0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Simdi Sercan, STI gibi arabalar gariban spor araclaridir. Icinde adam gibi hicbir donanim olmayan tüm paranin da mekanik aksama harcanmis oldugunu unutmamak lazim.Bir Porsche'nin veya Lambo'nun motoru kötü mü? Degil. Ama daha özel malzemeler kullanildigi ve az satildigi icin modifiye etmek cok daha yüksek paralara cikiyor. Yoksa iyi modifiye edilmis bir Porsche veya Lambo ile STI'yi karsilastirsan hezimete ugrayacagina eminim. 9ff diye bir firma var. Bir modifiye ettigi araclari bir incele istersen. 911 turbo'lar 700-900 ps arasinda olabiliyor. Veya turbo Gallardo'lar 800-900 ps civarlarinda olabiliyor. O bahsettigin yaris tamamen paranin yarisi. Kim arabasina ne kadar cok para harcarsa, digerlerini gecer. Ben bir ara STI veya EVO alayim mi diye cok düsündüm. Güzel arabalar kullanim zevki acisindan cok ahim sahim degiller aslinda.
Abi seninle hem fikirim baştan sona kadar ama demek istediğim şudur ben tabikide Porsche ve Lamboya kötü demiyorum demek istediğim STi'ya yapılan modifiye ile Lambonun ps gücüne yakalayamamalarına rağmen Lambodan daha iyi bir performans çıkarmış bu da taktire şayaan bir durum değil midir?Ama dediğin gibi abi, fakat Kullanım açısından çok ama çok farklılar ama teknolojilerinde dünyalar kadar fark yoktur, bahsettiğimiz STİ sadece güçtür, Lambo ise prestij , güç , konforu bulunmakta. Eğer ki konu Lexusa dönerse orada birbirlerine çok yakındırlar bir Panamera ile Lexus gayet birbirlerine rakiptirler demek istediğim budur esaasında abi.
Kalkis gibi yarislarda beygir gücünden cok beygir basina düsen kilo ve sanziman oranlari vs daha önemli. Modifiye araclarin beygir rakamlarini vermemdeki sebep bir referans olmasi acisindandi.Lexus ile Panamera kesinlikle rakip degil. Lüks ve fiyat acisindan yarisirlar ama ekoller cok farkli. Birini tercih eden adam, digerini aklina bile getirmeyecektir.
Subaru ve bu arabanın "gariban" spor arabası olması ne alaka Murat abi ? Supra'da da donanım yok ama motorunun başarısı ortada.Zevk için binilir şahsen.Onun vereceği hazzı herkes alamaz.Dünyanın en hızlılarından olan SSC Ultimate Aero'da da hiç bir donanım yok.Bu arabalardaki adrenalini teknolojik oyuncaklarda bulamazsınız(Mühendislik harikaları Carrera GT,Audi R8 vs.) tahminim.Ha prestij derseniz katılırım bende.
Gariban spor otomobili lafina niye o kadar takildin bilmiyorum. Ama gercek o.Supra'yi ayni kefeye koymayalim. Ciktiginda 911 turbo ile ayni paraya satilan bir aracti ve safkan bir spor otomobildir. Oyle impreza gibi sonradan turbo motor takilmis aile araci degil. Ama buradan impreza hizli degil anlamini da cikartma. Eger bu tarz araclari deneme imkann olursa ne demek istedigimi anlayacaksin.Onun disinda SSC gibi atolye araclari seri uretim degildirler. Onlari terziye diktirdigin takim elbise gibi dusunmek lazim. Konsept tamamen farkli. Sifiri 35bin eurluk impreza ile bu tarz atolye uretim araclari karsilastirmak abes olur.Japonlar arasinda Honda NSX veya Supra veya GTR gibi safkan araclarda mevcut.
Şimdi döver mi? dövmez mi?
Bu arada tartisma güzel gidiyor. Ama lütfen tartismanin hararetine kapilip birbirimizi de kirmayalim. Herkesin istedigini düsünme hakki var. Eger üretici bir ortam yaratmak istiyorsak, sakin bir sekilde neden öyle olmadigini aciklamak gerekiyor; insanlari yargilamayalim.
Sorunun cevabini kendin vermissin. Subaru veya Scirocco vs araclar daha cok spor tadi verilmis araclar. Safkan spor degiller; cünkü arac basta aile arabasi olarak dizayn edilip sonra spor arac haline getiriliyor. Gercek spor araclar bastan asagi yanlizca spor kullanim icin dizayn ediliyor. Sase ona uygun yapiliyor; motorun yeri ona göre belirleniyor vs vs.
konuşma tarzından bahseden SİZ' DEN küçük bir alıntı:'' Sanırım baltayı taşa vurdun bay Amerikano
O senin yazmış olduğun yazının farkına varman için kullanılan bir kelime
Sercan, iki üstte yazdigim mesaji cok acik ve secik yazdigimi düsünüyorum.