0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bir kaç örnekle geçiştirme , genele bak
Birileri kalkıp sana sen kürtsün, kürtçe konuşacaksın diye diretse nasıl hissederdin
Kemal Bey, empati yapılması gerektiğine işaret ediyor. Haklı olduğu noktalar olabilir ama empati ve öz eleştirinin karşılıklı yapılması gerekiyor.
af buyur abi ne demek istediğini anlayamadım
90 lı yıllarda diyarbakırda öğrenci olduğum zamanlarda aynı sınıfta okuduğum arkadaşlarım kafalarını sempatizanlığa çalıştıracaklarına derslerine baksalardı ... kimsenin eğitim hakkı elinden alınmıyor... bana nasıl bir eğitim verildiyse onlarda aynı eğitimi aldı... şahsen ben o yıllarda eğitim eşitliğinde bir fark göremedim... atamaları yapılan öğretmenler ilk doğuya gönderiliyor... bizim konyanın bile hala bazı köylerinde öğretmen yok acıtasyona gerek yok kemal abi
Şöyle anlatmaya çalışayım:Atatürk büyük adadaki Rumların kalmasına izin verince Yunanistan hükumeti de Selanikteki 150 bin kadar Türk köklü nüfusunorada kalmasına izin vermiş, şu anda bu Türklerin nüfusu 250 bin civarında, toprakları, evleri, tapuları falan her şeyleri yasal kendi adlarına.... ama yunan hükumeti diyor ki, siz Türk değilsiniz, Yunanistan da yaşıyorsunuz, yunan kimliği taşıyorsunuz yunan vatandaşısınız...eeeee.... ne yapsın Türkler... öncelikle Türkçe isimler ve özellikle okullara falan verilen Atatürk ismi yasaklanmış, şimdide Türkçe konuşmayın diyorlar bir benzerlik varmı dersin...?
Kemal abi saygım sana sonsuz, espirilerini de yorumlarını da zevkle okuyorum. Ama kürtler ağır işlerde çalıştırılıyor yorumunu beğenmedim. Bende okumamış olsam bende bugün bir yerde işçi, ırgat vesaire olabilirdim. Ki yakın zamana kadar hep ucuz paraya çalıştırıldım. Bugün bir holding de yöneticiyim ama hala vasfıma ve makamıma istinaden az para ile çalışıyorum. Benim annem babam gurbetçi idi. Almanya da eğitimleri ve dilleri yok diye tuvalet temizlemişler.Ama kimse de zorla yaptırmamış bu işleri. Bence verdiğin örneğin cevabı da bu olmalı. Adama bu işleri zorla mı yaptırmışlar onu araştırmak lazım.Amerika'ya gelince.Amerikada mahkumlar ayaklarında pranga ile çalıştırılıyor. İnsani olarak düşünürsek tecavüzcüleri,katilleri ve vatan hainlerini ( bakınız açılımda gelen ve gövde gösterisi yapan PKK lı serbest; bu arada nasıl bir hukuk ise gerçek olsa bile ki inanmıyorum düşüncesi fiiliyata geçmemiş , dolayısıyla serbest bırakılması gereken komutanlar tutuklu) alalım ve ağır işlerde çalıştıralım. Alt tabaka işçisi kürttür düşüncesi de ortadan kalksın.Aslında o kadar yazacak şey var ki yazmakla bitmez.Bakırköy Bahçelievler minibüs hattında herkes çatır çatır kürtçe konuşuyor ama kimse birşey demiyor. O senin bahsettigin devirler yıllar oncesinde kaldı,uyan abi
eskiden kölelik vardıkaldırıldıama şimdi modern kölelik varşöyleki... "ya köle ol ya da açlıktan öl" diyoruz herifesen hangi seçenekten bahsediyorsunbırak okulu dersaneyi sosyal tesisi, yol yok yooollll