0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hamit bey, merhaba.Uzun soluklu bir teste çıkmanızı tavsiye ederim, hem kafanızdaki soruları bir nebze gidermiş olursunuz, hemde aaraç hakkında daha net bir düşünce oluşur kafanızda.
benin yanıtım pek görünmedi galiba Neyse gene yardımcı olmaya çalışayım Toyota plazada var olan test araçlarını test etmeniz için arabayı satın almanız şart deildir.Hangi bayi olursa olsun test ettirir arabayı sercan haklı gitip bir test edin gerçi pek uzun mesafe olmuyo galiba (en azından eskişehirde böle) bulunuğunuz ildeki bütün plazalara gitip test edin en azından biraz fazla test etmiş olursunuz
Göker Bey, yanıtınız için teşekkürler. Yanıtınızı gördüm ancak diyecek birşey bulamadım Bir defa Toyota bayisinde yeni Avensis'le test sürüşüne çıkmıştım. 1-2km git gel ile pek anlaşılmıyor durum dediğiniz gibi. En az yarım gün kullanmak lazım.
Sercan Bey merhaba,Hızlı yanıtınız için teşekkür ederim. Forumda sizin kadar Auris'i seven başka biri yok sanırım. Mesajlarınız çok faydalı oldu. Bunun için de ayrıca teşekkür ederim.Bu uzun soluklu testi nasıl yapabilirim peki? Sıfır Auris alamıyorum, sıfır alabilecek olsam belki bir Toyota bayisindeki test aracını uzun soluklu test etme fırsatım olabilirdi.Kiralık Auris ile de test sürüşü sonuçları pek isabetli olmaz.
Eğer Eskişehirde olsaydınız arabamın kapısı sonuna kadar açık olurdu en azından aklınızda hiç soru kalmayana kadar gezebilirdik.
VSC yok evet, Elegant'ların da tamamında VSC mevcut değil zaten.
Rica ederim Hamit bey yardımcı olabildiysem ne mutlu, Test için illa aracı almanıza gerek duyulmaz, test etmek istediğinizi söylerseniz kimsecikler sorun çıkarmaz, araca binmeden de söylersiniz uzun bir tur olmasını istediğinizi, İkinci el düşünüyorsanız Ergünün aracı çok temizdir 2 üstte yazan arkadaşımızın ki.Ayrıca belirtmekde isterim Auris bir yarışmada 1. seçilmişti ama inanın hangisi olduğunu hatırlamıyorum.
Merhaba,Foruma yeni üye oldum. Şu konu altında kendimi tanıtmaya çalıştım: http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43767.0Bu yaz bir araba almayı düşünüyorum. Bunun için araştırmalara şimdiden başladım. Aklımda iki marka ve model var:Toyota Auris 1.6 Elegant Manuel Vites 132hp ValvematicHonda Civic 1.6 Elegance Otomatik ya da Manuel VitesModel yılı olarak 2008-2009 belki 2010 olabilir.Auris Civic'in yanında daha ciddi, daha oturaklı duruyor. Aslında kendimi Auris'e daha yakın hissediyorum ancak internette ve bu forumda yaptığım çok detaylı araştırmalar sonucu bende bazı kaygılar oluştu. Auris konusunda kullanan herkesin ortak olarak dile getirdiği bazı problemler, eksiler açıkçası beni epey soğuttu bu araçtan. Mesela,100km hızdan sonra yoldan gelen uğultularÖn konsolda sert plastik kullandıklarından buradan gelen çıtırdama sesleri ve bu plastiklerin çabuk çizilmeleriMMT şanzıman sorunları, trafikte kalmalar, yokuş çıkamamalar vb. (Bu yüzden manuel vitesli almayı düşünüyorum)Depodan gelen lakır lukur yakıtın çalkalanma sesiÖn kol dayamanın iyi konumlandırılmamış olmasıSüspansiyonların sertliği, aracın savrulacakmış hissi vermesi, belki yol tutuşundaki yetersizlikÖzellikle yoldan gelen uğuldu ve ön kolsoldan gelen çıtırtılara tahammül edebilir miyim emin değilim. Ayrıca yol tutuşun yetersiz olduğunu arkanın savrulma eğilimli olduğunu söyleyen bir çok Auris kullanıcısı var.1 senedir 2005 model Avensis kullancısıyım. Bu aracın ses yalıtımını, yol tutuşunu, karizmasını, sorunsuzluğunu, sürücüsüne verdiği güveni ve sürüş zevkini Auris'de bulamayacağım gibi bir his var içimde. Auris'i hiç kullanmadım, sadece internet ortamında yaptığım araştırmalardan yola çıkarak bunları söylediğimi belirtmek isterim.Son olarak sormak istiyorum, Avensis'ten aldığım zevki ve sorunsuzluğu Auris'te ararsam sizce çok mu şey beklemiş olurum?Bana öyle birşey söyleyin ki Auris alayım. Yanıtlarınızı büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum,Herkese şimdiden teşekkürler.
2.5 ay önce biraderide toyotacı yaptık şükür.. sıfır km auris comfort extra 1.6 valvematic aldık.aracın dıştan görünüşü güzel evet süspansiyonlar avensise göre sert ama o kadar da değil ama bir astra kadar da sert değilrüzgar sesini bayağı alıyor. yalan yok yol sesisinide alıyor özellikle 100 km üzerinde bayağı ses var ama dikkat ettim sıcak asfaltta ses yok sert asfatta çok ses yapıyordepodan lakır lukur ses falan gelmiyor belki önceki kasalarda vardır o sorun.bizimki düz vites olduğu için mmt hakkında bilgim yokön konsol malzemesi kötü değil ama kapı kolları ve etrafı bez olduğu için sorun yaratacak gibi duruyor.kol dayamaya dikkat etmedim ama sorun olsa dikkatimi çekerdi mutlakaaraç jip havası veriyor yerden biraz yüksek duruyoriçi çok ferah ön konsol düğmeler çok hoş arka diz mesafesi biraz dar.koltuklar rahatyol tutuşunda bir problem göremedimmotor çok güzel ve sessiz içeriye motor sesini almıyor özellikle 100 kmnin üzerindeki hızlarda 6. vitesten dolayı motor rahat çalışıyoralt devirler biraz cansız olsada 3000 devirden sonra araba değişiyor.sonuç olarak sıfır km bir araca 40.000 tl verdik o paralara polo corsa alınıyor şimdi.alınırmı bence alınır
Bende nacizane fikirlerimi yazmak isterim.1 - Pek hızlı kullanamam arabayı. 120 - 130 a fazla çıktığım nadirdir. O yüzden ses çok geliyor gelmiyor fazla dikkatimi çekmiyor. Ama ses geçirmiyor dersem tabii yalan olur.2 - Ön konsol yan konsol vs. evet kesinlikle çabuk çiziliyor. Bunu çok şaşırtıcı buldum...3 - Aracım manuel olduğundan o tür şikayetler bende söz konusu değil.4 - Depomdan hiç ese gelmiyor veya ben duydmuyorum.5 - Arabayı ilk aldığımda kol koyma yeri bu saçma olur mu dedim.Çok rahatsız ve saçma bir yerde idi. Şimdi ise çok rahat ve konforlu geliyor. Sanırım bir süre sonra alışıyor insan. Ama bu diğer arabalara göre farklı konumlandırıldığı gerçeğini unutturmuyor.6 - Süspansiyonlardan herhangi bir şikayetim yok.Sevgiler,
Ön konsol seslerinin haricinde diger problemlerden yana bir sıkıntım olmadı. 1.6 AT. Onda da bir iki izalasyon işleminden sonra su an bir şikayetim yok. Ama yine de satmayı düsünüyorum aracımı.
Hamit Bey;5 aydır Auris 1.4 Dizel (2012) kullanıcısıyım. Forumlarda yer verilen şikayetlerin hiçbirine maruz kalmadı. Arabanın yol tutuşu, konforu, ergonomisi, yakıt ekonomisi on numara. Ancak mutlaka birşeyler arayacak olursak buluruz herhalde... Mesela lastik hamurları biraz sert hafif ses yapıyor. Bunu da ilk lastik değişim tercihini Michelin yaparak giderebilirsiniz. Benim şahsi kanaatim bu arabadan çok keyif alacaksınız. (VW ve Opel kullanmış birisi olarak söylüyorum.) Ayrıca ön kol dayanağını da çok seviyorum...
Valla bir türlü ısınamadım. Sağlamlığı performansı son derece iyi olmasına ragmen hala içime sinmedi. Zaten güvendigim biri tarafından tavsiye üzerine aldım. kendi tercigim değildi. 3 senedir kullanıyorum. temmuz da satma düsüncem var bakalım.