0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tolga bey sizin 2010 aracınızdan önceki araçlarınız neydi acaba merak ettim paylaşırmısınız ?
tolga bey nedir bu efsaneyle alıp veremediğiniz anlaşılmıyor. yolda giderken makas mı attılar ne yaptılar. yıllar içinde bu arabaların efsane olma sebebi 100 km hıza su sanıyede ulastı. su metrede durdeu , su kadar fazla hava yastıgı var. vs değildir. ustune basa basa guvenlıgınden hurdalıgından bahsedıyorsunuz.bu arabada gaza bastıgında kukreyen tabırı caizse asfaltı yırtan bır motor vardır. + araba alıp sık sık ustalarla haşir neşir olmak istemeyen insanların kullandığı bir otomobildir. benim aracım 1996 model ve 220 km hızı ben bu senın hurda dediğin arabada yapabılıyorum. o saydıgın arabaların hepsiylede '' yolda gel gec ağam '' dedirtmem. yuksek hızda bıle guvensızlık hıssetmıyorum. dediğine bakılırsa 2010 albea. hyundai v.s araçlar 14 yaş genç olmasına ragmen bu guvenı vermezler. 120 yı gecınce ellerını kıtlersın dıreksıyona korkudan . ama efsanede tek el gıdersın. guven olmasa bu olmazdı herhalde.bır trıger kayısı değiştiricem usta yok tanıdıgım. anladınmı bu araba varsa sende ustalar kuser sana.
Yorumları okudumda gerçekten bu tip örnek alınabilecek bir foruma yakışmadığını gördüm.Eleştiriyle hakareti karıştırıyoruz arada.Tabi ki pahalı gelebilir,donanım yönünde günümüz araçlarından eksik olabilir bunlara efsane kasa kullanıcısı olarak bende katılıyorum ki zaten 96 model aracı 2012 araçlarla kıyaslamakta ne kadar doğru meçhul.Benim fikrim beni bağlar kimseye beğendirmek zorunda değilim gibi bir tavırla insanların araçlarına 'hurda' diyemezsiniz bu hakarete girer bu noktada kimseden anlayış beklemeyiniz.
Mehmet bey kardeşim siz Tolga bey polemiği bıraktı diyorsunuz ama kendisi hala saygısızca başkalarının arabalarına hurda deme cüretini sürdürüyor. ae 101 e , 98 rav4 e klasik ve antika 75 bmw 2002 ye hurda diyen kişinin psikiyatrik desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. bu husus gerçekten beni çok üzdü , böyle bir insanda rahatsızlık olduğunu tahmin ediyorum.
Konuya müdahale etmek istememiştim ama kullanılan üzücü ifadelerden sonra buna mecbur kaldım. Arkadaşlar, öncelikle bazı şeyleri aşmamız lazım. Arabalar, bizim evladımız, ailemiz, dostumuz, akrabamız değildir. Hepsi birer makinedir. Kullanım kılavuzlarında ekonomik ömürleri genelde 10 yıl olarak belirtilir. "Hurda" ifadesi rahatsız olunacak bir ifade olmamalıdır bana göre. Bizim eski araçlarımızla dalga geçmek için kullandığımız "düldül" lakabının İngilizce'deki karşılığı hurdadır. Ve hiç bir yabancı arabasına hurda denilmesinden rahatsız olmaz. Bir arabanın hurda olması onun işe yaramadığı anlamına da gelmez, bundan sadece yaşı geçkin olduğunu anlamalıyız. Böyle basit şeylere takılıp kalırsak, toplum olarak nasıl sağduyulu ve hoş görülü olabiliriz?Tek tek isim yazıp uyarmak istemiyorum, konuyu yakından takip ediyorum ve bundan sonra oluşacak polemiklerde yaptırım uygulayacağım.
demokratik bir platformda birilerinin yaptığına diğerlerinin karşı çıkma özgürlüğü vardır. buna müdaheleyi anti demokratik buluyorum.
Benim şahsi düşüncem yıl 2012 efsane mefsane kalmadı en yeni efsane 15 yaşında artık hurda bu efsane olayını yaratan bizleriz bu hurdaların değerinide yükselten bizleriz en fazla benim gözümde 6-7 lira edecek arabaya 17-18 lira istiyorlar ben şahsen hayatta vermem 3-5 daha katarım daha üst model 2004 üstü arabalara bakarım kimi arkadaşlar fikirlerime katılmaya bilir o da kendilerini bağlar saygı duyarım ama hurdaya o kadar para vermem......
Hakkı Bey, kusura bakmayın ama bir Türkçe öğreticisi olarak ben de burada iki çift kelam edeceğim "hurda" kelimesiyle ilgili olarak."Hurda" kelimesi, eskiden beri "kırık dökük, işe yaramaz hâle gelmiş olan şey" anlamında kullanılır. Ferit Devellioğlunun Osmanlıca-Türkçe Lûgat'inde bakınız hangi anlam verilmiş. Kelime esasen Farsçadır ve aslı "hurde"dir: "hurde: ufak değersiz şey, kırıntı", s. 457;Türk Dil Kurumu tarafından hazırlanan ve internet üzerinden de aşağıdaki linkten ulaşabileceğiniz sözlüğe göre ise;"hurda: İşe yarayamayacak derecede bozulmuş, zarar görmüş"http://tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.4fa8c83264e534.64729108Yukarıdaki anlamlardan da anlaşılacağı üzere bizde bir şeye "hurda" derseniz, bu bir aşağılama, küçümseme eylemidir ki zaten bu araçlar işe yaramaz hâle gelmiş değildir. Kullanıldığına göre ise "hurda" değildir.Saygıyla bilgilerinize sunarım......
o kadar insanın aracına hurda diyen bir üyeyi değilde bizi uyarıyorsunuz biz zaten saygı çerçevesinde yanıt verdik kimsenin kişilik haklarına görüşlerine saldırmadık tolga bey en azından yanlış anlaşıldığım için kusura bakmayın dese olay zaten kapanırdı oda hurda görüşüne ısrarla devam edince konu uzadı yabancılar hurda der doğrudur bizim burada 2 sene biriktirip aldığımız efsane orada tofaş doğan dan da ucuzdur neyse