hamit bey benim imzama dikkat ettiniz mi?
Evet Uğur Bey, dikkat etmiştim. İlk gördüğümde epey güldürdü beni. Aile boyu Toyota olmuş.
100km hızdan sonra yoldan gelen uğultular
Ön konsolda sert plastik kullandıklarından buradan gelen çıtırdama sesleri ve bu plastiklerin çabuk çizilmeleri
MMT şanzıman sorunları, trafikte kalmalar, yokuş çıkamamalar vb. (Bu yüzden manuel vitesli almayı düşünüyorum)
Depodan gelen lakır lukur yakıtın çalkalanma sesi
Ön kol dayamanın iyi konumlandırılmamış olması
Süspansiyonların sertliği, aracın savrulacakmış hissi vermesi, belki yol tutuşundaki yetersizlik
Birinci madde konusunda haklısınız.ama ben çok hız tapmıyorum 110 u geçmem umursamadım bile
plastik kısımlar çabuk çiziliyor.ancak ben 2012 model aldım biz daha şanslıyız.sanırım 2009 ve 2010 lardan biraz farklı
manuel vites aldım memnunum ki 1.33 comfort sahibiyim.hız deliliğimi yaptığım bir kazadan sonra bıraktım
depodan hiç ses gelmedi.
ön kol dayama daha önde ve yukarıda olmalı idi.bravo
ben kangoo 2010 kullanıyordum.eşekten ata geçmek gibi oldu bana çok memnunum gayet yumuşak.
tavsiyem ihtiyaçlarınız ve imkanlarınız doğrultusunda üst donanımlarını seçiniz.
Öncelikle ilk mesajım olarak herkese merhabalar.
tanışma bölümünde de yazdığım gibi sizlerden öğreneceğim çok şey var, umarım yardım edersiniz 
yeni konu açmadım, umarım kurallara uygundur. ( bu başlık bana da uyuyor )
ikinci el auris almayı düşünüyorum ve tahminimce en az 4-5 sene de kullanırım.
yalnız forumlarda özellikle tıkırtı sesleri ve frenlerle ilgili sıkıntı yaşayanlara denk geliyorum.
bu benim gibi ikinci el alıp bir de birkaç sene kullanacak kişi için nasıl bir durumdur?
auris'i tip olarak çok seviyorum ve toyota'nın da verdiği gibi bir güven var.
ne dersiniz 28-29bin'lik bir bütçeyle başka araçlara mı yönelmeli miyim?
Merhaba Zafer Bey,
O kadar araştırmama rağmen frenlerle ilgili sıkıntı yaşayan birisine rastgelmedim hiç.
Ama ön kolsoldan tıkırtı seslerinin geldiği doğru sanırım. Rahatsız edecek boyutta olduğunu hiç sanmıyorum. Benim de bazı kaygılarım vardı ama şuan hiç kaygım kalmadı. Bu forum haricindeki Auris kullanıcılarının yorumlarını da aldım. Hepsi aracından son derece memnun. Ortada memnuniyetsizlik yok. Gönül rahatlığıyla bir Auris alacağım ve uzun süreler Allah nasip ederse sorunsuz binerim.
Aşağıdaki vereceğim adresi incelerseniz, Bu yıl Almanya'da yapılmış "Araç kullanıcıları memnuniyet araştırması" nın sonuçlarını göreceksiniz. Sonuçlar ne kadar doğru, ne kadar yanlıştır bilmem ama bana güvenilir geldi.
http://www.jdpower.com/content/press-release/ZHmJ5ki/2012-germany-vehicle-ownership-satisfaction-study.htmSayfanın aşağılarında göreceğiniz grafikte Almanya'daki araç kullanıcılarının en memnun olduğu araba markasının Mercedes-Benz olduğunu göreceksiniz. Peki 2. sırada kim var? Tabii ki Toyota. 3. ve 4. sıralarda da Japon markalarının olması dikkat çekiyor. Bu araştırmanın yapıldığı ülke bir de Almanya!
Sayfanın biraz daha altındaki ikinci grafkteki "Lower Medium Car" sınıfında da Toyota Auris'in ilk 3'e girdiğini görebiliyoruz. Demek oluyor ki Toyota Auris sınıfının memnuniyet garantisi yüksek bir araç.
Temiz olmak kaydıyla gönül rahatlığıyla bir Auris alabilirsiniz. Ama 28-29 bin TL'li bütçeyle temiz bir Auris bulabilir misiniz? İşte bundan emin değilim!
Ayrıca faydalı olması açısından Auris ile uzun yol yapmış bir arkadaşımın yorumlarını paylaşmak istiyorum.
Geçen sene biz Aruris ile uzun yol yapmıştık.
Aracın icine ses aldığı doğru. Ama rahatsız edecek kadar değil.
Yol tutuşunu bizzat denedik. Yani denemek zorunda kaldık.
Arkadaş virajı geç fark edince 130 km hız ile girdik. Araba bizi virajdan çekerek çıkardı. Esp ve dinamik tork kontrolü var galiba.
Araba A3 gibi iri bir araba hb olmasına rağmen... İçi ferah ve ön konsolu da farklı ve hoş dürüyor. Ama dıştan görünümünde honda civic daha karizma.
Auris biraz daha bayan- aile karışımı bir araba imajı veriyor. Yine de ikisi de alınabilir araba diyebiliriz. Karar senin artık. Honda yere yakın bir arabadır. Auris daha havada duruyor bir de...
Bu da bir Endüstri Meslek Lisesi'nde motor öğretmeni olan amcamın Auris hakkındaki yorumları. Kendisi Seat Cordoba kullanıcısı:
Toyota auris hakkında yazdıklarını okudum. Sunu bil ki kusursuz araç yoktur. Toyota kalite olarak diger modellerden daha iyidir. Tercihin güzel. En önemli sorun yoldan gelen ses. Bu ses lastik kalitesi ve aracta bulunan ses izolasyonu ile alakalidir. Lastiği Michelin ile değiştirmen sorunu az da olsa giderir. Ama o ses tamamen gitmez. Bende de oluyordu ama alıştım. Diger bahsettigin sıkıntılar bence cok da önemli değil. Marka dersen, piyasa Toyota ve Ford arasında kalır bence. Bulursan al derim. Bizde kullanan arkadaslar var ve çok memnunlar. En önemli özellik olarak kolay kolay arıza yapmaması. Rahat edersin. Ayrıca arka koltuk mesafesi falan bunlara takılma çünkü araç zaten hatchback; bu gayet normal. Ama ici bence çok ferah. On konsol gayet modern ve kullanılısli.
Son soz olarak AL DERİM.
Auris'in avantajlarını toplu halde yazmak istiyorum. Eklemek istedikleriniz varsa ekleyebiliriz bu listeye.

+ 132hp Valvematic Motor (0-100km hızlanması 10sn'de oluyor yani araba iyi kaçıyor)
+ 6 ileri vites (Uzun yolda çok daha az motor sesi ve yakıt tasarrufu)
+ Düşük yakıt sarfiyatı (şehiriçi minimum 5-6lt / 100km)
+ 9 airbag (yani çok güvenli bir araç. Neredeyse Avensis kadar. Euroncap testinden 5 yıldız almış. Audi A3'ten bile çok daha güvenli bir araç:
http://www.euroncap.com/tests/toyota_auris_2006/276.aspx)
Ben de auris'i almadan önce 4-5 ay araştırdım, her haftasonu bir showroomda geçirdim neredeyse. Sonunda dönüp dolaşıp auris aldım. Aracım 1.6 comfort extra valvematic.
Aracın iç hacmi , kokpit ferahlığı hiçbir rakibinde yok. Biraz da sürücünün fiziksel durumuyla ilgili sanırım , eğer ufak tefek biriyseniz aracın içinde kayboluyorsunuz. Ben 90 kg 178 boyundayım, yani ben rahat ediyorum içinde. Özellikle bu tür şeyler uzun yola gittiğinizde çok önemli.
Negatif yanlarına gelince ses alma konusu eleştiriliyor fakat kimse araçların içerisine desibel ölçer koyup gürültü seviyesini ölçmüş değil, teknik veriler değil bunlar , havada kalıyor yani.
Bence bütün rakipleri içerisinde ne gürültülü, ne de en sessiz olanı, ortanın biraz üzerinde ses alma problemi.
Eğer aşırı sportif kullanımı seviyorsanız aracın virajlarda golf gibi yapışmadığını belirteyim. Çok çok mükemmel bir yol tutuşu yok, ama yine optimal düzeyde, orta karar, her türlü kullanıcıyı düşünerek ayarlanmış bir süspansiyon sistemi var.
İç tasarımı çok mantıklı düşünülmüş, kaliteli ve yeni nesil abur cubur kokpitlerden değil. Ağır oturaklı ve şık detaylara sahip. Tek sevmediğim yanı el freni altındaki plastik parçanın çizilebilir olması.
Sonuç olarak yazılanlar fikir verebilir ama mutlaka gidip aracı kullanıp içinize sindiğinde karar vermek lazım.
Ben bu sınıfta araç arayan, yılda 10.000-14.000 km civarı km yapan , otomobili seven , fazla gösteriş derdi olmayıp kaliteyi önemseyen , eliyle vites değiştirmeyi seven , rahatına düşkün , yolcularının d rahatını önemseyen , tanıdıklarıma 1.6 valvematic araçları öneriyorum. 1.33 leri ise daha az parası olan ve performans kaygısı olmayan sakin arkadaşlara öneriyorum. Dizeller hakkında yorum yapamam.
hamit bey bilgileriniz için teşekkürler.
fren şikayeti genelde hissiz olduğu yönünde yoksa aracın durma mesafesi vs. gibi bir şikayete ben de denk gelmedim.
ikinci el piyasası evet benim rakamımım üzerinde bu konuda güvencem arkadaş vasıtasıyla bursa'da toyota acentesi tanıdık bulmam.
takasa gelen temiz bir auris olduğu zaman ondan alacağım.
diğer durumlarda bu fiyata belki bulunabilir ama ne kadar temiz olur bilmiyorum.
gerçi biraz da şans meselesi

getz'im ben askerdeyken kuzenim tarafından perte çıkarıldı. sanırım talih bu sefer gülecek.
Arka koltukta yolculuk sansim olmadı ama her arka tarafa oturan saskinlikla ne kadarda genis oldugunu soyledi. Hic goruldugu gibi olmayan genis ic mekana sahip bir arac. 1.85 boyumla koltugumun durumunu tahmin edersiniz arkamdakiler cok konforlu yolculuk yapiyorlar. Arka koltuklarin bir nebzede olsa yatma kapasitesi var. Bos bagaj oldugu zamanlar hep yatik
pozisyonda tutuyorum bu yuzdende cok rahat arka taraf.
Arka koltukların sırt bölümünün ayarlanabilmesi çok güzel bir özellik bence de.Hiç dik konuma almadık aldığımızdan beri yatık konumu çok rahat gerçekten.
Auris'in avantajlarını toplu halde yazmak istiyorum. Eklemek istedikleriniz varsa ekleyebiliriz bu listeye. 
+ 132hp Valvematic Motor (0-100km hızlanması 10sn'de oluyor yani araba iyi kaçıyor)
+ 6 ileri vites (Uzun yolda çok daha az motor sesi ve yakıt tasarrufu)
+ Düşük yakıt sarfiyatı (şehiriçi minimum 5-6lt / 100km)
+ 9 airbag (yani çok güvenli bir araç. Neredeyse Avensis kadar. Euroncap testinden 5 yıldız almış. Audi A3'ten bile çok daha güvenli bir araç: http://www.euroncap.com/tests/toyota_auris_2006/276.aspx)
Hamit Bey,
Geçtiğimiz günlerde de teklif etmiştim, madem karar verdiniz, tam istediğiniz özelliklerde(132 hp'lik valvematic motor, 6 ileri vites, 9 airbag, düşük yakıt sarfiyatı) ve nadir bulabileceğiniz temizlikte olan arabamı incelemenizi tavsiye ederim. Siz de İstanbul'dasınız, dilerseniz birlikte test sürüşüne de çıkabiliriz. Aracıma her yönüyle kefilim. Bugün, araç muayenesini ve egzos emisyon ölçümünü de yaptırdım. Kusursuz geçti.
İncelemek isterseniz tekrar ilan linkini aşağıda gönderiyorum:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-servis-bakimli-ve-garantili-temiz-auris-86571531/detay/
Herkesin herşeyi bilmesi, auristen avensiz konforu beklemek falan geçtim bunları da, şu depodan lakır lukur ses geldiğini iddia edenlerin acilen tedaviye ihtiyaçları var. Çok ciddiyim. Hemen hastaneye. Auris almak isteyen kardeşime de naçizane şunu tavsiye ederim. Auris az gelir, 97 model temiz doğan SLX yap kendine avensize de 10 çeker.
Abilerim arkadaşlarım merhaba.
Dün itibariyle 96 model aracımı, Eskişehir'den gelen kanımın çok ısındığı bir arkadaşıma sattım. Daha devir işlemi yapmadık, hafta içine kaldı. Kazasız belasız uzun yıllar kullansın inşallah. Yeni araç arayışındaydım. 2.el araçların fiyatları bulunduğumuz aylar itibariyle biraz yüksek. Araştırdığım araçlar dizel Yaris, polo ve Rio. Sadece yaris ile test sürüşüne çıkabildim. Yarisin iç malzemeleri kaliteden uzak geldi bana. Neredeyse elimi dokunduğum her şey sert plastik. Yaris 1.4 D-4D Fun için 41800 fiyat verdiler. Bayideyken auris hiç kafamda yoktu. O yüzden fiyat alamadım. Auris dizellerde çok yüksek fiyatlı değilmiş. Bu konu altındaki tüm yazılanları okudum. Sizin bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Teşekkürler.
Abilerim arkadaşlarım merhaba.
Dün itibariyle 96 model aracımı, Eskişehir'den gelen kanımın çok ısındığı bir arkadaşıma sattım. Daha devir işlemi yapmadık, hafta içine kaldı. Kazasız belasız uzun yıllar kullansın inşallah. Yeni araç arayışındaydım. 2.el araçların fiyatları bulunduğumuz aylar itibariyle biraz yüksek. Araştırdığım araçlar dizel Yaris, polo ve Rio. Sadece yaris ile test sürüşüne çıkabildim. Yarisin iç malzemeleri kaliteden uzak geldi bana. Neredeyse elimi dokunduğum her şey sert plastik. Yaris 1.4 D-4D Fun için 41800 fiyat verdiler. Bayideyken auris hiç kafamda yoktu. O yüzden fiyat alamadım. Auris dizellerde çok yüksek fiyatlı değilmiş. Bu konu altındaki tüm yazılanları okudum. Sizin bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Teşekkürler.
Selam Faruk bey. İki ay Polo ile yattım kalktım. Vosmerde yıllardın çalışan kuzenimde fikir alışverişinde bulunduk. Ne yazıkki 43.000TL civarındaki Pololar bizim 99 model Corolla ile aynı özellikleri taşıyordu. 2 airbag bir ABS. Çok şık araç ama motor kapağına bile ayrıca para vermem gerekiyordu. Onun yerine artık ailemizden biri olan Toyotaya yoneldik tekrar ve Auris. 9 airbag, abs , trc , vsc ve otomatik klimasiyla öne cikti.
Herkesin herşeyi bilmesi, auristen avensiz konforu beklemek falan geçtim bunları da, şu depodan lakır lukur ses geldiğini iddia edenlerin acilen tedaviye ihtiyaçları var. Çok ciddiyim. Hemen hastaneye. Auris almak isteyen kardeşime de naçizane şunu tavsiye ederim. Auris az gelir, 97 model temiz doğan SLX yap kendine avensize de 10 çeker.
Depodan gelen ses için neden tedaviye ihtiyaç var anlamadım? Çok saçma değilmi 2011 model bir arabadan böyle ses gelmesi. Benim için tamamen bir hatadır. Full depo ile gezip lak luk ses gelicek her seferinde arkadan birimi tokundu acaba diye tedirgin olacaksın iş değil bence. Biraz üstüme alındım Avensis ile karşılaştırmalar yaptım bir kaç ama tabikide yeni Avensis ile değil. Auris bu kadar konforlu ve güvenli gelirken yeni Avensisler tadından sürülmez heralde.
Selam Faruk bey. İki ay Polo ile yattım kalktım. Vosmerde yıllardın çalışan kuzenimde fikir alışverişinde bulunduk. Ne yazıkki 43.000TL civarındaki Pololar bizim 99 model Corolla ile aynı özellikleri taşıyordu. 2 airbag bir ABS. Çok şık araç ama motor kapağına bile ayrıca para vermem gerekiyordu. Onun yerine artık ailemizden biri olan Toyotaya yoneldik tekrar ve Auris. 9 airbag, abs , trc , vsc ve otomatik klimasiyla öne cikti.
Aracınız hayırlı olsun Tolga Bey. Hangi aracı alalım diye düşünüp duruyorum şu aralar. Doğrusu 6 yıldır kullandığım efsane corolladan sonra küçük bir araca geçmek ne kadar doğru bilmiyorum. Dizel bir araç düşündüğüm için yeni corolla alamam, fiyatı çok uçuk. Ancak Yaris alabilirim diyordum. Ama yarisler yeni kasa olduğundan fiyatları yüksek. Aurislerde 2013'te yeni kasa çıkarılacağı için kampanyalı. Bir test sürüşünden sonra karar vereceğim. Hayırlısı bakalım. Allah cümleye gönlüne göre versin.
Aracınız hayırlı olsun Tolga Bey. Hangi aracı alalım diye düşünüp duruyorum şu aralar. Doğrusu 6 yıldır kullandığım efsane corolladan sonra küçük bir araca geçmek ne kadar doğru bilmiyorum. Dizel bir araç düşündüğüm için yeni corolla alamam, fiyatı çok uçuk. Ancak Yaris alabilirim diyordum. Ama yarisler yeni kasa olduğundan fiyatları yüksek. Aurislerde 2013'te yeni kasa çıkarılacağı için kampanyalı. Bir test sürüşünden sonra karar vereceğim. Hayırlısı bakalım. Allah cümleye gönlüne göre versin.
auris yerine i30 alın derim ben düşük donanım seviyesi bile auris'in üst donanımından daha zengin. cruise control var, hani şu parayla bile satın alınamayan. performansta zaten dizel auris i30'un yanına yaklaşamaz. i30'un dezavantajı ikinci elde değer kaybetmesi. uzun yıllar binecekseniz düşünmenizde fayda var.
Bizde küçük bir araç düşüncesiyle aldık ama maşallah baya genişmiş.Burdan bir tanıdığım benden hemen sonra 1.33 Yaris aldı sıfır ama inanın gidipte göremedim bile aracı. Merak ediyorum
çok. Dilediğiniz gibi bir araç bulmanız dileğiyle.
auris yerine i30 alın derim ben düşük donanım seviyesi bile auris'in üst donanımından daha zengin. cruise control var, hani şu parayla bile satın alınamayan. performansta zaten dizel auris i30'un yanına yaklaşamaz. i30'un dezavantajı ikinci elde değer kaybetmesi. uzun yıllar binecekseniz düşünmenizde fayda var.
İ30a 3 sene falan bindim arkadaşımda vardı universitede. Makyajlısınıda aldı suanda onu kullaniyor. Çok beğendigim bir arac.