Gönderen Konu: Auris koltuk problemi  (Okunma sayısı 11026 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 22000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Auris koltuk problemi
« : Mayıs 21, 2012, 16:46:25 »
2012 yılı mart ayında 2012 model auris aldım, forum sitemizde de başka yerlerde de benzer bir problem yaşayan insanlar olduğunu duymuştum ama bende maalesef aracımın koltuğunda uzun yolculuk yapamıyorum çünkü mü  sağ bacağımda müthiş bir ağrı oluşuyor, bunun nedeni de koltuğun oturma yerinin sağ ve sol taraflarındaki sert dolgu malzemeleri... 1.76 boyunda 80 kiloyum olayın kilo ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Bakalım konuyu müşteri hizmetlerine ilettim çözülürse çözülecek çözülmezse yastık falan koyup idare etmeye çalışacağım, olmazında koltuğun alt kısmını değiştirteceğim aklıma başka birşey gelmiyor, sakın beni toyota düşmanı falan sanmayın çünkü daha önce de 1997 1.6 GLİ ve 2001 model 1.6 VVTİ corolla araçlarım vardı, ikisinde de çok memnundum, eskidikleri için sattım ve yine toyotayı tercih ettim şu sıkıntıyı yaşamama rağmen yine de kalitesine güveniyorum ve tercih ederim.

Toyota Club Türkiye

Auris koltuk problemi
« : Mayıs 21, 2012, 16:46:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris koltuk problemi
« Yanıtla #1 : Mayıs 21, 2012, 17:25:16 »
Sorununuzu anlıyorum ama dolgu malzemesi az olunca da virajlarda oraya buraya savruluruz diye düşünüyorum ben.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 21, 2012, 17:39:54 »
Sorununuzu anlıyorum ama dolgu malzemesi az olunca da virajlarda oraya buraya savruluruz diye düşünüyorum ben.
ozaman şahin doğan clio gibi arabaların içinde şoför bulman  emre..Timuçin bey forumda sizin gibi auris sahibi bir arakadaş orjinal koltugu söktürüp o dolguları çıkartıp doğan slx süngerinden döşetmişti oto döşemecide..Forumda bir bakın bulursunuz konuyu
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 21, 2012, 18:39:10 »
ozaman şahin doğan clio gibi arabaların içinde şoför bulman  emre..Timuçin bey forumda sizin gibi auris sahibi bir arakadaş orjinal koltugu söktürüp o dolguları çıkartıp doğan slx süngerinden döşetmişti oto döşemecide..Forumda bir bakın bulursunuz konuyu
Millete yaranamazsın ki Tuncay abi sert olsa niye sert yumuşak olsa niye yumuşak e12'nin baldır desteği daha iyi zaten Aurise göre ama kötü olduğunu düşünmüyorum koltukların.
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris 1.33
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 21, 2012, 18:45:30 »
Size saçma gelecek ama..kolesterolünüzü ölçtürün koltukla hiç alakası olmuyabilir..ya da ne bileyim fıtık gibi bir probleminiz olabilirmi??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 21, 2012, 18:52:59 »
Fizik tedavi rehabilitasyon merkezine görünmeniz de bence de fayda var.Bir şey çıkamz ise emin olmuş olursunuz.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 21, 2012, 19:40:14 »
Arkadaşlar ilginize ve önerilerinize teker teker teşekkür ederim, kendim zaten sağlık personeli olduğum için çok şükür herhangi bir fiziksel rahatsızlığım olmadığını biliyorum, sanırım benim bahsettiğim problem yaşanınca ancak farkına varılabilecek birşey herkeste aynı şekilde olmuyor demek ki. Bir beğenmeme meselesi de değil bu tam anlamıyla fiziksel olarak rahatsızlık ortaya çıkarması.
 Neyse bakıcaz bir çaresine...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 21, 2012, 19:46:45 »

Teşekkür ederim Tuncay Bey o konuyu okudum, ona benzer başka yerlerde de konu ile alakalı paylaşımlara da baktım, başka bir çözüm olmazsa son çare olarak onu benzer bir değişim aklımda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 21, 2012, 20:43:19 »
mesela önceki arabam  corolla hb idi.Şimdi verso var.iç hacmi nerdeyse corolla hb nin 2 katı.Ama inanın şöfor koltugu olarak corolla hb nın koltugu versonun kinde çok daha rahat ve konforlu idi.Verso da yan destekler biraz daha dar gibi.Yada ben biraz kibarım bana öyle geliyor.Corolla hb de daha rahattım.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 87000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 21, 2012, 20:52:26 »
mesela önceki arabam  corolla hb idi.Şimdi verso var.iç hacmi nerdeyse corolla hb nin 2 katı.Ama inanın şöfor koltugu olarak corolla hb nın koltugu versonun kinde çok daha rahat ve konforlu idi.Verso da yan destekler biraz daha dar gibi.Yada ben biraz kibarım bana öyle geliyor.Corolla hb de daha rahattım.
2012 yılı mart ayında 2012 model auris aldım, forum sitemizde de başka yerlerde de benzer bir problem yaşayan insanlar olduğunu duymuştum ama bende maalesef aracımın koltuğunda uzun yolculuk yapamıyorum çünkü mü  sağ bacağımda müthiş bir ağrı oluşuyor, bunun nedeni de koltuğun oturma yerinin sağ ve sol taraflarındaki sert dolgu malzemeleri... 1.76 boyunda 80 kiloyum olayın kilo ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Bakalım konuyu müşteri hizmetlerine ilettim çözülürse çözülecek çözülmezse yastık falan koyup idare etmeye çalışacağım, olmazında koltuğun alt kısmını değiştirteceğim aklıma başka birşey gelmiyor, sakın beni toyota düşmanı falan sanmayın çünkü daha önce de 1997 1.6 GLİ ve 2001 model 1.6 VVTİ corolla araçlarım vardı, ikisinde de çok memnundum, eskidikleri için sattım ve yine toyotayı tercih ettim şu sıkıntıyı yaşamama rağmen yine de kalitesine güveniyorum ve tercih ederim.

2004 sol corolla kullanmış ve şu anda 2011 auris kullanan bir kişi olarak şunu söyleyebilirim ki 2004 corollamın koltuk pozisyonu ve rahatlığı aurisiminkinden daha iyi idi. koltuk şikayetlerine kesinlikle katılıyorum. 2004 corollam ile aynı gün 1450km. yol geldim d.bayazıt - adapazarı 17 saat zerre yorgunluk yoktu uykusuzluk hariç. auriste bugün tereddütlerim var.yan destekler gerçekten dar. anlamsız bir şekilde hissettiriyor kendini....
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 21, 2012, 20:59:14 »
Timuçin bey, öncelikle aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın. Hafta sonu Bursaya gidip geldi bende de sizin aracınızdan bulunmakta fakat yollarda o kadar zor şartlara maruz kaldımki anlatamam inanın yağmur, sis trafik vs. Aynı araç ile gidip geldim yani Aurisle ve hiç bir ağrım sızım olmadı bende aksine koltukların o şekilde olmasından memnunum bence koltuğunuzu değiştirmeden önce diğer değerli arkadaşların yorumlarını kaile almalısınız. Ama dediğiniz gibi kilo ile alakası bulunmamakta.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 21, 2012, 21:03:06 »
yada aurıs normal bizde bir anormallik var.Omuz bel kısmı bayagı bir enli herhalde :) yerli üretim araçlarda dikkat ettıyseniz yan ksıımlar dar :)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 21, 2012, 21:45:19 »
Timuçin bey, öncelikle aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın. Hafta sonu Bursaya gidip geldi bende de sizin aracınızdan bulunmakta fakat yollarda o kadar zor şartlara maruz kaldımki anlatamam inanın yağmur, sis trafik vs. Aynı araç ile gidip geldim yani Aurisle ve hiç bir ağrım sızım olmadı bende aksine koltukların o şekilde olmasından memnunum bence koltuğunuzu değiştirmeden önce diğer değerli arkadaşların yorumlarını kaile almalısınız. Ama dediğiniz gibi kilo ile alakası bulunmamakta.
Teşekkür ederim Sercan Bey, Allah kimseye kaza bela vermesin öncelikle, tabiki bütün önerileri dikkatlice okuyup değerlendirmekteyim. Ben de inanın daha dün 500 km yol yaptım ve bugün hala ayağımda bir ağrı mevcut. Sorunlarımızı, önerilerimizi, bilgilerimizi paylaşmak için kurulmuş bu siteden çok güzel şeyler öğreniyorum. Emeği geçenlere ve bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara saygılar sunuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 21, 2012, 21:58:20 »
Teşekkür ederim Sercan Bey, Allah kimseye kaza bela vermesin öncelikle, tabiki bütün önerileri dikkatlice okuyup değerlendirmekteyim. Ben de inanın daha dün 500 km yol yaptım ve bugün hala ayağımda bir ağrı mevcut. Sorunlarımızı, önerilerimizi, bilgilerimizi paylaşmak için kurulmuş bu siteden çok güzel şeyler öğreniyorum. Emeği geçenlere ve bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara saygılar sunuyorum.

Teşekkürler güzel düşüncelerinize sizide Aurisçiler listesine bekliyoruz. :)
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=41365.new#new
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 21, 2012, 22:01:28 »
yada aurıs normal bizde bir anormallik var.Omuz bel kısmı bayagı bir enli herhalde :) yerli üretim araçlarda dikkat ettıyseniz yan ksıımlar dar :)
Ben de anormallik olduğunu sanmıyorum gerekçem ise bundan önce de iki corollam vardı, ikisinde de bu şekilde bir problem hiç yaşamadım 1997 ile yaklaşık 30000 km, 2001 corolla ile 100000 km yol yaptığım halde hiçbir zaman böyle bir sıkıntım olmadı, daha diğer arabamdan ayrılalı 2 ay oldu  ben de iki ayda bir değişiklik olmadığına göre bu koltuk bana göre değil demek ki benim teşhisim bu herkeste aynı sorun olmayabilir herkesin anatomik yapısı tabiki farklı ona da bişey dediğim yok, ben de inanıyorum ki bu şekilde dizayn eden mühendislerde bunu gerek güvenlik gerekse konfor için düşünmüşlerdir mutlaka, bu sorun dışında aurisimden memnunum ben 1.33 motor gitmez falan diyenler de oldu çevremde herkes kendi hesabını yapar tabiki ben yılda 12-15 bin km arası yol yaparım ve genelde sakin sürüşü tercih ederim, ne motorun performansı ne de diğer özellikleri beni rahatsız etmiyor, tek sıkıntım bu işte :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 21, 2012, 22:04:44 »
Teşekkürler güzel düşüncelerinize sizide Aurisçiler listesine bekliyoruz. :)
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=41365.new#new

Ben o listede zaten varım sercan bey sizin Nisan 13, 2012, 21:53:14 tarihli listenizin 33.sırasındayım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 21, 2012, 22:30:22 »
Pardon o zaman liste kalabalık olunca hata olabliiyor. :)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 21, 2012, 22:57:41 »
şu bir gerçek ki aurislerimizin koltukları o kadar da rahat değil. Ben de arabamı çok seviyorum ama bazı konularda da kör olmamak gerekiyor. Arkadaşlarımın arabalarına da sık sık biniyorum (golf, astra vs..) gerçekten daha geniş daha rahatlar. Bizim koltuklara biraz şişman bir arkadaş bindiğinde resmen sığmıyor koltuğun yanındaki çıkıntıların süngerleri büzülüp kırılıyor. Uzun yolda beni de yoruyor malesef. Bizim koltukların oturma kısmı kısa kalıyor baldırların daha büyük kısmı koltukla temas edebilirdi. Ve de sırt dayadığımız kısım da oynuyor tamamen sabit değil. Daha önce de forumda bazı arkadaşların bu konudaki şikayetini hatırlıyorum. Bu şikayetimi bakım için gittiğimde servise de söylemiştim ve ordaki arkadaşlarla beraber sıfır araçlara da baktık onların da sırt kısmında oynama vardı. Bunun üzerine de bişey diyemedim bende.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 22, 2012, 08:04:00 »
bende koltukları rahat buluyorum şu ana kadar tek sıkıntım koltuk mekanızması ileri geri hareket etttirmek neredeyse imknasız hanım hiç koltuğu ileri geri hareket ettiremiyor. bu sorunu olan arakadaşlar varmı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 22, 2012, 10:36:47 »
bende koltukları rahat buluyorum şu ana kadar tek sıkıntım koltuk mekanızması ileri geri hareket etttirmek neredeyse imknasız hanım hiç koltuğu ileri geri hareket ettiremiyor. bu sorunu olan arakadaşlar varmı :)
Koltuk kızağını yağlamanız gerekiyor.