0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
teşekkür ederim tavsiyenize. 3 aylık araç zaten pırıl pırıl dı şimdi pasta cila ile boya incelecek, sentetik uygula demiş Bahadır bey de ama sentetik boyayı alır araç üstündeki ben pasta cila dışında bir uygulama varmı bunu araştırıyorum. akşam aracı autowax a götürüp bir durumuna baktırıyım belki başka bir kimyasal vardır bu işe yarayan aracın boyasına zarar vermeyen.. huzurum kaçtı bir anda
Sema hanım yanlış bir bilgiye sahipsiniz , boya incelmez pasta cila ile boyanın üzerindeki vernik incelir bir nebze
anladım yanlış olabilir evet. neyse akşam tüm kafamdakiler çözülecek bekletemiycem yarına götüreyim baktırıyım paylaşırım önerileri
Benim aracın tavanda dahil olmak üzere her yeri ilk sayfada belirttiğim nedenden dolayı pasta ciladan geçti Sema Hn. Bir sıkıntı olsa aracımı satarken karşıma çıkardı, içiniz rahat olsun.
Öncelikle geçmiş olsun Sema hanım.Kısa ve öz,boya sorunundan kurtulmak için profesyonel çözüm yolunu tercih edin.Başınız ağrımaz en azından.Bu vesile ile boya koruma da yaptırın.Aracınız yeni olduğu için fazla bir şey tutmaz.Kullanılmış araçlarda çizik giderici 1 ve 2,hare giderici,pasta ve teflon cila kullanıldığı için işçilik maliyeti artıyor.Ama yeni boyada işçilik daha az olduğu için fazla bir şey tutmaz.Sıkı bir pazarlıkçı ruhunuz varsa ki olmayan bir bayan tanımıyorum zaten,indirimli fiyata yaptırırsınız.Tekrar geçmiş olsun
Aynı durum başıma geldi, zift kolay çıkar fakat boya biraz uğraştırır.Ben boyaları çıkarmak için kil kullanmışdım çok faydalı oluyor ama fazla zaman ayırmanız lazım ...
teşekkür ederim tavsiyenize bunuda ayrıca gittiğimde söyleyeceğim. bakalım nekadar olacak bu talihsizliğin maliyeti
+1. Yazmayı unutmuşum, ben de hazır pasta cila çekiliyor diyerekten boya koruma yaptırmıştım. Özcan arkadaşımızın belirttiği gibi hem malzemeden, hem de işçilikten tasarruf edersiniz. Ben çok memnun kalmıştım, tavsiye ederim. Aracım sürekli açık havada Çukurova'nın güneşini yemesine rağmen rengini çok iyi muhafaza etti.
evet bende ziftleri kolaylıkla temizledim ancak boya için hiçbir fikrim yoktu.. bu kili de söyledi arkadaşlar; ancak ben arabayla uğraşıyorum tek başıma birşeyler yapıyorum ama artık boya temizleyebilecek kadar yetenekli değilim sanırım
Geçen ay Gri Corolla'yı genel bir bakıma soktum.Ön tamponu boyattım,iç,dış,motor ve bagaj temizliği yaptırdım.Arkadaşım olduğu için 250 TL'ye yaptırdım.Boya koruma,Nano koruma olandan yapıldı.İki çeşit olan Nano'dan biraz daha ucuz olanını tercih ettim.
Sema hanım;geçmiş olsun, dert etmeye değecek bir sorun olmadığını umuyorum,umarım autoking, autowax, sonax gibi profesyoneller sorununuzu kolayca çözerler.
boşu boşuna pasta attırmayın aracınıza. sentetik tiner en iyi çözüm bunu için. 2 yaz önce reçine yağmuruna yakalanmıştı arabam işi bilen bir arkadaşıma götürdüm sentetik tinerle çıkardı tabi aracım matlaştı sonra nxt boya koruyucu cila attım arabam eski parlaklığına kavuştu boyayada asla zararı yok tavsiye ederim. siyah tamponlar için bir şey diyemeyeceğim. sentetik tiner belki rengini açabilir en iyi çözüm boyalı kısımlara su tuturak tırnağınızın ucuyla tek hamlede boya kabarcıklarını almaktır
Boyanın üstünde zaten koruyucu madde olarak vernik var hatta verniğinde üstünde 'Polish' diye bir koruyucu madde daha vardır eğer şimdiye kadar pasta yaptırmadıysanız ve düzenli aralıklara cila atıyorsanız boya katmanınız sağlıklı demektir zaten sentetik tinerin boyaya ulaşması için polish ve verniği geçip boyaya ulaşması gerekir 2 gün sentetik tinerle aracınızı yıkayıp bekletirseniz belki boyaya ozaman ulaşabilir sentetik tiner işleminden sonra zaten aracınız hemen yıkamaya girmelidir
Bu arkadaşlardan istanbulda yokmu )
sanırım bu esirgenen göze çöp batar sanırım böyle bir şey...