0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Barış abi eğer böyle bir iyiliği yaparsan benim için çok hayır duası alırsın Abi birde ben yazılanların tamamını okudum, kimisi kol alıp takmış kimisi ise aparat şeklinde yapmış. Bir mesajınızda arkadaşın birine "siz takmak istediğiniz yeri belirtin" demişsiniz. Bugün aklıma bir yer geldi acaba oraya uygulanma ihtimali var mı? Sollerde dijital klimanın göstergelerinin bulunduğu yer bizim terralarda boş duruyor oraya takılır mı acaba?
sol modellere kol olmuyor bu kesin. terralar konusunda direksiyon içini hiç yakından görmedim ama var sanırım.yer konusuna gelince kumanda paneli ve tuşların oluşturduğu kutunun boyutu montaj yerini belirliyor açıkcası. zaten en zor iş o kutuyu yapmak. gerisi uyduruk işler.mesela el freninin tutma yerinin tam altında 10 cm boyunda bir kapak var. bence en ideal yer orasıklima panelinde çirkin durur bence.
abi o iş olsunda yeri hiç önemli değil yeterki uzun yolda ayağımı dinlendirebileceğim bir sistem olsun.
Az önce hız sabitleycimi araca taktım mükemmel bana yakıt ekonomisi sağlıyacak bir icat olmuş.E13 soketinin 10 numaralı pinine12 Volt beslemeyi torpido aydınlatmasından aldım park lambalarını açmadan hız sabitleyci devreye girmiycek veya acil bir durumda park lambalarını kapatarak hız sabitleyci iptal olabilecek park lambalarına ulaşmak bildiğiniz gibi çok basit
Çalışmalarımın fotoğraflarını yüklüycem fakat Barış bey benim aracım ile aynı marka model manuel vites HB arkadaşımın aracına bağladığım CC çalıştıramıyoruz neden olabilir ?
Bugün itibariyle benim aracımda da hız sabitleyici mevcut. yardımcı olabilecek veya yol gösterecek çok fazla bilgi veremeyeceğim çünkü ben buradan öğrendiklerimi ve gördüklerimi bir oto elektrikçisine anlattım o da devre hazırlayarak yaptı. Özellikle Barış Bey olmak üzere tüm forumdaşlarıma teşekkür ederim.
Önder Bey hayırlı olsun güle güle kullanın, size maliyeti ne oldu, elektrikçi el emeği ne kadar aldı?
Teşekkür ederim, Selman bey. 70 tl aldı benden. Ben de seve seve verdim. Biliyorum ustaya maliyeti 10 tl yi bulmaz bile ama beni büyük bir dertten kurtardı, bir de gerçekten iyi bir usta, Aksaray da, çok da yoğun çalışır. Belki benim işimi yapmak için harcadığı zamanda daha da fazla kazanırdı. Benden yana helal olsun.
Arkadaşlar merahaba bir arkadaşımın mauel 2006 model terra aracına da bu sistemden yaptık bir türlü panelde curise ışığını yakamadık E 13 soketinin 10 numaralı pinine artı verdim 24 nolu pine yaptığım buton ve direnç gurubunu bağladım bir türlü aktif edemedim halbuki aynı marka model ve aynı vitesli kendi aracıma taktığım süper çalışıyor nerede eksiğim olabilir bir türlü çözemedim yaptığım buton gurubu benim kendi aracımda çalışıyor başka bir yere daha mı sinyal vermek gerek acaba yardımcı olurmusunuz ?
Tolga bey muhtemel hataları yazdım kontrol ettiniz mi? E13 soketine kumandayi bağladıniz da soketi yerine takmadan iç tarafından ölçü aletiyle ölçüm yapın en çok soket bağlantılarında sorun çıkıyor. Birde cok dusuk bir ihtimal ama gaz pedalını kontrol edin elektronik mi Daha da düşük bir ihtimal daha var göstergede cruise yazısının lambası olmayabilir unutulmuştu olabilir. Devreyi ve butun bağlantıları yapıp cc açma düğmesine basıp isik yanıyormuş gibi hızı 50 km ye getirip sabitlemeyi deneyin. Kolay gelsin. Aklıma gelenler bunlar. Aklıma birşey gelirse yine yazarım.
önder bey aracınız manul mi otomatik mi? gerçekten helal olsun böyle güzel bir sistem için çok değil. birde resim paylaşırsanız çok güzel olur