Gönderen Konu: Corolla 2005 sol hız sabitleme CC uygulamasında mutlu son  (Okunma sayısı 98973 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 2005 sol hız sabitleme CC uygulamasında mutlu son
« Yanıtla #180 : Ağustos 16, 2013, 00:14:05 »
Takıl tabi sadece kablolar uzatılacak

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Ağustos 16, 2013, 00:14:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Ağustos 19, 2013, 09:39:22 »
Barış abi eğer böyle bir iyiliği yaparsan benim için çok hayır duası alırsın :) Abi birde ben yazılanların tamamını okudum, kimisi kol alıp takmış kimisi ise aparat şeklinde yapmış. Bir mesajınızda arkadaşın birine "siz takmak istediğiniz yeri belirtin" demişsiniz. Bugün aklıma bir yer geldi acaba oraya uygulanma ihtimali var mı? Sollerde dijital klimanın göstergelerinin bulunduğu yer bizim terralarda boş duruyor oraya takılır mı acaba?

sol modellere kol olmuyor bu kesin. terralar konusunda direksiyon içini hiç yakından görmedim ama var sanırım.

yer konusuna gelince kumanda paneli ve tuşların oluşturduğu kutunun boyutu montaj yerini belirliyor açıkcası. zaten en zor iş o kutuyu yapmak. gerisi uyduruk işler.

mesela el freninin tutma yerinin tam altında 10 cm boyunda bir kapak var. bence en ideal yer orası

klima panelinde çirkin durur bence.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Ağustos 19, 2013, 10:03:59 »
sol modellere kol olmuyor bu kesin. terralar konusunda direksiyon içini hiç yakından görmedim ama var sanırım.

yer konusuna gelince kumanda paneli ve tuşların oluşturduğu kutunun boyutu montaj yerini belirliyor açıkcası. zaten en zor iş o kutuyu yapmak. gerisi uyduruk işler.

mesela el freninin tutma yerinin tam altında 10 cm boyunda bir kapak var. bence en ideal yer orası

klima panelinde çirkin durur bence.

abi o iş olsunda yeri hiç önemli değil :) yeterki uzun yolda ayağımı dinlendirebileceğim bir sistem olsun.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 28 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #183 : Ağustos 19, 2013, 16:22:35 »
abi o iş olsunda yeri hiç önemli değil :) yeterki uzun yolda ayağımı dinlendirebileceğim bir sistem olsun.

Terralara da kolu koyacak düzgün bir yer yok. Benim tavsiyem her zaman direksiyonu tutarken ulaşılabilecek bir yerde olması.

Direksiyon üstü ya da kol olabilir.

Kol düşünülecekse orjinal hız sabitleyicili sol direksiyonu aranabilir çıkma olarak. Bulunmasına hiç şaşırmam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #184 : Ağustos 19, 2013, 20:54:52 »
Az önce hız sabitleycimi araca taktım mükemmel bana yakıt ekonomisi sağlıyacak bir icat olmuş.E13 soketinin 10 numaralı pinine12 Volt beslemeyi torpido aydınlatmasından aldım park lambalarını açmadan hız sabitleyci devreye girmiycek veya acil bir durumda park lambalarını kapatarak hız sabitleyci iptal olabilecek park lambalarına ulaşmak bildiğiniz gibi çok basit :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #185 : Ağustos 20, 2013, 09:28:27 »
Az önce hız sabitleycimi araca taktım mükemmel bana yakıt ekonomisi sağlıyacak bir icat olmuş.E13 soketinin 10 numaralı pinine12 Volt beslemeyi torpido aydınlatmasından aldım park lambalarını açmadan hız sabitleyci devreye girmiycek veya acil bir durumda park lambalarını kapatarak hız sabitleyci iptal olabilecek park lambalarına ulaşmak bildiğiniz gibi çok basit :)

güzel fikir. güle güle kullanın.

kol mu taktınız yoksa devre mi? fotoğraf varsa ekler misiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #186 : Ağustos 20, 2013, 14:25:22 »

Güle güle kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #187 : Ağustos 20, 2013, 16:11:56 »
Tolga bey güle güle kullanın. Maaliyetini ve varsa resimleri paylaşır mısınız?
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #188 : Ağustos 23, 2013, 12:50:26 »
Çalışmalarımın fotoğraflarını yüklüycem fakat Barış bey benim aracım ile aynı marka model manuel vites HB arkadaşımın aracına bağladığım CC çalıştıramıyoruz neden olabilir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #189 : Ağustos 23, 2013, 14:33:27 »
Çalışmalarımın fotoğraflarını yüklüycem fakat Barış bey benim aracım ile aynı marka model manuel vites HB arkadaşımın aracına bağladığım CC çalıştıramıyoruz neden olabilir ?

daha açıklayıcı yazmalısın cruise ışığı yanıyor mu?
devre mi yaptınız kol mu aldınız?
debriyaj sivici taktınız mı?

muhtemel hatalar
- kumanda devresinde temassızlık veya kısa devreler
- soket pinlerinde temassızlık 
-çakmaktan aldığın 12v ta  temassızlık
(ölçü aletiyle iyice ölçmelisin acele etmeden)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #190 : Ağustos 23, 2013, 16:45:46 »
Bugün itibariyle benim aracımda da hız sabitleyici mevcut. yardımcı olabilecek veya yol gösterecek çok fazla bilgi veremeyeceğim çünkü ben buradan öğrendiklerimi ve gördüklerimi bir oto elektrikçisine anlattım o da devre hazırlayarak yaptı. Özellikle Barış Bey olmak üzere tüm forumdaşlarıma teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #191 : Ağustos 23, 2013, 19:02:04 »
Bugün itibariyle benim aracımda da hız sabitleyici mevcut. yardımcı olabilecek veya yol gösterecek çok fazla bilgi veremeyeceğim çünkü ben buradan öğrendiklerimi ve gördüklerimi bir oto elektrikçisine anlattım o da devre hazırlayarak yaptı. Özellikle Barış Bey olmak üzere tüm forumdaşlarıma teşekkür ederim.

Önder Bey hayırlı olsun güle güle kullanın, size maliyeti ne oldu, elektrikçi el emeği ne kadar aldı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #192 : Ağustos 23, 2013, 20:07:05 »
Önder Bey hayırlı olsun güle güle kullanın, size maliyeti ne oldu, elektrikçi el emeği ne kadar aldı?
Teşekkür ederim, Selman bey. 70 tl aldı benden. Ben de seve seve verdim. Biliyorum ustaya maliyeti 10 tl yi bulmaz bile ama beni büyük bir dertten kurtardı, bir de gerçekten iyi bir usta, Aksaray da, çok da yoğun çalışır. Belki benim işimi yapmak için harcadığı zamanda daha da fazla kazanırdı. Benden yana helal olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #193 : Ağustos 24, 2013, 01:15:37 »
Teşekkür ederim, Selman bey. 70 tl aldı benden. Ben de seve seve verdim. Biliyorum ustaya maliyeti 10 tl yi bulmaz bile ama beni büyük bir dertten kurtardı, bir de gerçekten iyi bir usta, Aksaray da, çok da yoğun çalışır. Belki benim işimi yapmak için harcadığı zamanda daha da fazla kazanırdı. Benden yana helal olsun.

Cidden helal olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #194 : Ağustos 24, 2013, 13:09:34 »
önder bey aracınız manul mi otomatik mi? gerçekten helal olsun böyle güzel bir sistem için çok değil. birde resim paylaşırsanız çok güzel olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #195 : Ağustos 24, 2013, 15:00:14 »
Arkadaşlar merahaba bir arkadaşımın mauel 2006 model terra aracına da bu sistemden yaptık bir türlü panelde curise ışığını yakamadık E 13 soketinin 10 numaralı pinine artı verdim 24 nolu pine yaptığım buton ve direnç gurubunu bağladım bir türlü aktif edemedim halbuki aynı marka model ve aynı vitesli kendi aracıma taktığım süper çalışıyor nerede eksiğim olabilir bir türlü çözemedim yaptığım buton gurubu benim kendi aracımda çalışıyor başka bir yere daha mı sinyal vermek gerek acaba yardımcı olurmusunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #196 : Ağustos 24, 2013, 16:57:22 »
Arkadaşlar merahaba bir arkadaşımın mauel 2006 model terra aracına da bu sistemden yaptık bir türlü panelde curise ışığını yakamadık E 13 soketinin 10 numaralı pinine artı verdim 24 nolu pine yaptığım buton ve direnç gurubunu bağladım bir türlü aktif edemedim halbuki aynı marka model ve aynı vitesli kendi aracıma taktığım süper çalışıyor nerede eksiğim olabilir bir türlü çözemedim yaptığım buton gurubu benim kendi aracımda çalışıyor başka bir yere daha mı sinyal vermek gerek acaba yardımcı olurmusunuz ?

Tolga bey muhtemel hataları yazdım kontrol ettiniz mi?
E13 soketine kumandayi bağladıniz da soketi yerine takmadan iç tarafından ölçü aletiyle ölçüm yapın en çok soket bağlantılarında sorun çıkıyor.

Birde cok dusuk bir ihtimal ama gaz pedalını kontrol edin elektronik mi
Daha da düşük bir ihtimal daha var göstergede cruise yazısının lambası olmayabilir unutulmuştu olabilir.  Devreyi ve butun bağlantıları yapıp cc açma düğmesine basıp isik yanıyormuş gibi hızı 50 km ye getirip sabitlemeyi deneyin.  Kolay gelsin. Aklıma gelenler bunlar.  Aklıma birşey gelirse yine yazarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #197 : Ağustos 24, 2013, 18:43:03 »
Tolga bey muhtemel hataları yazdım kontrol ettiniz mi?
E13 soketine kumandayi bağladıniz da soketi yerine takmadan iç tarafından ölçü aletiyle ölçüm yapın en çok soket bağlantılarında sorun çıkıyor.

Birde cok dusuk bir ihtimal ama gaz pedalını kontrol edin elektronik mi
Daha da düşük bir ihtimal daha var göstergede cruise yazısının lambası olmayabilir unutulmuştu olabilir.  Devreyi ve butun bağlantıları yapıp cc açma düğmesine basıp isik yanıyormuş gibi hızı 50 km ye getirip sabitlemeyi deneyin.  Kolay gelsin. Aklıma gelenler bunlar.  Aklıma birşey gelirse yine yazarım.

Gaz pedalı elektronik potansiyometreli telli değil yani.Debriyajda siwiç yok.Gösterge de curise ışığı olup olmadığını bilemiyorum bir ihtimal 50 km hıza getirip deneme yapmadım açıkçası curise ışığı yanmıyor diye soket pinlerini çok defa kontrol ettim ama bir sonuç yok çok basit bir şey ama olmadı mı olmuyor.Bakalım gelişmeleri yazıcam yine buraya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #198 : Ağustos 24, 2013, 19:08:47 »
önder bey aracınız manul mi otomatik mi? gerçekten helal olsun böyle güzel bir sistem için çok değil. birde resim paylaşırsanız çok güzel olur :)
2005 model düz vites sol aracım. yükleyebileceğim tek resim kumandanın yeridir, çünkü yapım aşamasında beklemedim ustanın başında. fotoğraf çektiğimde yüklerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #199 : Ağustos 24, 2013, 20:35:12 »
Terralarda km göstergesine ECUdan kablo gelmiyor bu nedenle ışık yanmaz. O tesisatında çekilmesi lazım.

Birkaç sayfa önce benim otomatik terra montaj resimlerim var. KM göstergesini sökerken.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new