Gönderen Konu: Auris almayı düşünüyorum, kaygılarım var  (Okunma sayısı 89091 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris almayı düşünüyorum, kaygılarım var
« Yanıtla #60 : Haziran 10, 2012, 22:13:06 »
auris yerine i30 alın derim ben düşük donanım seviyesi bile auris'in üst donanımından daha zengin. cruise control var, hani şu parayla bile satın alınamayan. performansta zaten dizel auris i30'un yanına yaklaşamaz. i30'un dezavantajı ikinci elde değer kaybetmesi. uzun yıllar binecekseniz düşünmenizde fayda var.
Tavsiyeniz için teşekkürler Hakan Bey. Alacağım aracı uzun süre kullanacağım nasip olursa. dizel alma konusunda net bir şekilde karar verdim. Az kullanılmış denk gelirse 2.el. olmazsa sıfır. Ancak tutar çok önemli. 40bin'i aşmak istemiyorum. dizel i30 en boşu 51400. auris 47900, yaris 41800. hayırlısı bakalım.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Haziran 10, 2012, 22:51:07 »
Tavsiyeniz için teşekkürler Hakan Bey. Alacağım aracı uzun süre kullanacağım nasip olursa. dizel alma konusunda net bir şekilde karar verdim. Az kullanılmış denk gelirse 2.el. olmazsa sıfır. Ancak tutar çok önemli. 40bin'i aşmak istemiyorum. dizel i30 en boşu 51400. auris 47900, yaris 41800. hayırlısı bakalım.

öncelikle yaris'i direk elemenizi tavsiye ederim. efsane kasadan sonra hayal kırıklığı olur. arka camı manuel olan bir araca 40 küsür bin lira vermeyin. ikinci el'e sıcak bakıyorsanız dikkatli olmak gerek çünkü işin içine turbo mevzusu giriyor. aldığınız araçta performans ve ekonomi bir arada olsun istiyorsanız toyota'yı eleyin. 1.6 lt hacmindeki bir dizel araç satın alın ki benzinli corolla'dan sonra sizi tatmin edebilsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Haziran 11, 2012, 10:21:47 »
öncelikle yaris'i direk elemenizi tavsiye ederim. efsane kasadan sonra hayal kırıklığı olur. arka camı manuel olan bir araca 40 küsür bin lira vermeyin.

Yarislerin arka camı manuel değil  ;)
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Haziran 11, 2012, 11:20:39 »
Cool modelini incelemiştim. onda otomatik. diğer tiplerinde manuelmiş öğrenmiş olduk
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Haziran 11, 2012, 14:35:13 »
Merhaba,

Ben de aylarca otomatik civic-otomatik auris arasında kaldım çok araştırdım, aslında civic almaya daha yakındım ancak bir tanıdıktan temiz auris buldum,aldım. yaklaşık 7 aydır 2008 1.6 elegant mmt auris kullanıyorum. Genel olarak arabamdan çok memnun olduğumu belirterek,nacizane görüşlerimi paylaşayım

1 - Pek hızlı kullanamam arabayı. O yüzden ses çok geliyor gelmiyor fazla dikkatimi çekmiyor.
2 - böyle bir şikayetim yok
3 - Bu konuda ben de çok şikayet okudum, bazen çok dur kalkta araba ne yapacağını şaşırıyor, bi küçültüp, bi yükseltiyor vitesi ancak çok şükür kesinlikle yazdığınız gibi bi sorun yaşamadım.
4 - Depomdan hiç ses gelmiyor veya bu da benim dikkatimi çekmemiş.
5 - böyle bi şikayetim de yok
6 - Süspansiyonlardan herhangi bir şikayetim yok.

Sonuç olarak; avensisiniz kaç model bilmiyorum gerçi ama doğal olarak avensisten sonra genel manada bi konfor eksikliği olacaktır. Ancak ben şu an, bi sonraki arabamın da auris olacağını düşünüyorum.

2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '12
  • 29 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Haziran 11, 2012, 20:59:39 »
Bende bir Auris kullanıcısıyım! :) evet süspansiyonu oldukça sert ve bir takım sesler geliyor ama gerçekten eğlenceli bir araç :)) tabi avensisin konforunu bulamayabilirsin
2012 TOYOTA AURİS 1.6 valfmatic
Tüpsüz güzel :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Haziran 11, 2012, 21:14:54 »
Bende bir Auris kullanıcısıyım! :) evet süspansiyonu oldukça sert ve bir takım sesler geliyor ama gerçekten eğlenceli bir araç :)) tabi avensisin konforunu bulamayabilirsin

Sert süspansiyon sayesinde iyi tutunuyor ve eğlenceli zaten :)
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Haziran 11, 2012, 21:19:19 »
Sert süspansiyon sayesinde iyi tutunuyor ve eğlenceli zaten :)
+1

Bende çok keyif alıyorum sebepli sebepsiz.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Haziran 11, 2012, 23:40:41 »
+1

Bende çok keyif alıyorum sebepli sebepsiz.

Sürdüğüm en rahat araba galiba beni hiç yormuyor düz vites olmasına rağmen. Direksiyonunun hafifliğine hayranım tek kelime.
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #70 : Haziran 20, 2012, 11:18:21 »
arkadaşlar peugeot 407 marka aracımı sattım şu anda fikir değiştirmezsem toyota auris 1.6 otomatik benzinli otomatik düşünüyorum ama forumu şöle az inceledim auris ile ilgili yorumları okuyunca hayal kırıklığına uğradım dün aracı bayisinde gördüm inceledim ama daha test sürüşüne çıkmadım sizdem ricam araç ile ilgili + ve - leri yazarsanız memnuniyetinizi ve memnuniyetsizliğinizi belirtirseniz samimiyetinize ve aracı kullanan kişiler olarak sizin de fikirlerinize göre aracı ya alacam yada başka modeller üzerinde yoğunlaşacam merak ettiğim konular baktığım model otomatik 1.6 124 baygirdi performansı nasıldır vites geçişlerini hissettirirmi yakıtı nasıldır 100 km de şehir içinde yaktığınız değerler nedir 2012 makyajlı kasa düşünüyorum herkese simdiden teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Haziran 20, 2012, 12:32:47 »
407 den sonra bu araç size küçük gelebilir.
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #72 : Haziran 20, 2012, 12:56:20 »
407 den sonra bu araç size küçük gelebilir.

evet küçük gelecek konfor bakımından 407 den daha az olacağınıda biliyorum ama küçük sportiif ve otomatik araça binecem planım bu marka model araştırması yapıyorum sıfır araca 45.000 50.000 tl para verecem doğal olarak bütün markaları araştırıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #73 : Haziran 20, 2012, 20:48:33 »
arkadaşlar peugeot 407 marka aracımı sattım şu anda fikir değiştirmezsem toyota auris 1.6 otomatik benzinli otomatik düşünüyorum ama forumu şöle az inceledim auris ile ilgili yorumları okuyunca hayal kırıklığına uğradım dün aracı bayisinde gördüm inceledim ama daha test sürüşüne çıkmadım sizdem ricam araç ile ilgili + ve - leri yazarsanız memnuniyetinizi ve memnuniyetsizliğinizi belirtirseniz samimiyetinize ve aracı kullanan kişiler olarak sizin de fikirlerinize göre aracı ya alacam yada başka modeller üzerinde yoğunlaşacam merak ettiğim konular baktığım model otomatik 1.6 124 baygirdi performansı nasıldır vites geçişlerini hissettirirmi yakıtı nasıldır 100 km de şehir içinde yaktığınız değerler nedir 2012 makyajlı kasa düşünüyorum herkese simdiden teşekkürler

Size şöyle diyebilirim şehir içinde en az 8 lt yakacaktır  ama uzun yolda 6. vitese attıgınızda çok komik bir yakıt ortalamasıyla karsılasılacaktır yuzunuz gulecek :) Yorumlarda i30 denmiş  Toyota 2.el pazarında süper fiyatlara sahip eğer iş dolayısı , ev almak olsun vb. şeylerle karşı karşıya kaldıgınızda canınız yanmadan hemen elinizden çıkartırsınız.Makyajlı demişsiniz benim arabamda aurıs 2012 barselona kırmızısı makyajlı Full Body Kit  (Metal aurıs yazılı basamaklıklarından tut arka bagaj alt kromajına kadar + 4lü egzos + cam film)  5000tl civarı tutuyor ama sonra bakmaya kıyamıyorsunuz kısacası aldıgınıza pişman olmuyorsunuz. İnşallah gönlünüze göre olur Allah kaza , bela vermesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Haziran 20, 2012, 21:20:38 »
Çağlayan bey hiç kafanızı takmadan Aurisi alın. Kesinlikle pişman olmayacaksınız. Ben çok ama çok memnunum. İyi ki almışım. Sizde iyi ki almışım diyeceksiniz. ŞEhir içinde agresif kullanmazsınız çok iyi. Uzun yolda söylemeye gerek, şu an 8.1 sadece şehir içi değerim. Bence çok çok iyi. Konforu on numara, rahat güvenli ve sakin. Kısacası çok keyifli mükemmel bir araç. AMa yine da ALLAH gönlünüze göre versin diyorum. Saygılarımla. Bu arada aracım 2011 model, 1.6 132 beygir comfort ekstra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Haziran 20, 2012, 22:31:22 »
Uzun süreli araç araştırmamdan sonra yetkili bayiiden 2.el 22300km de değişensiz boyasız 2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra 42500'e satın aldım. Bir haftadır kullanmaktayım. Şimdilik çok fazla yol katetmedim ancak beklentilerimi fazlasıyla karşıladığını düşünüyorum. (Corolladan sonra tek zayıf yönü bagajı. Onuda başta kabullenerek aldık.) Benim için çok konforlu ve sahibine güven veren bir araç. Yerden yüksek oluşu süratı belli etmiyor. Ancak eski aracıma nazaran yan rüzgarlardan daha fazla etkileniyor. Ama tehlike oluşturacak derecede kesinlikle değil. Yakıtı aldığımda sıfırladım. Şu an şehir içi-şehir dışı karışık 5,8lt gösteriyor. Uzun yolda bu değerin çok çok altına düşer diye umut ediyorum. Sıfır yaris alsam bu kadar memnun kalmazdım gibime geliyor. Allah herkese gönlündekine göre versin, kaza bela vermesin.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Haziran 21, 2012, 07:58:21 »
Merhaba,
2012 model Auris D-4D dizel aracımı aralık ayında sıfır aldım. Şu anda 9.000 km'de. Size fikir vermesi açısından, bu zaman zarfı içerisinde aracımla ilgili izlenimlerimi aktarayım.

İlk olarak aracımı şeklen beğenerek aldım. Bu göreceli ve herkese göre değişen subjektif bir durum. ama beyaz ve içi bej döşeme olan aracımı gerçekten beğeniyorum. Özellikle yıkamadan yeni çıktığı zaman. Bir kaç küçük orjinal aksesuar takviyesiyle görsel olarak daha cazibeli bir hale de getirilebilir.(Örnek: Tampon spoileri, tavan spoileri, bagaj alt kromajı ...vs)

İç Mekan :
Aracın koltuğuna oturduğunuz anda kendinizi ferah bir ortamda buluyorsunuz. Nispeten yüksek koltuk konumu ve büyük aynaların sayesinde de görüş alanınız oldukça iyi. Önünüzde duran ve alt tarafı düzleştirilmiş spor deri direksiyon oldukça şık. Otomatik klimanın ve ses sisteminin bulunduğu orta konsol ise şıklığı tamamlıyor. Çift bölmeli torpido gözü, tavandaki gözlük kabı, orta konsolun altında bulunan boşluk ve kapaklı kol dayama bölmesi bana şu ana kadar küçük eşyalarımı koyma konusunda bir sıkıntı yaşatmadı.
Ancak; torpido gözünün en azından alt bölmesinin soğutma özellikli olmasını beklerdim.
Ayrıca; kol dayamanın biraz geride ve alçak konumlandırılması, bana göre konforu olumsuz etkilemiş.
Arka koltuklara geçersek orada da geniş bir yaşam alanı var. Uzun boylu yolcuların bile rahatlıkla seyahat edebileceği diz ve tavan mesafesi sunuyor Auris. Bunun yanında bir miktar geriye yatırılabilen arka koltuklar, konforlu yolculuklar için düşünülmüş çok hoş bir detay.
Ancak koltukların dolgu malzemeleri, daha raha ve konforlu olabilirdi.

Sürüş Özellikleri:
Auris'imi hem şehir içinde hem uzun yolda kullandım. Her türlü yol koşulunda, gerek düz yolda gerekse virajlarda, bana hiçbir tedirginlik yaşatmadı. Aracımda VSC olmamasına rağmen keskin virajlarda dahi bir sıkıntım olmadı. Bunda mükemmel çalışan direksiyon sistemi ve  sert süspansiyon sisteminin etkisi büyük olduğunu düşünüyorum. Ancak araç, yüksek yapısı sebebiyle yan rüzgarlardan olumsuz etkileniyor. Fakat güvenliğinizi çok tehlikeye atacak bir durum değil. Yine de özellikle viyadük geçişlerinde tedbirli olmakta fayda var.
Bunu haricinde yüksek süratlerde ve bazı zamanlarda arka bagaj kısmından rüzgar sesini içine alıyor. ama ben bu sesi uzun zamandır duymuyorum. (ya da o sese alıştım bilemiyorum). Son olarak yukarıda yol tutuşa katkısı olduğunu söylediğim sert süspansiyon sistemi, bunun bedelini bize yol gürültüsü olarak ödetiyor. (Hem konforlu hem performanslı bir süspansiyon sistemi henüz üretilmedi).
Sürüş konforunu olumsuz etkileyen bir diğer faktör de araçla gelen Bridgestone ER300 marka sert lastikler.

Performans:
Auris D-4D, herkesin bildiği gibi 90hp gücünde ve 205 nm tork üreten bir araç. İlk kalkış performansı pek iç açıcı değil. Motor 1.370 kg ağıtlığındaki aracı hareket ettirmekte biraz nazlanıyor. Ancak 1800 devirden sonra özellikle turbonun da devreye girmesiyle araç farklı bir kimliğe bürünüyor ve kolayca devirlenerek akıcı bir sürüş moduna geçiyor. Bununla beraber motor oldukça sessiz çalışıyor. 6.vites, özellikle uzun yolda hem motoru rahatlatıyor hem de yakıt ekonomisine katkısı büyük. 
Aracın fren performansına gelirsek; pedalın ucundaki hafif boşluğa ilk zamanlar alışamasam da, şu an frenlerle ilgili bir şikayetim yok.

Diğer ayrıntılar:
1- Malzeme kalitesinden kaynaklanan çizilme, tıkırtı tarzında ses çıkarma gibi durumlara ben rastlamadım.
2- Aracın maalesef 1 adet yedek anahtarı var ve kumadalı değil. Bunu anlayabilmiş de değilim.
3- Yine anahtarımın, tornavida gibi değil, sustalı şık bir anahtar olmasını isterdim.
4- Aracımda en azında hız sabitleyici olmasını da isterdim. (1.6 benzinlide mevcut)

Şimdilik aklıma gelen nacizane görüşlerim bunlar. Performansla ilgili açıklamalarımın dizel araca göre olduğunu belirtmeme gerek yok herhalde. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Haziran 21, 2012, 08:00:49 »
Söylemeyi unuttum,
Ben aracımı çok seviyorum ve son derece memnunum. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Haziran 21, 2012, 20:59:43 »
Söylemeyi unuttum,
Ben aracımı çok seviyorum ve son derece memnunum. :)
    Ender bey bir önceki yorumlarınıza aynen katılıyorum. Bende sizin gibi Aurisimi çok seviyorum ve çok ama çok memnunum. Auris almak düşüncesinde olanlar hiç düşünmeden alsın ve keyfine baksın. Yüce ALLAH hiç kimseye kaza bela vermesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Haziran 21, 2012, 22:01:07 »
arkadaşlar benim de 1.33 aurisim var yol tutuşundan hiç memnun değilim ikisi viraj alırken (birisi dar u virajda 40km/h ile) bir dönüş yaparken ani fren yapmam gerektiğinde arabanın arkası kaydı şirket aracım connect daha güvenli geliyor bana ayrıca arkada oturanlar süspansiyonun sertliğinden ve çok sallamasında şikayetçi dolayısıyla süspansiyonu bence ne isaya yaramış ne musaya
onuncu köy