Gönderen Konu: Türkiye-Suriye durumu  (Okunma sayısı 23677 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Türkiye-Suriye durumu
« Yanıtla #220 : Ağustos 07, 2012, 00:48:08 »
Mehmet bey ben Türküm.... Ne Mutlu Türküm Diyene desem..... T.C ( tc lafını genelde teröristler söyler siz yanlış anlamayın)değil Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşıyım desem olmazmı ?

aynen bende elhamdülillah müslümanım ve türküm...  :D :D :D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #220 : Ağustos 07, 2012, 00:48:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #221 : Ağustos 07, 2012, 07:31:37 »
Karşılıklı diyaloğa girmeyelim lütfen...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #222 : Ağustos 07, 2012, 07:34:08 »
Mehmet bey ben Türküm.... Ne Mutlu Türküm Diyene desem..... T.C ( tc lafını genelde teröristler söyler siz yanlış anlamayın)değil Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşıyım desem olmazmı ?

:) olmaz Türkiyeliyim diyeceksiniz :)  bunu ben söylemiyorum biliyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #223 : Ağustos 07, 2012, 08:27:00 »
Başka milletlerin, kendi milliyetlerini unutmalarını, olmadıkları bir milletten olmalarını söylemeleri beklenmemeli.
Kendimizi, aynı durumda düşünmemiz çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #224 : Ağustos 07, 2012, 08:28:14 »
Ağzımı açmayayım dedim ama dayanamayacağım.
Atatürk'ün ilkelerini yok etmeye çalışan, heykellerini kaldıran,kürtajı yasaklamaya çalışan, gayri resmi çocuğa devletimiz bakar diyen, ananı da al git, kelle, yan gelip yatma yeri değil,komşu ülkelerde terörizm yaratan (bakınız Suriye,Libya), ne mutlu türküm diyene sözünü kaldırıp bunu söyleyini ırkçı faşist gibi gösteren,Oslo da terör örgütü ile görüşülmedi deyip sonradan devlet nezdinde gorusulmustur diyen,ucu kendine de dokunur diye kurduğu özel mahkemeleri kaldıran ,en önemlisi 22 ülkenin sınır ve rejimlerini değiştirip büyük İsrail'in kurulmasını amaçlayan (internetten BOP un ne olduğunu araştırın) eş başkanlarından olduğunu söyleyen ,elinde tezkeresi olup da kuzey İrak a girmeyip Suriye Yi hedef gösteren den korkarım.Uyanın artık.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #225 : Ağustos 07, 2012, 08:31:48 »
Ağzımı açmayayım dedim ama dayanamayacağım.
Atatürk'ün ilkelerini yok etmeye çalışan, heykellerini kaldıran,kürtajı yasaklamaya çalışan, gayri resmi çocuğa devletimiz bakar diyen, ananı da al git, kelle, yan gelip yatma yeri değil,komşu ülkelerde terörizm yaratan (bakınız Suriye,Libya), ne mutlu türküm diyene sözünü kaldırıp bunu söyleyini ırkçı faşist gibi gösteren,Oslo da terör örgütü ile görüşülmedi deyip sonradan devlet nezdinde gorusulmustur diyen,ucu kendine de dokunur diye kurduğu özel mahkemeleri kaldıran ,en önemlisi 22 ülkenin sınır ve rejimlerini değiştirip büyük İsrail'in kurulmasını amaçlayan (internetten BOP un ne olduğunu araştırın) eş başkanlarından olduğunu söyleyen ,elinde tezkeresi olup da kuzey İrak a girmeyip Suriye Yi hedef gösteren den korkarım.Uyanın artık.
+++++

Son derece haklısınız, dün Hatay da bu özgür suriye ordusu gene ortalığı savaş alanına çevrimişler!
polislerimize taş atmışlar marketleri yağmalamışlar. nedenide kendilerine verilen harçlıkların az oluşuymuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #226 : Ağustos 07, 2012, 09:08:11 »
Bana kimse günlük 20 tl vermiyor. Hem adamları al, yer ver, para ver hemde taşkınlık yapıp boy göstersinler. Birçok arkadaşımız hatırlamayabilir. Zamanında Saddam kürtlere katliam yapar iken sınırlarımızı açıp hayatlarını kurtardık. Ancak istikrarlı ve geleceği gören politikalarımız olmadığı için tedbir almadık. Sığınan mültecilerin bir kısmını Amerika buradan alıp Guatemala ya götürüp eğitti. İşte bu eğitilen adamlar şimdi nerede bilen varmı? Ben söyleyeyim: Kuzey Irak ta Talabani nin adamları ve PKK nın saldırı timleri olan Peşmergeler bunlar.O yüzden sağlam bir politika güdülmeden ( tabi amaçlanan politika bu değilse) bunları almayı yanlış buluyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #227 : Ağustos 07, 2012, 09:31:31 »
Neyse ne mutlu Türküm diyene. Pkk ile ilgisi olmayan kürt kökenli kardeşlerimizde sakın ola yazdıklarımdan ötürü üzerlerine alınmasınlar. Onlarla akraba olduk. Kız aldık, kız verdik. Onlarda bizim canımızdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #228 : Ağustos 07, 2012, 11:53:20 »
Turkiyeye siginan multeciler 2-3 sene Turkiyede gecici olarak ikamet eder (Bu donemde BM multeci kimlik kartiyla yasar ve BMden maas alir) daha sonra BM tarafindan aile aile degisik ulkelere yerlestirilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #229 : Ağustos 07, 2012, 12:19:23 »
BM bana da maaş verse ya. Adam gelecek benim polisime dayılık yapacak, yediği çanağa pisleyecek ne gerek var almayın olsun bitsin. Barzani o topraklara meraklı değilmi? Neden BM mültecileri Kuzey İrak'a değil de Türkiye ye yerleştirdi merak ediyorum doğrusu. Neden İrak ta 8.500 mülteci varken ve bunlar zorlukları var ama can güvenliğimiz de var derken bu sayı bizde 86.000 kişi ve insanlar sürekli kargaşaya sebep oluyor? 20 trilyon para harcamışız ve sonuca bak. Ozaman soruyorum: bu insanlar neden burada, amaç ne?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #230 : Ağustos 07, 2012, 12:23:51 »
Turkiyeye siginan multeciler 2-3 sene Turkiyede gecici olarak ikamet eder (Bu donemde BM multeci kimlik kartiyla yasar ve BMden maas alir) daha sonra BM tarafindan aile aile degisik ulkelere yerlestirilir.

bravo kadir bey tecrübe ve bilgi birikim başka birşey anlatılmaz. bilgili insanı severim... bizim burada da bolca somalili mülteci arkadaşım var mesleğimden dolayı evet bm'den maaş alıyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #231 : Ağustos 07, 2012, 12:25:29 »
BM bana da maaş verse ya. Adam gelecek benim polisime dayılık yapacak, yediği çanağa pisleyecek ne gerek var almayın olsun bitsin. Barzani o topraklara meraklı değilmi? Neden BM mültecileri Kuzey İrak'a değil de Türkiye ye yerleştirdi merak ediyorum doğrusu. Neden İrak ta 8.500 mülteci varken ve bunlar zorlukları var ama can güvenliğimiz de var derken bu sayı bizde 86.000 kişi ve insanlar sürekli kargaşaya sebep oluyor? 20 trilyon para harcamışız ve sonuca bak. Ozaman soruyorum: bu insanlar neden burada, amaç ne?

ümit bey duygularınıza  katılıyorum... ama uluslararası bazı anlaşmalar var malesef... bu suriyeliler kendi vatanlarını satmışlar ne çanağından bahsediyorsunuz... bunlar vatan haini varmı daha ötesi.. vatanını satmış adamlardan hertürlü pislik beklenir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #232 : Ağustos 07, 2012, 13:20:08 »
Başka milletlerin, kendi milliyetlerini unutmalarını, olmadıkları bir milletten olmalarını söylemeleri beklenmemeli.
Kendimizi, aynı durumda düşünmemiz çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Vedat kardeşim,
Bir konuya dikkatini çekmek isterim. Sanırım Atatürkün milliyetçiliği ile günümüzdeki bazı partilerin milliyetçilik anlayışını karıştırıyoruz. Atatük'ün milliyetçiliği çok özel bir milliyetçlik. Atatürk; Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde, Türk bayrağı altında yaşayan, Türkiye Cumhuriyetinin iiyiliği ve yükselmesi için çalışan herkes Türktür demiş. Yani işin aslına bakarsanız kimsenin kimliğini inkar etmesini beklememiş. Günümüzde de bu düşünceden hareket edilse hiç bir sorun olmayacağını düşünüyorum.

Örneğin; Atatürk, Kurtuluş şavaşımız zamanında İstanbul hükümetini mi yoksa Ankara hükümetini mi destekleyeceklerini tespit etmek için Anadoluya gönderilen ABD heyetine Kurtuluş Şavaşımızı anlatmak üzere bir heyet göndermiş. Kurulan heyetin başına ise Alfred Paşayı görevlendirmiştir. İnternetten Alfred Bilinski'yi incelerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Ayrıca Amasya Tamimini yazanları incelerseniz de aynı sonuca varacaksınız sanırım. Atatürk gerçekten yüzyılın lideriymiş ve ileriyi çok iyi görüyormuş. Ancak ömrü vefa etmemiş.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #233 : Ağustos 07, 2012, 13:23:45 »
Vedat kardeşim,
Bir konuya dikkatini çekmek isterim. Sanırım Atatürkün milliyetçiliği ile günümüzdeki bazı partilerin milliyetçilik anlayışını karıştırıyoruz. Atatük'ün milliyetçiliği çok özel bir milliyetçlik. Atatürk; Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde, Türk bayrağı altında yaşayan, Türkiye Cumhuriyetinin iiyiliği ve yükselmesi için çalışan herkes Türktür demiş. Yani işin aslına bakarsanız kimsenin kimliğini inkar etmesini beklememiş. Günümüzde de bu düşünceden hareket edilse hiç bir sorun olmayacağını düşünüyorum.

Örneğin; Atatürk, Kurtuluş şavaşımız zamanında İstanbul hükümetini mi yoksa Ankara hükümetini mi destekleyeceklerini tespit etmek için Anadoluya gönderilen ABD heyetine Kurtuluş Şavaşımızı anlatmak üzere bir heyet göndermiş. Kurulan heyetin başına ise Alfred Paşayı görevlendirmiştir. İnternetten Alfred Bilinski'yi incelerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Ayrıca Amasya Tamimini yazanları incelerseniz de aynı sonuca varacaksınız sanırım. Atatürk gerçekten yüzyılın lideriymiş ve ileriyi çok iyi görüyormuş. Ancak ömrü vefa etmemiş.

:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir... M.Kemal ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #234 : Ağustos 07, 2012, 13:40:17 »
Anlatmaya çalıştığınızı anlıyorum ama bunun sağlıklı olmadığını düşünüyorum.
Bir amerika veya osmanlı gibi yeni bir oluşum içine gidilseydi daha doğru olurdu.
70 milletin bulunduğu bir coğrafyada kurulan bir devletti var olan başka bir millete dahil edilmesi sıkıntılı.

Osmanlı, neredeyse saf türkten oluşmasına rağmen kimseyi huylandırmayacak bir isimle dünya hakimi oldu.
Amerika, neredeyse bizim kadar renkli bir milletler topluluğuna sahip ve kimseyi incitmeyecek ortak bir isim altında birleştiler.
Herkes, gayet rahat ben amerikalıyım diyor çünkü bu bir dahil olma değil oluşumdur.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #235 : Ağustos 07, 2012, 13:50:08 »
Alıntı
(aslinda bisi aldik ama burdan soylemek olmaz)
babayımı :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #236 : Ağustos 07, 2012, 13:58:19 »
Anlatmaya çalıştığınızı anlıyorum ama bunun sağlıklı olmadığını düşünüyorum.
Bir amerika veya osmanlı gibi yeni bir oluşum içine gidilseydi daha doğru olurdu.
70 milletin bulunduğu bir coğrafyada kurulan bir devletti var olan başka bir millete dahil edilmesi sıkıntılı.

Osmanlı, neredeyse saf türkten oluşmasına rağmen kimseyi huylandırmayacak bir isimle dünya hakimi oldu.
Amerika, neredeyse bizim kadar renkli bir milletler topluluğuna sahip ve kimseyi incitmeyecek ortak bir isim altında birleştiler.
Herkes, gayet rahat ben amerikalıyım diyor çünkü bu bir dahil olma değil oluşumdur.

Vedat,
Haklı olabilirsin ama Amerika ve Osmanlı'nın durumu Atatğrk'ün niyetinden briaz farklı. Amerika da, Osmanlı da tamamen gücünü kullandı. Her iki devlette güçlü olmasalardı bahsettiğin oluşumlar olmayacaktı. Nihayetinde Osmanlı binbir çeşit halkı birleştirip kurduğu dünya imparatorluğunu gücünü kaybedince dağıldı ve parçalandı. Amerikada ise durum farklı bir yüzü ile aynı şekilde geçerli. Şöyleki; bu gün "Ben Amerikalıyım" diyenler sadece ve sadece doların ekonomik gücü etrafında toplanmış ve Amerikaya (yani dolara) bağlanmış durumdalar. Amerika dünyadaki ekonomik gücünü kaybettiği anda o halkarın dağılacağı aşikar.
Atatürk'ün yarattığı Türkiye Cumhuriyeti de aynı mantıktan ama biraz daha farklı bir gönül bağı yaratma esasnıa dayanıyordu. Yani kimseyi ait olduğu milletten başka bir milletin için dahil etmeye çalışmıyordu. İşin püf noktası ve anlaşılmayan husus bu.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #237 : Ağustos 07, 2012, 14:00:38 »
Vedat,
Haklı olabilirsin ama Amerika ve Osmanlı'nın durumu Atatğrk'ün niyetinden briaz farklı. Amerika da, Osmanlı da tamamen gücünü kullandı. Her iki devlette güçlü olmasalardı bahsettiğin oluşumlar olmayacaktı. Nihayetinde Osmanlı binbir çeşit halkı birleştirip kurduğu dünya imparatorluğunu gücünü kaybedince dağıldı ve parçalandı. Amerikada ise durum farklı bir yüzü ile aynı şekilde geçerli. Şöyleki; bu gün "Ben Amerikalıyım" diyenler sadece ve sadece doların ekonomik gücü etrafında toplanmış ve Amerikaya (yani dolara) bağlanmış durumdalar. Amerika dünyadaki ekonomik gücünü kaybettiği anda o halkarın dağılacağı aşikar.
Atatürk'ün yarattığı Türkiye Cumhuriyeti de aynı mantıktan ama biraz daha farklı bir gönül bağı yaratma esasnıa dayanıyordu. Yani kimseyi ait olduğu milletten başka bir milletin için dahil etmeye çalışmıyordu. İşin püf noktası ve anlaşılmayan husus bu.

11 eylül saldırılarının bir diğer amacı da milliyetçilik duygusunu aşılamak değilmiydi... amerika ulusu kavramını yerleştirmek değilmiydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #238 : Ağustos 07, 2012, 14:23:10 »
Amerika da birçok toplum var ama sorun hepsi amerikalıyız diyor. Bize gelince işin muhasebesi yapılıyor ve Türkiyeli mi Türk mü diye tartışma açıyoruz. Şimdi buradan soruyorum , fikrime karşı olan arkadaşlarla seviyeli şekilde tartışırım:
T.C vatandaşlığı olan Kürt kökenli kardeşimden devletin nimetlerinden veya kanunlarını önünde ne avantajım var?Hangi kanun beni onun karşısında üstün kılıyor? Hangi ihaleye o katılamıyor? Hangi okula çocuğunu yazdıramıyor? Hangi kuruma giremiyor? Hangi devlet dairesinde memur olamıyor?Hangi kürt vatandaşı başbakan veya cumhurbaşkanı olamıyor?Demokratik açılım dendiğinde mangalda kül bırakmayan ,yaşadığı yeri ,imkanları , demokrasiyi beğenmeyen Kürt ırkçılarına benden bir cevap:'Hadi ordan'
Bu ülkenin yönetimi, hukuku farklı olsa bu imkanlar bize sağlanırmıydı? Musul ve Kerkük teki Türkmenlerden sonucu zaten görüyoruz.
Benim bu vatandan verilecek tek çakıl taşım bile yok. 1923 de resmi sınırlarımız uluslararası şekilde tanınmış. Birşey kurmak isteyen ,farklı düşünceleri olan Suriye ye veya Irak a gidebilir. Mümkünse de gitsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #239 : Ağustos 07, 2012, 14:38:43 »
iyi değinmişsin Ümit..,
ama...
amerika zaten kökü olmayan bir ülke
ama amerikalıyım diyen sayısı çok yüksek
amerikada en az ingilizce kadar da ispanyolca konuşuluyor
ama bir kaç sonradan ekleme meksikalı veya güney amerikalı dışında hiç kimse
amerikalı olaktan gocunmaz

Bizde ise durum biraz farklı
çok eski köklerimiz var, osmanlı döneminde asimile edilen azınlıkların hemen hemen hepsi
türklüğü benimsemiş ve kabullenmiş, sadece kürtler kabul etmiyor
ama kazın ayağı senin dediğin gibi değil
Kürt toplumu tarihimizin her döneminde başta eğitim olmak üzere pek çok şeyden mahrum bırakılmıştır

Bir ingiliz okul gemisinde bir süre çalışmıştım,
kaptan , süvari, eğitim personeli, öğretmen  vs hep beyaz ingiliz vatandaşı;
kamarot,  garson, temizlikçi vs.. yani kötü işleri yapanlar hep zenci idi
işte ingilterenin demokrasi anlayışının özeti

Evimin önünde metro insaatı dolayısıyla uzun süren kazı çalışmaları yapıldı, zaman zaman izledim
bazan işçilere çay falan götürdüm, dikkatimi çeken ne oldu biliyormusun..?
mimar, mühendis, usta başı, formen, şöför , kontrolör vs hep karma tc vatandaşı
ama ağır işçilerin hepsi kürt, hemen hemen hiç birisi de türkçe bilmiyordu.........................yorum sizin