öncelikle herkese cevaplarından dolayı tek tek teşekkür ederim. tüm mesajları tek tek okudum. toparlamak gerekirse;
ikinci el al diyen arkadaşlar; benim ötv indiriminden yararlanma durumum var. (%90 rapor) bu nedenle 2. el araç düşünmüyorum.
60 binlere d segment benzinli al diyen arkadaşlar; tüp konusunda daha önce de belirttiğim gibi kaygılarım var. dediğim gibi çevremde 3 yakınımın aracı lpg nedeni ile yandı. bu kadar lpg li araç var birşey olmuyor diyen arkadaşlara hak veriyorum elbette ama benim içime sineceğini sanmıyorum artık... 1,4 insignia ve passatlar ş,içi ortalama 8,5 un üzerindeymiş. aylık 1000-1500 km yapıca can sıkıcı bir fatura ile karşılaşacağım demek oluyor

alışmışım dizel getze performans ve yakıt değerleri çok iyi. getzden sonra nasıl olacak bilemiyorum

astra 1,3 al diyen arkadaşlar; belki memnun edebilir yakıt konusunda. görüntüde güzel ama bagaj konusunda tereddütlerim var. fiyatıda makul değil. fulüne 61000 istiyorlar. bu nedenle pek sıcak bakmadım şimdiye kadar astralara.
jetta diyenler; 3-4 ay bekleme süresi gerçekten can sıkıcı, bide o 64000 etiketini hiç söylemiyorum bile... 1,2 benzinli fiyatı en makul olanı. kullandım memnundum demiş mehmet can kardeşimiz. doğrudur birşey diyemiyorum. tecrübe etmedim çünkü. şimdiye kadar da hiç ciddi ciddi benzinli düşünmedim. değerlendirilebilir aslında...
fluance ve megan ise renault olması nedeniyle hiç ilgilenmediğim araçlar. bunlar hakkında tek bildiğim fiyat 55000 civarı ve az yaktığı. bir de arıza olayları... bu nedenle pek bir yorum yapamıyorum. 2.elide kuvvetli ama bana pek estetik gelmiyorlar... yinede test edeceğim önerinizden dolayı..
mazda 3 çülere gelince; bende çok beğendim. kasa güzel, yakıt değerleri başarılı. dizelden bahsediyorum tabi. yol tutuş ve performans tatminkar. malzeme kalitesi ve sağlamlıkta da eleştiri almıyor. fiyat ve donanım olarakta bir çok rakibinden daha avantajlı. alınabilecek bir araç olarak görünüyor. fiyat 54750. turing paketine fiyat aldım. bu araç içinde 2.el ve servis-parça nedeni ile alma diyenler var. bilemedimm alsammı almaammı...
coroollaya gelince; gaziantepteki yetkili servisten bizzat bilgi aldım. 2013 yeni kasa geliyormuş. 6 ay sonra eski kasacı olacağım eyer alırsam. corollacılar bile bu fiyat bu arabaya çok, alma diyorlar...
i30 ise çok hoş görünen ayrı bir alternatif. full paketi çok tatminkar donanımlı. neredeyse opsiyonel ekleyeceğiniz birşey bırakmamaışlar. yakıt ve performans çok başarılı. malzeme kalitesi arttırılmış. fiyat 56000. ama bağaj 378 lt.
volvo s40 ları bende inceledim. başlangıç paketleri 59000 fiyatla satılıyor. donanım ekleteyim derseniz fiyatta uçuyor. tabi bunda da yeni kasa sıkıntısı var. anteptede volvo bayii yokk...

telefonla görüşebildim bir kaç yerle ve netten inceledim. yeni çıkan v40 lar çok güzel olmuş fakat onlarında fiyat bilgisi yok. iç hacim ve bagajıda sedan c segmentlerden daha geniş.... sanırım fiyatıda daha fazla olacaktır...
süperb dediğiniz gibi başlangıç paketi çok ama çok boş. elegantı ise 74000. bende bu aracı test ettim. sürüşü keyifli ama biraz yakıtı fazla listemizdeki diğer araçlara göre...
umarım çok uzatıp canınızı sıkmamışımdır. herkese tek tek cevap vermek istedim.
tekrar teşekkürler, selam ve saygılar...