Gönderen Konu: Auris koltuk problemi  (Okunma sayısı 11025 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris koltuk problemi
« Yanıtla #40 : Mayıs 29, 2012, 08:16:37 »
Vaaayys maşallah maşallah, direksiyona oturmuş şimdiden tutmasınıda biliyor vaalla :D
sağolasın cümlesine. arkada oturunca öne alın diye yıtrınıyor  :D öne geçincede direksiyona hemen  :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 29, 2012, 08:16:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 29, 2012, 11:18:10 »
sağolasın cümlesine. arkada oturunca öne alın diye yıtrınıyor  :D öne geçincede direksiyona hemen  :)

Vay maşallah bahtıda güzel olur inşallah, kendi çocukluğumu gördüm açıkcası bende direksiyona zıplardım, hatta geceleri uyanınca arabanın anahtarını alır içinde uyurdum öyle manyaklıklarım vardı yani :D
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 06, 2012, 06:33:07 »
Dünya tatlısı yeğenime maşallah diyerek diyerek konuya gireyim.

Sanırım bu koltuk konusu hem oturulan saat hemde şöförün boy-kilo endeksi ile ilgili. Ben bir senedir Auris kullanıyorum. Şehir içinde sıkıntı olmadı. Ama İzmir'e gittim bir kere. Ve ilerleyen saatler yanlarda ki o dolgulu kısımlar rahatsız etmetye başladı. Elli kere duruşumu değiştirmeye çalıştım.  Aynı yolu 2006 Clio ile gitmiştim. Koltuk kenarında o dolgulu kısımlar olmadığından bu sıkıntı olmamıştı.

Ama İstanbul da bir senedir hiç rahatsız olduğumu hisettmedim. Demek ki uzun saatler sonra o dolgular rahatsız ediyor kişiye göre. Bu arada boyum 1,90 kilom 100 civarı.
2011 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 22000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Haziran 07, 2012, 07:47:38 »
Evet uzun yolculuklarda sıkıntı oluyor, boyun 1.76 80 kg ım fakat uzun yolculuklarda ciddi ağrı yapıyor, nedeni de sert yan dolguların bacaktaki kan akışını azaltması ve kavak kemiğine baskı yapması...

Ben döşemeci ile falan görüştüm ama sonra aracın orjinalliği bozulmasın diye bir işlem yaptırmadım, çözümü 8,9 TL'ye güzel bir yastıkla buldum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #44 : Haziran 18, 2012, 09:50:07 »
Yastık kullanarak nasıl çözdünüz olayı, anlatablirmisiniz. Ayn sıkıntı bende de oluyor uzun yolda uyusup agrıyor bacagım.

Yastıgı ayagınızın altına mı aldınız , baldırınızamı koydunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #45 : Haziran 18, 2012, 12:20:12 »
2012 yılı mart ayında 2012 model auris aldım, forum sitemizde de başka yerlerde de benzer bir problem yaşayan insanlar olduğunu duymuştum ama bende maalesef aracımın koltuğunda uzun yolculuk yapamıyorum çünkü mü  sağ bacağımda müthiş bir ağrı oluşuyor, bunun nedeni de koltuğun oturma yerinin sağ ve sol taraflarındaki sert dolgu malzemeleri... 1.76 boyunda 80 kiloyum olayın kilo ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Bakalım konuyu müşteri hizmetlerine ilettim çözülürse çözülecek çözülmezse yastık falan koyup idare etmeye çalışacağım, olmazında koltuğun alt kısmını değiştirteceğim aklıma başka birşey gelmiyor, sakın beni toyota düşmanı falan sanmayın çünkü daha önce de 1997 1.6 GLİ ve 2001 model 1.6 VVTİ corolla araçlarım vardı, ikisinde de çok memnundum, eskidikleri için sattım ve yine toyotayı tercih ettim şu sıkıntıyı yaşamama rağmen yine de kalitesine güveniyorum ve tercih ederim.

Timuçin Bey bende 3 ocakta aldım 2012 aurıs  boyum 1.85 kilo 78 boy kiloyla pek olacagını sanmıyorum 4500 km oldu ama bende hiç böyle sorun çıkmadı acaba bir sağlık probleminden dolayı olmasın?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Haziran 18, 2012, 13:18:52 »

Timuçin Bey bende 3 ocakta aldım 2012 aurıs  boyum 1.85 kilo 78 boy kiloyla pek olacagını sanmıyorum 4500 km oldu ama bende hiç böyle sorun çıkmadı acaba bir sağlık probleminden dolayı olmasın?

Konunun başında da herkeste aynı sıkıntı olmadığı, hatta bazı arkadaşların çok memnun olduğu yönünde yorumlarımız oldu, benimkisinin koltuk yapısı ile ilgili olduğunu biliyorum. Diğer sayfalara bakarsanız detaylı açıklamalar vardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Haziran 18, 2012, 13:26:35 »
Yastık kullanarak nasıl çözdünüz olayı, anlatablirmisiniz. Ayn sıkıntı bende de oluyor uzun yolda uyusup agrıyor bacagım.

Geçmiş olsun zafer bey, bahsettiğiniz sıkıntılar benim yaşadıklarımın aynı, sürücü koltuğunda olup da ön yolcu koltuğuna koymadıkları o alt oturma bölgesininin iki tarafındaki destek parçaları sıkıntının nedeni, benimkisi geçici çözüm, koltuğun üzerine koyduğun yastık dedim ama aslında minderle koltuğun oturma bölümündeki o sert parçanın ayağımın baldır kısımına baskı yapmasını engelledim o kadar, yani orjinalliğinin bozulmasını istemediğimden geçici çözüm (çok konforlu olmasa da en azından ağrı ve uyuşmayı ciddi şekilde azalttı) fakat aklımda başka birşey var onu gidip soramadım eğer ön sağ ve sol koltuk oturma bölmeleri aynı ise ikisinin yerlerini değiştirmek gibi bir  çözüm en mantıklısı gibime geliyor, sorup öğreneyim eğer yapılabilirse onu deneyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Haziran 18, 2012, 13:38:53 »

Zafer Bey, arayıp servisteki danışman arkadaşa konuyu ilettim, ilgili teknik bölümle görüşüp, koltuk oturaklarının yer değişiminin bir sakıncası olup olmadığı ile ilgili araştırmayı yapıp bilgi verecek, burdan paylaşırım neticeyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #49 : Haziran 21, 2012, 20:55:48 »
Timuçin Bey, uzun yolda sizinle tamamen aynı sıkıntıyı yaşıyorum, hatta ara ara koltuğu en geri çekerek ayağım gaza zor yetişecek şekilde ayarlayıp biraz olsun yan desteklerden kurtarmaya çalışıyorum bacağımı :) Bazen aklıma "acaba koltuklar kötü tasarım mı" diye geliyor, sonra da" yok canım adamlar okadar araba yapıyorheralde bi bildikleri vardır" deyip suçu kendimde buluyordum :)  Yalnız olmadığımı gördüm...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Haziran 21, 2012, 20:57:58 »
Koltukların sertliği bir yerde iyi bir yerde kötü olduğunu görüyoruz, Aurisin iç tasarımı En iyi tasarım ödüülünü almıştır.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Haziran 21, 2012, 21:02:29 »
2012 yılı mart ayında 2012 model auris aldım, forum sitemizde de başka yerlerde de benzer bir problem yaşayan insanlar olduğunu duymuştum ama bende maalesef aracımın koltuğunda uzun yolculuk yapamıyorum çünkü mü  sağ bacağımda müthiş bir ağrı oluşuyor, bunun nedeni de koltuğun oturma yerinin sağ ve sol taraflarındaki sert dolgu malzemeleri... 1.76 boyunda 80 kiloyum olayın kilo ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Bakalım konuyu müşteri hizmetlerine ilettim çözülürse çözülecek çözülmezse yastık falan koyup idare etmeye çalışacağım, olmazında koltuğun alt kısmını değiştirteceğim aklıma başka birşey gelmiyor, sakın beni toyota düşmanı falan sanmayın çünkü daha önce de 1997 1.6 GLİ ve 2001 model 1.6 VVTİ corolla araçlarım vardı, ikisinde de çok memnundum, eskidikleri için sattım ve yine toyotayı tercih ettim şu sıkıntıyı yaşamama rağmen yine de kalitesine güveniyorum ve tercih ederim.

Ben Aurisimde koltuklar ile ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Bana gayet rahat ve konforlu geliyor. Kesinlikle yormuyor ve sıkmıyor. Kemer takılı olduğu halde bile sorun yok. Umarım bu tarz sorunları yaşayan arkadaşlar bir an önce çözerler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Haziran 21, 2012, 23:12:09 »
Aurisin iç tasarımı En iyi tasarım ödüülünü almıştır.
2007 Yılında almıştı sercan abi. :alkis:
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Haziran 25, 2012, 15:21:44 »
Arkadaşlar problemimi çözdüm, aurisimin koltuğunun alt süngerini, servisinde işlerini yapan döşemeci de orjinal corolla süngeri ile değiştirttim. Koltuğun kumaşında da görüntüsünde, emniyet kemeri uyarı lambalarında da herhangi bir problem yaşanmadı, zaten koltuğun alt kısmında iki tane soket var ordan bağlantıyı söküp iç sünger değiştikten sonra soketleri yerine takıyorlar.
Bana maliyeti sadece 40 Lira oldu, o da süngerinin fiyatı imiş, eğer benim çektiğim ağrıları çeken arkadaşlara da tavsiye edebileceğim, sorunsuz, güzel hem de orjinalliği bozmayan bir çözüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • Videonorm Elektronik
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Mayıs 28, 2013, 23:42:20 »
Üzerinden 1 sene geçmesine rağmen yanıtlamak istedim..Evet bu koltuk sorunu bende de var ,bazıları derki sizle alakalı ama işin gerçek yüzü öyle değil..Özellikle bej rengi koltuklarda var sanırım çünkü siyah olanlara baktım,bahsedilen sertlik daha ileride olduğu için hissedilmiyor yani baldıra denk gelmiyor..

Neyse sorun için 10.000km bakımını bekledim,derindere servise gittiğimde önce bakımı yapıldı(10.000km bakımı her nedense 3 saat sürdü)..Sonra öğlen 1' de koltuk için incelemeye alacağız dediler,2:30 gibi teslim ederiz dediler.2:30 oldu,önce dedilerki bu durum sürücü savrulma desteği ile alakalı dediler,yani orası bizi destekliyormuş.Cevabım şu oldu,peki neden Corolla,yaris ve yeni Auris' lerde bu destek yok,Corollaya bindim çok rahat,yeni auris'de öyle..Dedimki bu bir tasarım hatası ama kabul etmiyorlar,size yapabileceğimiz şey yolcu koltuğu işe yer değiştirmek..Akşam 5:30 'u bulur dediler,bende iyi madem dedim,saat 5:30 oldu,dedilerki bir aksilik var araç kalabilir,dedim kesinlikle olmaz akşam Ankara'ya gideceğim..Tekrar gittiler,bu arada içeriden izliyorum,saat 6 oldu,bir usta geldi koltuğun orasına burasına bastırıp yokluyor sonra servis müdürü geliyor o bakıyor  v.s.. Kendi aralarında bir şeyler konuşup durdular,benimle ilgilenen arkadaş bir türlü gelemiyor,sonunda geldi dediki,Mesut bey normalde aracınızın kalması lazım ama yola çıkacaksınız diye koltukları geri taktık çünkü işlem uzun..İyi dedim tamam bu kadar saat boşa bekledik yani dedim,yoo aracınızın bakımı 12:30 bitmişdi dediler,bende artık bişey demeden çıktım..

Özellikle bastıra bastıra kaç kez sordum,bu şikayet tek bendenmi geldi diye ama cevap alamadım..

Kısaca diyeceğim önceki aracım 91 hackback corolla idi ve o koltuğun rahatlığını arar oldum..Bu durum tamamen tasarım hatasıdır,yolcu koltuğunda yok bu olay,resmen sol baldırım bir süre sonra uyuşmaya başlıyor,peki yarın bir gün bu döşemeler iyice yumuşadıktan sonra ne olacak,hadi ben 78 kiloyumda bu aracı hiç 100kg üstü kullanmıyormu..Onlar ne yapacak..Bence olayın farkındalarda işlerine gelmiyor,en azından koltukları yer değiştirelim diyeceklerine sürücü koltuğunu yeni bir yolcu koltuğu ile değiştirelim desinler..Şahsen benimde aklıma gelmedi o an stresden ve koltukları yer değiştirin dedim ama Toyota merkeze bildirip ilgilenmelerini isteyeceğim,birde insan o yağlı ellerle hiç o koltukları ellermi?? Bundanda eksi puan,ee nolacak saat 6 olunca gitmeye hazırlanan ustayı çağırıp gösterirlerse olacağı budur..Birde sizi Toyota dan memnuniyet için arayacaklar ,iyi niyetlerinizi bekleriz dediler, ama henüz arayan yok,belliki koltuk mağduru olduğumu duydular..
Tomurcuk için çaba göstermeyen dal,odun kalmaya mecburdur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Mayıs 28, 2013, 23:59:59 »
Abi arabayi arka cebinde cuzdan unutmus olabilme ihtimalin nedir ayni sey bendede var cuzdani cikartip atinca sikinti kalmiyor :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • Videonorm Elektronik
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Mayıs 29, 2013, 01:57:23 »
Sen sanırım cüzdanını baldırın da taşıyorsun :)

Yok öyle böyle değil,alt tarafı 78 kiloyum,kısa mesafe idare ediyoruz ama uzun mesafede  sanki kemiğe dayanmaya başlıyor.Bakalım, Toyota merkeze uzun bir hikaye yazdım,bakalım bir sonuç çıkacakmı..

Üstelik başka arkadaşlar dışardan döşemecilerle işini kurtarmış gibi ama sorun 50-100 tl ödeyip halletmek değil,sorun 50.000 verip bir araç alıyorsun ve rahat edemiyorsun,üstelik Toyota oluncada çakılıp kaldım,bakalım neler olacak..
Tomurcuk için çaba göstermeyen dal,odun kalmaya mecburdur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mayıs 29, 2013, 07:44:04 »

Yok öyle böyle değil,alt tarafı 78 kiloyum,kısa mesafe idare ediyoruz ama uzun mesafede  sanki kemiğe dayanmaya başlıyor.Bakalım, Toyota merkeze uzun bir hikaye yazdım,bakalım bir sonuç çıkacakmı..

Üstelik başka arkadaşlar dışardan döşemecilerle işini kurtarmış gibi ama sorun 50-100 tl ödeyip halletmek değil,sorun 50.000 verip bir araç alıyorsun ve rahat edemiyorsun,üstelik Toyota oluncada çakılıp kaldım,bakalım neler olacak..

mesut bey koltuk yükseklik ayarından koltuğu en yükseğe yakın getirip deneme şansınız var mı? Tabi ki boyunuz müsait ise..
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mayıs 29, 2013, 10:00:33 »
valla sorma bizim junior da büyüyo arabayı yavaş yavaş unutmaya alıştırmalıyım kendimi :)

resim uçmuş yeniledim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mayıs 29, 2013, 11:13:16 »

Geçmiş olsun Mesut Bey, konuyu baştan okuduysanız ben de Türkiye Toyota Genel Merkeze konuyu ilettim verdikleri cevabıda paylaştım forumda, bence hiç ordan falan bişşey beklemeyin, koltuğu istediğiniz poziyona getirin yine aynı sıkıntıyı bir süre sonra çekeceksiniz, tek çözüm koltuk süngerinin değişimi, bunu da Toyota kendilerinden kaynaklı bir imalat hatası olduğunu kabul etmeyeceğinden kendiniz yaptırmak zorunda olacaksınız sanırım. Ben uzun yola gittimmi 3 gün ağrı çekiyordum değişti kurtuldum şükür.