Gönderen Konu: Auris Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 186982 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Periyodik Bakım
« Yanıtla #340 : Ağustos 07, 2014, 23:54:23 »
Enjektör temizleyicinin sadece beleşten kar elde etmek için kullanıldığını düşünüyorum. Olanağınız varsa bunu istemeyin. Gereksiz bir sarf malzemesi olduğunu düşünüyorum.

İlla enjektör temizlenecekse motoru açıp temizlenir. Hem de daha garanti olur.
Enes valla o konuda net bir bilgim yok ama ben bakımın işe yaradığını gördüm araba son zamanlarda pek şaha kalkmıyodu test sürüşü bitince ben teslim aldım ilk başta bi değişim yoktu biz arabaya bakım yaptırmadık mı ya dedim ama birkaç km sonra arabada performanssal olarak farkı hissettim.
Birde şu var her 10 bin km de açılan motor 700-800 bin km gidemez ki  ;) Aynı şey gibi düşün telefonun batarya kapağını sık sık açıp kapatırken bi zaman sonra kapanmaz oluyo olay ona varır bi zaman sonra ve sorunsuzluk ortadan kalkar
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #340 : Ağustos 07, 2014, 23:54:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #341 : Ağustos 08, 2014, 00:01:22 »
Enes valla o konuda net bir bilgim yok ama ben bakımın işe yaradığını gördüm araba son zamanlarda pek şaha kalkmıyodu test sürüşü bitince ben teslim aldım ilk başta bi değişim yoktu biz arabaya bakım yaptırmadık mı ya dedim ama birkaç km sonra arabada performanssal olarak farkı hissettim.
Birde şu var her 10 bin km de açılan motor 700-800 bin km gidemez ki  ;) Aynı şey gibi düşün telefonun batarya kapağını sık sık açıp kapatırken bi zaman sonra kapanmaz oluyo olay ona varır bi zaman sonra ve sorunsuzluk ortadan kalkar
Elbette bakımlı motor uzun ömürlü olur, sağlıklı, sessiz, arıza yapmadan çalışır.

Benim asıl değinmek istediğim nokta şu. Enjektör temizleyici gereksiz sarf malzemesi. Kaliteli yakıt kullanılırsa enjektörün çok da temizliğe ihtiyacı olacağını düşünmüyorum. Yani motor kapağını açmaya, motora envai çeşit kimyevi madde dökmenin pek bir esprisi yok bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #342 : Ağustos 08, 2014, 00:11:44 »
Arkadaşlar ben de bir gün gecikmeyle servise bugün gittim.
2012 Auris 1,33 Comfort 20000 km bakımı
20000 bakım işçilik.....................88,80 TL
Atık malzeme bertaraf ücreti......2 TL
Yağ filtresi..................................20,54 TL
Karter tapa contası....................2,25 TL
Cam suyu...................................10,99 TL
Fren temizleyici...........................5,24 TL
Kabin içi hava(polen) filtresi........55,85 TL
Enjektör temizleyici.....................36,95 TL
Fren hidroliği...............................13,88 TL
Motor yağı (10w40 208 LT).........89,53 TL
Klima fresh................................. 42,37 TL
TOPLAM......................................368,40 TL+66,31 TL KDV=434,71 TL
Klima fresh keyfi uygulama olduğu için kdv dahil 45,75 TL yi çıkarırsak 388 TL ye mal oldu bakım.
Bakım haricinde birkaç yere rötuş yaptırdım onlardan ücret talep etmediler.
Yağı 5w30 kullanmıyorlarmış benzinli modellerde ben de ısrar etmedim sonra yanlış yağ falan koyarlar sıkıntı yaşarız diye düşünerek. Standart uygulamamız buydu müşteri zorla bunu istedi diye bana yıkarlar diye düşündüm.
Çok da ilgili davrandılar Altan Plazadan memnun kaldım. Özellikle kurabiyeler harikaydı. Kendi kendime dedim bu Toyota'nın arabaları kadar kurabiyeleri de kaliteli diye :rofl: Tabi bir de Deniz Hanımın özel ilgisi vardı sanırım bir demlik çay içirdi bana bugün Yasin bey çay içermisiniz diye sora sora :D
Benim 2004 VVT-I'da bile TOYOTA 5w-30 tavsiye ediyor. Neyin kafasını yaşıyor bu ALTAN ?
Sen bari yapma YASİN.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #343 : Ağustos 08, 2014, 00:32:54 »
Benim 2004 VVT-I'da bile TOYOTA 5w-30 tavsiye ediyor. Neyin kafasını yaşıyor bu ALTAN ?
Sen bari yapma YASİN.
Yüksel abi baya konuştum bunu servisteki görevliyle hatta ereğlide 5w30 kullanıyolar siz neden kullanmıyosunuz diye bayi ismi vererek söyledim. baya anlattı ben de kabul ettim.
Bizde 10w40 yazıyordu. zaten 5w30 yeni kullanılmaya başlandı servislerde burası daha geçmemiş. Öyle olunca olmayan yağı da koyduramıyoruz arabaya abi. Bir yağ diye de başka servise gitmek pek mantıklı olmaz en yakını bursada bildiğin gibi.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #344 : Ağustos 08, 2014, 00:46:37 »
Yüksel abi baya konuştum bunu servisteki görevliyle hatta ereğlide 5w30 kullanıyolar siz neden kullanmıyosunuz diye bayi ismi vererek söyledim. baya anlattı ben de kabul ettim.
Bizde 10w40 yazıyordu. zaten 5w30 yeni kullanılmaya başlandı servislerde burası daha geçmemiş. Öyle olunca olmayan yağı da koyduramıyoruz arabaya abi. Bir yağ diye de başka servise gitmek pek mantıklı olmaz en yakını bursada bildiğin gibi.
Ne anlattı ? Cidden merak ettim.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #345 : Ağustos 08, 2014, 01:16:46 »
Ne anlattı ? Cidden merak ettim.
Abi dedi ki kullandığımız yağın 10w40 5w30 olmasından daha önemli olan değerleri var dedi. yukarıya da yazdım ya 10w40 208LT diye heh işte onun yanında daha bir sürü sayı vardı. 5w30 da kullansak bu değerleri aynı olan yağ koymamız lazım dedi. Onu da kullanmıyoruz daha dedi. özet olarak bu yani. Görevli bana baya anlattı da ben açıkçası çok da can kulağıyla dinlemedim çünkü adamların elinde yağ yok.5w30 a ikna etsem bile o yağı kullanamayacaktık.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #346 : Ağustos 08, 2014, 04:40:46 »
Abi dedi ki kullandığımız yağın 10w40 5w30 olmasından daha önemli olan değerleri var dedi. yukarıya da yazdım ya 10w40 208LT diye heh işte onun yanında daha bir sürü sayı vardı. 5w30 da kullansak bu değerleri aynı olan yağ koymamız lazım dedi. Onu da kullanmıyoruz daha dedi. özet olarak bu yani. Görevli bana baya anlattı da ben açıkçası çok da can kulağıyla dinlemedim çünkü adamların elinde yağ yok.5w30 a ikna etsem bile o yağı kullanamayacaktık.
Bahaneler, bahaneler...

Diğer servisler acemi, bunlar usta anasını satayım.
Elinde AURIS'e uyumlu yağ yoksa benim suçum ne ? 5W-30 ile yakıt ekonomisi yapılıp, motor ömrü uzatılacakken, sırf garanti bahanesiyle yepyeni arabayı 10W-40'a mahkum eden ALTAN'a yazıklar olsun.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #347 : Ağustos 08, 2014, 09:26:52 »

Yetkili servis yağ için bunu söylediyse yani daha diyecek bir şey bulamıyorum Yasin, keşke 5w-30 da ısrar etseydin. 5w-30 u sadece dizeller için kullandıklarını söylemişler buna da gülerim artık. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #348 : Ağustos 08, 2014, 09:37:16 »
Yetkili servis yağ için bunu söylediyse yani daha diyecek bir şey bulamıyorum Yasin, keşke 5w-30 da ısrar etseydin. 5w-30 u sadece dizeller için kullandıklarını söylemişler buna da gülerim artık. :)

Aynen öyle Aytaç :) sana katılıyorum kardeşim. Ben benim auris'e yağ alacağım, agaya 5/30 ne kadar diyorum abi dpf yok sende gerek yok diyor.Yağ aldığım yer tanıdık bu arada, dedim kardeşim boşver 20 tl neyse fazla verip almak istiyorum, hem yakıt ekonomisi için hem de motor ömrü için..
5/40 Castrol Edge verdi zorla :):)  Güler misin ağlar mısın..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #349 : Ağustos 08, 2014, 10:03:45 »
Aynen öyle Aytaç :) sana katılıyorum kardeşim. Ben benim auris'e yağ alacağım, agaya 5/30 ne kadar diyorum abi dpf yok sende gerek yok diyor.Yağ aldığım yer tanıdık bu arada, dedim kardeşim boşver 20 tl neyse fazla verip almak istiyorum, hem yakıt ekonomisi için hem de motor ömrü için..
5/40 Castrol Edge verdi zorla :):)  Güler misin ağlar mısın..

DPF olmasa bile motordaki kurum kontorlü için C3 onaylı yağ kullanmak gerekli, bu aralar servislerin kullandığı 10W/40'lar sayesinde bol bol EGR satıyoruz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #350 : Ağustos 08, 2014, 10:06:44 »
DPF olmasa bile motordaki kurum kontorlü için C3 onaylı yağ kullanmak gerekli, bu aralar servislerin kullandığı 10W/40'lar sayesinde bol bol EGR satıyoruz :)

Bir kurumun yanlışı başka bir firmanın gelir kaynağı olabiliyor, böyle bir düzen olmasa zaten kimse ayakta kalamayacak, kaza yapılmasa kaportacılar, cam kırılmasa camcılar iş yapamayacak bu örnekler uzar gider. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #351 : Ağustos 08, 2014, 10:12:07 »
Bir kurumun yanlışı başka bir firmanın gelir kaynağı olabiliyor, böyle bir düzen olmasa zaten kimse ayakta kalamayacak, kaza yapılmasa kaportacılar, cam kırılmasa camcılar iş yapamayacak bu örnekler uzar gider. :)

Orası öyle Aytaç abi ama kullanıcının cebinden para çıkacağını bile bile yapılan işe,parayı kazanacak kişi ben olsam bile, belki biraz ağır olabilir ama vatan hainliği, millete riyakarlık gözüyle bakıyorum 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #352 : Ağustos 08, 2014, 10:16:10 »
Orası öyle Aytaç abi ama kullanıcının cebinden para çıkacağını bile bile yapılan işe,parayı kazanacak kişi ben olsam bile, belki biraz ağır olabilir ama vatan hainliği, millete riyakarlık gözüyle bakıyorum

Dediklerinde haklısın Ufuk, geçenlerde sen demiştin, 10 binde bir enjektör temizleyici satmalarını standart bakımlarda yani şimdi aklıma geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #353 : Ağustos 08, 2014, 11:36:07 »
bu enjektör temizleyici hakkında bir fikir oluşmadı kafamda. kaç km bir kullanılmalı yada her yağ değişimden sonramı uygulanmalı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #354 : Ağustos 08, 2014, 11:37:56 »
bu enjektör temizleyici hakkında bir fikir oluşmadı kafamda. kaç km bir kullanılmalı yada her yağ değişimden sonramı uygulanmalı?

servis 10 bin km'de bir kullanılmasını öneriyor ve bakımlarda satıyor. Faydası var ancak 10 bin bana da erken gibi geliyor 20binde bir olabilir. Yağ ile direk alakalı değil, dolu yakıt deposuna koyuyorsunuz, benzin katkısı gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #355 : Ağustos 08, 2014, 12:42:33 »
Yağ konusunda haklısınız ben de haklıyım ama baya tartıştık konuştuk benim de o konuda rahatsızlığım var ama yapacak bişey yok artık bi dahaki bakımda artık.
Enjektör temizleyicisine gelince de onun depoya konulduğunu bilmiyordum daha çok direk enjektörlere uygulanıyor sanmıştım. Bir de şimdi biz arabayı lpg de kullanıyoruz aracın lpg ye geçmeden önceki benzin kullanımı temizleyicinin işini yapmasına yeter mi?
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #356 : Ağustos 08, 2014, 13:28:02 »
Yağ konusunda haklısınız ben de haklıyım ama baya tartıştık konuştuk benim de o konuda rahatsızlığım var ama yapacak bişey yok artık bi dahaki bakımda artık.
Enjektör temizleyicisine gelince de onun depoya konulduğunu bilmiyordum daha çok direk enjektörlere uygulanıyor sanmıştım. Bir de şimdi biz arabayı lpg de kullanıyoruz aracın lpg ye geçmeden önceki benzin kullanımı temizleyicinin işini yapmasına yeter mi?

Elinde mi şu an servis ilave etti mi? en az yarım depo benzin olması lazım koyulması için. Benzinde az kullandığın için biraz uzun sürebilir ancak iş görecektir. Zaten etkisi 2. depo benzinde ortaya çıkıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #357 : Ağustos 08, 2014, 16:37:18 »
bence 1 depo benzinin lpg kullanmadan 3/4 deposunu sürekli kullan, ki enjektörler sürekli temizleyici ile temas etsin, kesintisiz olarak.  sonrasında lpg yi açarsın.
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #358 : Ağustos 08, 2014, 17:29:23 »
Arabada hemen hemen yarım depo vardı depoyu doldurup biraz benzinde kullanayım o zaman
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #359 : Ağustos 08, 2014, 19:41:24 »
Egr nin fiyatı nedir abi?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D