0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet bey ben Türküm.... Ne Mutlu Türküm Diyene desem..... T.C ( tc lafını genelde teröristler söyler siz yanlış anlamayın)değil Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşıyım desem olmazmı ?
Ağzımı açmayayım dedim ama dayanamayacağım.Atatürk'ün ilkelerini yok etmeye çalışan, heykellerini kaldıran,kürtajı yasaklamaya çalışan, gayri resmi çocuğa devletimiz bakar diyen, ananı da al git, kelle, yan gelip yatma yeri değil,komşu ülkelerde terörizm yaratan (bakınız Suriye,Libya), ne mutlu türküm diyene sözünü kaldırıp bunu söyleyini ırkçı faşist gibi gösteren,Oslo da terör örgütü ile görüşülmedi deyip sonradan devlet nezdinde gorusulmustur diyen,ucu kendine de dokunur diye kurduğu özel mahkemeleri kaldıran ,en önemlisi 22 ülkenin sınır ve rejimlerini değiştirip büyük İsrail'in kurulmasını amaçlayan (internetten BOP un ne olduğunu araştırın) eş başkanlarından olduğunu söyleyen ,elinde tezkeresi olup da kuzey İrak a girmeyip Suriye Yi hedef gösteren den korkarım.Uyanın artık.
Turkiyeye siginan multeciler 2-3 sene Turkiyede gecici olarak ikamet eder (Bu donemde BM multeci kimlik kartiyla yasar ve BMden maas alir) daha sonra BM tarafindan aile aile degisik ulkelere yerlestirilir.
BM bana da maaş verse ya. Adam gelecek benim polisime dayılık yapacak, yediği çanağa pisleyecek ne gerek var almayın olsun bitsin. Barzani o topraklara meraklı değilmi? Neden BM mültecileri Kuzey İrak'a değil de Türkiye ye yerleştirdi merak ediyorum doğrusu. Neden İrak ta 8.500 mülteci varken ve bunlar zorlukları var ama can güvenliğimiz de var derken bu sayı bizde 86.000 kişi ve insanlar sürekli kargaşaya sebep oluyor? 20 trilyon para harcamışız ve sonuca bak. Ozaman soruyorum: bu insanlar neden burada, amaç ne?
Başka milletlerin, kendi milliyetlerini unutmalarını, olmadıkları bir milletten olmalarını söylemeleri beklenmemeli.Kendimizi, aynı durumda düşünmemiz çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
Vedat kardeşim,Bir konuya dikkatini çekmek isterim. Sanırım Atatürkün milliyetçiliği ile günümüzdeki bazı partilerin milliyetçilik anlayışını karıştırıyoruz. Atatük'ün milliyetçiliği çok özel bir milliyetçlik. Atatürk; Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde, Türk bayrağı altında yaşayan, Türkiye Cumhuriyetinin iiyiliği ve yükselmesi için çalışan herkes Türktür demiş. Yani işin aslına bakarsanız kimsenin kimliğini inkar etmesini beklememiş. Günümüzde de bu düşünceden hareket edilse hiç bir sorun olmayacağını düşünüyorum.Örneğin; Atatürk, Kurtuluş şavaşımız zamanında İstanbul hükümetini mi yoksa Ankara hükümetini mi destekleyeceklerini tespit etmek için Anadoluya gönderilen ABD heyetine Kurtuluş Şavaşımızı anlatmak üzere bir heyet göndermiş. Kurulan heyetin başına ise Alfred Paşayı görevlendirmiştir. İnternetten Alfred Bilinski'yi incelerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız.Ayrıca Amasya Tamimini yazanları incelerseniz de aynı sonuca varacaksınız sanırım. Atatürk gerçekten yüzyılın lideriymiş ve ileriyi çok iyi görüyormuş. Ancak ömrü vefa etmemiş.
(aslinda bisi aldik ama burdan soylemek olmaz)
Anlatmaya çalıştığınızı anlıyorum ama bunun sağlıklı olmadığını düşünüyorum.Bir amerika veya osmanlı gibi yeni bir oluşum içine gidilseydi daha doğru olurdu.70 milletin bulunduğu bir coğrafyada kurulan bir devletti var olan başka bir millete dahil edilmesi sıkıntılı.Osmanlı, neredeyse saf türkten oluşmasına rağmen kimseyi huylandırmayacak bir isimle dünya hakimi oldu.Amerika, neredeyse bizim kadar renkli bir milletler topluluğuna sahip ve kimseyi incitmeyecek ortak bir isim altında birleştiler.Herkes, gayet rahat ben amerikalıyım diyor çünkü bu bir dahil olma değil oluşumdur.
Vedat,Haklı olabilirsin ama Amerika ve Osmanlı'nın durumu Atatğrk'ün niyetinden briaz farklı. Amerika da, Osmanlı da tamamen gücünü kullandı. Her iki devlette güçlü olmasalardı bahsettiğin oluşumlar olmayacaktı. Nihayetinde Osmanlı binbir çeşit halkı birleştirip kurduğu dünya imparatorluğunu gücünü kaybedince dağıldı ve parçalandı. Amerikada ise durum farklı bir yüzü ile aynı şekilde geçerli. Şöyleki; bu gün "Ben Amerikalıyım" diyenler sadece ve sadece doların ekonomik gücü etrafında toplanmış ve Amerikaya (yani dolara) bağlanmış durumdalar. Amerika dünyadaki ekonomik gücünü kaybettiği anda o halkarın dağılacağı aşikar. Atatürk'ün yarattığı Türkiye Cumhuriyeti de aynı mantıktan ama biraz daha farklı bir gönül bağı yaratma esasnıa dayanıyordu. Yani kimseyi ait olduğu milletten başka bir milletin için dahil etmeye çalışmıyordu. İşin püf noktası ve anlaşılmayan husus bu.