Gönderen Konu: İlanda ki EFSANE ne kadara kadar alınır ?  (Okunma sayısı 12440 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: İlanda ki EFSANE ne kadara kadar alınır ?
« Yanıtla #20 : Mayıs 04, 2012, 16:57:18 »
Bir şey eğer az bulunuyorsa kıymetlidir. ilandaki aracın special olması aracın değerini otomatikman 2 bin lira arttrır. hele bir de araba temiz ise ilandaki fiyatlara şaşırmamak gerek. Sonuçta tercih meselesidir. ve toyota kullanan herkes bilir ki efsane bir hastalıktır birçok insana göre bu araclara bu fiyatı vermek akıl karı değil ama hastası için iş değişir. Bence bu araçlara 20 bin tl vereni de buna güleni de yadıgamamak gerek tercih meselesi. Arkadaşım temiz bir 98 special almak için tam 6 ay araba aradı sonunda 18500 TL 'ye 80 bin km de beyaz bir spc buldu ve getirdiği hafta burada araca 19 bin verdiler sonuçta tercih meselesi... efsanenin 1,3- 1,6 japon- türk montajı her türlüsünü aldım bir süre kullandım. Şuan 14500 TL 'ye aldığım 1999 1,6 Luna spc'ye biniyorum araç efsaneye göre çok daha konforlu, çok daha donanımlı. şuan (tipi dışında) çok çok memnunum ama hala yolda gördüğüm efsanelerden hele bir de temizse gözlerimi alamıyorum dedim ya hastalık... Son olarak o kadar para verecek olsam  ben de efsane değil 2000-2001 sol spc alırdım...   
2003 Laguna

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 04, 2012, 16:57:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 04, 2012, 17:16:46 »
Birşey dikkatimden kaçmadı 83.8kw yazmış tam 110hp ye denk geliyor bu araçlar 110hp mi yoksa 114hp mi? 114hp ise ve 110hp yazılmışsa motor sağlığı pekte iyi olmayabilirde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 04, 2012, 17:39:50 »
Benim şahsi düşüncem yıl 2012  efsane mefsane kalmadı en yeni efsane 15 yaşında artık hurda bu efsane olayını yaratan bizleriz bu hurdaların değerinide yükselten bizleriz en fazla benim gözümde 6-7 lira edecek arabaya 17-18 lira istiyorlar ben şahsen hayatta vermem 3-5 daha katarım daha üst model 2004 üstü arabalara bakarım kimi arkadaşlar fikirlerime katılmaya bilir o da kendilerini bağlar saygı duyarım ama hurdaya o kadar para vermem......
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 04, 2012, 17:46:33 »
Birşey dikkatimden kaçmadı 93.8kw yazmış tam 110hp ye denk geliyor bu araçlar 110hp mi yoksa 114hp mi? 114hp ise ve 110hp yazılmışsa motor sağlığı pekte iyi olmayabilirde :)

93.8 kW = 125.8 HP

114 HP degil 114 PS bu araclar. Toyota fabrika verilerinde PS kullanir.

114 PS = 112.4 HP

Konuya donecek olursak, '98 Model araca bu fiyatlari ben olsam vermem. Benim tercihim 2000-2001 E11 Sol Spec. olurdu bu fiyata. Veya biraz daha ekleme imkani olursa kesinlikle bir E12.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 04, 2012, 19:16:38 »
Benim şahsi düşüncem yıl 2012  efsane mefsane kalmadı en yeni efsane 15 yaşında artık hurda bu efsane olayını yaratan bizleriz bu hurdaların değerinide yükselten bizleriz en fazla benim gözümde 6-7 lira edecek arabaya 17-18 lira istiyorlar ben şahsen hayatta vermem 3-5 daha katarım daha üst model 2004 üstü arabalara bakarım kimi arkadaşlar fikirlerime katılmaya bilir o da kendilerini bağlar saygı duyarım ama hurdaya o kadar para vermem......

Kesinlikle katılıyorum ..

58 bindeki 2008 model Reno symbol aracımı 19 bine verdim..En azından motoru iyi güncel versiyon bi araba ..lpg+Abs+hava yastığı+klima+cd çalar+elek cam giriş seviyesi bi araba kabul ama en azından 3 yaşında..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 04, 2012, 19:55:28 »
efsaneye hiçbir şekilde lafım olamaz sağlamlığı tartışılmaz karizması falan ama..günümüz şartlarında yaşı ve özellikleri itibari ile efsane kullanıcılarının ve satıcılarının affına sığınarak o rakamlar artık eskidendi  aynı rakamlara 2003 -2005 arası hb sedan dolu sol -terra -sport olarak..:) biraz ince düşünmek gerekiyor..armada markada sorun yok..sorun rakamlarda..kaliteyi ucuza herkes almak ister..kısacası bu rakam bu araca çok..;)
Samurainin 18500 e Denizli'den istanbula geri döndüğünü biliyormusun? ;)
Efsane candir. Keske aynı kasa, motor, şansımdan ve yürüyenler nostalji adıyla modernize edilip üretilse de alsam....
Ama malum Toyota hala daha iyisini üretmek icin ugrassa da henüz olmadı. :D
İlandaki rakam abartılmış 17000 uygundur.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 05, 2012, 10:49:17 »
Metal yorgunluğu diye bir şey var. 14 yaşındaki arabaya bence çok fazla o fiyat.
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 05, 2012, 12:16:56 »
 :D
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 05, 2012, 12:18:01 »

aracı beğenmeye bilirsiniz ancak hurda diyerek aşağılamanıza gerek yok formda yüzlerce kullanan insan var.  ayrıca efsane o kadar sağlam olmasaydı bu kadar tercih edilmeseydi şuan sizde 2010 toyotayı tercih etmezdiniz toyotanın toyota oldugunu türkiyeye kanıtlayan arabaya biraz saygılı olunması gerek
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 05, 2012, 12:29:07 »
Sene 2012 alıp bikaç yıl daha kullanırsanız gerçekten efsane olur, kolleksiyoncu olursunuz.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 05, 2012, 12:38:11 »
Arkadaşlar sahibi gönülsüz satıcı zaten 5 aydır ilanda durmasından belli kendisi 17 bine almış arabadanda memnun karını üzerine eklemiş ya satılırsa diyerek internette tutyor olay bundan ibaret yok ben kendisinede dedim arabanın maksimum ederi 17 sen eger satıcıysan çok istiyorsun dedim.Abi satılırsa acelem yok diyo iyi dedim.Bugün bir tane arabaya baktım. 98 gene special beyaz sahibiyle bir konuştum türkiyede eşi benzeri yok neyse çok merak ettim atladım gitti arabannın yanına neyse geldi kaputu bir açtım araba kafadan darbeli yapanda sırf sdatmak için yapmış sanki sulu sulu boya fırçası ile boyanmış araba kapu ön panel filan neyse yanlarda arkada bieşy yok motor desen temizlik yüzü bile görmemiş haşat. Neyse bin dene  dedi dedim almam ama kullanıyım bari yola bir çık tık vitesler felan rezil motor kulakları kopuk küt pat silkelemeler felan ateele sistemi bitik bir daha komigi araba sözüm ona 98 bindeymiş küfür edecem olmayacak ben 220 binde araba sattım alan adam dediki ben böyle temiz araba görmedim araba pıtı pıtır dı hakkaten fabarikadan yeni çıkmış gibiydi valla bunları gördükçe dahada pişman oluyorum satıldıgına . valla bakalım artık nasibimizde ne varsa o olur
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mayıs 05, 2012, 12:45:51 »

aracı beğenmeye bilirsiniz ancak hurda diyerek aşağılamanıza gerek yok formda yüzlerce kullanan insan var.  ayrıca efsane o kadar sağlam olmasaydı bu kadar tercih edilmeseydi şuan sizde 2010 toyotayı tercih etmezdiniz toyotanın toyota oldugunu türkiyeye kanıtlayan arabaya biraz saygılı olunması gerek
Sevgili Gökhan  zaten yazımda da belirtmişim benim fikirlerime katılan katılır katılmayan beni bağlamaz saygı duyarım demişim ...ne yapayım şimdi gidip efsane kasa bir corolla bulup karşısında esas duruş gösterip selammı vereyim  saygımı göstermek için :D :D :D ...Sevgili Gökhan şu an toyota forumunda bulunuyoruz benimde 2010 corolla kullanmam kadar doğal bir şey yok dikkatini çekerim 2010 model yani 15 yaşında hurda değil...Kimseyi aşağıladığım falan yok Sevgili Gökhan gereksiz yere alınganlık gösteriyorsun sözün özü 15 yaşındaki corolla miadını doldurmuştur yol,trafik ve yolcu güvenliği bakımından tehlike arz etmektedir son olarak alan alır almayan almaz ....
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 05, 2012, 14:26:06 »
15 yaşına gelen araç miladını doldurmuştur demenizi modeli düşük araca pek binmemenize bağlıyorum keşke bizde hep son model arabalara binseydik belki anlardık sizi ama ayaklarımız yere basardı neyse konumuz bu değil benim demek istediğim bu formda bir sürü insanın aracı bu model araç o kadar insanın aracına ''hurda'' demeyin istedim.
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 05, 2012, 15:58:51 »
İkinci el fiyatları yüksek şuan bunu da göz önünde bulundurun derim.Milatla falan alakası yok.1000.000 km yapan araç bulun bakalım.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=toyota+corolla+ae101+efsane+kasa
http://www.uludagsozluk.com/k/toyota-corolla-ae101/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mayıs 05, 2012, 17:41:32 »
İkinci el fiyatları yüksek şuan bunu da göz önünde bulundurun derim.Milatla falan alakası yok.1000.000 km yapan araç bulun bakalım.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=toyota+corolla+ae101+efsane+kasa
http://www.uludagsozluk.com/k/toyota-corolla-ae101/
Doğru söylüyorsunuz Orçun bey miad ile miladın alakası yok ikisininde anlamı ayrı ayrı miad derken  a harfinin üstünde şapkası var  :D :D :D 1000000 km yapan araçlar var örneğin Honda çoğu modeli Hyundainin eraları v.b örnekler çogaltılabilir örneğini verdiğiniz uludağ sözlükte aynen şunlar yazıyor ......toyota corollanın 93-98 yılları arası (93 ve 98 dahil) üretilen efsane modelinin kod adı. satıldığı yıllarda satış rekorları kıran bu model hala ikinci el piyasasında altın değerindedir. 1,3 ve 1,6 motor seçeneklerine sahiptir. 1,3 olanlar karbüratörlüdür. 1,6 modellerinde ise 93 yılında üretilenlerde bir önceki kasada kullanılan 114 hp lik karbüratörlü motor kullanılmış 94'ten itibaren bu motor yerini 100 hplik enjeksiyonlu motora bırakmıştır. en üst donanım seviyesi olan glide hidrolik direksiyon otomarik dört cam kadife koltuklar gibi donanımlar bulunmakta ve güvenlik adına hiç bir donanım bulunmamaktadır. 98 yılında special ekiyle çıkarılan xei ve gli modellerinde sürücü hava yastığı ve abs ayrıca üçüncü stop lambası da eklenmiştir......Şimdiki zamana geldiğimiz zaman ise aradan 15 -19 gibi bir zaman geçmiş efsane istediği kadar km yapsın istese 5000000 km yapmış olsun güvenlik olayı koskoca bir sıfırdır günümüz şartlarında tamam zamanının en iyilerindendi ama artık bence hurda haaa.. kullananlara saygım sonsuz ....demek istediğim efsaneye o kadar para verileceğine daha konforlu daha güvenliği yüksek marka ve modeller alınabilir....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 05, 2012, 18:25:11 »
bu fiyattan daha aşağı fiyata 2001 corolla alırsınız canavar gibi arabadır 2 sene bindim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 05, 2012, 20:29:35 »
Nedir bu efsane düşmanlığı  :rofl: ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 05, 2012, 21:19:48 »
Doğru söylüyorsunuz Orçun bey miad ile miladın alakası yok ikisininde anlamı ayrı ayrı miad derken  a harfinin üstünde şapkası var  :D :D :D 1000000 km yapan araçlar var örneğin Honda çoğu modeli Hyundainin eraları v.b örnekler çogaltılabilir örneğini verdiğiniz uludağ sözlükte aynen şunlar yazıyor ......toyota corollanın 93-98 yılları arası (93 ve 98 dahil) üretilen efsane modelinin kod adı. satıldığı yıllarda satış rekorları kıran bu model hala ikinci el piyasasında altın değerindedir. 1,3 ve 1,6 motor seçeneklerine sahiptir. 1,3 olanlar karbüratörlüdür. 1,6 modellerinde ise 93 yılında üretilenlerde bir önceki kasada kullanılan 114 hp lik karbüratörlü motor kullanılmış 94'ten itibaren bu motor yerini 100 hplik enjeksiyonlu motora bırakmıştır. en üst donanım seviyesi olan glide hidrolik direksiyon otomarik dört cam kadife koltuklar gibi donanımlar bulunmakta ve güvenlik adına hiç bir donanım bulunmamaktadır. 98 yılında special ekiyle çıkarılan xei ve gli modellerinde sürücü hava yastığı ve abs ayrıca üçüncü stop lambası da eklenmiştir......Şimdiki zamana geldiğimiz zaman ise aradan 15 -19 gibi bir zaman geçmiş efsane istediği kadar km yapsın istese 5000000 km yapmış olsun güvenlik olayı koskoca bir sıfırdır günümüz şartlarında tamam zamanının en iyilerindendi ama artık bence hurda haaa.. kullananlara saygım sonsuz ....demek istediğim efsaneye o kadar para verileceğine daha konforlu daha güvenliği yüksek marka ve modeller alınabilir....

Zaten Tolga Bey, o fiyata değmediğini herkes biliyor. Fakat insanoğlu doyumsuzdur hatta aç gözlüdür. Daha fazlasını daha fazlasını.... Yok katlanabilen ayna olssun, yok efendim, ısıtmalı koltuklar olsun. yok hız sabitleyici olsun. yok masaj yapan koltuklar olsun....Yok 2 hava yastığı var 9 tane olsun...Bu liste uzar gider.... ;) Ama ÖLDÜREN ALLAH İSTERSENİZ ARACINIZDA 100 TANE HAVA YASTIĞI VE GÜVENLİK DONANIMI OLSUN YİNE ÖLDÜRÜR. İnsanoğlu sadece ölümü geciktirmek için bir takım icraatlarda bulunur.

Gelelim konuya bir efsane kullanıcısı olarak zaten zaten o kadar etmeyeceğini biz efsane kullanıcısı olarak söyledik. Zaten bu aşağı psikolojisi hep vardır insanoğlunda şu anki kullandığınız araçtan çok daha mükemmel bir araç elde edersiniz. Sonra sizin kullandığınız aracın aynısını başka birisi kullanır siz de külüstür bu yahu  dersiniz... Bu böyle devam eder gider... Bu neyin göstergesidir biliyor musnuz? Bu eldekiyle yetinememe duygusu ve komplekten kaynaklanır... Sanırım sizde de aynısı söz konusu...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mayıs 05, 2012, 21:58:08 »
Zaten Tolga Bey, o fiyata değmediğini herkes biliyor. Fakat insanoğlu doyumsuzdur hatta aç gözlüdür. Daha fazlasını daha fazlasını.... Yok katlanabilen ayna olssun, yok efendim, ısıtmalı koltuklar olsun. yok hız sabitleyici olsun. yok masaj yapan koltuklar olsun....Yok 2 hava yastığı var 9 tane olsun...Bu liste uzar gider.... ;) Ama ÖLDÜREN ALLAH İSTERSENİZ ARACINIZDA 100 TANE HAVA YASTIĞI VE GÜVENLİK DONANIMI OLSUN YİNE ÖLDÜRÜR. İnsanoğlu sadece ölümü geciktirmek için bir takım icraatlarda bulunur.

Gelelim konuya bir efsane kullanıcısı olarak zaten zaten o kadar etmeyeceğini biz efsane kullanıcısı olarak söyledik. Zaten bu aşağı psikolojisi hep vardır insanoğlunda şu anki kullandığınız araçtan çok daha mükemmel bir araç elde edersiniz. Sonra sizin kullandığınız aracın aynısını başka birisi kullanır siz de külüstür bu yahu dersiniz... Bu böyle devam eder gider... Bu neyin göstergesidir biliyor musnuz? Bu eldekiyle yetinememe duygusu ve komplekten kaynaklanır... Sanırım sizde de aynısı söz konusu...
Merhabalar Müjdat bey öncelikle Müjdat ismini severim rahmetli babamın ismi olduğu için ister istemez ismi Müjdat olan insanlara karşı hep bir  sempatim vardır.Öncelikle...... Allah birdir ve onun dediği olur..... tamamda önce tedbir sonra tevekkül  derim bende !! Şimdi yazacagım cümle sizden...... Zaten bu aşağı psikolojisi hep vardır insanoğlunda ..... yahu Müjdat bey ne demektir bu anlamadım aşağı psikolojisi ilginç devam ediyorum tekrar sizden bir cümle....Bu eldekiyle yetinememe duygusu ve komplekten kaynaklanır. Sanırım sizde de aynısı söz konusu....Öncelikle komplek moblek değil kompleks Müjdat bey.... elimdekiyle yetinememe duygusu ne alaka?..... Müjdat bey iyi bir  yorum mu yaptığınızı beni gafil avladığınızı zannediyorsunuz benim size tavsiyem epey  kitap okuyun okuyun ki düşündüklerinizi daha iyi yazıya dökebilesiniz böylece komik yorumlar yazmazsınız pireyi deve yapmaya gerek yok. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mayıs 05, 2012, 21:59:40 »
Nedir bu efsane düşmanlığı  :rofl: ::)
Olay budur teşekkürederim... :D :D :D