Gönderen Konu: Auris koltuk problemi  (Okunma sayısı 11155 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 22000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris koltuk problemi
« Yanıtla #60 : Mayıs 29, 2013, 11:18:37 »
Ha unutmadan söyleyeyim ön sürücü ve yolcu koltukları farklı ikisinin birbiriyle sünger değişimi olmuyor. Benim yaptırdığım yer Toyota servisinin döşeme işlerinin de yapıldığı yerdi, süngerlerde sağ ve sol diye yazılar var bilginiz olsun.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mayıs 29, 2013, 11:18:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • Videonorm Elektronik
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #61 : Mayıs 29, 2013, 16:43:11 »
Evet Timuçin bey aslında sizin yazdıklarınızı inceledim ama ben yine de şansımı denemek istedim..Yani Toyota' ya yazdım..Bakın sizde çok rahatsız olmuşsunuz demekki ateş olmayan yerden duman çıkmaz yani bir hata var ve ben bunu kabul etmelerini istiyorum yoksa tabiki en son çare sizin yaptığınız gibi yapmak olacaktır..

Üstelik bana başta dedikleri şey sadece üst süngerlerin değişeceği idi ama sonradan koltuklar yer değiştirecek denildi..Aslında aracın orjinalliğine dokunmak istemiyorum ama inanın çok rahatsız ediyor.Siz nerede hallettiniz sorunu? Bu arada aracıma yine biri arka sol köşeyi göçerterek çıkış yapmış,ne vicdansız insanlar var 2 manevra yapmaya üşenip sürterek hatta ittirerek çıkış yapıyorlar,demiyorlarki yazık gıcır gıcır araba,Allah onları daha beter etsin..İçim gitti..Bu arada cevap için teşekkürler..
Tomurcuk için çaba göstermeyen dal,odun kalmaya mecburdur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mayıs 29, 2013, 16:46:30 »
valla sorma bizim junior da büyüyo arabayı yavaş yavaş unutmaya alıştırmalıyım kendimi :)

resim uçmuş yeniledim.

Allah bağışlasın oğlunuzun adı junior mu ... yabancı uyruklumusunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mayıs 29, 2013, 18:15:58 »

Allah bağışlasın oğlunuzun adı junior mu ... yabancı uyruklumusunuz
kemal amcası has Erzurum lu ARAS ımız ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mayıs 29, 2013, 21:03:26 »
Yetkili servis bile olsa kendi bünyelerinde bildiğim kadarıyla döşeme işlemi yapılmıyor, dışardan anlaşmalı döşemecilerine yaptırıyorlar, ayrıca iki koltuğun yerlerinin değişimi de söz konusu olmuyor çünkü yapıları farklıymış, ikna edebilirseniz yetkili servisi 2007 üzeri corolla süngeri ile değiştirilmesni talep edin, orjinallik bozuluyor diye düşünmeyin o okltuk çıkartılıp süngerini alıyor içinden yenisi takıyorlar basit bir işlem, çektiğiniz ağrılara değmez. Ben Düzcede Alkan oto döşemeye yaptırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • Videonorm Elektronik
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Mayıs 29, 2013, 23:36:34 »

İşte koltuk kenarlarındaki metal köşeler,anlam veremiyorum,hiç bir fark yok gibi,kırmızı hat içindeki kısım sertlik yapan bölge,sanırım bu metallerin üstündede bir şeyler var..Yolcu koltuğu yumuşak ama sürücü koltuğu her 2 tarafta sertlik var ama sol taraf rahatsızlık veriyor..Burada sürücü koltuğu yüksek ayarda tek fark bu..

İyisimi avcılarda iyi bir döşemeci bulmak,bakacağız çaresine..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Mayıs 30, 2013, 08:50:50 »

İşte koltuk kenarlarındaki metal köşeler,anlam veremiyorum,hiç bir fark yok gibi,kırmızı hat içindeki kısım sertlik yapan bölge,sanırım bu metallerin üstündede bir şeyler var..Yolcu koltuğu yumuşak ama sürücü koltuğu her 2 tarafta sertlik var ama sol taraf rahatsızlık veriyor..Burada sürücü koltuğu yüksek ayarda tek fark bu..

İyisimi avcılarda iyi bir döşemeci bulmak,bakacağız çaresine..

Mesut Bey o sertliği veren parçalar metal aksamda değil, süngerin içine gömülü sert plastiğe benzeyen bir dolgu malzemesi. Sürücü koltuğunuzun diğer hiç bir aksamına işlem yaptırmayın soruna neden olan destek parçaları süngerin içinde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Mayıs 30, 2013, 09:16:00 »
Mesut Bey o sertliği veren parçalar metal aksamda değil, süngerin içine gömülü sert plastiğe benzeyen bir dolgu malzemesi. Sürücü koltuğunuzun diğer hiç bir aksamına işlem yaptırmayın soruna neden olan destek parçaları süngerin içinde

+1
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • Videonorm Elektronik
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Mayıs 30, 2013, 17:49:40 »
Teşekkür ederim zaten resimlerden sonra aynen sizin dediğiniz gibi düşünmeye başlamıştım ki artık emin oldum..

O zaman yapmam gereken 2007 üstü bir corolla süngerini buraya orjinalliğini bozmadan takabilecek iyi bir usta bulmak..

Bu dolgu malzemesi süngerden ayrı bir şeymidir ki o sertlikten öyle görünüyor..Yani yumuşak bölgeden birden sertliğe geçiyor,ben teknik bir adamım koltuğu kendim söksem sıkıntı olurmu? Yani airbag filan bir şeyler duydum koltukta böyle bir şey varmı?? Bir yazıda okumuştum kılıf takacaklar airbag e denk gelen kısmı keseriz diyorlardı??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Mayıs 30, 2013, 23:04:28 »
Teşekkür ederim zaten resimlerden sonra aynen sizin dediğiniz gibi düşünmeye başlamıştım ki artık emin oldum..

O zaman yapmam gereken 2007 üstü bir corolla süngerini buraya orjinalliğini bozmadan takabilecek iyi bir usta bulmak..

Bu dolgu malzemesi süngerden ayrı bir şeymidir ki o sertlikten öyle görünüyor..Yani yumuşak bölgeden birden sertliğe geçiyor,ben teknik bir adamım koltuğu kendim söksem sıkıntı olurmu? Yani airbag filan bir şeyler duydum koltukta böyle bir şey varmı?? Bir yazıda okumuştum kılıf takacaklar airbag e denk gelen kısmı keseriz diyorlardı??

Mesut bey; koltuğun altında iki tane soket var onu söküyorlar, zaten üzerindeki kılıf cırtcırtlı yada takmatik gibi bişey hemen açılıyor, sonra yeni süngeri (ben bu sünger için mi bu kadar para verdim arabaya derisiniz çıkartılan ve takılacak süngeri gördüğünüzde garanti ederim bunu)alıp yerine takıyorlar ve soketleri bağlıyorlar, o sertlikleri yapan süngerin içine yerleştirilmiş sarımsı sert bir plastik malzeme gibi bişey(karpuzun çekirdeği gibi düşünün) :) Sonra bir daha yolculuklarda sıkıntınız olmayacak inşallah, çekmeyen bilmez ama ben anlıyorum sizin ne ağrılar çektiğinizi. Yalnız dikkat edin üzerinde L (left) olan süngeri taksınlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Mayıs 30, 2013, 23:09:42 »
oturulan kısımda airbag yok, kendiniz sökmeyin bence, toplayamazsınız belki işin ehli bir döşemeciye gidin bişey tutmaz, ben 40 Tl.verdim hepsi oda orjinal corolla süngeri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • Videonorm Elektronik
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Mayıs 31, 2013, 03:08:23 »
Timuçin bey peki o sert maddeyi çıkarsak sıkıntı olurmuki? Yani dışarıdan orada bir çukur gibi bir boşluk olurmu? Yani o maddeyi çıkarıp yerine pamuk gibi bir şeyler doldursak olmazmı?

Vereceğim paradan değilde istanbul da şimdi işin ehli birine denk gelmem koltuğun anasını ağlatır diye korkuyorum.Çünkü bende simetri hastalığı var :D

Bir de corolla süngeri takılırsa yine orjinal görünümü gibi olacak değilmi? Yoksa pamuk olayı mantıklı..

Evet başka yerlerde okudum bazı insanlar her nedense bu rahatsızlığı görmemezlikten geliyor yada gereksiz yere muhalif oluyor ama maalesef rezil bir durum.Geçenlerde Ankara ya gittim siz düşünün artık,sol bacak sürekli içerde yada tabanın ortasında durdu..Allah tan otomatik,olmasa ne yapardık :))

Tekrar teşekkür edeim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Mayıs 31, 2013, 08:43:19 »
Mesut bey, benim gördüğüm ve döşemecinin söylediği kadarıyla corolla ve auris süngerleri aynı ebatta tek fark o sorun çıkratan destek malzemeleri, süngerin içinden onu çekartıp yerine pamuk dolgu yapmak mümkün müdür bilemem ancak, süngeri parçalamadan çıkartılmasının pek mümkün olacağını sanmam, çünkü birbirine kaynamış iki malzeme sonuçta. Orjinallik bozulur simetrik olmaz diye düşünüyorsanız eğer işin ehli bir usta yaparsa hiç bir fark göremezsiniz. Ağrılara gelince sizin sol bacağınızı ağrıtan durum benim sağ bacağımı vurmuştu, çekmeyen bilemez, eşekten düşenin halinden eşekten düşen anlar, :D sizi gayet iyi anlıyorum.