Gönderen Konu: Alman araci Japon aracini döver mi?  (Okunma sayısı 6640 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
Alman araci Japon aracini döver mi?
« : Mayıs 10, 2012, 11:31:23 »
Tercihinize saygim sonsuz.

Ama Türkiye'de Audi'leri cok fazla üst sinif aracmis gibi gösterip acayip paralar istiyorlar. A3 ile Golf aslinda neredeyse ayni arabalar. Almanya'da ayni motor ve donanim ile A3 genelde 2500-3000 eur kadar pahali olur. Ama Türkiye'de bu fark acayip aciliyor. Bir kismi vergiden ama bir kismi da fiyat politikasindan kaynaklaniyor.

Audi'ler güzel araclar ve disindan cok ic mekani güzel oluyor bence. Ama kullanim zevki bakimindan cok nötr araclar üretiyorlar. Bir BMW tadini almak mümkün degil.

Audi'den alacagim arac ya RS4 ya da RS6'dir; kalani ilgimi cekmiyor. Bu sefer arac degistirirken Alman'dan Japon'a gececegim. Bir sonraki sefere belki düsünürüm.

Elinizde alman olarak ne var şimdi?? :-\ :-\

Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Toyota Club Türkiye

Alman araci Japon aracini döver mi?
« : Mayıs 10, 2012, 11:31:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
Ynt: Alman araci Japon aracini döver mi?
« Yanıtla #1 : Mayıs 10, 2012, 11:41:56 »
Porsche Boxster - 2007. Ilk sahibiyim.

Böyle bir araca tabi ki binme şansım olmadı :( :( ama bilgi ve duygularım beni yanıltmıyorsa, çok pişman olacakmışsınız gibi bir his var içimde. Çünkü sizin alıştığınız performası, lüksü, kaliteyi, konforu, teknolojiyi diğer markalarda bulmanız biraz zor gibi :blink: Özellikle de arayacağım dediğiniz markalarda; yani gideceğiniz japon topraklarında... :-\ :-\
Not. Lütfen şimdi birileri çıkıp da performans, lüks, kalite, konfor, teknoloji kelimelerini zikrettik diye  ; ' Ne yani!! Sen ne demek istiyorsun bu söylediklerin toyotamızda yok mu demesin!! ' Yok demiyorum sadece Murat Bey' lerin alıştığı kadarı yoktur bana göre.... -_- -_-

Bu arada Murat Bey Porsche Panamera hakkında ne düşünüyorsunuz??
Yani neden japon onu anlamaya çalışıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 10, 2012, 12:05:56 »
' Ne yani!! Sen ne demek istiyorsun bu söylediklerin toyotamızda yok mu demesin!! '

japon  olarak   corolla ,avensis  düşünmüyordur.   Lexus , Subaru  BRZ  tarzında  üst segment   düşünüyordur Furkan...
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
« Yanıtla #3 : Mayıs 10, 2012, 12:18:10 »
japon  olarak   corolla ,avensis  düşünmüyordur.   Lexus , Subaru  BRZ  tarzında  üst segment   düşünüyordur Furkan...

:lol: Ben dedim birileri çıkacak diye :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
« Yanıtla #4 : Mayıs 10, 2012, 12:23:19 »

Size açık bi şekilde fikrimi iletebilir miyim?? :blink: :blink:
Bırakın lexus porsche davasını.. :o :o

Söyleyim mi??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 10, 2012, 12:27:03 »
söyle  bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 10, 2012, 12:39:50 »
Böyle bir araca tabi ki binme şansım olmadı :( :( ama bilgi ve duygularım beni yanıltmıyorsa, çok pişman olacakmışsınız gibi bir his var içimde. Çünkü sizin alıştığınız performası, lüksü, kaliteyi, konforu, teknolojiyi diğer markalarda bulmanız biraz zor gibi :blink: Özellikle de arayacağım dediğiniz markalarda; yani gideceğiniz japon topraklarında... :-\ :-\
Not. Lütfen şimdi birileri çıkıp da performans, lüks, kalite, konfor, teknoloji kelimelerini zikrettik diye  ; ' Ne yani!! Sen ne demek istiyorsun bu söylediklerin toyotamızda yok mu demesin!! ' Yok demiyorum sadece Murat Bey' lerin alıştığı kadarı yoktur bana göre.... -_- -_-

Sana göre bana göresi yok bence bu işin Lexusun kalitesi ortadadır ;) , Lexusun nasıl üretildiğini biliyormusun acaba? Bende bunu çok merak ettim ;)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 10, 2012, 12:45:20 »

Panamera'nin 2 modelini haftasonlari teste almistim. Biri V6 olan Panamera 4, digeri V8 olan Panamaera 4S. Arac cok güzel ve aslinda resimlerde göründügü kadar büyük bir arac degil. Ici aslinda biraz dar bile denebilir. Arka koltuklar tam 2 ayri koltuk. O yüzden arac tam 4 kisilik.

Performans acisinda V6'si araci anca götürüyor. O yüzden V8 motordan daha daha ufagi alinmaz. Ve donanim secenegi cok genis ama bir o kadar da pahali.

Japon istememdeki sebep spesifik bir araci begenmem.

Daha testini yapmadim. Yapinca bir test yazisi yazarim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 10, 2012, 12:52:12 »
"12  GT-R

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 10, 2012, 12:52:36 »
Arac cok güzel ve aslinda resimlerde göründügü kadar büyük bir arac degil. Ici aslinda biraz dar bile denebilir. Arka koltuklar tam 2 ayri koltuk. O yüzden arac tam 4 kisilik.

Performans acisinda V6'si araci anca götürüyor. O yüzden V8 motordan daha daha ufagi alinmaz. Ve donanim secenegi cok genis ama bir o kadar da pahali.

+1 Aynen Murat abi.

Panamera bence dıştan çok iyi fakat içten sınıfta kalır içi dar konsolu güzel ama dar fiyatını tartışmıyorum bile. ;)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
« Yanıtla #10 : Mayıs 10, 2012, 12:59:32 »
söyle  bakalım

Bu işe teknoloji ve mühendislik faaliyetler bazında bakarsak; ' Hiç birisi alman mühendisliğinin yanından bile geçemez'

Bu işler ekranda fotolar görüp, yorum okumakla olmaz, birşeyi beğendim demek için elleyerek, dokunarak, hissederek  bu duyguya ulaşmak gerek... O çok sevdiğiniz Lexus' un kaç kişi içine girdi aracı yakından tanıma şansı oldu acaba??

Lütfen biraz gerçekçi olalım, Hiç birşey yapamıyorsak dünyadaki pazar paylarını araştıralım; bakalım karşımıza ne çıkacak?? :blink: :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 10, 2012, 13:49:44 »
Bu işe teknoloji ve mühendislik faaliyetler bazında bakarsak; ' Hiç birisi alman mühendisliğinin yanından bile geçemez'

Bu işler ekranda fotolar görüp, yorum okumakla olmaz, birşeyi beğendim demek için elleyerek, dokunarak, hissederek  bu duyguya ulaşmak gerek... O çok sevdiğiniz Lexus' un kaç kişi içine girdi aracı yakından tanıma şansı oldu acaba??

Lütfen biraz gerçekçi olalım, Hiç birşey yapamıyorsak dünyadaki pazar paylarını araştıralım; bakalım karşımıza ne çıkacak?? :blink: :blink:
Sanırım baltayı taşa vurdun bay Amerikano  :argh:
Bencede teknoloji ve mühendislik açısından bakalım Lexus ve STİ dünyada parmakla gösterilir, çünkü bu teknolojiler en üst teknolojidir. Bilmediğin için söylüyorum.  ;)

Lexusa o kadar çok bindim ki senin sokakta yanından geçerken arkanı dönüp baktığının 2 katından fazladır  -_- bundan emin olabilirsin hatta en son bindiğim Lexus LX 570 X konsolosluğun zırhlı aracı idi 5ton ağırlığında.  ;)

Lexusun üretiminde basit bir şeyden bahsedeyim sana ustalarının deneyimi 30 yıl gibi sürelerdir yani okulundan yeni mevzun olmuş bir öğrenciyi koymazlar o aracın başına, ustanın işi ön konsolsa sadece ön konsolla ilgilenir ve en iyi şekilde o işi çıkartacağın herkes emindir çünkü o araç el üstünde tutulur, piyasa araştırmasını bi kenara bırak aracı zaten elit kesim diye tabir ettiğimiz kişilere hitap eder o yüzden içine binmemiş olabilirsin normaldir, hadi diyelim piyasa araştırması Fiat Albea piyasa araştırmasında üst seviyelerdedir yani piyasayla Teknoloji ve Mühendisliğin çok da alakası yok.

Ekranda foto görüp beğenen biri olduğunu bilmiyordum bilseydim daha farklı yazardım. En azından teknik açıdan bu kadar yüklenmezdim sana. ;)

Gelelim STİ konusuna, umarım STİ nin açılımını biliyosundur ama ben yinede açıklayayım sana Subaru Technical İnternational bu araçlarda kalite ve mühendislik o kadar sağlam ki insanların ismini duyup teknolojisinden bahsetmek için yer ve zaman aradığı bir araçtır.

Hafta sonu İzmit yarışlarındaydık orada üst seviye araçlarda mevcuttu Örneğin; Lambo, Porsche, Corvette vs vs ama yarışı en iyi zamanla kim kazandı dersin ;) İzmirli STİ lı arkadaşlar ve araçta 2 3 kişilerdi, 2 3 kişiden bahsetmemde ki sebep ise aracın içinde ağırlıkda vardı anlamında. 97 Model bi Subaru yıllardır yarışmasına rağmen halen yarışlardadır sence bunların sebebi ne olabilir. Tabiki gerekli ekipmanları da yerine getirerek.

Birde benden sana bir tavsiye, İzmir buluşması konusunda da aynı tavrı Gülsüm arkadaşımıza yapmıştın bence bir daha böyle konuşmamanda fayda var sebebi ise burası bizim için aile gözüyle baktığımız bir ortamdır. ;)

Bu yazdıklarımı neye dayanarak yazıyorum derseniz dostlar bilen arkadaşlarım biliyor o da bana yetiyor. :)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 10, 2012, 13:53:22 »

furkan  neye  göre  , kime  göre ???,  nasıl  olurda  diğer  markaların  teknolojilerini  bu  sözle küçümsersin ? zaman zaman   concept araçlar  çıkartılarak  hem tasarım hemde  teknolojik  olarak  birbirlerine  göz dağı verirler zaten ...

" Çünkü sizin alıştığınız performası, lüksü, kaliteyi, konforu, teknolojiyi diğer markalarda bulmanız biraz zor gibi " ,  bu işte seni " bilgi ve duyguların  " yanıltmış  olmalı ki   alman   fanetizm'i  yapıyorsun.
 kaç araç'ın içine  girip  tanıma  fırsatın  oldu acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 10, 2012, 14:43:45 »
Gelelim STİ konusuna, umarım STİ nin açılımını biliyosundur ama ben yinede açıklayayım sana Subaru Technical İnternational bu araçlarda kalite ve mühendislik o kadar sağlam ki insanların ismini duyup teknolojisinden bahsetmek için yer ve zaman aradığı bir araçtır.

Hafta sonu İzmit yarışlarındaydık orada üst seviye araçlarda mevcuttu Örneğin; Lambo, Porsche, Corvette vs vs ama yarışı en iyi zamanla kim kazandı dersin ;) İzmirli STİ lı arkadaşlar ve araçta 2 3 kişilerdi, 2 3 kişiden bahsetmemde ki sebep ise aracın içinde ağırlıkda vardı anlamında. 97 Model bir Subaru yıllardır yarışmasına rağmen halen yarışlardadır sence bunların sebebi ne olabilir. Tabiki gerekli ekipmanları da yerine getirerek.

agzına  yorumuna sağlık kardeşim , bahsedilen  arac 490hp

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.306763889399052.68894.266675760074532&type=3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 10, 2012, 14:54:16 »
Sercan, bence modifiye bir araci süper hepsini gecti falan diye buraya koyma.
O arabanin her parcasi degismistir. Yaris araclari ve modifiye araclari tartismak kimseye birsey kazandirmaz.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 10, 2012, 15:06:27 »
agzına  yorumuna sağlık kardeşim , bahsedilen  arac 490hp

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.306763889399052.68894.266675760074532&type=3

sağol Tunçcum maşallahı var arkadaşlar gerçekten başarılı iş çıkarmışlar.

Sercan, bence modifiye bir araci süper hepsini gecti falan diye buraya koyma.
O arabanin her parcasi degismistir. Yaris araclari ve modifiye araclari tartismak kimseye birsey kazandirmaz.

Murat abi, haklısın ama demek istediğim şudur ben bg gücünü bilmiyordum mesela Tunç söyledi neticede yarıştığı araç 911 Turbo idi yani modifiye ve güç takviyesine ihtiyacı olmayan bir araç demek istediğim bu rakipleride kendinden oldukça fazla güce sahip araçlar, Lamborghinin gücü oradaki en güçlü idi tam hatırlayamadım ama gelin görünki STİ daha güzel bir zaman yapmış. Lamborghini modeli Aventador (umarım yanlış hatırlamıyorumdur) bu aracın gücünü hepimiz biliyoruz ve başka bir araç ne kadar modifiye yapılırsa yapılsın bu araçların gücüne sahip olabilmeleri zordur. Ama gelin görünki Sti viraja daha net girebiliyor. Ama hem fikirim abi seninle tutupta Modifiyeli bir araçla farklı bir aracı kıyaslamak da olmaz.

Bu arada ben Lexusdan bahsediyordum ama birden STİ ' a döndü konu anlayamadım. :wacko:
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
« Yanıtla #16 : Mayıs 10, 2012, 15:19:16 »
Sanırım baltayı taşa vurdun bay Amerikano  :argh:
Bencede teknoloji ve mühendislik açısından bakalım Lexus ve STİ dünyada parmakla gösterilir, çünkü bu teknolojiler en üst teknolojidir. Bilmediğin için söylüyorum.  ;)

Lexusa o kadar çok bindim ki senin sokakta yanından geçerken arkanı dönüp baktığının 2 katından fazladır  -_- bundan emin olabilirsin hatta en son bindiğim Lexus LX 570 X konsolosluğun zırhlı aracı idi 5ton ağırlığında.  ;)

Lexusun üretiminde basit bir şeyden bahsedeyim sana ustalarının deneyimi 30 yıl gibi sürelerdir yani okulundan yeni mevzun olmuş bir öğrenciyi koymazlar o aracın başına, ustanın işi ön konsolsa sadece ön konsolla ilgilenir ve en iyi şekilde o işi çıkartacağın herkes emindir çünkü o araç el üstünde tutulur, piyasa araştırmasını bir kenara bırak aracı zaten elit kesim diye tabir ettiğimiz kişilere hitap eder o yüzden içine binmemiş olabilirsin normaldir, hadi diyelim piyasa araştırması Fiat Albea piyasa araştırmasında üst seviyelerdedir yani piyasayla Teknoloji ve Mühendisliğin çok da alakası yok.

Ekranda foto görüp beğenen biri olduğunu bilmiyordum bilseydim daha farklı yazardım. En azından teknik açıdan bu kadar yüklenmezdim sana. ;)

Hafta sonu İzmit yarışlarındaydık orada üst seviye araçlarda mevcuttu Örneğin; Lambo, Porsche, Corvette vs vs ama yarışı en iyi zamanla kim kazandı dersin ;) İzmirli STİ lı arkadaşlar ve araçta 2 3 kişilerdi, 2 3 kişiden bahsetmemde ki sebep ise aracın içinde ağırlıkda vardı anlamında. 97 Model bir Subaru yıllardır yarışmasına rağmen halen yarışlardadır sence bunların sebebi ne olabilir. Tabiki gerekli ekipmanları da yerine getirerek.

Birde benden sana bir tavsiye, İzmir buluşması konusunda da aynı tavrı Gülsüm arkadaşımıza yapmıştın bence bir daha böyle konuşmamanda fayda var sebebi ise burası bizim için aile gözüyle baktığımız bir ortamdır. ;)

Bu yazdıklarımı neye dayanarak yazıyorum derseniz dostlar bilen arkadaşlarım biliyor o da bana yetiyor. :)

aramızdaki bu muhabbetin Gülsüm Hanım' ın mevzusuyla ne alakası var?? benzer noktalar neler??size katılmıyor olmam mı??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
« Yanıtla #17 : Mayıs 10, 2012, 17:35:29 »
Ne zaman almaya gidiyoruz :)
Ama konuyu ben dağıtmadım dimi  :)

Bence Dizel alın malum az yaksın :P
Konuşma tarzın,

Lütfen biraz gerçekçi olalım, Hiç birşey yapamıyorsak dünyadaki pazar paylarını araştıralım; bakalım karşımıza ne çıkacak??

Baka bakalım senin bu yazında yanlış olan nedir?

Bana katılmıyor olman güzel bilgilerin paylaşılacağı anlamına gelir. Ama senin bu tavrınla olmaz gibi. ;)

konuşma tarzından bahseden SİZ' DEN küçük bir alıntı:
'' Sanırım baltayı taşa vurdun bay Amerikano ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 10, 2012, 19:49:39 »
Sema hanim, eger konunun dallanip budaklanmasindan rahatsiz iseniz, konulari ayirabiliirim.

sağol Tunçcum maşallahı var arkadaşlar gerçekten başarılı iş çıkarmışlar.

Murat abi, haklısın ama demek istediğim şudur ben bg gücünü bilmiyordum mesela Tunç söyledi neticede yarıştığı araç 911 Turbo idi yani modifiye ve güç takviyesine ihtiyacı olmayan bir araç demek istediğim bu rakipleride kendinden oldukça fazla güce sahip araçlar, Lamborghinin gücü oradaki en güçlü idi tam hatırlayamadım ama gelin görünki STİ daha güzel bir zaman yapmış. Lamborghini modeli Aventador (umarım yanlış hatırlamıyorumdur) bu aracın gücünü hepimiz biliyoruz ve başka bir araç ne kadar modifiye yapılırsa yapılsın bu araçların gücüne sahip olabilmeleri zordur. Ama gelin görünki Sti viraja daha net girebiliyor. Ama hem fikirim abi seninle tutupta Modifiyeli bir araçla farklı bir aracı kıyaslamak da olmaz.

Bu arada ben Lexusdan bahsediyordum ama birden STİ ' a döndü konu anlayamadım. :wacko:

Simdi Sercan, STI gibi arabalar gariban spor araclaridir. Icinde adam gibi hicbir donanim olmayan tüm paranin da mekanik aksama harcanmis oldugunu unutmamak lazim.

Bir Porsche'nin veya Lambo'nun motoru kötü mü? Degil. Ama daha özel malzemeler kullanildigi ve az satildigi icin modifiye etmek cok daha yüksek paralara cikiyor. Yoksa iyi modifiye edilmis bir Porsche veya Lambo ile STI'yi karsilastirsan hezimete ugrayacagina eminim. 9ff diye bir firma var. Bir modifiye ettigi araclari bir incele istersen. 911 turbo'lar 700-900 ps arasinda olabiliyor. Veya turbo Gallardo'lar 800-900 ps civarlarinda olabiliyor.

O bahsettigin yaris tamamen paranin yarisi. Kim arabasina ne kadar cok para harcarsa, digerlerini gecer. 

Ben bir ara STI veya EVO alayim mi diye cok düsündüm. Güzel arabalar kullanim zevki acisindan cok ahim sahim degiller aslinda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 10, 2012, 19:59:29 »
Bu sefer arac degistirirken Alman'dan Japon'a gececegim. Bir sonraki sefere belki düsünürüm.
Amanın, yoksa Evo 10 veya GT-R mı geliyo? :D (edit: son sayfaları okumadım haa... :D)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler