Gönderen Konu: 0 km araç alacağım? yardım!  (Okunma sayısı 9283 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
0 km araç alacağım? yardım!
« : Mayıs 10, 2012, 19:08:28 »
merhaba arkadaşlar.

bu ay içinde 0km araç almayı düşünüyorum. en fazla 60bin tl ye kadar çıkabiliyorum. şuanki aracım getz dizel. yine dizel ama daha geniş bir araç düşünüyorum. corolla d4d, mazda3 1,6 8v 115ps 270tork , jetta 1,6 tdi 105ps gibi araçlara baktım. en tuzlusu jetta ve teslim tarihi en az 3 ay dediler. mazda3 ve corolla ellerinde var. mazda3 tasarım olarak çok daha iyi geldi bana ayrıca donanım olarak ta artıları çok, fiyatı da daha ucuz corolladan.  sadece corollanın servis ağı ve parça bulunabilirliği daha kolay. tabi 2. elide daha kuvvetli. birde corolla 2013 te kasa değiştiriyor. yani 6 ay kadar sonra 0km aldığım aracım eski kasa olacak. buda ayrı bir sıkıntı.

görüldüğü üzere kafam epey karışık. her birinin + ve - leri mevcut. burada özellikle siz corolla kullanıcılarına sormak istedim. Bunlardan hangisi tercih edilebilir. fikir ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

şimdiden cevaplarınız için teşekkürler. selam ve saygılar...

Toyota Club Türkiye

0 km araç alacağım? yardım!
« : Mayıs 10, 2012, 19:08:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: ---
Ynt: 0 km araç alacağım? yardım!
« Yanıtla #1 : Mayıs 10, 2012, 19:32:40 »
Mazdanın fiyatı nedir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 10, 2012, 19:34:48 »
vw grubundan uzak durun derim tamam araçları iyi ama deli gibi parası ve kabir azabı üç ay bekleme süresi insanı çıldırtır en iyisi bekleyin 2013 corollayı alın derim ...... 
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Mayıs 10, 2012, 19:44:30 »
Mazdanın fiyatı nedir

touring 54750, impressive 57250 fiyat aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 10, 2012, 19:48:40 »
mazda 3 ün motoru eski teknoloji bildiğim kadarıyla arabam.com dergisinde ve tv8 8. Etapta incelemesi vardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Mayıs 10, 2012, 19:48:56 »
vw grubundan uzak durun derim tamam araçları iyi ama deli gibi parası ve kabir azabı üç ay bekleme süresi insanı çıldırtır en iyisi bekleyin 2013 corollayı alın derim ......

7-8 ay gibi bir bekleme süresi demek oluyor bu. birde güncel corolla elegant dizele 58000 fiyat istiyorlar. 8 ay bekledik diyelim. eğer jettanın fulune istedikleri (64bin) parayı isterlerse 2013 corollaya, ki bence buna yakın bir fiyat olur, beklemem konusundaki fikriniz aynı mı olur bunları düşündüğümüzde...

cevabınız için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Mayıs 10, 2012, 19:50:46 »
mazda 3 ün motoru eski teknoloji bildiğim kadarıyla arabam.com dergisinde ve tv8 8. Etapta incelemesi vardı.

ne kadar eski bilemiyorum. bu konuyu hiç incelemedim ama motorun 8valf olduğunu biliyorum. bu da teknik olarak iyimidir kötümüdür bir fikrim yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 10, 2012, 19:53:55 »
Şuan telefondan girdim eve gidince bulursam atacağım incelemesini :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Mayıs 10, 2012, 19:55:00 »
bu arada arkadaşlar corolla elegant 1,4 d4d için 57000 fiyat verdiler. sizce iyimidir. yeni kasa çıkacağı için fiyat daha da düşer mi acaba?...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Mayıs 10, 2012, 19:56:19 »
Şuan telefondan girdim eve gidince bulursam atacağım incelemesini :)

teşekkürler orçun. bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 10, 2012, 19:58:12 »
mazda ile ford'un dizel motorları ortak. aynı motor focus'ta da kullanılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 10, 2012, 20:00:19 »
ne kadar eski bilemiyorum. bu konuyu hiç incelemedim ama motorun 8valf olduğunu biliyorum. bu da teknik olarak iyimidir kötümüdür bir fikrim yok.
8 valf motoru artık mercedes bile olsa almam . corollayada 57 bin vermek bence çok . ben olsam astrayada bir bakardım
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 10, 2012, 20:12:52 »
corollayı beklemeniz en mantıklısı yeni çıkan kasada bi 5 sene değişmez ve fiyatında düşüş olmaz ama yok şimdi alacam diyorsanız seat leonu da düşünün derim
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Mayıs 10, 2012, 20:18:53 »
8 valf motoru artık mercedes bile olsa almam . corollayada 57 bin vermek bence çok . ben olsam astrayada bir bakardım

astra 1,3 dizel kullanıyor. motor ş.içinde baygın deniliyor. ayrıca fulüne 61bin istiyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Mayıs 10, 2012, 20:20:57 »
bence c sınıfı dizellere oo kadar para verene kadar d sınıfı lpg uyumlu benzinli bir model tercih edin, hem üst segment farkını yaşarsınız, hemde yakıt üzerse lpg takar dizel kadar az yakarsınız, aynı donanımda fazladan 8-10 bin lira istiyorlar dizel için, 2. elde satarken bunun yarısını zoor çıkartırsınız, çünkü 2.el dizele güven az oluyor, lpgli daha sıcak geliyor insana... tercih sizin
Lise Balıkesir'de, Üniversite İstanbul'da, İş Düzce'de, Memleketse Edirne... :)

Çalıda gül bitmez, Cahile söz yetmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 10, 2012, 20:27:37 »
astra 1,3 dizel kullanıyor. motor ş.içinde baygın deniliyor. ayrıca fulüne 61bin istiyorlar.
aslında kullananlar memnun forumdada vardı bi abi 1.3 astra ile memnundu
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #16 : Mayıs 10, 2012, 20:32:28 »
bence c sınıfı dizellere oo kadar para verene kadar d sınıfı lpg uyumlu benzinli bir model tercih edin, hem üst segment farkını yaşarsınız, hemde yakıt üzerse lpg takar dizel kadar az yakarsınız, aynı donanımda fazladan 8-10 bin lira istiyorlar dizel için, 2. elde satarken bunun yarısını zoor çıkartırsınız, çünkü 2.el dizele güven az oluyor, lpgli daha sıcak geliyor insana... tercih sizin

size c segmentin bu fiyatları hak etmediği konusunda sonuna kadar katılıyorum. örneğin bir avensis 1,6 elegant extra corolla dizel elegant ile aynı fiyata. çok ilginç bir durum. bu dizel araçlar özellikle c segment, sanırım sadece türkiyede d segment araçlar kadar değerli. sinir bozucu bir durum. ama yakıt farkı insanı mecbur ediyor. aylık 1000/1500 km yol yapınca benzin korkutuyor. d segment 1,6 dizel bulsam 65000 lere alacamda yok. insignia, avensis 2,0  , passat .....tl, c5 eskidi, latitüt çirkin:), süperb 74000

lpg yede gelince çevremde hep kötü olaylara şahit oldum. yangın vs gibi. açıkçası lpg ye sıcak bakmıyorum.

ne yapsam bilemiyorum  :olu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #17 : Mayıs 10, 2012, 20:38:50 »
aslında kullananlar memnun forumdada vardı bir abi 1.3 astra ile memnundu

doğrudur mehmet can kardeşim. memnun olanda var, alıp 3 ay binip satanda. araçtan ne beklediğine bağlı biraz da. yada önce kullandığın aracın, yenisiyle olan performans farklarına da... alınası güzel bir araç ama onunda fiyatı 60000 ve opel servisleri çok itiiicii. toyotaları bilmiyorum ama servisleri, iyi yorumlar ağırlıkta gibi... bide astranın sedanı yok şu an için türkiyede. oda yakın zamanda gelecekmiş...

teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 10, 2012, 20:39:53 »
bende 1248 cc astrayı almam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Mayıs 10, 2012, 20:41:16 »
size c segmentin bu fiyatları hak etmediği konusunda sonuna kadar katılıyorum. örneğin bir avensis 1,6 elegant extra corolla dizel elegant ile aynı fiyata. çok ilginç bir durum. bu dizel araçlar özellikle c segment, sanırım sadece türkiyede d segment araçlar kadar değerli. sinir bozucu bir durum. ama yakıt farkı insanı mecbur ediyor. aylık 1000/1500 km yol yapınca benzin korkutuyor. d segment 1,6 dizel bulsam 65000 lere alacamda yok. insignia, avensis 2,0  , passat .....tl, c5 eskidi, latitüt çirkin:), süperb 74000

lpg yede gelince çevremde hep kötü olaylara şahit oldum. yangın vs gibi. açıkçası lpg ye sıcak bakmıyorum.

ne yapsam bilemiyorum  :olu:

normalde dizel farkı 4-5 bni tl iken herkes dizele yönelince 8-10 bin tlye kadar çıkıyor c sınıfında, bu tamamen soygun, ve bunu bütün markalar yapıyoor, dizel bir araçta fiyatın 10 bin tl fazla olmasını gerektirecek ne parçalar var çok merak ediyorum, bu fiyatların fahiş olduğunu turbo benzinli araçların uygun fiyatlarından anlayabiliyoruz, lpg konusuna gelince iyi bir usta ve iyi bir marka en önemli iki unsur,
genelde bakımsız araçların yada merdiven altı montajın lpgde sorun çıkaracağını düşünüyorum, geçen bizim siteye eski skooda geldi bi tane, lpg kokusundan yanına yaklaşılmıyor aracın, şimdi bu araç yansa, patlasa lpgnin günahı ne, ben 3 yıl 36 bin kmdir tartarini lpg kiti kullanıyorum, montaj ile ilgili 1-2 ufak problem hariç hiçbir problem olmadı, ne parçalarda ne motoorda sıkıntı yok
hayırlısı olsun diyorum, acele karar vermeyin, ayrıca bazı markaların sıfır araçları galerilerde çok uyguna bulunabiliyor, filo indirimi ile alıp bayiden daha ucuza satıyorlar, bunu da araştırın bence
Lise Balıkesir'de, Üniversite İstanbul'da, İş Düzce'de, Memleketse Edirne... :)

Çalıda gül bitmez, Cahile söz yetmez...