0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nedeni Yakitlari az degil gercekten...ama genel o tip motorlarin hepsi oyle...ayni astradan arkadasimdada var 140'lik 1.4 motor basinca 10-11 lt yakiyor normalde 8lt civarlarinda...Baska bir ark.da scirocco var basinca 11-12 lt diyor..benim aracimda 1.6 180hp'liklerinden basinca 14-15lt.yani hem az yaksin hem cok gitsin yok ama opelin avantaji motoruna tup baglanabiliyor.vw'ede baglaniyor ama baglanan sistemin fiyati suan 3.000euro )Bu arada bahadir abinin avantaji o arac alana kadar yeni 3-4 model daha gelecek o zamn secenek sayisi artacak
sakınnnnn!!! opelin 1.6 180 hp motorundaki subaplar lpgye dayanıklı değil
Nee ağustostu ,ekim mi oldu şimdi yandık şimdi...))
Tam adamina soyledin bunu abi )Bu konuda emin ol en iyi ustayim diyene ustalik ogretirim Eger 1.500--2.000 liralik landirenzo -brc yada lovato tarzi birsey taktirirsaniz dogru soyluyorsun gaz kuru yakit oldugundan isinma miktari asiri yuksek degerlere cikiyor ve basta subaplar olmak uzere isiya dayanamayip erimeye dolayisiylada motoru yemenize sebep oluyor... Fakat prins'in valve care sistemi ise subaplara arac icine yerlestirilen ekstra valve care sistemi ile subaplarin uzerine kendi ozel yagini puskurtuyor ve subaplarda yuksek isiyi onlemis hatta surtunmeyi benzinle ayni seviyelere indiriyorsunuz..bu yuzden turbo motorlarda valve care yoksa bittiniz demektir...Ayrica valve care'in yaniciligi yuksek oldugundan ayarlariyla oynayip biraz fazla puskurtmeyi saglarsaniz (ben 2 ay oyle kullandim) ekstra 2-3hp guc bile elde edebilirsiniz Prins sistemi suanda piyasada 3.500lira civarinda ve 120.000km yapmis hala ilk gunki gibi giden cok arac var..Normalde 15.000 km civarlarinda landirenzo takanlarinkinin omru bitiyor..benim takali 20.000 km oldu ve maasallah hicbir sikinti yok...bide ben ozel bir buji takimi getirttim biraz maaliyeti artti ama suan aracim tupde 260hp'i destekliyor ) yalniz bu konuda tek maaliyet sistemin fiyati olmuyor..ortalama her 10.000km'de bir 35-40$'lik bu yagindan almaniz gerekiyor.fazla puskurtsun istersenizde 3.000 km de bir yenilemeniz gerekiyor...benim gibi cok yol yapanlar icin hem giden hemde az yakan bir sistem..benzinde basinca 65 kurus yakan aracim suan en fazla 35 kurus yakiyor ki buda maaliyetini simdiden fazlasiyla cikardigini gosteriyor.Biraz uzun oldu kusura bakmayin...
Hangisi Oğuz Bey?? İnan Otomotiv mi??
Evet Furkan bey İnan otomotiv....
Hakkaten yörenin büyük galerilerinden.. Siz bahsedince insanın aklına ilk orası geliyor Galatasaraylı Selçuk İnan ve ailesinin diye biliyorum Belki de sadece isim benzerliğidir
Şunu hemen belirteyim araba ala konusunda tam tabiriyle eşimin ağzının içine bakıyorum Eşim zaten eğer atanırsa Eylülde atanacak Allah izin verirse..Dolayısıyla Eylül ayı içinde sipariş verebilirim
iyi güzel de Kemal hocam alacağımız arabanın parasının yarısı eşimden gelecek o yüzden onun kararı çok önemli bilmem anlatabildim mi
Para ortak kazanılmasa bile önceliği hanımlara sunmalıyızbeyefendilik, centilmenlik budureşine değer vermeyen kişiler genellikle eğitimsiz magandalardırancaaaakkkkkkkk...mesela mutfak konusunda erkeğin söz hakkı kısıtlı ; hatta yok gibidir, orası kadının hakimiyetinde olan bir yermesela yatak odasını kadın istediği gibi düzenlemelidir....hatta neredeyse evin tamamı kadının kontrolünde... ve gayet normalama iş arabaya gelince; dediğim gibi stepneyi değiştirmez, bakımlarından anlamaz, temizliğini yapamaz... vs vs arabanın her yükü bizim omuzumuzda ..; artık müsadenle bu konuda karar verme yetkisi de bizde olsun yani....Her konuda eşime danışırım, kendime alacağım kıyafet konusunda bile...ama araba alma konusunda sadece kararımı söylerim, ve o da bu konudan anladığımı bildiği için kararlarıma uyarYani resti çekme zamanın Hocam
sizin jenerasyonda durum nasıl
Her konuda bayan eğemenliği hakim maalesef İstediği birşeyi kesinlikle yaptırır (Hiç istisnasız... )Ama kavga ile ama güle oynaya... Scoreboard' daki sonucu şimdiden bilmek güzel di mi Kemal Bey??
Olay simdi anlasildi.Hanim Volvo begeniyor galiba.
evli değilseniz eşim dediğiniz kim...kafam karıştı biraz