Gönderen Konu: 0 km araç alacağım? yardım!  (Okunma sayısı 9287 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: 0 km araç alacağım? yardım!
« Yanıtla #20 : Mayıs 10, 2012, 20:44:36 »
yeni focusa baktınızmı bence çok güzel kasası var

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 10, 2012, 20:44:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
« Yanıtla #21 : Mayıs 10, 2012, 20:47:09 »
bende 1248 cc astrayı almam :)

:D  bu yaz memleketten gelirken ışıklarda kalkışta bi motorla kapıştım, sonradan öğrendim ki 1.3 motoru varmış benim araç 1.4 zaten, kendi aracımdan soğudum bi an  :P
(beni çıtır çıtır yediğini söylememe gerek var mı  :islik: :D)
Lise Balıkesir'de, Üniversite İstanbul'da, İş Düzce'de, Memleketse Edirne... :)

Çalıda gül bitmez, Cahile söz yetmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #22 : Mayıs 10, 2012, 20:53:38 »
yeni focusa baktınızmı bence çok güzel kasası var

uğur kardeş focusun dizeli ile teste çıktım araba traktör mubarek:) o ne motor sesi. birde rölantide silkeliyordu. 0 km titanyum test aracı. elemana söyledim o da fark etti. normalde olmaz dedi ama servise göstermek lazım fala... tesstte olmuştur, hor kullanılıyor gibi laflar etti ama 0 km 65000 tl lik araba 2bin km de ne silkelemesi yaparmış anlamadım. asfaltta kullanılıyor sonuçta. araçtan soğudum. arkama bakmadan çıktım fordtan...

bu arada mazda3 ve focus motor olarak aynı banttan çıkıyormuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 10, 2012, 20:54:45 »
:D  bu yaz memleketten gelirken ışıklarda kalkışta bir motorla kapıştım, sonradan öğrendim ki 1.3 motoru varmış benim araç 1.4 zaten, kendi aracımdan soğudum bir an  :P
(beni çıtır çıtır yediğini söylememe gerek var mı  :islik: :D)

bizim dükkanın vardı bir ara astra esentiali 1.3 dizel klimayı açıkken ışıklarda çok stop ettirirdim. kendi kendime acaba ben mi kullanmayı bilmiyorum diyordum ama elemanlar kullanırken onlarda stop ettirirlerdi.  ama motoru sağlamdır 3 yıl boyunca  kaç kişi kullandı.  ama astra 1.3 ün corollayı geçeceğini sanmıyorum. siz corsa ile kapışmış olmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 10, 2012, 20:57:33 »
uğur kardeş focusun dizeli ile teste çıktım araba traktör mubarek:) o ne motor sesi. birde rölantide silkeliyordu. 0 km titanyum test aracı. elemana söyledim o da fark etti. normalde olmaz dedi ama servise göstermek lazım fala... tesstte olmuştur, hor kullanılıyor gibi laflar etti ama 0 km 65000 tl lik araba 2bin km de ne silkelemesi yaparmış anlamadım. asfaltta kullanılıyor sonuçta. araçtan soğudum. arkama bakmadan çıktım fordtan...

bu arada mazda3 ve focus motor olarak aynı banttan çıkıyormuş...

evet ses konusunda haklısın .. zaten en az dizel sesi hangisinde desen corolla ilk yada ikinci sırada yer alır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Mayıs 10, 2012, 20:58:47 »
bizim dükkanın vardı bir ara astra esentiali 1.3 dizel klimayı açıkken ışıklarda çok stop ettirirdim. kendi kendime acaba ben mi kullanmayı bilmiyorum diyordum ama elemanlar kullanırken onlarda stop ettirirlerdi.  ama motoru sağlamdır 3 yıl boyunca  kaç kişi kullandı.  ama astra 1.3 ün corollayı geçeceğini sanmıyorum. siz corsa ile kapışmış olmayın

yok uğur bey anlatamadım sanırım, bmw miydi neydi markası hatırlamıyorum şimdi,  motorsikletten bahsediyorum motor derken  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 10, 2012, 21:00:42 »
yok uğur bey anlatamadım sanırım, bmw miydi neydi markası hatırlamıyorum şimdi,  motorsikletten bahsediyorum motor derken  :D

:) :) hayabusa gsxr 1300 dür o :) aman usta 1200 hp lik toyota supra bile yetişemiyor ona

yada bmw 1300gs falandır. bazen uzun yola çıktığımda banada denk geliyor yanımdan ses geçiyor ama kendisini göremiyorum :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Mayıs 10, 2012, 21:10:25 »
evet ses konusunda haklısın .. zaten en az dizel sesi hangisinde desen corolla ilk yada ikinci sırada yer alır

dizel motorlar içinde en sessiz olanlar crdi motorlar benim gördüğüm, benzinli sandığımız oldu bir seferinde
genelde birçok dizel motor traktör gibi çalışıyor malesef, yalıtım iyi olmadığı zaman çok rahatsız eder

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #28 : Mayıs 10, 2012, 21:20:16 »
dizel motorlar içinde en sessiz olanlar crdi motorlar benim gördüğüm, benzinli sandığımız oldu bir seferinde
genelde birçok dizel motor traktör gibi çalışıyor malesef, yalıtım iyi olmadığı zaman çok rahatsız eder

evet crdi ler sessiz. bende kullandım ve çok memnundum. tdci hiç hoşuma gitmedi. farzedelim seside gözardı ettik, focusa 60000-65000 verilirmi allah aşkına. bu nasıl fiyat politikasıdır. avrupadan, abd den 2 kat daha pahalıya alıyoruz bu araçları. revamıdır bu yapılanlar... akaryakıt fiyatlarını söylemiyorum bile. benzinli araç almaya korkuyoruz,,,

ortada alınacak araba bulamıyoruz, nasıl bir memlekette yaşıyoruz arkadaş  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 10, 2012, 21:30:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #31 : Mayıs 10, 2012, 21:53:44 »
videoyu izledim. motor için olumsuz birşey dememiş. yakıt tüketimi ş.içi çok iyi. max. 5,9. benim getzim 6 gibi yakıyor  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 10, 2012, 22:03:52 »

(Motoru 115 değil 105 beygir) Arabam.com E kitaptan aldım resimleri. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #33 : Mayıs 10, 2012, 22:14:58 »
yorumları büyütüp okudum. bahsettikleri motor 4 ileri otm vites için. dikkat ettiysen alınacaksa dizel olanı alınmalı diyorlar. yani dizel için yine olumsuz bir yorum yok  ;)

dizel mazda3 için farklı bir test ve yorumda olumsuz yazılar okuduysan onu bilemem...

teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mayıs 10, 2012, 22:17:27 »
yorumları büyütüp okudum. bahsettikleri motor 4 ileri otm vites için. dikkat ettiysen alınacaksa dizel olanı alınmalı diyorlar. yani dizel için yine olumsuz bir yorum yok  ;)

dizel mazda3 için farklı bir test ve yorumda olumsuz yazılar okuduysan onu bilemem...

teşekkürler...

TV8 dede dizelinin benzinliyle alakası olmadığını söylemişlerdi zaten.Ayrıca dizeli sedan sadece.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 10, 2012, 22:29:47 »
merhaba arkadaşlar.

bu ay içinde 0km araç almayı düşünüyorum. en fazla 60bin tl ye kadar çıkabiliyorum. şuanki aracım getz dizel. yine dizel ama daha geniş bir araç düşünüyorum. corolla d4d, mazda3 1,6 8v 115ps 270tork , jetta 1,6 tdi 105ps gibi araçlara baktım. en tuzlusu jetta ve teslim tarihi en az 3 ay dediler. mazda3 ve corolla ellerinde var. mazda3 tasarım olarak çok daha iyi geldi bana ayrıca donanım olarak ta artıları çok, fiyatı da daha ucuz corolladan.  sadece corollanın servis ağı ve parça bulunabilirliği daha kolay. tabi 2. elide daha kuvvetli. birde corolla 2013 te kasa değiştiriyor. yani 6 ay kadar sonra 0km aldığım aracım eski kasa olacak. buda ayrı bir sıkıntı.

görüldüğü üzere kafam epey karışık. her birinin + ve - leri mevcut. burada özellikle siz corolla kullanıcılarına sormak istedim. Bunlardan hangisi tercih edilebilir. fikir ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

şimdiden cevaplarınız için teşekkürler. selam ve saygılar...

hyundai elantra şuan c sınıfında ençok beğendiğim araba , hyundai ve kia arabaları resmen mutasyon geçirdi, dış görünüşleri muhteşem ,132 beygir benzinli elantra ve cvt şanzıman harika olur,motoru birde lpg uyumlu ,bir çok servisi kendisi lpg takıyor . versodan sonra kolay kolay sedan arabaya binemem ,genişliğine çok alıştık ama sedan alacak olsam ilk tercihim bu araba olurdu.
hyundai ix35 ve kia sportage da dediğiniz bütçeye alına bilecek uygun  suvlar arasında .artık gdi motorada lpg uygulaması başlandı.bence tercihlerinize bu arabalarıda ekleyebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 10, 2012, 22:42:41 »
madem getz kullanmışsınız, bence i30 crdi düşünebilirsiniz. fiyat olarak sayılan alternatiflerden daha ucuz ve içlerinde en güçlü motor onun. gerisi sizin donanım beklentinize bağlı fakat forumda diğer markalar başlığı altında i30 izlenimlerini okursanız 51 bin tl'ye verilen giriş donanım seviyesinin bile tatmin edici olduğunu görebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #37 : Mayıs 10, 2012, 23:52:23 »
TV8 dede dizelinin benzinliyle alakası olmadığını söylemişlerdi zaten.Ayrıca dizeli sedan sadece.

bende zaten sedan düşünüyorum. getzden sonra geniş bagaj hacmi ilk önceliklerim arasında. o yüzden mazda3 sedan dizeli tercihlerimin arasına eklemiştim. bide otobildin en iyi arabalar araştırmasında en az arıza veren araba çıkmasıda mazda3 ü ilk sıralara taşıdı benim nazarımda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #38 : Mayıs 10, 2012, 23:59:27 »
hyundai elantra şuan c sınıfında ençok beğendiğim araba , hyundai ve kia arabaları resmen mutasyon geçirdi, dış görünüşleri muhteşem ,132 beygir benzinli elantra ve cvt şanzıman harika olur,motoru birde lpg uyumlu ,bir çok servisi kendisi lpg takıyor . versodan sonra kolay kolay sedan arabaya binemem ,genişliğine çok alıştık ama sedan alacak olsam ilk tercihim bu araba olurdu.
hyundai ix35 ve kia sportage da dediğiniz bütçeye alına bilecek uygun  suvlar arasında .artık gdi motorada lpg uygulaması başlandı.bence tercihlerinize bu arabalarıda ekleyebilirsiniz.

bu benzin fiyatları ve ortalama 8-10/100km tüketimlerle benzinli araba biraz korkutucu geliyor. daha öncede belirttiğim gibi tüp taktırmayada pek sıcak bakmıyorum. etrafımda şahit olduğum 3 tane çok ciddi olaydan sonra...

yoksa bahsettiğiniz elentra hakikaten tasarım harikası ama dizel seçeneği yok. i30 da şık bir araç. bagaj hacmi düşündürüyor o kadar. yoksa performans ve fiyat rakiplerine göre uygun ve daha çekici....

suv segment araçlar içinde kasa olarak kia hoş görünüyor ama dizeli çok pahalı. qashkai ise göğüs içleer acısı ve bagaj hacmi küçük. fiyatta 1,5 olmasına  rağmen 2,0 lik rakiplerinden aşşağı kalır değill daha geniş olan +2 ler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mayıs 11, 2012, 00:15:04 »
bende zaten sedan düşünüyorum. getzden sonra geniş bagaj hacmi ilk önceliklerim arasında. o yüzden mazda3 sedan dizeli tercihlerimin arasına eklemiştim. bide otobildin en iyi arabalar araştırmasında en az arıza veren araba çıkmasıda mazda3 ü ilk sıralara taşıdı benim nazarımda.
mazda,daihatsu,suzuki gibi senelerdir ikinci el piyasası oturmamış arabalardan uzak durun , 0 km aracı galeriden almak  en kolayı , 3-4 sene sonra değişim zamanı gelince ikinci el piyasası olmayan araba hem çok zarar ettiriyor hemde  satana kadar anlınızın derisi çatlıyor,benim daha önce başıma geldiği için biliyorum.
herkes arabasını  10 yıl binerim diye alıyor ama en fazla 5 yıl sonra satmaya karar veriyor,yada 70,80 bin km de elden çıkartmak istiyor,çünki 80 bin km ikinci el araba alacaklar için psikolojik sınırdır. 100 bin km ve üzerindeki arabaları alanlar korka korka alır,bazıları hiç almaz,heleki aracınız dizelse 100bin km üzerinde satmanız çok daha zorlaşır.