Gönderen Konu: Arabamın üstüne boya yağmış :(  (Okunma sayısı 35079 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Arabamın üstüne boya yağmış :(
« Yanıtla #20 : Nisan 09, 2012, 15:31:41 »
Aynı durum başıma geldi, zift kolay çıkar fakat boya biraz uğraştırır.Ben boyaları çıkarmak için kil kullanmışdım çok faydalı oluyor ama  fazla zaman ayırmanız lazım ...
2013 TOYOTA LAND CRUİSER V8 4.5 D-4 D
          ALLAH VAR KORKU YOK
                    (M.U)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 09, 2012, 15:31:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 09, 2012, 16:05:52 »
teşekkür ederim tavsiyenize. 3 aylık araç zaten pırıl pırıl dı şimdi pasta cila ile boya incelecek, sentetik uygula demiş  Bahadır bey de ama sentetik boyayı alır araç üstündeki ben pasta cila dışında bir uygulama varmı bunu araştırıyorum. akşam aracı autowax a götürüp bir durumuna baktırıyım belki başka bir kimyasal vardır bu işe yarayan aracın boyasına zarar vermeyen..
huzurum kaçtı bir anda

Sema hanım yanlış bir bilgiye sahipsiniz , boya incelmez pasta cila ile :) boyanın üzerindeki vernik incelir bir nebze :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 09, 2012, 16:19:57 »
Sema hanım yanlış bir bilgiye sahipsiniz , boya incelmez pasta cila ile :) boyanın üzerindeki vernik incelir bir nebze :)
anladım yanlış olabilir evet. neyse akşam tüm kafamdakiler çözülecek bekletemiycem yarına götüreyim baktırıyım paylaşırım önerileri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 09, 2012, 16:23:31 »
anladım yanlış olabilir evet. neyse akşam tüm kafamdakiler çözülecek bekletemiycem yarına götüreyim baktırıyım paylaşırım önerileri

Benim aracın tavan da dahil olmak üzere her yeri ilk sayfada belirttiğim nedenden dolayı pasta ciladan geçti Sema Hn. Bir sıkıntı olsa aracımı satarken karşıma çıkardı, içiniz rahat olsun.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 09, 2012, 16:41:55 »
Benim aracın tavanda dahil olmak üzere her yeri ilk sayfada belirttiğim nedenden dolayı pasta ciladan geçti Sema Hn. Bir sıkıntı olsa aracımı satarken karşıma çıkardı, içiniz rahat olsun.
teşekkür ederim biraz içim rahatladı sürekli bütün gün nasıl oldu bu diye düşünmekten alamadım kendimi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 09, 2012, 16:47:06 »
   Öncelikle geçmiş olsun Sema hanım.Kısa ve öz,boya sorunundan kurtulmak için profesyonel çözüm yolunu tercih edin.Başınız ağrımaz en azından.Bu vesile ile boya koruma da yaptırın.Aracınız yeni olduğu için fazla bir şey tutmaz.Kullanılmış araçlarda çizik giderici 1 ve 2,hare giderici,pasta ve teflon cila kullanıldığı için işçilik maliyeti artıyor.Ama yeni boyada işçilik daha az olduğu için fazla bir şey tutmaz.Sıkı bir pazarlıkçı ruhunuz varsa ki olmayan bir bayan tanımıyorum zaten,indirimli fiyata yaptırırsınız.Tekrar geçmiş olsun
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Nisan 09, 2012, 16:52:01 »
   Öncelikle geçmiş olsun Sema hanım.Kısa ve öz,boya sorunundan kurtulmak için profesyonel çözüm yolunu tercih edin.Başınız ağrımaz en azından.Bu vesile ile boya koruma da yaptırın.Aracınız yeni olduğu için fazla bir şey tutmaz.Kullanılmış araçlarda çizik giderici 1 ve 2,hare giderici,pasta ve teflon cila kullanıldığı için işçilik maliyeti artıyor.Ama yeni boyada işçilik daha az olduğu için fazla bir şey tutmaz.Sıkı bir pazarlıkçı ruhunuz varsa ki olmayan bir bayan tanımıyorum zaten,indirimli fiyata yaptırırsınız.Tekrar geçmiş olsun

+1. Yazmayı unutmuşum, ben de hazır pasta cila çekiliyor diyerekten boya koruma yaptırmıştım. Özcan arkadaşımızın belirttiği gibi hem malzemeden, hem de işçilikten tasarruf edersiniz. Ben çok memnun kalmıştım, tavsiye ederim. Aracım sürekli açık havada Çukurova'nın güneşini yemesine rağmen rengini çok iyi muhafaza etti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 09, 2012, 16:54:22 »
teşekkür ederim tavsiyenize bunuda ayrıca gittiğimde söyleyeceğim. bakalım nekadar olacak bu talihsizliğin maliyeti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 09, 2012, 16:56:10 »
Aynı durum başıma geldi, zift kolay çıkar fakat boya biraz uğraştırır.Ben boyaları çıkarmak için kil kullanmışdım çok faydalı oluyor ama  fazla zaman ayırmanız lazım ...
evet bende ziftleri kolaylıkla temizledim ancak boya için hiçbir fikrim yoktu.. bu kili de söyledi arkadaşlar; ancak ben arabayla uğraşıyorum tek başıma bişeyler yapıyorum ama artık boya temizleyebilecek kadar yetenekli değilim sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Nisan 09, 2012, 16:58:01 »
teşekkür ederim tavsiyenize bunuda ayrıca gittiğimde söyleyeceğim. bakalım nekadar olacak bu talihsizliğin maliyeti

Komple pasta cila + boya koruma bana 2005 Eylül ayında 200 TL'ye mal olmuştu. Yetkili serviste değil dışarıda sağlam bir ustaya yaptırmıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Nisan 09, 2012, 17:02:40 »
+1. Yazmayı unutmuşum, ben de hazır pasta cila çekiliyor diyerekten boya koruma yaptırmıştım. Özcan arkadaşımızın belirttiği gibi hem malzemeden, hem de işçilikten tasarruf edersiniz. Ben çok memnun kalmıştım, tavsiye ederim. Aracım sürekli açık havada Çukurova'nın güneşini yemesine rağmen rengini çok iyi muhafaza etti.
   Geçen ay Gri Corolla'yı genel bir bakıma soktum.Ön tamponu boyattım,iç,dış,motor ve bagaj temizliği yaptırdım.Arkadaşım olduğu için 250 TL'ye yaptırdım.Boya koruma,Nano koruma olandan yapıldı.İki çeşit olan Nano'dan biraz daha ucuz olanını tercih ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Nisan 09, 2012, 17:08:03 »
evet bende ziftleri kolaylıkla temizledim ancak boya için hiçbir fikrim yoktu.. bu kili de söyledi arkadaşlar; ancak ben arabayla uğraşıyorum tek başıma birşeyler yapıyorum ama artık boya temizleyebilecek kadar yetenekli değilim sanırım
   İstanbulda olsaydım,sizinde dahil olacağınız "araba temizlik etkinliği" düzenlerdim.Sizde kendimi görüyorum Sema hanım :) :)
   Bir hafta önce Leon'u Mustafa'ya tertemiz,pırıl pırıl verdim.Bugün arabayı tanıyamadım  >:( >:( >:( Hatta Perşembe günü Leon'u servise götürmüştük.Şerife hanım aracı iç-dış temizletmişti.Perşembe-P.Tesi arası araba çöplüğe dönmüş >:( >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 09, 2012, 17:14:56 »
Sema hanım;
geçmiş olsun, dert etmeye değecek bir sorun olmadığını umuyorum,
umarım autoking, autowax, sonax gibi profesyoneller sorununuzu kolayca çözerler.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 09, 2012, 17:35:05 »
   Geçen ay Gri Corolla'yı genel bir bakıma soktum.Ön tamponu boyattım,iç,dış,motor ve bagaj temizliği yaptırdım.Arkadaşım olduğu için 250 TL'ye yaptırdım.Boya koruma,Nano koruma olandan yapıldı.İki çeşit olan Nano'dan biraz daha ucuz olanını tercih ettim.
Bu arkadaşlardan istanbulda yokmu :)) 250 iyi rakam bunca iş için. ben aracım konusunda fazla titizim birçok erkeğin aracında olmayan temizlik malzemeleri arabamda mevcuttur herzaman. o yüzden aracın başına benim iradem dışında birşey gelince kahroluyorum. sanırım bu esirgenen göze çöp batar sanırım böyle birşey..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 09, 2012, 17:36:06 »
Sema hanım;
geçmiş olsun, dert etmeye değecek bir sorun olmadığını umuyorum,
umarım autoking, autowax, sonax gibi profesyoneller sorununuzu kolayca çözerler.
teşekkür ederim. evet umarım dert edecek birşey yoktur akşam anlayacağım onu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 09, 2012, 17:47:05 »
boşu boşuna pasta attırmayın aracınıza. sentetik tiner en iyi çözüm bunu için. 2 yaz önce reçine yağmuruna yakalanmıştı arabam :) işi bilen bir arkadaşıma götürdüm sentetik tinerle çıkardı :) tabi aracım matlaştı sonra nxt boya koruyucu cila attım arabam eski parlaklığına kavuştu :) boyayada asla zararı yok tavsiye ederim. siyah tamponlar için bir şey diyemeyeceğim. sentetik tiner belki rengini açabilir :) en iyi çözüm boyalı kısımlara su tuturak tırnağınızın ucuyla tek hamlede boya kabarcıklarını almaktır :):)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 09, 2012, 18:08:58 »
boşu boşuna pasta attırmayın aracınıza. sentetik tiner en iyi çözüm bunu için. 2 yaz önce reçine yağmuruna yakalanmıştı arabam :) işi bilen bir arkadaşıma götürdüm sentetik tinerle çıkardı :) tabi aracım matlaştı sonra nxt boya koruyucu cila attım arabam eski parlaklığına kavuştu :) boyayada asla zararı yok tavsiye ederim. siyah tamponlar için bir şey diyemeyeceğim. sentetik tiner belki rengini açabilir :) en iyi çözüm boyalı kısımlara su tuturak tırnağınızın ucuyla tek hamlede boya kabarcıklarını almaktır :):)
ee işte bahadır bey kardeşim bende bunu söylüyorum boyanın verniğini alıyor sentetik tiner. ki tiner zaten boya inceltici olarak kullanılan bir malzeme araca uygulanması belki olası ama bunu yapacak kişi bu işi çok iyi bilen birisi olması lazım yoksa mazallah başına başka bişey gelirse benim kalbim dayanmaz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 09, 2012, 18:23:12 »
Boyanın üstünde zaten koruyucu madde olarak vernik var :) hatta verniğinde üstünde 'Polish' diye bir koruyucu madde daha vardır :) eğer şimdiye kadar pasta yaptırmadıysanız ve düzenli aralıklara cila atıyorsanız boya katmanınız sağlıklı demektir :) zaten sentetik tinerin boyaya ulaşması için polish ve verniği geçip boyaya ulaşması gerekir :) 2 gün sentetik tinerle aracınızı yıkayıp bekletirseniz belki boyaya ozaman ulaşabilir :) sentetik tiner işleminden sonra zaten aracınız hemen yıkamaya girmelidir :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 09, 2012, 18:37:49 »
Boyanın üstünde zaten koruyucu madde olarak vernik var :) hatta verniğinde üstünde 'Polish' diye bir koruyucu madde daha vardır :) eğer şimdiye kadar pasta yaptırmadıysanız ve düzenli aralıklara cila atıyorsanız boya katmanınız sağlıklı demektir :) zaten sentetik tinerin boyaya ulaşması için polish ve verniği geçip boyaya ulaşması gerekir :) 2 gün sentetik tinerle aracınızı yıkayıp bekletirseniz belki boyaya ozaman ulaşabilir :) sentetik tiner işleminden sonra zaten aracınız hemen yıkamaya girmelidir :)
tamam bende aksini iddia etmedimki sizinde yorumunuzda belirttiğiniz arabanın matlaşması olayı verniğe zarar vermesinden kaynaklı ki siz işi bilen birine yaptırmışsınız ben zaten yapamam ki. sizin gibi güvenip arabayı teslimde edemem birine bu şekilde bir uygulama için. bulcaz akşam yolunu tineri unutalım :) yine de teşekkür ederim tavsiyenize

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Nisan 09, 2012, 19:14:25 »
Bu arkadaşlardan istanbulda yokmu :)
   Sema hanım şartlar değişiklik göstermeseydi o tanıdık arkadaştan (ben o oluyorum) İstanbul'da da olacaktı.Ama yine Ankara'da kaldım :(

sanırım bu esirgenen göze çöp batar sanırım böyle bir şey...
   Bununda nedeni bu olsa gerek.Fazla sakınmamak gerekir.