0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba,Arkadaşlar 2007 model E12 kasa Corolla HB SOL 1.4 D4D MMT şanzıman aracım var. Cruise Control yapmak ya da yaptırmak istiyorum ama araştırıyorum mmt cc takana rastlayamadım. Bu konu hakkında detaylı bilgilendirebilecek ya da yönlendirebilecek arkadaşlardan yardımlarını rica ediyorum.
1,4 dizellere orjinal cruise takılamıyor.Ya imzamdaki gibi AP900 benzeri birşey takacaksınız.Yada Yüksel Güzel beyden KC 142 alacaksınız.Edit: Özür dilerim sizin aracınızda CAN BUS sistemi yok o nedenle Yüksel beyin sistemi takılamaz.
Ahmet Bey , Yüksel Bey'in yazılarını okudum, dediğiniz gibi olmuyor maalesef. Peki kesin çözüm tavsiyeniz nedir Ahmet Bey? Yada olumlu olumsuz olarak yönlendirmeniz nedir? Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Benim aracımdada orjinal yazılı çkkmadı.CAN BUSta yok.Bu nedenle AP900 taktım.İstanbulda Mügen makina benzerini getiriyor. 350 Euro fiyata buna montajda dahil.
Ahmet Bey memnun musunuz peki cihazdan? Mmt şanzımanda bir sıkıntı olusturmaz değil mi?Cihazın sizce olumlu ve olumsuz yönlerini soyler misiniz rica etsem?
Çok memnunum.Forumda Tekin Bozbey var onun 1,4 MMT Corollasındada vardı.Benim CCnin koluda CM35Yani 2 adet hafıza var kontak kapansa bile bu kilometreler hafızadan silinmiyor.İsterseniz hafızayıda değiştirebiliyorsunuz.Hatta fazladan hız sınırlayıcı özelligide var.
Ahmet Bey sizi de uğrastırıyorum kusuruma bakmayın lütfen , konu hakkında çok araştırıyorum ama alt yapı olmayınca eksik kalıyorum.Siz çok hakim olduğunuz için başınızı ağrıtıyorum.Bana tam anlamıyla 4/4 lük bir Cruise Control için ne tavsiye edersiniz.sizdeki olan özellikler veya ek , bunu listeleyebilir misiniz rica etsem?
Tavsiye ederim.
Ahmet Bey son olarak cihazı nasıl temin edebiliyoruz.Forum üyelerimizden ricam montaj aşamasında Izmir'de kime yaptırabilirim.
Cihazı bulursanız montaj ve kalibrasyonu benim 2 saatimi alır.Dedigim gibi sadece montaj ile bilmiyor.Bunlar üniversal cihazlar oldugu için geneli araçları kapsıyor bu durumdada her arabanın gaz pedal voltajı ve gaz pedal tepkimesi farklı.Gaz pedalının kalibrasyon ayarı.Tepkime içinde gain ayarı var onlar yapılmadan kullanamazsınız.Kısaca mügen makinadan başka seçeneginiz çok zayıf.Ellerinde 1,8 TDCI Connect var isterseniz onunla test sürüşüne izin veriyorlar.
merhaba ahmet bey anladığım kadarıyla 1.4 d4d ecuda cc yazılımı yok o yüzden cc desteklemiyor. yeni kasa corollam var mmt buna hangisini önerirsiniz?tabiki şuan garantisi olduğundan ap 900 montaj vs açısından garantiyi etkilermi ?(çalışma prensibini ve nasıl takıldığını bilmediğimden soruyorum)teşekkürler..
AP900 Aracınızı garantiden çıkartır.Yalnız yeni kasa 1,4 dizel Corollanın ECUsunda CC yazılımı var.Kablo tesisatları yok.Bunlar çekilirse çalışır.
İYİYMİŞ BU KABLO ÇEKME İŞLEMİ GARANTİYİ ETKİLER HERHALDE?(
Arkadaşlar merhaba benim de 2005 model 1.6 sol HB aracım var. Ben de Cruise Control taktırmak istiyorum. Sorunsuz, işlevsel ve takılma işlemi kolay olacak şekilde önerebileceğiniz bir marka model var mıdır? Ayrıca servislerde bu işlemi kaça yapıyorlar bilgisi olan varsa memnun olurum...
SOL oldugu için butonlu bir sistem size en fazla 10 Tlye hallolur.Ama serviste orjinal halini isterim derseniz 1500/2000 Tlye patlar.
sol direksiyonu taktığınız araca teyp kumandası için herhangi bir kablo çekme işlemi uyguladınızmı ? yoksa sadece airbag kulaklarını traşlayıp montajmı yaptınız. yani demem o ki herşey hazır da sadece soket takıncamı aktif olacak kumanda (cc den bahsetmiyorum sadece teyp kumandası) aracım 2006 corolla hb terra cd çalarlı orjinal teyp var.