Gönderen Konu: İlanda ki EFSANE ne kadara kadar alınır ?  (Okunma sayısı 12442 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Ynt: İlanda ki EFSANE ne kadara kadar alınır ?
« Yanıtla #80 : Mayıs 08, 2012, 13:21:05 »
Hakkı bey hislerime tercüman olduğunuz ve objektif yaklaşımınız için teşekkürediyorum örnek bir yöneticisiniz. inanın kötü bir niyetim yada efsane kullanan forumdaşlarımı aşagılamak gibi bir niyetim kesinlikle yoktu özde demek istediğim bırakın efsaneyi siz daha yüksek model araçlara layıksınız çünki efsane sizin ve varsa ailenizin can güvenliğini mevcut donanımı ve yaşı nedeyle koruyamaz tabiki takdir yüce yaradanındır fakat daha öncede yazdığım gibi önce tedbir sonra tevekkül .....Aslında bir daha cevap yazmayacaktım ama Hakkı beye teşekkür etmemek kabalık olur diye düşündüm....Saygılarımla tüm forumdaşlarıma.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mayıs 08, 2012, 13:21:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • efsane
« Yanıtla #81 : Mayıs 08, 2012, 14:25:08 »
Hakan bey sakin olmanızı rica edeceğim.Zira Tolga bey polemiği bırakmış durumda sizden de aynı anlayışı bekliyorum.İkin ci konu ise trafik kanunlarına göre Türkiyede şehir içi hız limiti 50 kmh şehirler arası yolda ise 120 kmh dir.Sollama limitleri ise % 10 dur.
Sevdiklerinizle mutlu sürüşlere...
Ahmet bey polemik konusunda sizden de aynı anlayışı bekliyorum.Zira Tolga beyle orta noktada buluştuk,daha fazlası bizlere fayda sağlamaz.Keyifli ve güvenli sürüşler

mehmet bey  o bahsettıgınız hız kurallarını her söför gıbı bende bılıyorum fakat hurda deyınce 120 nın gecılebılcegını bahsettım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Mayıs 08, 2012, 14:32:09 »
Hakkı bey hislerime tercüman olduğunuz ve objektif yaklaşımınız için teşekkürediyorum örnek bir yöneticisiniz....Forumdaki arkadaşlarımı bilmeden üzüp kırdıysam hepsinden teker teker özür diliyorum ama inanın kötü bir niyetim yada efsane kullanan forumdaşlarımı aşagılamak gibi bir niyetim kesinlikle yoktu özde demek istediğim bırakın efsaneyi siz daha yüksek model araçlara layıksınız çünki efsane sizin ve varsa ailenizin can güvenliğini mevcut donanımı ve yaşı nedeyle koruyamaz tabiki takdir yüce yaradanındır fakat daha öncede yazdığım gibi önce tedbir sonra tevekkül .....Aslında bir daha cevap yazmayacaktım ama Hakkı beye teşekkür etmemek kabalık olur diye düşündüm....Saygılarımla tüm forumdaşlarıma.

Rica ederim Tolga Bey.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Mayıs 08, 2012, 16:48:35 »
Konuya müdahale etmek istememiştim ama kullanılan üzücü ifadelerden sonra buna mecbur kaldım. Arkadaşlar, öncelikle bazı şeyleri aşmamız lazım. Arabalar, bizim evladımız, ailemiz, dostumuz, akrabamız değildir. Hepsi birer makinedir. Kullanım kılavuzlarında ekonomik ömürleri genelde 10 yıl olarak belirtilir. "Hurda" ifadesi rahatsız olunacak bir ifade olmamalıdır bana göre. Bizim eski araçlarımızla dalga geçmek için kullandığımız "düldül" lakabının İngilizce'deki karşılığı hurdadır. Ve hiç bir yabancı arabasına hurda denilmesinden rahatsız olmaz. Bir arabanın hurda olması onun işe yaramadığı anlamına da gelmez, bundan sadece yaşı geçkin olduğunu anlamalıyız. Böyle basit şeylere takılıp kalırsak, toplum olarak nasıl sağduyulu ve hoş görülü olabiliriz?

Tek tek isim yazıp uyarmak istemiyorum, konuyu yakından takip ediyorum ve bundan sonra oluşacak polemiklerde yaptırım uygulayacağım.

Hakkı Bey,

Bakın Ben ingilizce öğretmeniyim. Düldül kelimesi ingilizce değil. Ayrıca buradaki konuyu dikkatli bir şekilde okumadığınız için yanlı davrandığınızı düşünüyorum. Bir insan iki de bir hurda diyor ise art niyet olduğunu benim haricimde herkes düşünüyorsa demekki sorun sadece Hakan bey'de ya da diğerlerinde değildir.

Ayrıca herkes ister mükemmel donanımlı hiç bir eksiği olmayan araba almak ister.... Paraya göredir her şey... Benim yazımda da bu işin sonu olmadığını belirttim. İnsan sürekli daha fazlasını ister... Ama ne yazık ki bu işin doyum noktası yoktur. Hep daha fazla vergi, daha fazla masraftan başka bir şey doğurmaz...

Ayrıca eğer burada toyotacı olarak AE101 bölümü açmışsanız sahip çıkın... Sahip çıkılmayacaksa benim üyeliğimi silebilirsiniz...Bundan da gocunmam... Zaten bu araca ne kadar verilebileceğini arkadaşlarımız söylemişken siz tutup ben 6-7 lira veririm gibi açıklamalar hoş durmadı...

Şöyle deseydi: " Arkadaşlar evet esane Türkiye'de ün yapmış sorunsuzluğu ile ve bir çok özelliğiyle ama günümüz şartlarında donanım eksikliğinden güdük kalmıştır deseydi bu konu bu kadar uzamazdı.... ;) Burada Toyota'yı yeri geldiğinde eksikliği yönünden yerden yere vuruyoruz zaten... Toyota benim babamın oğlu değil... :) Bir 1970'lerdeki daha eski model emektarlara bile HURDA yakıştırmasında bulunmuyoruz... Siz yeri gelir 1970 model bir renaulta bile ihtiyaç duyarsınız;) Allah herkesin kalbine göre versin. Paramıza en sorunsuz araba bu;)

Kalın sağlıcakla...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Mayıs 08, 2012, 20:08:01 »
Ben açıkcası değerinden fazla para istendiği kanısına katılmıyorum, araçların 2.el değerleri , piyasaları genelde türkiyede o aracın hangi sayıda bulunduğuna göre değişiyor. Bazı araçlarda ise komşunun tavuğu komşuya kaz görünür olayı var. 96-98 arası üretilen, o dönemlerde türkiye de bulunan herkezin hatırlayacağı honda civic 1.6vti modeli bir araç var mesela, 100kmh hızla giderken 46mt de durabiliyor, yol tutuşu konusunda çok başarısız, aktarma konusunda da oldukça yetersiz, bunun yanında oldukça verimli ve küçük hacimli motoru var. Bu aracı yakın dönemde 30bin tl verip alanları biliyorum. Olağanüstü bir rakam bence, kesinlikle değeri değil, ancak düşünüldüğünde bu araç alındığı fiyata yine rahatlıkla satılabiliyor. Bunun yanında kapımda duran, 2000 model volvo s40, sadece 15 bin tl ediyor, civic le kıyasladığım da , her konuda fersah fersah üstün civic ten. Ama maalesef 2.el piyasası gelişmemiş, yakıt vergi, servis vs. giderleri yüzünden , ve türkiyede oldukça az sayıda bulunduğundan çoğu insan tercih etmiyor. 
Corollanın bahsi geçen efsane kasasının piyasa değerini değerlendirmek gerekirse, 98 model bir aracın 18bin tl etmesi, bence abartılı bir rakam değil, çünkü aracın piyasa değerine bakarken sadece güvenlik ekipmanları ve donanımını kıyaslayarak sonuca varamayız. Yaşı yüksek araçlarda öncelikle bakılacak, kaporta durumu, değişen parçalar ve genel duruş kondisyonu, ki corolla bu açıdan bir çok modelden üstün, 92-98model corollalar hala yoğunlukla piyasada, ve tüp ile kullanılmalarına rağmen motor kondisyonları oldukça iyi, sorunsuzluk , yolda bırakmama durumu keza öyle. Yedek parça temini oldukça kolay. Sağlıklı olan araçlarda, şu an 1.6 atmosferik araçların hiçbirinde olmayan, ve bence gelecekte de olamayacak bir performansa sahip. üretildiği dönemdede karşılaştığında 400metrede golf gti mk2 den daha hızlıydı ve bu gerçekten 1.6 atmosferik bir aile aracı için olağanüstü. Tabi sonuç olarak her kullanıcının beklentisi farklı, bu rakamın üzerine 6 bin daha koyularak, sıfır km bir 207 alınabilir, yanılmıyorsam 24bin tl ye satılıyor kampanya dahilinde, kesinlikle daha modern, daha fazla aksesuarı olacaktır. Tamamen bakış açısına göre değişir. Ama bir çok 207 ninde airbag bulunmasına rağmen, bunları kaza durumunda açmadığını biliyorum, bu da ayrı bir konu.
Ben genel olarak japon araçları kullananların zaten ilk noktada güvenlik düşündüğünü sanmıyorum. Euro ncap tan çeşitli yıldızlar alabilir araçlar ama ben hala güvenlik konusunda bir çok firmadan geride olduğunu düşünüyorum japonların.
Efsane kasayı yad etmek açısından sözü jeremy clarkson a bırakıyorum.
Old Top Gear Toyota Corolla
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Mayıs 09, 2012, 06:15:06 »
Arkadaşlar, benim ve Tolga Bey'in mesajı gayet net. Kimse, kimsenin arabasını aşağılamıyor. Nasıl ki, belli bir yalın üstündeki insanları yaşlı deniyorsa (ha kimse o insanın yüzüne karşı yaşlı demez ama yaşlı yaşlıdır), belli bir yaşın üstündeki arabalara da ben hurda, külüstür ya da düldül derim. Bu iş bu kadar basit. Ben de Yaris'imi almadan önce 2005 yılına kadar babamın 1992 model Skoda Formen marka aracını kullandım. Aracımı severdim ama göğsümü gere gere de külüstür de derdim hurda da... Bundan hiç gocunmadım. Bu tamamen yaş ile alakalı bir durum. Alınganlığa gerek olmadığını düşünüyorum. Tekrar ediyorum bir arabaya hurda denmesi o arabanın değerini düşürmez. Klasik arabaların ne kadar kıymetli olduğunu hepimiz bilmiyor muyuz? Şimdi lütfen bu konuyu burada kapatalım.

Müjdat Bey, Top Gear gibi programlarda da sıklıkla kullanılan "crock" kelimesinin tüm anlamlarını incelemenizi tavsiye ederim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Mayıs 09, 2012, 20:16:05 »
Hakkı abi gayet güzel açıklamış :)

Yalnız birşey söylemem gerek videodaki ae101 Türkiyedeki 101lerden biraz tipsiz burdakileriin sinyal tampon daha güzel ve marş süresi daha kısa sanki birde burdakiler biraz daha seri gibi geldi sadece videodan gördüklerim :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Mayıs 09, 2012, 21:22:50 »
Hakkı abi gayet güzel açıklamış :)

Yalnız birşey söylemem gerek videodaki ae101 Türkiyedeki 101lerden biraz tipsiz burdakileriin sinyal tampon daha güzel ve marş süresi daha kısa sanki birde burdakiler biraz daha seri gibi geldi sadece videodan gördüklerim :)

Evet Hakkı Bey güzel açıklamış... ;) Paranın gözü kör olsun... Bu hurdalara binmekten zevk alıyorum...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Re: İlanda ki EFSANE ne kadara kadar alınır ?
« Yanıtla #88 : Mayıs 09, 2012, 21:53:21 »
1970 demişsiniz de, 25 yıldan eski araçlar "antika" oluyor zaten :) Ben de şu anda bizim hurda yığınının antika olmasını bekliyorum.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Mayıs 09, 2012, 22:05:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Mayıs 10, 2012, 00:38:32 »
ilandaki efsaneye 1.000 lira fazla yazmış sanki diyecektim ortam karışmış :) allah hepimize rolls royce gibi efsaneler nasip etsin inşallah :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Mayıs 10, 2012, 06:54:27 »
1970 demişsiniz de, 25 yıldan eski araçlar "antika" oluyor zaten :) Ben de şu anda bizim hurda yığınının antika olmasını bekliyorum.
    Kardeşim Alper, hayırlı tezkereler diliyorum.         

Sevgili forumdaşlarım yaptırıma uğrarim diye bu konuya fazla yaklaşamadım, artık ambargoyu kaldırdıklarına göre birşeyler demeye çalışayım.
benim bilgime göre hurda , işe yaramayan değersiz bir objedir. efsane ise bir markanın ürettiği hit olmuş değerini her zaman muhafaza eden bir üründür. 2011 model bir araba hurda olabilir ama efsane olamaz. ben naçizane efsane tutkunuyum , yanlış anlaşılmasın sadece ae101 değil, daha onlarca yüzlerce efsane var. benim 1975 bmw2002 , bmw 8.50 rav4 1.ci nesil bunlarda efsanedir ve internette forumlarda, makalelerde hala gündemini korurlar ve koruyacaklardır.
size enteresan bir olay anlatayım, geçen yaz kendime 98-99 rav4 ararken ikitellideki otocenter a oğlumla gittik, ellerindeki bir araba hakkında konuşurken 15 dakika içinde ayrı ayrı iki müşteri gelip dışardaki kırmızı corolla satılıkmı? diye sordular. etrafta yüzlerce araba var fakat kimse ilgilenmiyor ama benim emektar hemen ilgi odağı oldu. şarköye gittim sahibinden coma benim arabayı koydum, Türkiyenin her yerinden aradılar 94 xli yi 13.500 e veriyordum ama bir hemşehrim karabükten şarköye geldi abi ne veriyorum dedi? bende yol masrafını düşünerek 12.750 ye verdim yoksa pazarlık filan etmedi.  şimdi bir şey soracağım, okazyon olmayan yani düşeş olmayan araba için kimse o kadar yolu gidermi?
benim bmw 2002 bugün 25.000 lira ama 10 sene sonra 40- 50 bin lira, bugün 50 bin lira olan 2012 model herhangi bir araba o gün yani 10 sene sonra 15 bin lira, belki daha az. bunları sizlere ve Hakkı saygılı kardeşime 1962 den beri yollarda direksiyon sallayan, bir abiniz olarak yanlış düşüncelerde olmamanız için anlattım. hepinizi çok seviyorum (tolga kardeşi de).
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA 16.GLİ
  • Kilometre: 243000
  • Model Yılı: '95
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Mayıs 10, 2012, 07:51:06 »
edecegi 17.500 tl daha fazla etmez diye düşünüyorum sonuçta herkesin malı kendine iyidir...
K@R@KOÇ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Mayıs 10, 2012, 14:09:17 »
maksadım tartışmaya katılmak değil ama başımdan serviste geçen bir konuşmayı anlatayım. yaklaşık 3 ay önce serviste aracımı (efsanemi ) bakıma soktum. o esnada bi araba geldi 98 gli special. sahibi doktormuş. adamda 3 araba var. ilki special. 2.cisi 2011 d4d imiş. 3. ise 1990 model hatcback bir araba ( gli modelinden) . biraz muhabbet koyulaşınca hocam dedim sıfır araban var ne yapacaksın hariçten bu 2 arabayı. dediki special dan aldığım zevki sıfır arabamdan alamıyorum. bu kasaların tadı bir başkadır bilen bilir. ben dedim ki satmayı düşünüyorum benim arabamı. o da dedi ki aklın varsa satma. baksana ben 1990 model arabayı 8 000 tl ye aldım bu serviste toplatıyorum. daha şimdiden 17.000 tl oldu. çünkü bu modellerin yeri de ayrıymış dedi. bu olaydan sonra efsanemi satmaktan vazgeçtim. eğer elinizde fazladan bir 10000-15000 tl varsa bırakın kalsın arabalarınız (efsaneleriniz).... yoksa Yücel arkadaşım gibi tüh tüh dersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Mayıs 10, 2012, 15:00:52 »
    Kardeşim Alper, hayırlı tezkereler diliyorum.         

Sevgili forumdaşlarım yaptırıma uğrarim diye bu konuya fazla yaklaşamadım, artık ambargoyu kaldırdıklarına göre birşeyler demeye çalışayım.
benim bilgime göre hurda , işe yaramayan değersiz bir objedir. efsane ise bir markanın ürettiği hit olmuş değerini her zaman muhafaza eden bir üründür. 2011 model bir araba hurda olabilir ama efsane olamaz. ben naçizane efsane tutkunuyum , yanlış anlaşılmasın sadece ae101 değil, daha onlarca yüzlerce efsane var. benim 1975 bmw2002 , bmw 8.50 rav4 1.ci nesil bunlarda efsanedir ve internette forumlarda, makalelerde hala gündemini korurlar ve koruyacaklardır.
size enteresan bir olay anlatayım, geçen yaz kendime 98-99 rav4 ararken ikitellideki otocenter a oğlumla gittik, ellerindeki bir araba hakkında konuşurken 15 dakika içinde ayrı ayrı iki müşteri gelip dışardaki kırmızı corolla satılıkmı? diye sordular. etrafta yüzlerce araba var fakat kimse ilgilenmiyor ama benim emektar hemen ilgi odağı oldu. şarköye gittim sahibinden coma benim arabayı koydum, Türkiyenin her yerinden aradılar 94 xli yi 13.500 e veriyordum ama bir hemşehrim karabükten şarköye geldi abi ne veriyorum dedi? bende yol masrafını düşünerek 12.750 ye verdim yoksa pazarlık filan etmedi.  şimdi bir şey soracağım, okazyon olmayan yani düşeş olmayan araba için kimse o kadar yolu gidermi?
benim bmw 2002 bugün 25.000 lira ama 10 sene sonra 40- 50 bin lira, ama bugün 50 bin lira olan 2012 model herhangi bir araba o gün yani 10 sene sonra 15 bin lira, belki daha az. bunları sizlere ve Hakkı saygılı kardeşime 1962 den beri yollarda direksiyon sallayan, bir abiniz olarak yanlış düşüncelerde olmamanız için anlattım. hepinizi çok seviyorum (tolga kardeşi de).
Teşekkürederim Atilla abi duygularımız karşılıklı.......
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Mayıs 10, 2012, 15:25:43 »
işin tatlıya bağlandığına sevindim daha fazla uzamadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Mayıs 11, 2012, 07:38:41 »
Arkadaşlar efsaneciler size şu kadarını söyleyim.Toyota gerçekten kaliteli ve sorunsuz bir araç.Ama Efsane kasa başka bir dün imiş insan kaybetmeden kıymetini bilmezmiş ya şimdi o durumdayım .Temiz efsane arıyorum herkesin bilgisine
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Mayıs 11, 2012, 16:22:02 »
Yucel aklımda olacak
Denk gelirse mutlaka haberdar ederim
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Mayıs 11, 2012, 17:42:33 »
Arkadaşlar efsaneciler size şu kadarını söyleyim.Toyota gerçekten kaliteli ve sorunsuz bir araç.Ama Efsane kasa başka bir dün imiş insan kaybetmeden kıymetini bilmezmiş ya şimdi o durumdayım .Temiz efsane arıyorum herkesin bilgisine
  sattığını bilmiyordum, hayırlısı olsun, inşallah gönlüne göre bulursun.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/