0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
17 HAZİRAN 2015 tarihi itibariyle 40.000 bakımımı yaptırdım. Kontroller ve gerekli değişimler yapıldı. Ankara Toyota Efe plaza'da yaptırdım. İşçilik ve malzemede indirim vardı haziran ayı için. 540 tl'den 413 TL'ye düşdü. Forever karta da 54 tl puan birikti. Üstüne temizlediler yıkadılar yağladılar balladılar teslim ettiler. Toyota Efe'ye de burdan selam ederim
aracım 2012 auris 1,33 73000 km geldim. bakımlarda nelere dikkat etmem gerekir. bilgisi olan varmı. birde 10 bin bakımında yağ değişiminde kimi ustalar 5/30 yağ kullan diyor kimisi 0/30 daha iyi diyor. sizin tavsiyeleriniz nelerdir?
yağ seçimi başlığını okumanızı öneririm.0-20 ekonomi , sakin kullanım (sıcaklık farkının çok olmadığı iklimlerde)0-30 ekonomi, biraz daha vizkositesi yüksek ama genel olarak 'akışkan yağ sınıfında' sakin kullanım, (geniş iklim aralığında)5/30 (mobil1 esp ) optimal ekonomi (0-20 ve 0-30 kadar değil) , vizkositesi 0-30 dan yüksek. İlk çalıştırmada , motor soğukken 0-30 gibi hızlı yağlama yapamaz. Ama yüksek ısıda daha güvenlidir ve motorun daha kararlı çalışmasını sağlar.spor kullanımda güvenli, yüksek devirlerde güvenli . Çok düşük kül oranı (motorda kurum ve dizel araç dpf için en iyisi) benzinli araçlarda bu çok dert değil gerçi ama as kül bırakan yağ her türlü iyidir.Kendi sürüş özelliklerinize göre bir yağ seçin ve hiç değiştirmeden devam edin.
2012 model otomatik comfort extra aurisimin 70000 km bakımı:100 tl motor yağı20 tl yağ filresi30 tl hava filtresi30 tl polen filtresi70 işçiliktoplam 250 tl - özel YENİDÖRTNAL TOYOTA SERVİSİ - ANKARAEllerine sağlık arkadaşların...(Başta Sadık ve Ogün USTA lar olmak üzere:)Mesaj Birleştirildi: Haziran 30, 2016, 09:43:20İHSAN Bey bizim ustalar 5/30 kullanıyorlarMesaj Birleştirildi: Haziran 30, 2016, 09:45:16Abdullah Bey, bildiğim kadarı ile şanzıman yağı otomatik viteste 60000 km'de manuelde 80000 km'de değişiyor. Mesaj Birleştirildi: Haziran 30, 2016, 09:46:43Haluk Bey, özel servis düşünürseniz yenidörtnal derim.Sadık ve Ogün ustalara burdan selam tekrar...
Ekstra bir şey yoksa yağ değişimi için 70,00 TL fazla fiyat almışlar özel servise göre.
Valla dışarda 100 hatta 150 alan özel servisler var. 70 iyi bile bence. Ben de artık yetkili servise gidiyorum bunlar yüzünden. 100-110 civarı alıyorlar
selamlar, aracımın 30000 km bakımını yaptırmak üzere yetkili servisten 515 TL fiyat aldım. daha önceki bakımlarını da serviste yaptırmıştım. kızımı hafta içi babaanneye bırakmamdan kaynaklı ayda 2000 km ye yakın yol yapıyorum. yani 5 ay sonra bir sonraki bakım geliyor. sizce yetkili servise devam etmeli miyim? bakımı dışarıda yaptırmak fiyat olarak mantıklı ama ilerde sıkıntı yaşar mıyım?
Hayırlı uğurlu olsun abi. 40 bin ve katlarında fren hidroliği değişiyor diye biliyorum ben abi ama Ufuk abiye sormak lazım. Ama daha önce değiştiyse bilmiyorumHayırlı olsun abi
İyi günlerde kullan vëlla