıp 1.6 benzinli modelini almanızdır.
yarım debriyaj yapmadan bu nasıl olacak ki.. 40-45 i bırakın 20 de bile turbo devrine getirmeden boş haliyle zor kalkar.. daha önceden dizel arabanız olmamış kısa süreli kullanımlarda alışılıncak bir durum değil biraz sürekli kullanıp alışmak gerekiyo.. o tür rampalarda el frenini kullanmayı deneyin derim (belki de kullanmışsınızdır zaten)e olsa farkına vardım zaten bu şekilde kullanıyorum mesele akan trafikte araç yavaşladığında 1.2 vites aralığında vites değitirmeden turbo bandına çıkmada zorlanması.
dipgaz yapınca da mı çıkmadı yani bir 3500 deviri falan çevirtseydiniz arabaya. Toyota zaten dizellerde iddialı değil benzinli alsanız daha iyi olur.hele vvt-i devreye gırınce araba uçar.
araba o devire bir gelse uzaya gidecekte ayak tabanada yapışşa stop ediyor yani illa arabayı debriyajda iken 2000 devir üzerine çıkarıp debriyajdan ayağı çekeceksin biraz agresif bir kalkış gerekiyor.