0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Enjektör temizleyicinin sadece beleşten kar elde etmek için kullanıldığını düşünüyorum. Olanağınız varsa bunu istemeyin. Gereksiz bir sarf malzemesi olduğunu düşünüyorum.İlla enjektör temizlenecekse motoru açıp temizlenir. Hem de daha garanti olur.
Enes valla o konuda net bir bilgim yok ama ben bakımın işe yaradığını gördüm araba son zamanlarda pek şaha kalkmıyodu test sürüşü bitince ben teslim aldım ilk başta bi değişim yoktu biz arabaya bakım yaptırmadık mı ya dedim ama birkaç km sonra arabada performanssal olarak farkı hissettim. Birde şu var her 10 bin km de açılan motor 700-800 bin km gidemez ki Aynı şey gibi düşün telefonun batarya kapağını sık sık açıp kapatırken bi zaman sonra kapanmaz oluyo olay ona varır bi zaman sonra ve sorunsuzluk ortadan kalkar
Arkadaşlar ben de bir gün gecikmeyle servise bugün gittim.2012 Auris 1,33 Comfort 20000 km bakımı20000 bakım işçilik.....................88,80 TLAtık malzeme bertaraf ücreti......2 TLYağ filtresi..................................20,54 TLKarter tapa contası....................2,25 TLCam suyu...................................10,99 TLFren temizleyici...........................5,24 TLKabin içi hava(polen) filtresi........55,85 TLEnjektör temizleyici.....................36,95 TLFren hidroliği...............................13,88 TLMotor yağı (10w40 208 LT).........89,53 TLKlima fresh................................. 42,37 TLTOPLAM......................................368,40 TL+66,31 TL KDV=434,71 TL Klima fresh keyfi uygulama olduğu için kdv dahil 45,75 TL yi çıkarırsak 388 TL ye mal oldu bakım.Bakım haricinde birkaç yere rötuş yaptırdım onlardan ücret talep etmediler.Yağı 5w30 kullanmıyorlarmış benzinli modellerde ben de ısrar etmedim sonra yanlış yağ falan koyarlar sıkıntı yaşarız diye düşünerek. Standart uygulamamız buydu müşteri zorla bunu istedi diye bana yıkarlar diye düşündüm.Çok da ilgili davrandılar Altan Plazadan memnun kaldım. Özellikle kurabiyeler harikaydı. Kendi kendime dedim bu Toyota'nın arabaları kadar kurabiyeleri de kaliteli diye Tabi bir de Deniz Hanımın özel ilgisi vardı sanırım bir demlik çay içirdi bana bugün Yasin bey çay içermisiniz diye sora sora
Benim 2004 VVT-I'da bile TOYOTA 5w-30 tavsiye ediyor. Neyin kafasını yaşıyor bu ALTAN ? Sen bari yapma YASİN.
Yüksel abi baya konuştum bunu servisteki görevliyle hatta ereğlide 5w30 kullanıyolar siz neden kullanmıyosunuz diye bayi ismi vererek söyledim. baya anlattı ben de kabul ettim. Bizde 10w40 yazıyordu. zaten 5w30 yeni kullanılmaya başlandı servislerde burası daha geçmemiş. Öyle olunca olmayan yağı da koyduramıyoruz arabaya abi. Bir yağ diye de başka servise gitmek pek mantıklı olmaz en yakını bursada bildiğin gibi.
Ne anlattı ? Cidden merak ettim.
Abi dedi ki kullandığımız yağın 10w40 5w30 olmasından daha önemli olan değerleri var dedi. yukarıya da yazdım ya 10w40 208LT diye heh işte onun yanında daha bir sürü sayı vardı. 5w30 da kullansak bu değerleri aynı olan yağ koymamız lazım dedi. Onu da kullanmıyoruz daha dedi. özet olarak bu yani. Görevli bana baya anlattı da ben açıkçası çok da can kulağıyla dinlemedim çünkü adamların elinde yağ yok.5w30 a ikna etsem bile o yağı kullanamayacaktık.
Yetkili servis yağ için bunu söylediyse yani daha diyecek bir şey bulamıyorum Yasin, keşke 5w-30 da ısrar etseydin. 5w-30 u sadece dizeller için kullandıklarını söylemişler buna da gülerim artık.
Aynen öyle Aytaç sana katılıyorum kardeşim. Ben benim auris'e yağ alacağım, agaya 5/30 ne kadar diyorum abi dpf yok sende gerek yok diyor.Yağ aldığım yer tanıdık bu arada, dedim kardeşim boşver 20 tl neyse fazla verip almak istiyorum, hem yakıt ekonomisi için hem de motor ömrü için..5/40 Castrol Edge verdi zorla Güler misin ağlar mısın..
DPF olmasa bile motordaki kurum kontorlü için C3 onaylı yağ kullanmak gerekli, bu aralar servislerin kullandığı 10W/40'lar sayesinde bol bol EGR satıyoruz
Bir kurumun yanlışı başka bir firmanın gelir kaynağı olabiliyor, böyle bir düzen olmasa zaten kimse ayakta kalamayacak, kaza yapılmasa kaportacılar, cam kırılmasa camcılar iş yapamayacak bu örnekler uzar gider.
Orası öyle Aytaç abi ama kullanıcının cebinden para çıkacağını bile bile yapılan işe,parayı kazanacak kişi ben olsam bile, belki biraz ağır olabilir ama vatan hainliği, millete riyakarlık gözüyle bakıyorum
bu enjektör temizleyici hakkında bir fikir oluşmadı kafamda. kaç km bir kullanılmalı yada her yağ değişimden sonramı uygulanmalı?
Yağ konusunda haklısınız ben de haklıyım ama baya tartıştık konuştuk benim de o konuda rahatsızlığım var ama yapacak bişey yok artık bi dahaki bakımda artık.Enjektör temizleyicisine gelince de onun depoya konulduğunu bilmiyordum daha çok direk enjektörlere uygulanıyor sanmıştım. Bir de şimdi biz arabayı lpg de kullanıyoruz aracın lpg ye geçmeden önceki benzin kullanımı temizleyicinin işini yapmasına yeter mi?