Gönderen Konu: İlanda ki EFSANE ne kadara kadar alınır ?  (Okunma sayısı 12443 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: İlanda ki EFSANE ne kadara kadar alınır ?
« Yanıtla #60 : Mayıs 06, 2012, 20:08:34 »
tolga bey sizin 2010 aracınızdan önceki araçlarınız neydi acaba merak ettim paylaşırmısınız ?
===Denenmiş Denenmez===

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mayıs 06, 2012, 20:08:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #61 : Mayıs 06, 2012, 20:57:29 »
Yorumları okudumda gerçekten bu tip örnek alınabilecek bir foruma yakışmadığını gördüm.
Eleştiriyle hakareti karıştırıyoruz arada.Tabi ki pahalı gelebilir,donanım yönünde günümüz araçlarından eksik olabilir bunlara efsane kasa kullanıcısı olarak bende katılıyorum ki zaten 96 model aracı 2012 araçlarla kıyaslamakta ne kadar doğru meçhul.Benim fikrim beni bağlar kimseye beğendirmek zorunda değilim gibi bir tavırla insanların araçlarına 'hurda' diyemezsiniz bu hakarete girer bu noktada kimseden anlayış beklemeyiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mayıs 06, 2012, 22:05:39 »
araç çok temizse sizin de içinize sinmişse 17bin'e alınabilir? daha fazla mantıklı değil.
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mayıs 07, 2012, 02:58:53 »
tolga bey sizin 2010 aracınızdan önceki araçlarınız neydi acaba merak ettim paylaşırmısınız ?
Memnuniyetle Gökhan bey ilk aracım 1993 mazda 323 sedan(aldığım yıl 1994) , 1996 honda euro cıvıc 1.4ies (1996) , 1999 honda cıvıc 1.6ies(1999 sıfır) , 2001 ford focus(2001) , 2002 ford mondeo(2003) , 2004 ford fiesta tdci(2004 sıfır) , 2006 vw golf goal(2006 sıfır) , 2008 toyota corolla(2010) , 2010 toyota corolla(2011) bir seneye kalmaz değiştireceğim aklımda 2012 honda cıvıc var belli olmaz belki yarın gider alırım şimdiki corollama göre çok dolu bir araç elegance otm 53200 istiyorlar bakalım kısmet .....Gökhan bey merakınızı giderdiysem ne mutlu bana saygılarımla....
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #64 : Mayıs 07, 2012, 07:27:31 »
tolga bey nedir bu efsaneyle alıp veremediğiniz anlaşılmıyor. yolda giderken makas mı attılar ne yaptılar.
yıllar içinde bu arabaların efsane olma sebebi 100 km hıza su sanıyede ulastı. su metrede durdeu , su kadar fazla hava yastıgı var. vs değildir. ustune basa basa guvenlıgınden hurdalıgından bahsedıyorsunuz.
bu arabada gaza bastıgında kukreyen tabırı caizse asfaltı yırtan bır motor vardır. + araba alıp sık sık ustalarla haşir neşir olmak istemeyen insanların kullandığı bir otomobildir.
benim aracım 1996 model ve 220 km hızı ben bu senın hurda dediğin arabada yapabılıyorum. o saydıgın arabaların hepsiylede '' yolda gel gec ağam '' dedirtmem.
yuksek hızda bıle guvensızlık hıssetmıyorum.
dediğine bakılırsa 2010 albea. hyundai v.s araçlar 14 yaş genç olmasına ragmen bu guvenı vermezler.
120 yı gecınce ellerını kıtlersın dıreksıyona korkudan . ama efsanede tek el gıdersın. guven olmasa bu olmazdı herhalde.
bır trıger kayısı değiştiricem usta yok tanıdıgım. anladınmı bu araba varsa sende ustalar kuser sana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mayıs 07, 2012, 07:44:47 »
mazda ile euro civic hurda olmuştur artık sizin için. efsaneye neden hurda dediğinizi azda olsa anladım keşke herkes sizin gibi sıfır arabaya binebilse ama eminim ayakları yere basardı efsaneye binenlerin biz 72 renolara bile hurda demiyoruz ne kadar donanımsız olursa olsun :) ne deyim inş bu hurdalara muhtaç olmazsınız bigün hep sıfırlara binersiniz
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Mayıs 07, 2012, 08:21:02 »
tolga bey nedir bu efsaneyle alıp veremediğiniz anlaşılmıyor. yolda giderken makas mı attılar ne yaptılar.
yıllar içinde bu arabaların efsane olma sebebi 100 km hıza su sanıyede ulastı. su metrede durdeu , su kadar fazla hava yastıgı var. vs değildir. ustune basa basa guvenlıgınden hurdalıgından bahsedıyorsunuz.
bu arabada gaza bastıgında kukreyen tabırı caizse asfaltı yırtan bır motor vardır. + araba alıp sık sık ustalarla haşir neşir olmak istemeyen insanların kullandığı bir otomobildir.
benim aracım 1996 model ve 220 km hızı ben bu senın hurda dediğin arabada yapabılıyorum. o saydıgın arabaların hepsiylede '' yolda gel gec ağam '' dedirtmem.
yuksek hızda bıle guvensızlık hıssetmıyorum.
dediğine bakılırsa 2010 albea. hyundai v.s araçlar 14 yaş genç olmasına ragmen bu guvenı vermezler.
120 yı gecınce ellerını kıtlersın dıreksıyona korkudan . ama efsanede tek el gıdersın. guven olmasa bu olmazdı herhalde.
bır trıger kayısı değiştiricem usta yok tanıdıgım. anladınmı bu araba varsa sende ustalar kuser sana.

Hakan bey sakin olmanızı rica edeceğim.Zira Tolga bey polemiği bırakmış durumda sizden de aynı anlayışı bekliyorum.İkin ci konu ise trafik kanunlarına göre Türkiyede şehir içi hız limiti 50 kmh şehirler arası yolda ise 120 kmh dir.Sollama limitleri ise % 10 dur.
Sevdiklerinizle mutlu sürüşlere...

Yorumları okudumda gerçekten bu tip örnek alınabilecek bir foruma yakışmadığını gördüm.
Eleştiriyle hakareti karıştırıyoruz arada.Tabi ki pahalı gelebilir,donanım yönünde günümüz araçlarından eksik olabilir bunlara efsane kasa kullanıcısı olarak bende katılıyorum ki zaten 96 model aracı 2012 araçlarla kıyaslamakta ne kadar doğru meçhul.Benim fikrim beni bağlar kimseye beğendirmek zorunda değilim gibi bir tavırla insanların araçlarına 'hurda' diyemezsiniz bu hakarete girer bu noktada kimseden anlayış beklemeyiniz.
Ahmet bey polemik konusunda sizden de aynı anlayışı bekliyorum.Zira Tolga beyle orta noktada buluştuk,daha fazlası bizlere fayda sağlamaz.Keyifli ve güvenli sürüşler
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Mayıs 07, 2012, 11:01:18 »
Mehmet bey kardeşim siz Tolga bey polemiği bıraktı diyorsunuz ama kendisi hala saygısızca başkalarının arabalarına hurda deme cüretini sürdürüyor. ae 101 e , 98 rav4 e klasik ve antika 75 bmw 2002 ye hurda diyen kişinin psikiyatrik desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. bu husus gerçekten beni çok üzdü , böyle bir insanda rahatsızlık olduğunu tahmin ediyorum.
Atilla abi zaten o mesajdan sonra kendisine özel mesaj attım ayrıca buradanda yazdım ve o mesajdan sonra bu tazr beyanı olmadı.Olacağını ümit etmiyorum.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Mayıs 07, 2012, 11:09:56 »
Valla kim ne derse desin ister bana deli arabaya hurda desin.Ben 29 yaşımdayım bu zaman kadar birçok otomobile binde 2010 model 5.30xd bmw den tutun audi a6 dahil bir kamyon arbaya bindim ve kullandım .Şu nu açık ve ne tek kelime ile söylüyorum kendi sınıfı ve kendi segmentinde 1-2 sgement başka markaların otomobillerinde çok çok çok çok üstün bir araçtır efsane ve ben ne olursa olsun gene efsane alacam özellik yok ama kullanım zevki o motor sesi eksoz seis yeter insana.Hala bir yerden geçerken ya bu arabalar da çok acayip araba yeni arabalara taş çıkartır diyenleri çok duyarsınız .Sanayicilerin yıllarca para kazanamadıgı tek arbadır.sorunsuzlugu dünya çapında kabul edilmiştir.Bir kamyon araba alan satan arkadaş vardır .Ben 15 yaşında olup ta ön takım bozmayan bir araç göstersinler efsanewden başka .15 yaşında olupda hala kadaran tamalayan kaçtane araç vardır.15 yaşında olupda motor performansından hiç öden vermeyen kaç tana araç vardır
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Mayıs 07, 2012, 15:22:33 »
daha önce de yazdığım gibi..
buradaki her üye aracına tutkuludur. Aksi halde başka tarz forumlarda bulunmayı tercih ederdi..
bu nedenle kişilerin aracına hurda yakıştırması gafletinde bulunulması büyük bir hataydı.
lakin Tolga bey polemiği bitirdiğini açık bir şekilde ifade etmiş. Mehmet abime katılıyorum. Uzatmanın hiç kimseye faydası olmayacaktır. Benim hakioğlanım hurda denilmekle hurda olmadı.   |-\ sizin efsanelerinizde aynı şekilde hurda olmadı.
Zaten efsane olmasaydı bu araçlar şu anda hala bu kadar hararetli tartışmaları olmazdı  :D
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Mayıs 07, 2012, 23:02:20 »
bencede burdaki anlaşmazlıkta ki tek boyut "hurda" kelimesini biraz daha inceltmemeniz, sadece demode gibi bir kelimeyle takaslasanız tüm sorunun çözüleceği kanısındayım. Eleştirme hakkı tabi herkeze ait, ben 2005 model corolla kullanıyorum, açıkcası bende hiç beğenmiyorum aracımı, daha önceden d segmenti araç kullandığım için, bana kalite hissiyatı ve performansı düşük geliyor. Sizde mesela daha önce yoğunlukta, c segmenti araç kullanmışsınız, 2000 yılları öncesinde bir çok mercedes marka araçta, corollanın şu anki teknoloji ve donanımı fazlasıyla vardı, o dönemde sizin araçlarınıza bahsettiğiniz kelime dahilinde yakıştırmalar olması durumunda sizinde bu sükunetle karşılayacağınızı sanmıyorum. En azından biraz daha empati yapmalısınız kanımca, mehmet ali abininde belirttiği gibi araçlar kullanıcılarına özeldir. Yoksa bu kadar çeşit model ve marka araç satılmaz zaten, herkezin bir otomobilden beklentisi farklıdır. Basit bir kelime yüzünden tartışmayı uzatmanın yersiz olduğunu düşünüyorum. Yaşınızda kemale ermiş sanırım, profilden göremiyorum ama yazılardan anladım, olgunluk göstermeniz bence doğru olacaktır. saygılar
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Mayıs 08, 2012, 07:30:19 »
Konuya müdahale etmek istememiştim ama kullanılan üzücü ifadelerden sonra buna mecbur kaldım. Arkadaşlar, öncelikle bazı şeyleri aşmamız lazım. Arabalar, bizim evladımız, ailemiz, dostumuz, akrabamız değildir. Hepsi birer makinedir. Kullanım kılavuzlarında ekonomik ömürleri genelde 10 yıl olarak belirtilir. "Hurda" ifadesi rahatsız olunacak bir ifade olmamalıdır bana göre. Bizim eski araçlarımızla dalga geçmek için kullandığımız "düldül" lakabının İngilizce'deki karşılığı hurdadır. Ve hiç bir yabancı arabasına hurda denilmesinden rahatsız olmaz. Bir arabanın hurda olması onun işe yaramadığı anlamına da gelmez, bundan sadece yaşı geçkin olduğunu anlamalıyız. Böyle basit şeylere takılıp kalırsak, toplum olarak nasıl sağduyulu ve hoş görülü olabiliriz?

Tek tek isim yazıp uyarmak istemiyorum, konuyu yakından takip ediyorum ve bundan sonra oluşacak polemiklerde yaptırım uygulayacağım.

Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Mayıs 08, 2012, 08:18:32 »
o kadar insanın aracına hurda diyen bir üyeyi değilde bizi uyarıyorsunuz biz zaten saygı çerçevesinde yanıt verdik kimsenin kişilik haklarına görüşlerine saldırmadık tolga bey en azından yanlış anlaşıldığım için kusura bakmayın dese olay zaten kapanırdı oda hurda görüşüne ısrarla devam edince konu uzadı yabancılar hurda der doğrudur bizim burada 2 sene biriktirip aldığımız efsane orada tofaş doğan dan da ucuzdur neyse
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Mayıs 08, 2012, 08:39:50 »
demokratik bir platformda birilerinin yaptığına diğerlerinin karşı çıkma özgürlüğü vardır. buna müdaheleyi anti demokratik buluyorum.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Mayıs 08, 2012, 08:58:00 »
Konuya müdahale etmek istememiştim ama kullanılan üzücü ifadelerden sonra buna mecbur kaldım. Arkadaşlar, öncelikle bazı şeyleri aşmamız lazım. Arabalar, bizim evladımız, ailemiz, dostumuz, akrabamız değildir. Hepsi birer makinedir. Kullanım kılavuzlarında ekonomik ömürleri genelde 10 yıl olarak belirtilir. "Hurda" ifadesi rahatsız olunacak bir ifade olmamalıdır bana göre. Bizim eski araçlarımızla dalga geçmek için kullandığımız "düldül" lakabının İngilizce'deki karşılığı hurdadır. Ve hiç bir yabancı arabasına hurda denilmesinden rahatsız olmaz. Bir arabanın hurda olması onun işe yaramadığı anlamına da gelmez, bundan sadece yaşı geçkin olduğunu anlamalıyız. Böyle basit şeylere takılıp kalırsak, toplum olarak nasıl sağduyulu ve hoş görülü olabiliriz?

Tek tek isim yazıp uyarmak istemiyorum, konuyu yakından takip ediyorum ve bundan sonra oluşacak polemiklerde yaptırım uygulayacağım.

Hakkı Bey, kusura bakmayın ama bir Türkçe öğreticisi olarak ben de burada iki çift kelam edeceğim "hurda" kelimesiyle ilgili olarak.
"Hurda" kelimesi, eskiden beri "kırık dökük, işe yaramaz hâle gelmiş olan şey" anlamında kullanılır. Ferit Devellioğlunun Osmanlıca-Türkçe Lûgat'inde bakınız hangi anlam verilmiş. Kelime esasen Farsçadır ve aslı "hurde"dir: "hurde: ufak değersiz şey, kırıntı", s. 457;
Türk Dil Kurumu tarafından hazırlanan ve internet üzerinden de aşağıdaki linkten ulaşabileceğiniz sözlüğe göre ise;
"hurda: İşe yarayamayacak derecede bozulmuş, zarar görmüş"
http://tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.4fa8c83264e534.64729108

Yukarıdaki anlamlardan da anlaşılacağı üzere bizde bir şeye "hurda" derseniz, bu bir aşağılama, küçümseme eylemidir ki zaten bu araçlar işe yaramaz hâle gelmiş değildir. Kullanıldığına göre ise "hurda" değildir.
Saygıyla bilgilerinize sunarım...

Not: Daha önce hiç Corolla'm olmamıştır. İlk Corolla'mı geçen ay aldım; arkadaşlarımızın "efsane" dedikleri kasadan değil. Zaten o kasaların "efsane" olduklarını da forumda okuyunca öğrendim...  :)
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Mayıs 08, 2012, 08:58:38 »
demokratik bir platformda birilerinin yaptığına diğerlerinin karşı çıkma özgürlüğü vardır. buna müdaheleyi anti demokratik buluyorum.

Atilla bey öncelikle özgürlük kavramını benden daha iyi bildiğiniz belli burada bir özgürlğk kısıtlaması yok sadece şu uyarıyı yapmış Hakkı bey özgürlük başkalarına hakaret etmek değildir bunun bilincinde olalım yeter yoksa sayfalarca tartışan tartışsın kime ne...

Yalnız Hakkı abi yazdıklarına katılmıyorum, yapıcı tavrın hoş yanlış anlaşılmasın, ancak hurda tabiri bizim yurdumuzda ne anlamda kullanılıyor bariz ortada...

http://tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.4fa8cb85966d71.05605516

Mustafa bey aynı anda yazmışız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Mayıs 08, 2012, 09:42:42 »
arkadaşlar burada benden küçük kardeşlerim benden büyük abilerim var burası bir paylaşım kardeşlik forumu tartışılır yazılır ama kalp kırıcı olmaya başlandımı iyi olmaz sizlerden ricam konuyu daha fazla uzatmadan kapanması birbirimizin kalbini kırmayalım bunlara gerek yok rice ediyorum uzatmayalım artık bu konuyu burada bırakalım herkese iyi günler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Mayıs 08, 2012, 10:28:00 »
o kadar insanın ne emeklerle ne sevdalarla alıp bindiği arabasına birisi ''hurda'' diyor yöneticilerimizde hurda sahiplerini uyarıyor büyük harfle yazmanın bile ne kadar saygısız olduğu bir formda hurda kelimesini sindirebiliyorsanız hurda sahiplerini forma üye yapmayın saygılar
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Mayıs 08, 2012, 10:43:30 »
Konuyu geçici olarak kilitliyorum. öğleden sonra gerekli açıklamayı yapacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Mayıs 08, 2012, 12:54:49 »
Ne demek istediğim pek anlaşılmadı sanırım. Mühim değil, eninde sonunda mutlaka anlaşılacaktır. Konuyu biraz irdeleyelim:

Olayın fitili Tolga Bey'in aşağıdaki sözleriyle ateşlenmiş görünüyor:

Benim şahsi düşüncem yıl 2012  efsane mefsane kalmadı en yeni efsane 15 yaşında artık hurda bu efsane olayını yaratan bizleriz bu hurdaların değerinide yükselten bizleriz en fazla benim gözümde 6-7 lira edecek arabaya 17-18 lira istiyorlar ben şahsen hayatta vermem 3-5 daha katarım daha üst model 2004 üstü arabalara bakarım kimi arkadaşlar fikirlerime katılmaya bilir o da kendilerini bağlar saygı duyarım ama hurdaya o kadar para vermem......

Tolga Bey, gayet açık bir şekilde efsanelere değerinden çok daha fazla istendiğini iddia ediyor. Sadece bunu sorguluyor. Alana da, satana da saygılı olduğunu ifade ediyor.

Tolga Bey'e, daha önce buna benzer bir konuda yazmış olduğum aşağıdaki mesajım minvalinde bir cevap verilmiş olsa belki konu bu kadar uzamayacak fakat duygusal yoğunluğu çok yüksek olan mesajlar yazılmış. Bu yüzden konu oldukça uzamış.

"Arkadaşlar, lütfen birbirimizi kıracak ifadelerden kaçınmaya çalışalım. Biz beğensek de, beğenmesek de günümüzde pazarlama anlayışı tüketim/tüketici odaklı hale gelmiş durumda. Ve bugün tüketicilerin davranışlarını ve satın alma kararlarını etkileyen süreçleri anlayabilmek için iktisat, pazarlama, sosyoloji, psikoloji, ergonomi gibi bir çok disiplini anlayabilmek gerekiyor. Bu kadar karmaşık bir süreç sonucunda verilen kararları yadırgamaya gerek olmadığını düşünüyorum. Tabi bu tüketicilerin aldığı kararların bilinçli veya rasyonel olacağı anlamına gelmiyor ve bu kararlar tabi ki eleştirilebilir ama bunun somut ve objektif ifadelerle yapılmasında fayda var. Aksi takdirde hiç bir zaman netice alınamayacak, sadece içimizi dökmemize yarayacak bir kısırdöngü içerisine girmemiz kaçınılmaz olur."

Hurda ifadesinin rahatsızlık yarattığı gözleniyor.

Hakkı Bey, kusura bakmayın ama bir Türkçe öğreticisi olarak ben de burada iki çift kelam edeceğim "hurda" kelimesiyle ilgili olarak.
"Hurda" kelimesi, eskiden beri "kırık dökük, işe yaramaz hâle gelmiş olan şey" anlamında kullanılır. Ferit Devellioğlunun Osmanlıca-Türkçe Lûgat'inde bakınız hangi anlam verilmiş. Kelime esasen Farsçadır ve aslı "hurde"dir: "hurde: ufak değersiz şey, kırıntı", s. 457;
Türk Dil Kurumu tarafından hazırlanan ve internet üzerinden de aşağıdaki linkten ulaşabileceğiniz sözlüğe göre ise;
"hurda: İşe yarayamayacak derecede bozulmuş, zarar görmüş"
http://tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.4fa8c83264e534.64729108

Yukarıdaki anlamlardan da anlaşılacağı üzere bizde bir şeye "hurda" derseniz, bu bir aşağılama, küçümseme eylemidir ki zaten bu araçlar işe yaramaz hâle gelmiş değildir. Kullanıldığına göre ise "hurda" değildir.
Saygıyla bilgilerinize sunarım...
...

Mustafa Bey, yaşanan rahatsızlığın muhtemel sebebini yukarıdaki gibi gayet yapıcı ve bilimsel bir şekilde dile getirmiş. Ben bunu bir yere kadar anlayabiliyorum. Toplumumuzda hemen her kültür ve gelir seviyesinde otomobillere karşı bir duygusal bağ gözlemlenebiliyor. Fakat bu sizce tabu mudur? (Mustafa Bey, yanlış anlamayın, herkese soruyorum) Eleştirilemez mi? Tolga Bey'in gayet iyi niyetli bir şekilde sadece düşüncesini daha güçlü ve çarpıcı bir şekilde vurgulamak için kinaye veya mübalağ sanatını icra ettiğini düşünemez miyiz :) Tolga Bey, aynı paraya daha iyi otomobiller alınabileceğini düşünüyor. Bu subjektif bir düşüncedir ama bunun bir aşağılama, emeğe saygısızlık olduğunu iddia edebilir miyiz? Emeğe saygısızlık düşüncesinin demagoji olduğunu, tam tersine Tolga Bey'in paramızın kıymetini bilmemiz gerektiğini iddia ettiğini söylesem bana ne dersiniz?

o kadar insanın aracına hurda diyen bir üyeyi değilde bizi uyarıyorsunuz biz zaten saygı çerçevesinde yanıt verdik kimsenin kişilik haklarına görüşlerine saldırmadık tolga bey en azından yanlış anlaşıldığım için kusura bakmayın dese olay zaten kapanırdı oda hurda görüşüne ısrarla devam edince konu uzadı yabancılar hurda der doğrudur bizim burada 2 sene biriktirip aldığımız efsane orada tofaş doğan dan da ucuzdur neyse

Eleştiri sınırlarını aşan bazı ifadeleri sildim, bu konuda uyarı yapmak benim en tabi hakkımdır, bunun sorgulanmasına izin vermem. Ayrıca şunu belirteyim, ben bir kişinin iyi niyetinden şüphe etmiyorsam, onu sadece üyelere karşı değil yöneticilere karşı da korurum. Beni az çok herkes tanır. Eyyamcı biri değilimdir. Foruma faydalı olduğunu düşündüğüm takdirde, olay karşılıklı hakaret ve polemik boyutuna gelmediği müddetçe bu tür tartışmalara da kolay kolay müdahale etmem. Yoksa, sil Tolga Bey'in mesajını, yap sert bir uyarı, ondan sonra gelsin alkışlar, oh ne ala :) Kusura bakmayın ben böyle bir yönetici değilim. Forum olarak belirli bir seviyeye gelmek ve buna benzer tartışmaların benzeri yaşamamak istiyorsak, bazı hassasiyetleri aşmamız gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta burada kimsenin, ırkını, dilini, dinini, politik görüşünü yargılamıyoruz. Ortalama 15 yaşında, günlük hayatımızın bir parçası olan, yaşıdı tüplü TV, cep telefonu, çamaşır makinesi gibi elektrikli ve elektronik cihazların artık esamesinin okunmadığı, yeni teknolojili araçlara göre çevreyi daha çok kirlettiği için yakında daha fazla vergiye tabi olacak olan, bakımlı olmadığı sürece masraf çıkarma ve kaza yapma ihtimalinin (efsane için değil genel konuşuyorum) daha fazla olduğu, güvenlik konusunda handikaplı, yedek parça temini pahalı ve sıkıntılı olabilecek, kasko yaptırılması güç araçlardan bahsediyoruz. Bazı şeyleri abartmamamız gerektiği düşünüyorum.