0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hakan bey sakin olmanızı rica edeceğim.Zira Tolga bey polemiği bırakmış durumda sizden de aynı anlayışı bekliyorum.İkin ci konu ise trafik kanunlarına göre Türkiyede şehir içi hız limiti 50 kmh şehirler arası yolda ise 120 kmh dir.Sollama limitleri ise % 10 dur.Sevdiklerinizle mutlu sürüşlere...Ahmet bey polemik konusunda sizden de aynı anlayışı bekliyorum.Zira Tolga beyle orta noktada buluştuk,daha fazlası bizlere fayda sağlamaz.Keyifli ve güvenli sürüşler
Hakkı bey hislerime tercüman olduğunuz ve objektif yaklaşımınız için teşekkürediyorum örnek bir yöneticisiniz....Forumdaki arkadaşlarımı bilmeden üzüp kırdıysam hepsinden teker teker özür diliyorum ama inanın kötü bir niyetim yada efsane kullanan forumdaşlarımı aşagılamak gibi bir niyetim kesinlikle yoktu özde demek istediğim bırakın efsaneyi siz daha yüksek model araçlara layıksınız çünki efsane sizin ve varsa ailenizin can güvenliğini mevcut donanımı ve yaşı nedeyle koruyamaz tabiki takdir yüce yaradanındır fakat daha öncede yazdığım gibi önce tedbir sonra tevekkül .....Aslında bir daha cevap yazmayacaktım ama Hakkı beye teşekkür etmemek kabalık olur diye düşündüm....Saygılarımla tüm forumdaşlarıma.
Konuya müdahale etmek istememiştim ama kullanılan üzücü ifadelerden sonra buna mecbur kaldım. Arkadaşlar, öncelikle bazı şeyleri aşmamız lazım. Arabalar, bizim evladımız, ailemiz, dostumuz, akrabamız değildir. Hepsi birer makinedir. Kullanım kılavuzlarında ekonomik ömürleri genelde 10 yıl olarak belirtilir. "Hurda" ifadesi rahatsız olunacak bir ifade olmamalıdır bana göre. Bizim eski araçlarımızla dalga geçmek için kullandığımız "düldül" lakabının İngilizce'deki karşılığı hurdadır. Ve hiç bir yabancı arabasına hurda denilmesinden rahatsız olmaz. Bir arabanın hurda olması onun işe yaramadığı anlamına da gelmez, bundan sadece yaşı geçkin olduğunu anlamalıyız. Böyle basit şeylere takılıp kalırsak, toplum olarak nasıl sağduyulu ve hoş görülü olabiliriz?Tek tek isim yazıp uyarmak istemiyorum, konuyu yakından takip ediyorum ve bundan sonra oluşacak polemiklerde yaptırım uygulayacağım.
Hakkı abi gayet güzel açıklamış Yalnız birşey söylemem gerek videodaki ae101 Türkiyedeki 101lerden biraz tipsiz burdakileriin sinyal tampon daha güzel ve marş süresi daha kısa sanki birde burdakiler biraz daha seri gibi geldi sadece videodan gördüklerim
1970 demişsiniz de, 25 yıldan eski araçlar "antika" oluyor zaten Ben de şu anda bizim hurda yığınının antika olmasını bekliyorum.
Kardeşim Alper, hayırlı tezkereler diliyorum. Sevgili forumdaşlarım yaptırıma uğrarim diye bu konuya fazla yaklaşamadım, artık ambargoyu kaldırdıklarına göre birşeyler demeye çalışayım. benim bilgime göre hurda , işe yaramayan değersiz bir objedir. efsane ise bir markanın ürettiği hit olmuş değerini her zaman muhafaza eden bir üründür. 2011 model bir araba hurda olabilir ama efsane olamaz. ben naçizane efsane tutkunuyum , yanlış anlaşılmasın sadece ae101 değil, daha onlarca yüzlerce efsane var. benim 1975 bmw2002 , bmw 8.50 rav4 1.ci nesil bunlarda efsanedir ve internette forumlarda, makalelerde hala gündemini korurlar ve koruyacaklardır.size enteresan bir olay anlatayım, geçen yaz kendime 98-99 rav4 ararken ikitellideki otocenter a oğlumla gittik, ellerindeki bir araba hakkında konuşurken 15 dakika içinde ayrı ayrı iki müşteri gelip dışardaki kırmızı corolla satılıkmı? diye sordular. etrafta yüzlerce araba var fakat kimse ilgilenmiyor ama benim emektar hemen ilgi odağı oldu. şarköye gittim sahibinden coma benim arabayı koydum, Türkiyenin her yerinden aradılar 94 xli yi 13.500 e veriyordum ama bir hemşehrim karabükten şarköye geldi abi ne veriyorum dedi? bende yol masrafını düşünerek 12.750 ye verdim yoksa pazarlık filan etmedi. şimdi bir şey soracağım, okazyon olmayan yani düşeş olmayan araba için kimse o kadar yolu gidermi? benim bmw 2002 bugün 25.000 lira ama 10 sene sonra 40- 50 bin lira, ama bugün 50 bin lira olan 2012 model herhangi bir araba o gün yani 10 sene sonra 15 bin lira, belki daha az. bunları sizlere ve Hakkı saygılı kardeşime 1962 den beri yollarda direksiyon sallayan, bir abiniz olarak yanlış düşüncelerde olmamanız için anlattım. hepinizi çok seviyorum (tolga kardeşi de).
Arkadaşlar efsaneciler size şu kadarını söyleyim.Toyota gerçekten kaliteli ve sorunsuz bir araç.Ama Efsane kasa başka bir dün imiş insan kaybetmeden kıymetini bilmezmiş ya şimdi o durumdayım .Temiz efsane arıyorum herkesin bilgisine