Gönderen Konu: Türkiye-Suriye durumu  (Okunma sayısı 23254 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Türkiye-Suriye durumu
« : Haziran 26, 2012, 20:51:17 »
Çok konuşulan bir mesele birde burda masaya yatıralım. N'olacak Suriye ile bu ilişkilerimiz. Malum son olarak, hava sahası ihlali yapan bir uçağımızı düşürmekle iyice gerginleşen Suriye meselesinin akıbeti ne olur sizce?

Bence Türkiye bütün olan biteni dışardan izlemeli. Olaylara dahil olma gibi bir gaflete düşmemeli. Yaşadığımız son olayda kesinlikle biz haklıyız ama bu bir 'oyun'da olablir. Soğukkanlılıkla davarnılması gereken bir durum.

Son olarak, Suriye'nin Türkiye ile askeri durumu karşılaştırılmış. Anlayacağınız Suriye öyle sandığımız gibi basit bir ülke değil...

http://haber.mynet.com/rakamlarla-turkiye-ve-suriye-ordulari-637814-foto-analiz-1

Toyota Club Türkiye

Türkiye-Suriye durumu
« : Haziran 26, 2012, 20:51:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: Türkiye-Suriye durumu
« Yanıtla #1 : Haziran 26, 2012, 20:58:55 »
ben hala beklemedeyim carsamba gunku toplantiyi bekliyorum sonra konusmak daha dogru olur bence
suan olay tamamen puslu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 26, 2012, 21:10:08 »
Olan pilotlara oldu.O pilotlar tekrar gelemeyecek....  Türkiye Suriyeye maddi - manevi tazminat davası açması lazım ilk başta bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 26, 2012, 21:10:37 »
Çok konuşulan bir mesele birde burda masaya yatıralım. N'olacak Suriye ile bu ilişkilerimiz. Malum son olarak, hava sahası ihlali yapan bir uçağımızı düşürmekle iyice gerginleşen Suriye meselesinin akıbeti ne olur sizce?

Bence Türkiye bütün olan biteni dışardan izlemeli. Olaylara dahil olma gibi bir gaflete düşmemeli. Yaşadığımız son olayda kesinlikle biz haklıyız ama bu bir 'oyun'da olablir. Soğukkanlılıkla davarnılması gereken bir durum.

Son olarak, Suriye'nin Türkiye ile askeri durumu karşılaştırılmış. Anlayacağınız Suriye öyle sandığımız gibi basit bir ülke değil...

http://haber.mynet.com/rakamlarla-turkiye-ve-suriye-ordulari-637814-foto-analiz-1
Dakka bir gol bir....yeni üye arkadaşım  Türkiye ile suriye ne askeri bakımdan nede başka bir kulvarda karşılaştırılamaz aşiretle devlet karşılaştırılabilirmi? Güneydoğuda  timdeki bir arkadaşımız absürt bir şey yaptığı yada salağa bağladığı zaman kendi aramızda lan oğlum suriye askerimisin diye dalga geçerdik yani suriyeyi ve askerini o kadar ciddiye alırdık.....
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ..
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 26, 2012, 21:21:13 »
Olan pilotlara oldu.O pilotlar tekrar gelemeyecek....  Türkiye Suriyeye maddi - manevi tazminat davası açması lazım ilk başta bence.
Kesinlikle öyle, en başta pilota üzülüyorum. Bütün mal mülk yanıp kül olsa da 1 kişi zarar görmese. İşte bu yüzden savaş olmasın istiyorum...
Alıntı
Dakka bir gol bir....yeni üye arkadaşım  Türkiye ile suriye ne askeri bakımdan nede başka bir kulvarda karşılaştırılamaz aşiretle devlet karşılaştırılabilirmi? Güneydoğuda efelerdeyken timdeki bir arkadaşımız absürt bir şey yaptığı yada salağa bağladığı zaman kendi aramızda lan oğlum suriye askerimisin diye dalga geçerdik yani suriyeyi ve askerini o kadar ciddiye alırdık.....
Haklı olabilirsin. Ben ordaki bilgiye göre konuştum. Ama her kim olursa olsun, düşmanı hafife almak en büyük hatadır. İsterseniz 'el salvador'a karşı savaş halinde olun, karşınızdaki ABD gibi davranmak yarara olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 26, 2012, 21:30:44 »
Kesinlikle öyle, en başta pilota üzülüyorum. Bütün mal mülk yanıp kül olsa da 1 kişi zarar görmese. İşte bu yüzden savaş olmasın istiyorum...Haklı olabilirsin. Ben ordaki bilgiye göre konuştum. Ama her kim olursa olsun, düşmanı hafife almak en büyük hatadır. İsterseniz 'el salvador'a karşı savaş halinde olun, karşınızdaki ABD gibi davranmak yarara olur.
Düşman suriye ise bırak hafife almayı ciddiye bile almam....Şuna emin olun ki Emir bey suriye bırakın savaşı kukalı saklambaçı bile kazanamaz.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 26, 2012, 21:46:05 »
suriyede ciddi bir yonetim yok kuduz kopek gibi (yonetimden bahsediyorum suriye halkini tenzih ederim) kendimizi isirtmadan ona gerekli cevabi vermemiz lazim ve ayrica soylede bir durum var Suriye rusyanin akdenizdeki son kalesi onun icin akilli davranmak lazim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 26, 2012, 21:52:47 »
Uçağımıza ateş açan roket atarı vuralım bu yeterlidir bence savaş yapacak halimiz yok gidip müslüman vuracak değiliz suriye halkı ile devleti bir değil...
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 26, 2012, 22:23:36 »
Kıymetli arkadaşlarım, Önemli olan ve dikkat edilmesi gereken husus Suriye ile Türkiyenin askeri güçlerinin kıyaslaması olamaz. İki ülke savaşa girdiğinde her iki tarafta kazanamaz. Savaşan ülkeler kaybetmiş demektir. Suriye savaş gücü olarak zayıfta olsa orada hiç uğruna ölecek askerimizi düşünmek lazım. Amerika bile üç günde yer bitiririz dediği Irakta binlerce askerini öldürttü. Ulu önder Atatürk boşa "Yurtta sulh, cihanda sulh" dememiştir. Bu gün savaş çığırtkanlığı yapanlar yarın savaş başladığında kaçacak delik arayacaklardır.
Ayrıca şu da unutulmamalıdır ki; Suriyede Esat neden Lİbya, Mısır gibi alaşağı edilemedi? Esad halk desteğini hala koruyor. Ordu hükümetin arkasında.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Türkiye-Suriye durumu
« Yanıtla #9 : Haziran 26, 2012, 23:13:09 »
Savaşlar günümüzde ülkeleri ileri değil geriye götürmektedir. Sınır ihlali yapan uçağımızda görev sonucu bunu yapmıştır diye düşünüyorum. Bence o sınırlarda da böyle şeyler olması lazım malum oralarda yıllardır çekiyoruz.
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 26, 2012, 23:43:10 »
" var  doesn't determine who is right, only who is left.. "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 27, 2012, 08:17:23 »

aynen katılıyorum. böyle aydınlık gençleri forumda görmek güzel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 27, 2012, 15:10:01 »

malesefki... Suriye askerini küçümsemek nekadar doğru olur bilemem zira tek başına değil.. tek başına olsa kendi iç savaşında çoktan esad bitmişti. farklı işler mevcut herkezin düz baktığında görebildiği. olan askerlerimize oluyor. ve bizler üzülmekle kalabiliyoruz.
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 27, 2012, 15:15:42 »
" var doesn't determine who is right, only who is left.. "

Çok doğru bir ifade :)

Suriye konusuna en baştan kendimiz çok fazla angaje ettik. Uzun vadede çok fazla başımız ağrıyacak.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 27, 2012, 15:21:46 »
Dakka bir gol bir....yeni üye arkadaşım  Türkiye ile suriye ne askeri bakımdan nede başka bir kulvarda karşılaştırılamaz aşiretle devlet karşılaştırılabilirmi? Güneydoğuda  timdeki bir arkadaşımız absürt bir şey yaptığı yada salağa bağladığı zaman kendi aramızda lan oğlum suriye askerimisin diye dalga geçerdik yani suriyeyi ve askerini o kadar ciddiye alırdık.....

Sadece suriyeyle bitmiyor iş. Bunun arkasında Rusya , çin hatta ırak bile var.

Olayla ilgili düşüncem. Abdnin ortadoğu projesiyle ilgili islam ülkelerine yönelik eylemlerinden sonra böyle bir hareket bekliyordum açıkcası. Abd direk suriyeye müdahale edemeyeceğini biliyor. Çünkü çok güçlü bir hava savunmasına sahip rusya, büyük bir orduya sahip çin , güçlü silahları olan ırak var arkasında. Dolayısıyla türkiye yi maşa olarak kullandığını düşünüyorum. Eğer suriye ve türkiye birbirine girecek olursa bundan nemalanacak tek ülke abd dir. o hengamede rahatlıkla suriyeye girer.

DÜn annemle konuşuyorduk.  Rahmetli babaannem daha 16-17 yaşlarındayken islam ülkeleri birbirine girecek diyordu dedi. bugünkü yaşananları görünce de vay anasını diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Haziran 27, 2012, 18:00:23 »
ben haberleri surekli takip ettim ve bisi dikkatimi cekti cok ilginc
Clinton ablanin konusmasina kadar hukumet ciddi bir aciklama yapmadi. Konusmanin hemen ardindan suriye elciligine muhtira verdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 27, 2012, 18:20:44 »
savaş çıkarıp suriyeyi feth edelim, petrol ucuzlasın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Haziran 27, 2012, 20:36:19 »
ya arkadaslar suriye ile haberler yasaklandimi?
tum haber sitelerini actim tv sitelerini actim hicbir haber yok
yoksa son dort gundur ben hayalmi goruyordum? ucagimiz dusmedimi? bugun nato toplantisiyla ilgili haberlere bakmak icin tv kanallarini gezdim ama hicbirinde yok
uc maymun mu indi sehre yoksa?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 27, 2012, 20:48:43 »
Bunda bir hikmet varmı bilemem ama nerdeyse bir sayfa yazmıştım ve göndere tıkladım fakat sistem şifremi yeniden girmemi istedi  :DUR:

Final sorumu yazıyorum sadece
ABD girdiği hangi ülke yada coğrafyaya barış getirdi?Yoksa ağzına burnuna bulaştırdığı saldırgan politkasını uyguşamak için Türkiye yi teşron mu yapmak gafletindemi bulunmak istiyor.

Libya olayında havlayan Fransa nerede şimdi? Oysa Suriyede arapçadan sonra konuşulan diller şöyle.Yerel diller Arapça,Kürtçe,Türkçe.Yabancı idiller ise Fransız,İngilizce ve son dönemlerde almanca ve Rusça....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ..
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 28, 2012, 17:59:02 »
Çok karanlık işler dönüyor. Orda ne olduğu hakkında tahminlerimizin belki de hiç biri doğru değildir. Haberler bir anda susuyor, bir anda parlıyor. Bu karanlıktan uzak durmamız en büyük temennim.

Bu arada sayın Mehmet Ali Yıldız, aynı sorunu bende yaşadım, söyleyeceğim o kadar sözü adeta içime gömdüm :) Siteden kaynaklı bir sorun olmalı...