0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese selamlar,Hazir acilmis bir konu oldugu icin ben de yeni bir tane acmayayim dedim.Tam yeni bir Auris alma arifesindeyken sizlerin de görüsünü almak istedim.Yaklasik 4 senedir 2007 Corolla 1.6 Terra Hatchback kullanicisiyim.Ve aracimdan son derece memnunum. Simdiye kadar sadece bir kere servise girmek zorunda kaldi. (kazalar disinda)Model yükseltmek icin 2012 1.4 Dizel Auris Comfort Extra almaya karar verdim.Aklima takilan sorulari, kullanan ya da bilgisi olan arkadaslar cevaplarsa sevinirim.1-Araci ilk olarak showroomda gördügümde cok begendim, yari bir cip havasi vardi.Icine girdigimde de ilk gözüme carpan, vitesin konumlu oldugu yerdeki parlak plastik malzemenin cok kolay cizilebilecegi oldu.Acikcasi o plastik cizilince alttan cirkin bir sekilde siyah plastik gözükecek cok can sykici olacak.Bunu tecrübe eden arkadaslar var mi?2-Bir diger konu da,basligi acan arkadasin dedigi ön kol dayama yerinin konumu. Su an sahibi oldugum Corolla'yi kullanirken sag dirsegimi oraya dayayip vitesleri o sekilde degistiriyorum.Benim icin en rahat kullanim sekli bu.Auris'te ise farkettigim, vites kolu biraz daha yüksege ve ileriye konumlandirilmis. Hic test sürüsüne cikmadim vakit darligindan dolayi.Bu konuda tecrübesi olanlar var mi?3-Ayrica aracla beraber gelen mevcut muzik sistemiyle cep telefonu (Iphone 4) baglantisi rahatca kurulabilabiliyor mu?Aracin ses sistemi üzerinden telefon görüsmesi yapmak ve telefondaki muzigi araca aktarabilmek mümkün mü?Bir arkadasim sahibi oldugu BMW 1.18 ile bunlari yapmisti, acikcasi kiskandim. 4-Ses sisteminin performansi nasil? Su an elimdeki Corolla'da bu durum biraz zayif kaldi.Simdiden tesekkurler.
Cevap icin tesekkurler.4. noktayi biraz acabilir misiniz?Telefonla arac arasinda hem Bluetooth hem de kablo uzerinden mi iletisim kurulabiliyor?Anladigim kadariyla aractaki USB girisi sadece telefonu sarj etmiyor, ayni zamanda Iphone uyumlu bir aksesuar olarak da calisiyor.Dogru muyum?
Cevap icin tesekkurler.Daha da bir sevimli geldi simdi, hic koltuguna oturup marsini basmadigim halde.Kullanacagim ilk dizel arac olacak. Servisin soyledigine göre 2000 devirden sonra turbo besleme devreye giriyormus.Aracin ivmelenmesi nasil?
Annem bugun mukaveleyi imzaladi, yarin teslim aliyor. Bugun aracin kagit isleri tamamanacak ve aksesuarlar takilacak.Kapi rüzgarliklari ve arka park sensörü takiliyor.1.4D Comfort Extra beyaz, acik renk ic döseme.Temmuz'da tatile geldigimde ilk sürüsümü gerceklestirecegim.Izlenimlerimi aktaririm.Yardimci olan herkese tesekkürler.
Hayırlı olsun aracınız. Kazasız belasız sürüşler dilerim. Memnun kalacağınıza eminim.
Avensis satıp da C segmentinde bir araç alırsanız, hayal kırıklığı kaçınılmaz olacaktır...
Herkese tekrar merhaba,Uzun araştırmalar sonucu dün 1.6 Elegant, Manuel, 132HP Valvematic motorlu ve VSC'li bir Auris aldım. 2011 model ve 19000 km'de. Araba gerçekten çok eğlenceli. İlk günden yaklaşık 70-80km yol yaptım. İlk izlenimlerimi aktarmak istiyorum.SürüşÖncelikle 132HP'lik motordan bahsetmek istiyorum. Motor gerçekten çok sessiz çalışıyor. Rölantide çalışırken aracın içinden motorun sesini neredeyse hiç duymuyorsunuz. Çalıştığı belli olmuyor. Sürüş esnasında da motor sesi hiç rahatsız etmiyor.Düşük devirlerde motor performansı kendini göstermiyor. 124hp motordan pek bir farkı yok. Ancak 3000-3500 devirden sonra motorun çekiş gücünü hissedebiliyorsunuz. Aslında bu bir dezavantaj değil, avantaj. Yakıt tükemini ekonomikleştirmek için böyle yapmışlar sanırım.Direksiyonda çok tatlı bir yumuşaklık var. Şehiriçi direksiyon kullanımı çok rahat. Manevra kabiliyeti çok iyi.Yol tutuşu beni oldukça memnun etti. VSC olduktan sonra Allah'ın izniyle hiç bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.100km hızdan sonra rüzgar ve lastik sesinin rahatsız ettiğini söyleyen birçok Auris kullanıcısı var. Ancak ben 140km hıza kadar çıktım, herhangi bir ses beni rahatsız etmedi. Kabin içi oldukça sessiz.Hız sabitleyici ve limitleyiciyi de deneme fırsatım oldu. Gayet güzel çalışıyor.Arka süspansiyonlar ön süspansiyonlara göre biraz daha sert. Ama rahatsız edecek boyutta değil. Yani çok sert değil aslında. Bunlarla ilgili şimdilik bir sıkıntım yok. Ama şundan eminim; eğer Auris yumuşak süspansiyonlu bir araç olsaydı, sürüşü bu kadar eğlenceli olmazdı.İç DonanımAracın ön konsolu gerçekten çok hoşuma gitti. Dijital göstergeler, renkleri vs. gayet iyi. Sürücü koltuğuna ilk oturduğumda farkı hissettim ve oturur oturmaz da kanım ısındı hemen. Aracım anahtarsız giriş ve start/stop özelliklerine sahip. Daha önceden böyle bir araç kullanmamıştım. Bu özellik aracı daha da eğlenceli bir hale getiriyor. Elinizi kolunuzu sallaya sallaya aracın yanına geliyorsunuz ve kapı koluna elinizi attığınızda anında kapıları açıyor. Çalıştırmak ise çok basit -ki bu kısmını çok seviyorum- sadece Debriyaj+Start tuşu. Bir çok defa denildiği gibi aracın içi çok ferah ve geniş. Tabii bir Renault Scenic veya Ford Connect koltuğunda otururken olduğu gibi kendinizi emanetmiş gibi hissetmiyorsunuz. İç hacim geniş olmasına rağmen kabin sürücüyü ve yolcuyu sarıyor ve güven veriyor.Müzik sistemini ve ses kalitesini çok beğendim. USB girişinden iPod Touch bağlayarak iPod içerisindeki müzikleri oynattım biraz. Ses kalitesi çok iyi, bass'lar kuvvetli ve aşırı birşey yok. Bu nedenle Auris'in içinde müzik dinlemek insana zevk veriyor. Ayrıca iPod içerisindeki çalma listelerine ses sisteminin ekranından erişebiliyorsunuz. Flash bellek bağlayarak ve CD takarak da içerisindeki mp3 dosyalarını çaldırmayı denedim. Sorunsuz ve harika!Araç içi Bluetooth özelliğini de biraz kurcaladım. Ancak Android işletim sistemli telefonumla eşleştiremedim bir türlü. Sorun Android'de. Ben de başka bir telefon ile eşleştirerek denedim biraz. Telefondan bir kartviziti bluetooth üzerinden araç kitine gönderdim ve kişiyi dahili telefon rehberine kaydettim. Daha sonra sesli komut ile arama yaptırdım. Gayet iyi çalışıyor. Bu da çok hoşuma gitti.Geri vites kamerasının park etmeyi ve geri geri gitmeyi bu kadar kolaylaştıracağı hiç aklıma gelmezdi. Dikiz aynasında geri vitese takınca çıkan geri vites kamerası görüntüsü olayı daha da heyecanlı bir hale getiriyor. Uzaktan bakınca sıradan bir ayna aslında sadece Aracın ön göğüsünün sert plastik ile yapmaları pek iyi olmamış. Bozuk yollarda hafif plastik çıtırtıları geliyor. Ama rahatsız etmedi beni hiç. Çok hafif çıtırtılar ve hemen hemen bu sınıftaki her araçtan gelebilecek sesler.El frenin altındaki içe doğru bombe olan kısım çabuk çiziliyor. Benden önceki kullanıcısı burayı biraz çizmiş. Sanırım el frenini indirip kaldırırken elde tutulan bir takım yabancı cisimlerden dolayı (anahtar gibi) bu kısım çiziliyor. Kullanıma bağlı olarak bu çiziklerin önüne geçmek mümkün. O çizikleri hiç dert etmiyorum, biraz kusur olsun, nazarlık olur.Genel olarak yeni aracımdan çok memnun kaldım. Gelişmeleri, keşfettiklerimi yine bu konu altında paylaşmaya devam edeceğim ilerleyen zamanlarda.Auris almamda bana yardımcı olan forumdaki arkadaşlara teşekkürü borç biliyorum. Fiyatını sonunda kadar hakeden bir araç almamda bana çok yardımcı oldunuz.Ayrıca aracımın 20.000 bakımı yaklaşıyor. Bu konuda tavsiyelerinizi de alabilirim.Tekrar teşekkürler. Allah'tan kazasız belasız sürüşler dilerim cümlemize.
HAmit bey aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın, sizden bir ricam olacak direksiyonun resmini çekip forumumuza yükleyebilirmisiniz?
Hamit bey aracınız hayırlı olsun. Çok güzel bir araca sahip oldunuz, güzel günlerde kullanın. Direksiyon resmini ne yapcan
Hamit bey aracınız hayırlı olsun. Çok güzel bir araca sahip oldunuz, güzel günlerde kullanın.