0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merahaba bir arkadaşımın mauel 2006 model terra aracına da bu sistemden yaptık bir türlü panelde curise ışığını yakamadık E 13 soketinin 10 numaralı pinine artı verdim 24 nolu pine yaptığım buton ve direnç gurubunu bağladım bir türlü aktif edemedim halbuki aynı marka model ve aynı vitesli kendi aracıma taktığım süper çalışıyor nerede eksiğim olabilir bir türlü çözemedim yaptığım buton gurubu benim kendi aracımda çalışıyor başka bir yere daha mı sinyal vermek gerek acaba yardımcı olurmusunuz ?
Terralarda km göstergesine ECUdan kablo gelmiyor bu nedenle ışık yanmaz. O tesisatında çekilmesi lazım.Birkaç sayfa önce benim otomatik terra montaj resimlerim var. KM göstergesini sökerken.
Ya varya şu işi hayırlısı ile bir bitireyim varya bütün ayrıntıları ile fotoğraflıycam deli oldum sök tak sök tak götür benim arabaya tak çalışıyor getir buna tak çalışmıyor öyle yap böyle yap bir de otomasyon sistemleri kuruyorum fabrikalara 4 buton 3 dirençli basit bir şeyi devreye almadık güleyim mi ağlıyayım mı ?Peki Ahmet bey curise lambası yanmasada yaptığımız sistem aktif olur mu kendi aracım olsa dağıtırımda biraz çekiniyorum bir yeri kırılır çizilir biraz titiz arkadaş
Evet lamba yanmasa da aktif oluyor.
kullanma kılavuzunda benim aracım içinde hız sabitliyici var olduğunu belirtiyor ama ben bulamıyorum gösterdiği yeri.yada benim aracımda yokmu 2006 hb. sol ..yardımcı olabilecek vardır sanırım.
sol araçlarda sistem gereksinimleri mevcut, tek eksik sistemi çalıştıracak elektrik devresi yani anahtar takımı ve sisteme dahil edilmesi. forumdan öğrendiklerim, arkadaşların yardımı, sayesinde ben de kavuştum hız sabitleyiciye. kendisi yapan becerikli arkadaşlar da var ama ben uğraşamadım açıkçası. Bir elektrikçiye durumu anlattım, forumdaki devre şemalrı ve bağlantı ile ilgili paylaşılan bilgileri sundum ve halletti. iyi bir elektrik-elektronikçi kolayca halledebiliyor anlayacağınız.
Merhaba devreyi nereye monte ettiniz resimlerini paylaşabilirmisiniz.
ben devre hakkındaki bilgileri forumdaki paylaşımlardan derleyerek elektrikçiye verdim, o halletti devre ve montaj işini. işçilik kısmı hakkında net bilgilerim yok ama forum içerisinde bir kaç konuda mevcut. ama bildiğim şu: elektrikten anlayan biri için gayet kolay bir iş.