Gönderen Konu: Türkiye-Suriye durumu  (Okunma sayısı 23675 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Ynt: Türkiye-Suriye durumu
« Yanıtla #240 : Ağustos 07, 2012, 14:54:54 »
Ağır işçi olayına kesinlikle katılmıyorum. Adam eğitim görmemiş, bahtı yolunda gitmemiş işçi olmuş.
Özal,Yaşar Kemal, Yılmaz Güney,Ahmet Kaya,İsmet İnönü,Orhan Pamuk,Hülya Avşar,Berdan Mardini,Yılmaz Erdoğan ve aklıma gelmeyen yüzlercesi Kürt değilmiydi? Porsche ye binen Kürt yokmu, zengin tekstilci Kürt yokmu?
O yüzden çok doğru bir örnek olmadı bence.
Biraz acitasyon gibi geldi bana. 2 kg toz bir otoboz dan zengin olanları da ben örnek göstersem doğru olurmu?
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #240 : Ağustos 07, 2012, 14:54:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #241 : Ağustos 07, 2012, 15:05:22 »
bir kaç örnekle geçiştirme , genele bak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #242 : Ağustos 07, 2012, 15:08:49 »
bir kaç örnekle geçiştirme , genele bak
90 lı yıllarda diyarbakırda öğrenci olduğum zamanlarda aynı sınıfta okuduğum arkadaşlarım kafalarını sempatizanlığa çalıştıracaklarına derslerine baksalardı ... kimsenin eğitim hakkı elinden alınmıyor... bana nasıl bir eğitim verildiyse onlarda aynı eğitimi aldı... şahsen ben o yıllarda eğitim eşitliğinde bir fark göremedim... atamaları yapılan öğretmenler ilk doğuya gönderiliyor... bizim konyanın bile hala bazı köylerinde öğretmen yok acıtasyona gerek yok kemal abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #243 : Ağustos 07, 2012, 15:11:53 »
Birileri kalkıp sana sen kürtsün, kürtçe konuşacaksın diye diretse nasıl hissederdin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #244 : Ağustos 07, 2012, 15:13:02 »
Birileri kalkıp sana sen kürtsün, kürtçe konuşacaksın diye diretse nasıl hissederdin

af buyur abi ne demek istediğini anlayamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #245 : Ağustos 07, 2012, 15:15:54 »
Kemal Bey, empati yapılması gerektiğine işaret ediyor. Haklı olduğu noktalar olabilir ama empati ve öz eleştirinin karşılıklı yapılması gerekiyor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #246 : Ağustos 07, 2012, 15:16:53 »
Kilit geliyor :)

Kemal abi bugün oralar çok sıcak galiba :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #247 : Ağustos 07, 2012, 15:17:35 »
Kemal Bey, empati yapılması gerektiğine işaret ediyor. Haklı olduğu noktalar olabilir ama empati ve öz eleştirinin karşılıklı yapılması gerekiyor.

Gözüm, foruma ağırlığını koyma zamanı gelmiş galiba :) Hitler gibi olmuşsun :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #248 : Ağustos 07, 2012, 15:18:38 »
Kemal abi saygım sana sonsuz, espirilerini de yorumlarını da zevkle okuyorum. Ama kürtler ağır işlerde çalıştırılıyor yorumunu beğenmedim. Bende okumamış olsam bende bugün bir yerde işçi, ırgat vesaire olabilirdim. Ki yakın zamana kadar hep ucuz paraya çalıştırıldım. Bugün bir holding de yöneticiyim ama hala vasfıma ve makamıma istinaden az para ile çalışıyorum.
Benim annem babam gurbetçi idi. Almanya da eğitimleri ve dilleri yok diye tuvalet temizlemişler.Ama kimse de zorla yaptırmamış bu işleri. Bence verdiğin örneğin cevabı da bu olmalı. Adama bu işleri zorla mı yaptırmışlar onu araştırmak lazım.
Amerika'ya gelince.Amerikada mahkumlar ayaklarında pranga ile çalıştırılıyor. İnsani olarak düşünürsek tecavüzcüleri,katilleri ve vatan hainlerini ( bakınız açılımda gelen ve gövde gösterisi yapan PKK lı serbest; bu arada nasıl bir hukuk ise gerçek olsa bile  ki inanmıyorum düşüncesi fiiliyata geçmemiş , dolayısıyla serbest bırakılması gereken komutanlar tutuklu) alalım ve ağır işlerde çalıştıralım. Alt tabaka işçisi kürttür düşüncesi de ortadan kalksın.
Aslında o kadar yazacak şey var ki yazmakla bitmez.
Bakırköy Bahçelievler minibüs hattında herkes çatır çatır kürtçe konuşuyor ama kimse birşey demiyor. O senin bahsettigin devirler yıllar oncesinde kaldı,uyan abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #249 : Ağustos 07, 2012, 15:18:49 »

hakkı abi ben 5 yıl diyarbakırda kaldım kimsenin kimseye birşey direttiğini görmedim abi sokaklarda dolmuşta otobüste kürtçe konuşanda vardı türkçe konuşanda... hatta kürt arkadaşlarım yanımda kürtçe konuşuyorlar ve bana dönüp ne konuştuklarının tercümesini bile yapıyorlardı o kadar da iyi niyetlilerdi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #250 : Ağustos 07, 2012, 15:20:04 »
Kilide gerek yok, şu an işin can alıcı noktasına doğru ilerliyoruz :) Umarım duygularımıza kapılmaz ve medeni bir şekilde devam ederiz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #251 : Ağustos 07, 2012, 15:25:59 »
Neyse konu Suriye , toparlayalım. İrak a müdahale şart , Suriye ne yaparsa yapsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #252 : Ağustos 07, 2012, 15:26:59 »
af buyur abi ne demek istediğini anlayamadım

Şöyle anlatmaya çalışayım:
Atatürk büyük adadaki Rumların kalmasına izin verince Yunanistan hükumeti de Selanikteki 150 bin kadar Türk köklü nüfusun
orada kalmasına izin vermiş, şu anda bu Türklerin nüfusu 250 bin civarında, toprakları, evleri, tapuları falan her şeyleri yasal
kendi adlarına.... ama yunan hükumeti diyor ki, siz Türk değilsiniz, Yunanistan da yaşıyorsunuz, yunan kimliği taşıyorsunuz yunan vatandaşısınız...
eeeee.... ne yapsın Türkler... öncelikle Türkçe isimler ve özellikle okullara falan verilen Atatürk ismi yasaklanmış, şimdide Türkçe konuşmayın diyorlar
bir benzerlik varmı dersin...?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #253 : Ağustos 07, 2012, 15:28:20 »
90 lı yıllarda diyarbakırda öğrenci olduğum zamanlarda aynı sınıfta okuduğum arkadaşlarım kafalarını sempatizanlığa çalıştıracaklarına derslerine baksalardı ... kimsenin eğitim hakkı elinden alınmıyor... bana nasıl bir eğitim verildiyse onlarda aynı eğitimi aldı... şahsen ben o yıllarda eğitim eşitliğinde bir fark göremedim... atamaları yapılan öğretmenler ilk doğuya gönderiliyor... bizim konyanın bile hala bazı köylerinde öğretmen yok acıtasyona gerek yok kemal abi

İlk defa Uğur beyin bu iletisine katılıyorum. Fakat bir yerde terslik var :)
Bu ülkeyi bu kadar çabuk ayrıştıran bir siyasi oluşuma sempati duyuyor anladığım kadarıyla ama hem de o oluşuma
zıt bir fikir ileri sürüyor, ilginç ...
takipteyim

not: Uğur bey amaç polemik değil, cevabınız olursa özelden yazışalım.

hatta bir alkış bile veriyorum, kim derdi alkış vericez Uğur beye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #254 : Ağustos 07, 2012, 15:29:27 »
Atatürk büyük adadaki Rumların kalmasına izin verince Yunanistan hükumeti de Selanikteki 150 bin kadar Türk köklü nüfusun
orada kalmasına izin vermiş, şu anda bu Türklerin nüfusu 250 bin civarında, toprakları, evleri, tapuları falan her şeyleri yasal
kendi adlarına.... ama yunan hükumeti diyor ki, siz Türk değilsiniz, Yunanistan da yaşıyorsunuz, yunan kimliği taşıyorsunuz yunan vatandaşısınız...
eeeee.... ne yapsın Türkler... öncelikle Türkçe isimler ve özellikle okullara falan verilen Atatürk ismi yasaklanmış, şimdide Türkçe konuşmayın diyorlar
Kemal abiiii alakası yok,  bdp bir parti yetkilisi konuşuyor zannettim. Ne oldu sana böyle :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #255 : Ağustos 07, 2012, 15:30:05 »

abi ben bu bahsettiğin olayları diyarbakırda yaşadığım zamanlarda hiç görmedim ülkemizde kim çocuğuna berivan baran isminin koyduda nufus dairesi kabul etmedi yanlış düşünüyorsun abi... olayı milliyetçiliğe dökmeyelim abi  elbette yunanistanda yaşaıyorlarsa oranın dilini konuşacak ve oranın vatandaşı olacak bundan daha doğal birşey yok... o zaman her devlet dairesinde o ülkede kaç tane dil konuşuluyorsa o kadar tercüman koysunlar... devletin 1 tane dili olur biz federe yada birleşik devlet değiliz ki 3-5 tane resmi dilimiz olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #256 : Ağustos 07, 2012, 15:31:17 »
Kemal abi saygım sana sonsuz, espirilerini de yorumlarını da zevkle okuyorum. Ama kürtler ağır işlerde çalıştırılıyor yorumunu beğenmedim. Bende okumamış olsam bende bugün bir yerde işçi, ırgat vesaire olabilirdim. Ki yakın zamana kadar hep ucuz paraya çalıştırıldım. Bugün bir holding de yöneticiyim ama hala vasfıma ve makamıma istinaden az para ile çalışıyorum.
Benim annem babam gurbetçi idi. Almanya da eğitimleri ve dilleri yok diye tuvalet temizlemişler.Ama kimse de zorla yaptırmamış bu işleri. Bence verdiğin örneğin cevabı da bu olmalı. Adama bu işleri zorla mı yaptırmışlar onu araştırmak lazım.
Amerika'ya gelince.Amerikada mahkumlar ayaklarında pranga ile çalıştırılıyor. İnsani olarak düşünürsek tecavüzcüleri,katilleri ve vatan hainlerini ( bakınız açılımda gelen ve gövde gösterisi yapan PKK lı serbest; bu arada nasıl bir hukuk ise gerçek olsa bile  ki inanmıyorum düşüncesi fiiliyata geçmemiş , dolayısıyla serbest bırakılması gereken komutanlar tutuklu) alalım ve ağır işlerde çalıştıralım. Alt tabaka işçisi kürttür düşüncesi de ortadan kalksın.
Aslında o kadar yazacak şey var ki yazmakla bitmez.
Bakırköy Bahçelievler minibüs hattında herkes çatır çatır kürtçe konuşuyor ama kimse birşey demiyor. O senin bahsettigin devirler yıllar oncesinde kaldı,uyan abi

eskiden kölelik vardı
kaldırıldı
ama şimdi modern kölelik var
şöyleki... "ya köle ol ya da açlıktan öl" diyoruz herife
sen hangi seçenekten bahsediyorsun
bırak okulu dersaneyi sosyal tesisi, yol yok yooollll

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #257 : Ağustos 07, 2012, 15:34:26 »
edit

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #258 : Ağustos 07, 2012, 15:36:01 »
eskiden kölelik vardı
kaldırıldı
ama şimdi modern kölelik var
şöyleki... "ya köle ol ya da açlıktan öl" diyoruz herife
sen hangi seçenekten bahsediyorsun
bırak okulu dersaneyi sosyal tesisi, yol yok yooollll

Abi o yok dediklerin sadece o yöre için değil tüm memleket için geçerli, bu konuda seni destekliyorum. Ama terörün kökünü
kazımadan bir şey yapılablirmi? bence yapılamaz. Köleliğe gelince çok doğru söylüyorsun ben de şunu diyorum
tek yol devrim  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #259 : Ağustos 07, 2012, 15:37:16 »

türkiye ve yunanistan bir devlettir. resmi dilleri vardır. sorun da burada. bir devleti yıkamazsanız ne yaparsanız ? insanlarını yozlaştırırsınız öncelikle. bunun da en kolay yolu dildir. kürtçe hiçbir devletin resmi dili değildir ve türkiye sınırları içerisinde herhangi bir resmi kurumun dili yapılamaz. isteyen sokakta kendi arasında konuşur "dövlöt bözö bohmöyö" diye isyan edebilir hatta. farklı bir inancı varsa ibadetini de özgürce eder ama devlet içinde devlet kurmaya kalkanlara karşı hoşgörü beslemek hiçbir fayda sağlamaz. elinizi verirsiniz "hani kol nerede ?" derler. sonuçlar da ortada zaten. suriye'den türkiye'ye geçiş yapıp sığınanların yaptıkları da ortada. ümit bey'e tamamen katılıyorum ben.