0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar Müjdat bey öncelikle Müjdat ismini severim rahmetli babamın ismi olduğu için ister istemez ismi Müjdat olan insanlara karşı hep bir sempatim vardır.Öncelikle...... Allah birdir ve onun dediği olur..... tamamda önce tedbir sonra tevekkül derim bende !! Şimdi yazacagım cümle sizden...... Zaten bu aşağı psikolojisi hep vardır insanoğlunda ..... yahu Müjdat bey ne demektir bu anlamadım aşağı psikolojisi ilginç devam ediyorum tekrar sizden bir cümle....Bu eldekiyle yetinememe duygusu ve komplekten kaynaklanır. Sanırım sizde de aynısı söz konusu....Öncelikle komplek moblek değil kompleks Müjdat bey.... elimdekiyle yetinememe duygusu ne alaka?..... Müjdat bey iyi bir yorum mu yaptığınızı beni gafil avladığınızı zannediyorsunuz benim size tavsiyem epey kitap okuyun okuyun ki düşündüklerinizi daha iyi yazıya dökebilesiniz böylece komik yorumlar yazmazsınız pireyi deve yapmaya gerek yok.
Doğru söylüyorsunuz Orçun bey miad ile miladın alakası yok ikisininde anlamı ayrı ayrı miad derken a harfinin üstünde şapkası var 1000000 km yapan araçlar var örneğin Honda çoğu modeli Hyundainin eraları v.b örnekler çogaltılabilir örneğini verdiğiniz uludağ sözlükte aynen şunlar yazıyor ......toyota corollanın 93-98 yılları arası (93 ve 98 dahil) üretilen efsane modelinin kod adı. satıldığı yıllarda satış rekorları kıran bu model hala ikinci el piyasasında altın değerindedir. 1,3 ve 1,6 motor seçeneklerine sahiptir. 1,3 olanlar karbüratörlüdür. 1,6 modellerinde ise 93 yılında üretilenlerde bir önceki kasada kullanılan 114 hp lik karbüratörlü motor kullanılmış 94'ten itibaren bu motor yerini 100 hplik enjeksiyonlu motora bırakmıştır. en üst donanım seviyesi olan glide hidrolik direksiyon otomarik dört cam kadife koltuklar gibi donanımlar bulunmakta ve güvenlik adına hiç bir donanım bulunmamaktadır. 98 yılında special ekiyle çıkarılan xei ve gli modellerinde sürücü hava yastığı ve abs ayrıca üçüncü stop lambası da eklenmiştir......Şimdiki zamana geldiğimiz zaman ise aradan 15 -19 gibi bir zaman geçmiş efsane istediği kadar km yapsın istese 5000000 km yapmış olsun güvenlik olayı koskoca bir sıfırdır günümüz şartlarında tamam zamanının en iyilerindendi ama artık bence hurda haaa.. kullananlara saygım sonsuz ....demek istediğim efsaneye o kadar para verileceğine daha konforlu daha güvenliği yüksek marka ve modeller alınabilir....
Ben nerden laf ettim yahu
Senin canavarın yağ yakmadigini cümle alem biliyor gözüm
Siz bence yazdıklarınızın nereye vardığını önce düşünün sonra yazın... Sizden tavsiye almayacak kadar büyüğüm. Efsane kullananları aşağılamaktan bir şey yazmıyorsunuz. Önce düşünün sonra yazın... Sizin yaşınıza hürmetimden bu işi burada bitiriyorum..
Yok abi ondan şey etmedim ilk olumsuz yorumu ben yaptım olay nereye geldi ya
Hem yuzume baka baka aracıma hurda yakıştırması yapacaksınız, hem de bana karşı saygınız sonsuz olacak.....Rica ederim......., yorumlarınız da saygınızda size kalsın. Temennim nice donanımlı ve yeni araçlara sahip olmanızdır.
Yazdıklarım tamamen kişisel görüşlerimdir Selçuk bey 93-98 arası efsaneler artık hurdadır benim için sizin için değildir burası bir forum ortamı lehte ve alehte tabiki görüşler olacak efsane sahibi olmak demek dokunulmaz olmak demek değil ben sizin yüzünüze baka bakada Selçuk bey aracınız hurda derim denizci kardeşim ben yinede size saygı duyuyorum... başkasıda benim aracıma teneke der bende evet şuyu eksik buyu eksik doğru söylüyorsun derim yada yanılıyorsun derim.....Sonuç olarak altı üstü efsane dediğimiz araba demir yığınıdır diğer araçlarında olduğu gibi birbirimizi kırmaya değmez diye düşünüp konuyu burda kapatıyorum...sağlıcakla
Tolga bey.Yazdıklarımı lutfen yönetici olarak değil sıradan bir üye olarak okuynuz.Bazı insanların arabaları ile duygusal bağları vardır.Arabaları adeta çocukları gibidir.Mesela benim rahmetli babamdan kalan 1963 molel chevreolet impala v8 var.Teknoloji olarak efsaneninde oldukça gerisinde ancak Abim onu ferrariye değişmez.Araçları elbette ekonomik ömürleri vardır.Sonuçta kul yapısı; ki yüce yaradanın yatttığı olan biz fanilerin bile ömürleri belli değilken kul yapısı araçların ömürleri sonsuz olamaz.Eski teknoloji araçların artıları olduğu gibi aksi tarafları elbette vardır.Mesela Abimin impalası yolda kalsın abim onu telle tornavida ile bir şekilde tamir eder ve atölyeye kadar getirir.Oysa patronun kullandığı merecedes cls 350 ise (ki değeri 400.000tl )olduğu yerde yıgılır kalır ve çekici ile atölyeye götürmeniz gerekir.Her tarafı yava yastıkları ile donanımlı mercedeste motor sesi duyamazsınız.Bu beni memnun ederken Abime göre kabul edilemez çünkü o arabası ile konuşan tiplerden.Neyse kısa keseyim...Yorumlar bazen amacını aşabiliyor fakat bunun yanında herkes kendinin ve çevresinin farkında olduğu için aslında kimse kimsenin tavsiyesine ihtiyacı yok.Olsa olsa fikir paylaşımı olur.Benimde vahşi at olarak kabul ettiğim LD olsa hiç hayır demem dağ bayır gezerim Araçlarnızla güvenli ve zevkli sürüşler.
Yapıcı ve birleştirici kişiliğe saldırmayan yorumunuzdan dolayı teşekkürederim Mehmet bey ....
Sevgili Gökhan zaten yazımda da belirtmişim benim fikirlerime katılan katılır katılmayan beni bağlamaz saygı duyarım demişim ...ne yapayım şimdi gidip efsane kasa bir corolla bulup karşısında esas duruş gösterip selammı vereyim saygımı göstermek için ...Sevgili Gökhan şu an toyota forumunda bulunuyoruz benimde 2010 corolla kullanmam kadar doğal bir şey yok dikkatini çekerim 2010 model yani 15 yaşında hurda değil...Kimseyi aşağıladığım falan yok Sevgili Gökhan gereksiz yere alınganlık gösteriyorsun sözün özü 15 yaşındaki corolla miadını doldurmuştur yol,trafik ve yolcu güvenliği bakımından tehlike arz etmektedir son olarak alan alır almayan almaz ....
tolga beyefendi araba konusunda bilginizin çok kısıtlı olduğunu görüyorum, halada ısrarla görüşünüzün doğru olduğuna insanları inandırmaya uğraşıyorsunuz. bende 1975 model BMW 2002 var, bu herhalde senin için ultra hurda, 25.000 lira veriyorlar vermiyorum o paraya 99-2000 modelini alabilmek mümkün. sahibinden com da 44.000 euro ya vardı satıldımı bilmiyorum? yani otomobilcilikte modelin pek önemi yoktur mühim olan bir arabanın tutulması ve az bulunmasıdır. geçen yaz bendeki 94 1.6 xli ekstrayı atıp yerine rav4 almaya karar verdim, sonuçta 12.750 ye sattım alıcı karabükten şarköye geldi arabayı almak için. benden birkaç ay önce ingiliz komşum 2001 model 48.000 km deki 1.6 sol. toyotayı bayiye 13.500 e bırakıp sıfırını aldı. 94 model 12.750, 2001 13.500 şunu unutmayın piyasa hiçbir arabayı boşuna tutmaz , bunun analizini yapmak ta artık sizlere düşüyor.