Gel de simdi Kemal Bey'e inan.
dün dündür, bugün bugündür!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kemal Aksüyek bir tanedir!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zafer arkadaşa katılıyorum, düşük hacimli turbolu motorlar baş belasıdır. vw nin motorları dökülüyor, forumlarına girin bakın, zaten 250 bin km azami ömür deniyor ama o kilometreyi gören yok. 2.0 atmosferik motor en ideali. hele toyota olursa 800-1000 bin km yapar. insigniada akrabamda var başka araba almak istiyor, neresinden şikayeti olduğunu söylemiyor burası ufak memleket duyulursa satamam diyor herhalde.
atilla abi ben sana soyleyeyım nıye satmak ıstedını ınsıgnıa 1.6 180 hp delı gıbı benzın yakıyor
onun ıcın zaten 1.4 motorunu cıkardılar
atilla abi ben sana soyleyeyım nıye satmak ıstedını ınsıgnıa 1.6 180 hp delı gıbı benzın yakıyor
onun ıcın zaten 1.4 motorunu cıkardılar
Bülent doğru söylüyorsun 1.6. 1.4 turbo dayanıklılık bakımından çok daha sorunludur çünkü ,turbo motorlarda turbo devreye girmeden motorun gücü normal 1.4 motorlarla aynıdır ne zaman turbo devreye girer o zaman motor 140 bg lik olur. o gövdeyi turbosuz hareket ettirmek ve kullanmak mümkün olmadığından düşük devirde turbo devreye giriyor ve hem turbo hemde pistonlar ve yataklar devamlı olarak yüksek basınca maruz kalarak çalışıyor. benim fiat coupe 2.0 turbo normal kullanımda 150 bg, 3200 devirde turbo devreye girince 250 bg oluyordu. böylece turbo arabayı performanslı kullandığın zaman çalışıp diğer zamanlarda stand-by da oluyor ve motor ömrü daha uzun oluyordu. beni dinlerseniz hepiniz küçük hacimli turbolardan uzak durun eğer zengin değilseniz.
Aslinda turbo araclarin cogu düsük kompresyon oranindan dolayi turbo devreye girmeden normal atmosferik bir motordan daha düsük güc üretirler. Ayrica Turbo pozitif basinc ürettigi gibi negatif basinc etkisi oldugu zamanlarda mevcut.
Bu tarz problemleri asmak icin kücük motorlu araclarda cok cabuk dolan ufak - findik turbo denilen modeller kullaniliyor. Yagina suyuna dikkat edildikten sonra ve asiri zorlanmaz ise bu ufak turbo'lu motorlarin normal bir kullanici icin problem yaratacagini düsünmüyorum. Belki 10 sene sonra yaratir. Ama cogu insan o sirada arayi 3 kere degistirmis oluyor.
Aslinda turbo araclarin cogu düsük kompresyon oranindan dolayi turbo devreye girmeden normal atmosferik bir motordan daha düsük güc üretirler. Ayrica Turbo pozitif basinc ürettigi gibi negatif basinc etkisi oldugu zamanlarda mevcut.
Bu tarz problemleri asmak icin kücük motorlu araclarda cok cabuk dolan ufak - findik turbo denilen modeller kullaniliyor. Yagina suyuna dikkat edildikten sonra ve asiri zorlanmaz ise bu ufak turbo'lu motorlarin normal bir kullanici icin problem yaratacagini düsünmüyorum. Belki 10 sene sonra yaratir. Ama cogu insan o sirada arayi 3 kere degistirmis oluyor.
Muratcığım forumlarda 1.4 TSİ lerin 60-80 bin km de motor tükettiğine dair çok sayıda şikayet var. eğer o kadar sakin kullanılacaksa normal atmosferik 1.4 motor kullanmak daha akılcı. turbo biliyorsun eksoz gazından hareket alan dolayısiyle çok yüksek hararete maruz kalan bir parça, o sıcaklığa maruz kalan bilya ve burçların mekanik olarak uzun ömürlü olamayacağı bir gerçek. dizel arabalarda bile turbo arızasının kullanıcıyı üzdüğü malum.
Volkswagen Türkiye.net'ten alıntıdır.
TSİ MOTOR SORUNUM YARDIM LÜTFEN
: Eylül 05, 2011, 08:16:17 ÖS
2011 Ocak ayında ilk ve son Golfümü büyük bir heyecan ve mutluluk ile almış idim, Aracım 2008 model Comf. Tsi 140 Bg 96000 Km idi aracımı Dod'dan aldım güvenilir olduğu için 101 nokta expertizinden geçirilmiş bir şekilde teslim edildi aracım ancak 101.000 Km'de periyodik bakımını yaptırdım şuanda 116.000 Km'de... Bayramın 1. günü akşamı yemek yemek için bir yere gittim ve otopark görevlisine aracı teslim ettikten 10 dk kadar sonra görevli yanıma geldi ve abi senin araç çalışmıyor dedi itirek kenara çekmişler aracımı bende kontağı çevirdim marş basıyor herhangi bir arıza lambası yanmıyordu ve araç çalışmadı hiç ellemedim çekici ile Yetkili servise çektirdim aracımı motor sökülecek dendi sorunu anlamak için ve şuanda 28-30 liralık araç için 25.000 Lira masraf çıktığını söylediler ve Doğuş oto ile yazışmalar yapılmış iyi niyet tarzında bişeyler ama ordanda çıkacağı 10.000 Tllik bir indirim olurmuş en fazla servisin söylediği. Sorun ne dediğimde motorun içindeki herşeyin kırıldığını söylediler. Neden dediğimde herşeyin buna sebep olabileceğini söylediler. Ben aracımı asla hor kullanmam yakıtını çalıştığım firma ile anlaşmalı bir kuruluştan alıyorum zaten ilk arabam benim gözüm gibi bakıyorum uzay otoda yaptırdım bakımlarını ve ufak tefek sıkıntılarını kıyamadığımdan.
Şimdi benim sizden ricam ben nasıl bir yol izlemeliyim çok mağdur bir durumdayım en son çare arabamı parça parça çıkmacılara satmak olucak bunuda yapmak istemiyorum.
hadi bu arıza ona denk gelmiş fabrika hatası diyelim ama vw forumunda gerçekten çok fazla piston kırma olayı mevcut çok ilginç
Muratcığım forumlarda 1.4 TSİ lerin 60-80 bin km de motor tükettiğine dair çok sayıda şikayet var. eğer o kadar sakin kullanılacaksa normal atmosferik 1.4 motor kullanmak daha akılcı. turbo biliyorsun eksoz gazından hareket alan dolayısiyle çok yüksek hararete maruz kalan bir parça, o sıcaklığa maruz kalan bilya ve burçların mekanik olarak uzun ömürlü olamayacağı bir gerçek. dizel arabalarda bile turbo arızasının kullanıcıyı üzdüğü malum.
Mümkündür. Genelde VW ile ilgili problemlerin kaynagi bu aralar DSG sanzimanlarda. 6 ileri yagli yerine daha ucuz diye 7 ileri kuru tip DSG sanziman kullanmaya basladilar. Ama keskin bir tork egrisi olan araclarda problem yasaniyor.
Diger forumlari cok okumadim ve motor'da ne gibi problemler olusmus bilmiyorum. Ama Türk tüketicisinin acikcasi turbolu araci kullanmayi da bilmedigini unutmamak lazim. Motoru durdurmadan önce 20 saniye bekleme veya yagi kisa araliklar degistirme veya cok kaliteli tam sentetik kullanma vs. gibi önemli noktalari atliyorlar. O yüzden bu bozulmalarin ne kadari motordan kaynaklaniyor, ne kadari tüketiciden kaynaklaniyor bilmek mümkün degil.
Öğretmenim al artık şu arabayı
Bahadır hocam sizin araba filan alacağınız yok çünkü aldığınız arabadan en fazla 10 gün sonra acaba şunumu alsaydım der ve arabadan soğursunuz.Size nacizane bir tavsiye.Gidiniz ve bir kiralama şirketinden en önce opel kiralayınız yengemi lutfen yanınıza alınız ve o gün geziniz.Maliyeti yakıt+100tl yaşadıklarınız kayda alın sonra jetta ve en son avenesis kiralayınız .Civic eklenebilir.
Bu yöntemin faydaları saymakla bitmez.
1-Canlı canlı yaşar ve karşılaştırmanız kolay olur
2-Araç tüm gün sizde olacağı için satıcının test sırasında dırdırını dinlemek zorında değilsiniz.Ailenizi tehlikleye atmaycak şekilde gönlünüzce test ediniz.Araç rent a car sigortalı oluğu için alkol dışında sıkıntıız olmaz.
3-yakıt performasınız çok rahat ve farklı parkurlarda görmek mümkün olur
veeeeeeeeeeeee en önemlli fayda
Artık gına geldiği için sizin araba derdinizden kutulmuş oluruz aaaaa kastı artık ya..

Her şakada elbet bir ciddiyet vardır.Alınganlık yapmayacağınızı umut eder sizin için hayırlısı olmasını temenni ederim.Allahtan da satıcıya sabır dilerim.
Öğretmenim al artık şu arabayı 
Öğretmenin nesine gerek araba falan
ayağını yorganına göre uzatsın
çok gerekliyse alsın bi bisiklet falan, hem azcık spor yapmış olur
Bu yaziya gore siz nasil bolum yoneticisisiniz yavvv...?
Ben yaziyim en az 3 gun ban yerdim 
sen yazma,
ben yazmayayım,
yönetici yazmasın...
peki kim gerçekleri dile getirecek
ben gönüllü olarak elimi taşın altına koyuyor ve M.Ali yi destekliyorum
sen yazma,
ben yazmayayım,
yönetici yazmasın...
peki kim gerçekleri dile getirecek
ben gönüllü olarak elimi taşın altına koyuyor ve M.Ali yi destekliyorum
Helalll beee...

) isyaaaaannn...!
Kemal amca biz yazincada ceza yemeyelim o zmn

Cidden Bahadir bey araba aldi mi o da belli degil ama 3tane konusu var sanirim....
Neyse saglik olsun...yalniz bizim diger foruma hala bi el atmadiniz kemal amca...
Bu yaziya gore siz nasil bolum yoneticisisiniz yavvv...?
Ben yaziyim en az 3 gun ban yerdim 
Necati mesajı bütün olarak alırsan sanırım yalnış anlama ortdan kalkar.
Nasıl yönetici olduğuma gelince senden hiç bir farkım yok.Tek farkım fiyatım yoktur.
Gülümsemen eksik olmasın
Diğer forum opel mi oluyor?Bak demedi deme Kemal hocam hepinize arabalarınız sattırıp toyota aldırmazsa bende ne olayım
))))))))))
O opeli sattirsada honda aldirir bal rengi...
Merak edenler için..Henüz araba almadım..Ama İnsignia hala 1. sırada benim için..Tabi test edince fikrim değişmezse