Gönderen Konu: Alman araci Japon aracini döver mi?  (Okunma sayısı 6641 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Alman araci Japon aracini döver mi?
« Yanıtla #20 : Mayıs 10, 2012, 20:16:28 »
Simdi Sercan, STI gibi arabalar gariban spor araclaridir. Icinde adam gibi hicbir donanim olmayan tüm paranin da mekanik aksama harcanmis oldugunu unutmamak lazim.

Bir Porsche'nin veya Lambo'nun motoru kötü mü? Degil. Ama daha özel malzemeler kullanildigi ve az satildigi icin modifiye etmek cok daha yüksek paralara cikiyor. Yoksa iyi modifiye edilmis bir Porsche veya Lambo ile STI'yi karsilastirsan hezimete ugrayacagina eminim. 9ff diye bir firma var. Bir modifiye ettigi araclari bir incele istersen. 911 turbo'lar 700-900 ps arasinda olabiliyor. Veya turbo Gallardo'lar 800-900 ps civarlarinda olabiliyor.

O bahsettigin yaris tamamen paranin yarisi. Kim arabasina ne kadar cok para harcarsa, digerlerini gecer. 

Ben bir ara STI veya EVO alayim mi diye cok düsündüm. Güzel arabalar kullanim zevki acisindan cok ahim sahim degiller aslinda.

Abi seninle hem fikirim baştan sona kadar ama demek istediğim şudur ben tabikide Porsche ve Lamboya kötü demiyorum demek istediğim STi'ya  yapılan modifiye ile Lambonun ps gücüne yakalayamamalarına rağmen Lambodan daha iyi bir performans çıkarmış bu da taktire şayaan bir durum değil midir?

Ama dediğin gibi abi, fakat Kullanım açısından çok ama çok farklılar ama teknolojilerinde dünyalar kadar fark yoktur, bahsettiğimiz STİ sadece güçtür, Lambo ise prestij , güç , konforu bulunmakta. Eğer ki konu Lexusa dönerse orada birbirlerine çok yakındırlar bir Panamera ile Lexus gayet birbirlerine rakiptirler demek istediğim budur esaasında abi.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 10, 2012, 20:16:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 10, 2012, 20:21:48 »
Abi seninle hem fikirim baştan sona kadar ama demek istediğim şudur ben tabikide Porsche ve Lamboya kötü demiyorum demek istediğim STi'ya  yapılan modifiye ile Lambonun ps gücüne yakalayamamalarına rağmen Lambodan daha iyi bir performans çıkarmış bu da taktire şayaan bir durum değil midir?

Ama dediğin gibi abi, fakat Kullanım açısından çok ama çok farklılar ama teknolojilerinde dünyalar kadar fark yoktur, bahsettiğimiz STİ sadece güçtür, Lambo ise prestij , güç , konforu bulunmakta. Eğer ki konu Lexusa dönerse orada birbirlerine çok yakındırlar bir Panamera ile Lexus gayet birbirlerine rakiptirler demek istediğim budur esaasında abi.

Kalkis gibi yarislarda beygir gücünden cok beygir basina düsen kilo ve sanziman oranlari vs daha önemli. Modifiye araclarin beygir rakamlarini vermemdeki sebep bir referans olmasi acisindandi.

Lexus ile Panamera kesinlikle rakip degil. Lüks ve fiyat acisindan yarisirlar ama ekoller cok farkli. Birini tercih eden adam, digerini aklina bile getirmeyecektir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Mayıs 10, 2012, 21:10:42 »
Kalkis gibi yarislarda beygir gücünden cok beygir basina düsen kilo ve sanziman oranlari vs daha önemli. Modifiye araclarin beygir rakamlarini vermemdeki sebep bir referans olmasi acisindandi.

Lexus ile Panamera kesinlikle rakip degil. Lüks ve fiyat acisindan yarisirlar ama ekoller cok farkli. Birini tercih eden adam, digerini aklina bile getirmeyecektir.

Anladım kabulümdür Abi.

Ama Lexus ve Panamera ikiside yarışırlar tamam belki farklı nitelikleri ve özellikleri farklı olabilir ama aynı segmenttedirler bu da rakip olduklarını göstermezmi Abi.
Tam o aradaki çizgiyi az çok anlatmaya çalıştım ama anlatamadım.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mayıs 10, 2012, 21:51:02 »
Buradan sohbetimize devam edelim.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 10, 2012, 21:52:15 »
Subaru ve bu arabanın "gariban" spor arabası olması ne alaka Murat abi ?

Supra'da da donanım yok ama motorunun başarısı ortada.Zevk için binilir şahsen.Onun vereceği hazzı herkes alamaz.Dünyanın en hızlılarından olan SSC Ultimate Aero'da da hiç bir donanım yok.Bu arabalardaki adrenalini teknolojik oyuncaklarda bulamazsınız(Mühendislik harikaları Carrera GT,Audi R8 vs.) tahminim.Ha prestij derseniz katılırım bende.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mayıs 10, 2012, 21:58:09 »

Supra'da da donanım yok ama motorunun başarısı ortada.Zevk için binilir şahsen.Onun vereceği hazzı herkes alamaz.Dünyanın en hızlılarından olan SSC Ultimate Aero'da da hiç bir donanım yok.Bu arabalardaki adrenalini teknolojik oyuncaklarda bulamazsınız(Mühendislik harikaları Carrera GT,Audi R8 vs.) tahminim.Ha prestij derseniz katılırım bende.

Sorunun cevabini kendin vermissin.
Subaru veya Scirocco vs araclar daha cok spor tadi verilmis araclar. Safkan spor degiller; cünkü arac basta aile arabasi olarak dizayn edilip sonra spor arac haline getiriliyor.

Gercek spor araclar bastan asagi yanlizca spor kullanim icin dizayn ediliyor. Sase ona uygun yapiliyor; motorun yeri ona göre belirleniyor vs vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mayıs 10, 2012, 22:28:59 »
Tamam Murat abi SSC ultimate'de süper spor otomobil, onda neden donanım yok?Çünkü hız için yapılmış sadece.Her donanımsız araba da dandik,prestijsiz denilemez o zaman.

Dünyanın en pahalı araçları programı (dakika 15)
Dünyanın En Pahalı Araçları - 4.bölüm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 10, 2012, 23:15:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mayıs 10, 2012, 23:51:55 »
Gariban spor otomobili lafina niye o kadar takildin bilmiyorum. Ama gercek o.

Supra'yi ayni kefeye koymayalim. Ciktiginda 911 turbo ile ayni paraya satilan bir aracti ve safkan bir spor otomobildir. Oyle impreza gibi sonradan turbo motor takilmis aile araci degil. Ama buradan impreza hizli degil anlamini da cikartma. Eger bu tarz araclari deneme imkann olursa ne demek istedigimi anlayacaksin.

Onun disinda SSC  gibi atolye araclari seri uretim degildirler. Onlari terziye diktirdigin takim elbise gibi dusunmek lazim. Konsept tamamen farkli. Sifiri 35bin eurluk impreza ile bu tarz atolye uretim araclari karsilastirmak abes olur.

Japonlar arasinda Honda NSX veya Supra veya GTR gibi safkan araclarda mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Benim Sadık Yarim Kara Topraktır !
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #29 : Mayıs 11, 2012, 04:12:10 »
Gariban spor otomobili lafina niye o kadar takildin bilmiyorum. Ama gercek o.

Supra'yi ayni kefeye koymayalim. Ciktiginda 911 turbo ile ayni paraya satilan bir aracti ve safkan bir spor otomobildir. Oyle impreza gibi sonradan turbo motor takilmis aile araci degil. Ama buradan impreza hizli degil anlamini da cikartma. Eger bu tarz araclari deneme imkann olursa ne demek istedigimi anlayacaksin.

Onun disinda SSC  gibi atolye araclari seri uretim degildirler. Onlari terziye diktirdigin takim elbise gibi dusunmek lazim. Konsept tamamen farkli. Sifiri 35bin eurluk impreza ile bu tarz atolye uretim araclari karsilastirmak abes olur.

Japonlar arasinda Honda NSX veya Supra veya GTR gibi safkan araclarda mevcut.

Ainen katılıyorum buna.Subaru Sti bile olsa motor fılan beygır gucu olsun ağarlık olsun performans olsun tatmin edici.Fakat araçlar tam spor değil bir supra nın yerini tutmuyor.Ben de şahsen ortasını seçip Evo dıyorum =) Onlara karşı bir aşk beslıyorum.Evoda tam spor bir araç değil tabiki ama o kızgın bakışları.Kırmızı aklımdan gecmıyor değil almak
IT'S A BIRD ! IT'S A PLANE!
IT'S A SUPRAMAN !
(SuPRa FoReVeR)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 11, 2012, 05:57:22 »
Şimdi döver mi? dövmez mi?
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mayıs 11, 2012, 07:47:14 »
Şimdi döver mi? dövmez mi?

Mac daha devam ediyor gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 11, 2012, 07:50:20 »
Bu arada tartisma güzel gidiyor. Ama lütfen tartismanin hararetine kapilip birbirimizi de kirmayalim. Herkesin istedigini düsünme hakki var. Eger üretici bir ortam yaratmak istiyorsak, sakin bir sekilde neden öyle olmadigini aciklamak gerekiyor; insanlari yargilamayalim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mayıs 11, 2012, 08:22:17 »
Bu arada tartisma güzel gidiyor. Ama lütfen tartismanin hararetine kapilip birbirimizi de kirmayalim. Herkesin istedigini düsünme hakki var. Eger üretici bir ortam yaratmak istiyorsak, sakin bir sekilde neden öyle olmadigini aciklamak gerekiyor; insanlari yargilamayalim.

+1
Abi konuyu ayırman çok iyi olmuş teşekkürler, şimdi bilgilendirelim , bilgilenelim. :)

Sorunun cevabini kendin vermissin.
Subaru veya Scirocco vs araclar daha cok spor tadi verilmis araclar. Safkan spor degiller; cünkü arac basta aile arabasi olarak dizayn edilip sonra spor arac haline getiriliyor.

Gercek spor araclar bastan asagi yanlizca spor kullanim icin dizayn ediliyor. Sase ona uygun yapiliyor; motorun yeri ona göre belirleniyor vs vs.

Evet esasında karakterlerini abilerinden kardeşlerinden alıyorlar daha sonra ufak değişimlerle ş.içi bir spor araç görünümü kazandırılıyor.

Orçun kardeşim, senin açından bakıldığında doğru söylüyorsun ama sanırım anlatılmak istenen şu; Örneğin sen bir STİ aldın (dilerim) :D bu aracı extra birşiler yapmak istersin daha da güçlenmesini ve daha sesli olmasını vs ama bir Turbo S aldığında ona yapılacak bir şey yoktur sadece yıkatır, cilalatır gezersin diye düşünürsen biraz daha sağlıklı olur umarım doğru anlayıp, doğru anlatmışımdır. :)

konuşma tarzından bahseden SİZ' DEN küçük bir alıntı:
'' Sanırım baltayı taşa vurdun bay Amerikano

O senin yazmış olduğun yazının farkına varman için kullanılan bir kelime ;)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 11, 2012, 08:26:14 »
Aracı bilmiyorumda sahibini dövebilirim :P :P :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 11, 2012, 08:45:33 »
buradaki  kıstas'ı  STİ & TSİ   olarak  alamıcam.  birçok  marka  spor  olsun  yarı  spor   olsun  başarılı  mühendislikle  güzel araçlar  üretmekte.   üreticilerin  de  istediklerinde   canarvar  oluşturmak  için  yeterli  miktarda  teknolojileri  var.

Japonlarda ara ara çok güzel işler çıkarırlar. Çok iyi otomobilleri vardır. Ama süreklilik ve yeni otomotiv teknolojisi geliştirmek, Alman üreticilerin işi. Japonlar mevcutu, eskiyi alıp, sağlamlaştırılar. Gelenekselcidirler. Pekçok parçaları 90'larda ürettikleri araçlar benzerlik gösterir. Aynı kabloları, Aynı şanzımanları, Aynı yürüyen aksamları sürekli güçlendirirler. Bu nedenle araçlar genel olarak sorunsuzdur.
Alman'lar ise yenilerini geliştirir. Yeni birşeyler yaparlar sürekli, risk alırlar. Ufak tefek sorunlar olur, otomobil bu ,  sektöre de yön verirler. Hep böyle oldu.

Gelenekselciliğin en büyük temsilcisi Toyota, Lexus ve Subaru'dur.
Gelişimciliğin ise BMW, VAG ve Mercedes-Benz'dir.

*Volkswagen, Audi, Seat, Skoda , Porsche  ....

International Engine of the Year

1999: Toyota Yaris 1-liter

2000: Honda Hybrid 1-litre Insight

2001: BMW 3.2-litre

2002: BMW 4.4-litre Valvetronic

2003: Mazda RENESIS Rotary (RX-8)

2004: Toyota Hybrid Synergy Drive

2005: BMW 5-litre V10 (M5, M6)

2006: BMW 5-litre V10

2007: BMW 3-litre Twin Turbo (335i)

2008: BMW 3-litre Twin Turbo (135, 335, X6)

2009: Volkswagen 1.4-litre TSI Twincharger

2010: Volkswagen 1.4-litre TSI Twincharger

2011: Fiat 875cc Twinair

almanların  ezici  üstünlüğü  ortada ...  Arabanın ülkesinden çok teknik özellikleri,donanımları ve sürüş dinamikleri göz önüne alınmalı. Önemli olan bizim arabadan ne istediğiniz ve test sürüşü sonucunda bizde oluşan izlenimleri . Tabi mahalle baskılarının da etkileri az değil  :lol: :lol:

muhtemelen  hiçbir zaman  alman  tercih etmiyeceğim
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mayıs 11, 2012, 08:52:59 »

O senin yazmış olduğun yazının farkına varman için kullanılan bir kelime ;)

Sercan, iki üstte yazdigim mesaji cok acik ve secik yazdigimi düsünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mayıs 11, 2012, 09:05:22 »
Sercan, iki üstte yazdigim mesaji cok acik ve secik yazdigimi düsünüyorum.
Abi, Furkan arkadaşımız bana yazmış bende art niyet olmadığnı belirtmek için yazdım senin yazınıda gördüm ve bilincindeyim yazımdan da belli değilmi tartışmayı iyi yöne çekmek istiyorum. D:
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mayıs 11, 2012, 09:55:45 »
Lafım sizin deyiminizle gariban spor arabalarına değil. :D Bunun donanımla alakalı olmadığını belirtmek istemiştim.Aslında bence İmpreza STİ,EVO serisi,S2000,350z gibi arabalar gerçek bir spor arabadır.Lamborghini,Porsche,Audi (R8) gibi markalar da süper spor arabalar(iyi mühendislik ürünü) yapıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mayıs 11, 2012, 10:51:47 »
Bence bu işi şu şekilde çözebiliriz : Herkes tercih ettiği aracı ve sebebini söylesin. Ve bu mini oylama sonucu en azından sitemiz adına bir kazanan çıkar diye tahmin ediyorum. Ama bu düelloya italyan ve amerikanları da dahil etmezsek haksızlık yapmış oluruz bence.

Mesela ben tercihimi Nissan GTR'dan yana kullanıyorum. Sebepleri de şunlar :

-Fiyat olarak rakiplerine kıyasla daha makul olması :D :D
-Kendinden çok daha büyük motorlu ve güçlü rakipleri dize getirmesi
-Youtube da izlediğim videolar içinde en çok kazanan araç olması
-Sportifliğini pahalı deri döşemelere , havalı jantlara , üstün teknolojilere değil , yoltutuşuna , safkanlığına , tek bir amaca hizmet ediyor olmasına(kazanmak) borçlu olması
-En önemlisi ise bu araçlara zenginlerin gösteriş için değil , bu arabaya binebilme hayali kuranların ve duvarında posterlerini biriktiren gerçek yarış sevdalılarının biniyor olması. Yani otellerin önüne süs olarak konmak için değil gerçekten pistte hakkını vermek için alınması.

Bu nedenlerden dolayı benim aklımdaki safkan GTR'dır.