Gönderen Konu: 0 km araç alacağım? yardım!  (Okunma sayısı 9286 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: 0 km araç alacağım? yardım!
« Yanıtla #60 : Mayıs 11, 2012, 13:32:41 »
bir de volvo s40 1.6 dizel var.. Motor mazda 3 ve focus ile aynı bildiğim kadarıyla. Ama kofor ikisinden de iyidir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mayıs 11, 2012, 13:32:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mayıs 11, 2012, 15:44:57 »
Veysi kardeş Gazianteptensin sanırım, eğer Gaziantepliysen hemşeriyiz :) ben Astra dizeli tavsiye ederim sana.. kendim kullanıyorum yaklaşık 6 aydır.. sıfır aldım ben.. bir kere yakıt olarak araba oldukça ekonomik.. eğer çok agresif araç kullanan birisi değil isen aracın performansı seni oldukça tatmin edecektir, emin ol.. konfor ve donanım olarak da oldukça iyi.. ses yalıtımı da çok iyi içeriye ses falan aldığı yok.. bence alınabilecek fiyatı da iyi bir araç modelidir Astra.. tabi ki en önemli karar senin kararın.. en iyisi sen git bir bayiye test sürüşü yap, kendi yorumunu kendin yap.. hangi marka hangi model alırsan al, şimdiden hayırlı uğurlu olsun güle güle binersin Allah kaza bela vermez inşallah en önemlisi de bu :) selamlar :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #62 : Mayıs 11, 2012, 23:06:15 »
öncelikle herkese cevaplarından dolayı tek tek teşekkür ederim. tüm mesajları tek tek okudum. toparlamak gerekirse;

ikinci el al diyen arkadaşlar; benim ötv indiriminden yararlanma durumum var. (%90 rapor) bu nedenle 2. el araç düşünmüyorum.

60 binlere d segment benzinli al diyen arkadaşlar; tüp konusunda daha önce de belirttiğim gibi kaygılarım var. dediğim gibi çevremde 3 yakınımın aracı lpg nedeni ile yandı. bu kadar lpg li araç var birşey olmuyor diyen arkadaşlara hak veriyorum elbette ama benim içime sineceğini sanmıyorum artık... 1,4 insignia ve passatlar ş,içi ortalama 8,5 un üzerindeymiş. aylık 1000-1500 km yapıca can sıkıcı bir fatura ile karşılaşacağım demek oluyor :) alışmışım dizel getze performans ve yakıt değerleri çok iyi. getzden sonra nasıl olacak bilemiyorum :)

astra 1,3 al diyen arkadaşlar; belki memnun edebilir yakıt konusunda. görüntüde güzel ama bagaj konusunda tereddütlerim var. fiyatıda makul değil. fulüne 61000 istiyorlar. bu nedenle pek sıcak bakmadım şimdiye kadar astralara.

jetta diyenler; 3-4 ay bekleme süresi gerçekten can sıkıcı, bide o 64000 etiketini hiç söylemiyorum bile... 1,2 benzinli fiyatı en makul olanı. kullandım memnundum demiş mehmet can kardeşimiz. doğrudur birşey diyemiyorum. tecrübe etmedim çünkü. şimdiye kadar da hiç ciddi ciddi benzinli düşünmedim. değerlendirilebilir aslında...

fluance ve megan ise renault olması nedeniyle hiç ilgilenmediğim araçlar. bunlar hakkında tek bildiğim fiyat 55000 civarı ve az yaktığı. bir de arıza olayları... bu nedenle pek bir yorum yapamıyorum. 2.elide kuvvetli ama bana pek estetik gelmiyorlar... yinede test edeceğim önerinizden dolayı..

mazda 3 çülere gelince; bende çok beğendim. kasa güzel, yakıt değerleri başarılı. dizelden bahsediyorum tabi. yol tutuş ve performans tatminkar. malzeme kalitesi ve sağlamlıkta da eleştiri almıyor. fiyat ve donanım olarakta bir çok rakibinden daha avantajlı. alınabilecek bir araç olarak görünüyor. fiyat 54750. turing paketine fiyat aldım. bu araç içinde 2.el ve servis-parça nedeni ile alma diyenler var. bilemedimm alsammı almaammı...

coroollaya gelince; gaziantepteki yetkili servisten bizzat bilgi aldım. 2013 yeni kasa geliyormuş. 6 ay sonra eski kasacı olacağım eyer alırsam. corollacılar bile bu fiyat bu arabaya çok, alma diyorlar...

i30 ise çok hoş görünen ayrı bir alternatif. full paketi çok tatminkar donanımlı. neredeyse opsiyonel ekleyeceğiniz birşey bırakmamaışlar. yakıt ve performans çok başarılı. malzeme kalitesi arttırılmış. fiyat 56000. ama bağaj 378 lt.

volvo s40 ları bende inceledim. başlangıç paketleri 59000 fiyatla satılıyor. donanım ekleteyim derseniz fiyatta uçuyor. tabi bunda da yeni kasa sıkıntısı var. anteptede volvo bayii yokk... :( telefonla görüşebildim bir kaç yerle ve netten inceledim. yeni çıkan v40 lar çok güzel olmuş fakat onlarında fiyat bilgisi yok. iç hacim ve bagajıda sedan c segmentlerden daha geniş.... sanırım fiyatıda daha fazla olacaktır...

süperb dediğiniz gibi başlangıç paketi çok ama çok boş. elegantı ise 74000. bende bu aracı test ettim. sürüşü keyifli ama biraz yakıtı fazla listemizdeki diğer araçlara göre...

umarım çok uzatıp canınızı sıkmamışımdır. herkese tek tek cevap vermek istedim.

tekrar teşekkürler, selam ve saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Mayıs 12, 2012, 06:57:59 »
Siz henüz araba almaya hazır değilsiniz o zaman  :D :D Daha iyisi yapılana kadar bahsettiğiniz fiyatlara alınabilecek modeller bunlar. Maalesef hem yakın zamanda kasa değiştirmeyecek , hem ucuz , hem en donanımlı , hem servisi ve ikinci eli kuvvetli bir araç yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #64 : Mayıs 12, 2012, 08:40:52 »

volvo s40 ları bende inceledim. başlangıç paketleri 59000 fiyatla satılıyor. donanım ekleteyim derseniz fiyatta uçuyor. tabi bunda da yeni kasa sıkıntısı var. anteptede volvo bayii yokk... :( telefonla görüşebildim bir kaç yerle ve netten inceledim. yeni çıkan v40 lar çok güzel olmuş fakat onlarında fiyat bilgisi yok. iç hacim ve bagajıda sedan c segmentlerden daha geniş.... sanırım fiyatıda daha fazla olacaktır...

tekrar teşekkürler, selam ve saygılar...

Madem bu kadar beklediniz V40' ı şöyle kanlı canlı bi görün derim (Açıkcası ben çok ama çok merak ediyorum; ilk Cenevre Otomobil Fuarı' nda tanıtıldı ve ben dakika dakika gelişmeleri net üzerinden takip etmeye çalıştım :-\)... Olur da alırsanız sizden çok ben sevinirim.. (Tabi fiyatlar makul olursa   :-\)

bir de anladığım kadarıyla araçları belirli kriterlere göre eliyorsunuz...Yakıt tüketimi, Bagaj hacmi, Yedek parça-Servis ağı vs vs...
Neden Qashqai veya Juke düşünmüyorsunuz ?? C segmenti araçlardan tek farkları jant ebatları ve yerden yükseklikleri...( Bana göre...) Üstelik trafikte rastladıklarımızın % 90' ı 4x2.. :P

Yani düşünün 50000 küsür tl' ye alacağınız Mazda 3, Hyundai İ30 gibi araçları bir de Nissan' ın bu araçlarını yanyana koyun bakalım gönlünüz hangisine kayacak... 8-) 8-)
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Mayıs 12, 2012, 09:35:44 »
quasqai'nin orta donanımlısı 65.000 tl kadar.. Ama bu aya özel bi kampanya yapmışlar , cam tavan hediye ediyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #66 : Mayıs 12, 2012, 22:03:03 »
valla gürhan kardeş hazırım hazır olmasınada gönül bu işte dinlemiyor, istiyor :)

bugün octavia 1,6 dizel elegantına baktım test ettim. çok hoş araba. fiyat olarakta 59000 dediler. birde mazda 3 aradığım kriterlere uygun sayılır. 2.elin zayıflığını eledimm... buna bakmayacam. mazda3 54750, octavia 59000 arasında kaldım şu anda.

benzinli tavsiye eden arkadaşlarda oldu. dediğim gibi ben ş.içi 1000-1500 km yol yapıyorum aylık ortalama. kaba bir hesap yaptım. 4 yılda kendini dizel amorti ediyor. 4. yıldan sonrada bindiğim kar oluyor. zaten ötv indirimli alacam. en az 5 yılı garanti. geriside allah kerim. ama uzun yıllar binmeyi planlıyorum.

pazar günüde fluanceyi teste gidecem. tavsiye edenler olmuştu. oda aklımızda kalmasın dedim.

ama şu anda mazda ve octavia gibi. bakalım hayırlısı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Mayıs 12, 2012, 22:09:16 »
2013 mondeo geliyor
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #68 : Mayıs 13, 2012, 20:08:19 »
Veysi kardeş Gazianteptensin sanırım, eğer Gaziantepliysen hemşeriyiz :) ben Astra dizeli tavsiye ederim sana.. kendim kullanıyorum yaklaşık 6 aydır.. sıfır aldım ben.. bir kere yakıt olarak araba oldukça ekonomik.. eğer çok agresif araç kullanan birisi değil isen aracın performansı seni oldukça tatmin edecektir, emin ol.. konfor ve donanım olarak da oldukça iyi.. ses yalıtımı da çok iyi içeriye ses falan aldığı yok.. bence alınabilecek fiyatı da iyi bir araç modelidir Astra.. tabi ki en önemli karar senin kararın.. en iyisi sen git bir bayiye test sürüşü yap, kendi yorumunu kendin yap.. hangi marka hangi model alırsan al, şimdiden hayırlı uğurlu olsun güle güle binersin Allah kaza bela vermez inşallah en önemlisi de bu :) selamlar :)

eyvallah mesut kardeş. evet gaziantepteyim. hemşeri sayılırız :) hayırlısı ile bu hafta karar veriyorum ne alacağıma. buradaki opele gittim baktım astra dizele. fulü çok hoş gerçekten. dışıda içide çok şık. fiyatınıda biraz indirdik. vakit bulabilirsem benim araca pazartesi expertiz yapacaklar. bakalım ne fiyat verecekler. biraz bagajdan yana sıkıntı var o kadar. 3-5 ay bekle sedanı gelecek dediler. iç kısmı, önü aynı olacakmış hemen hemen. hakkımızda hayırlısı. bir iki test sürüşü daha yapıp karar verecem hayırlısıyla.

selam ve saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Mayıs 13, 2012, 20:39:31 »
test sürüşü yaptın sanırım.. ilk izlenimlerin nedir peki Veysi..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #70 : Mayıs 13, 2012, 21:22:43 »
test sürüşü yaptın sanırım.. ilk izlenimlerin nedir peki Veysi..

mesut kardeş kalkışlar biraz hantal. sürüş pozisyonu kabin içi ergonomi, vites geçişleri başarılı. kaliteli asfaltta test ettiğimiz için ses olayına bişey diyemeyeceğim. hızlanmalarda fena değil. rampalarda ve klima açıkken şikayet edenler vardı. malesef bunu test edecek bir alan bulamadım. tekrar teste gidecem büyük ihtimalle :) ama bagaj hala sıkıntı. pek geniş değil. ama fulunü test ettik. iç kabin çok etkileyiciydi. çok hoşuma gitti :) hakkımızzda hayırlısı bakalım.

selam ve saygılar...