Gönderen Konu: Arabamın üstüne boya yağmış :(  (Okunma sayısı 35075 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Arabamın üstüne boya yağmış :(
« : Nisan 09, 2012, 10:25:41 »
metrobüs çalışması nedeniyle beylikdüzü-avcılar yolu asfaltlama çalışmaları birtürlü bitmek bilmiyor bu yüzden arabalar mahvoluyor. Benim arabada bundan nasibini fazlasıyla aldı hertarafına katran bulaşmış dün bunu temizlemek için saatlerce uğraştım. Böyle haşır neşir olunca fark ettim ki arabanın üstüne sanki gökyüzünden boya yağmış arabanın heryeri boya sinirden ölmek üzereyim. nerden olmuş nasıl olmuş hiçbir fikrim yok. temizlenirmi yada nasıl temizlenecek ne yapmam gerekiyor akıl verin lütfen..

Toyota Club Türkiye

Arabamın üstüne boya yağmış :(
« : Nisan 09, 2012, 10:25:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabımın üstüne boya yağmış :(
« Yanıtla #1 : Nisan 09, 2012, 10:38:43 »
zift çıkaran solüsyonlar satılıyor piyasada, onlar ile müdahale ederek bu lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz. canınızı sıkmayın,çıkmaz lekeler değiller. benim araçta da zift lekeleri oluşmuştu, gaz yağıyla yıkatınca geçmişti. gerçi gaz yağını önermiyor araç üretici firmalar ama zararını da görmedim. piyasada satılan profesyonel zift sökücü ürünleri kullanırsanız bu lekelerden kurtulursunuz.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabımın üstüne boya yağmış :(
« Yanıtla #2 : Nisan 09, 2012, 10:46:57 »
zift çıkaran solüsyonlar satılıyor piyasada, onlar ile müdahale ederek bu lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz. canınızı sıkmayın,çıkmaz lekeler değiller. benim araçta da zift lekeleri oluşmuştu, gaz yağıyla yıkatınca geçmişti. gerçi gaz yağını önermiyor araç üretici firmalar ama zararını da görmedim. piyasada satılan profesyonel zift sökücü ürünleri kullanırsanız bu lekelerden kurtulursunuz.
yok zift değil problem temizledim zift lekelerini.. onları temizlerken fark ettim arabanın üstünde boya var. sanki boya yapılan birşeyin yanında kalmış gibi arabanın üstü komple boya olmuş o nasıl temizlenir hiçbir fikrim yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabamın üstüne boya yağmış :(
« Yanıtla #3 : Nisan 09, 2012, 10:56:25 »
]Geçmiş olsun Sema Hn. Arabam henüz 15 günlükken üst katlarda yapılan boya ve badanadan nasibini almıştı. Maalesef pasta cila ile geçirtebilmiştim ancak :(
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 09, 2012, 11:02:15 »
Sema hanım zift için bende gaz yağını öneriyorum gaz yağı aracın boyasını da koruyor ve müthiş parlatıyor. Ve aracın kaportasında su durmuyor ama camlara değdirmemek gerek. Eski işyerimde işverenimizin özel şöförü  aracı hergün hafif gazlı bir bezle silerdi. Boya konusunda ise en güzel çözüm pasta cila olacaktır sizde yapabilirsiniz veya serviste pasta cila yaptırın. Başka şeylerle çıkartmaya kalkmayın aracın üst vernik ve boyasına zarar verirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 09, 2012, 11:05:55 »
ziftlerden arındı. zift çıkartıcı almıştım daha önce onunla kolayca ziftleri temizledim. dün hava güzeldi bütüngün arabayla uğraştım o zaman fark ettim boyayıda pasta cila ile temizlenirmi bilemedim. çünkü kapı çıtalarındada var. o yüzden forumda paylaşıyım sizin fikirlerinizi alayım istedim canım çok sıkıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 09, 2012, 11:14:18 »
ziftlerden arındı. zift çıkartıcı almıştım daha önce onunla kolayca ziftleri temizledim. dün hava güzeldi bütüngün arabayla uğraştım o zaman fark ettim boyayıda pasta cila ile temizlenirmi bilemedim. çünkü kapı çıtalarındada var. o yüzden forumda paylaşıyım sizin fikirlerinizi alayım istedim canım çok sıkıldı

Sıkmayın canınızı pasta cila hepsini çıkartır. Dediğim gibi ince bir pasta cila alın büyük marketlerde kolayca bulabilirsiniz. Uygulaması gayet basit  boya lekelerinin üstüne  pasta cila dökün biraz bekledikten sonra biraz pamukla dairesel hareketlerle silin çıkmaz ise tekrar uygulayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 09, 2012, 11:17:12 »
Geçmiş olsun, bence bir profosyonelden yardım almanızı tavsiye ederim zor bir durum.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 09, 2012, 11:19:08 »
periyodik bakım zamanınız yaklaşıyorsa serviste hâllederler bu problemi. yaz bakımı kampanyasıyla bedavaya bile getirebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 09, 2012, 11:40:35 »
Geçmiş olsun. Hakkı hocamında belirttiği gibi, pasta cila, sorunu halledecektir.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 09, 2012, 11:51:03 »

boya damlacıklarının üzerine pasta sürün ve bir süre bekletin daha sonra silin %90 çıkar , çıkmazsa profesyonel bir pasta cila uygulaması ile %100 çıkacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 09, 2012, 12:04:50 »
teşekkür ederim arkadaşlar. benim kendi başıma uğraşabileceğim gibi değil heryeri boya içinde nokta nokta pürüz oluşturmuş boyanın üstünde ve plastik aksamda. boya için pasta cila yapılsa sorun çözülüyor bunu anladım peki plastik aksama nasıl bir müdahele yapılacak çıkarmı plastik üzerindeki boya?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 09, 2012, 12:09:30 »
vesveseli bir insan olarak ben sizin yerinizde olsam servise gider oradan yardım veya fikir alırım, bence bu noktada artık kendiniz kurcalamayın derim. Araç yeni, boyası beyaz, risk almaya gerek yok.Çok geçmiş olsun.
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 09, 2012, 12:22:15 »
vesveseli bir insan olarak ben sizin yerinizde olsam servise gider oradan yardım veya fikir alırım, bence bu noktada artık kendiniz kurcalamayın derim. Araç yeni, boyası beyaz, risk almaya gerek yok.Çok geçmiş olsun.
teşekkür ederim. aracı ancak yarın götürebileceğim bu sürede başına gelen biri varmı ,temizlenirmi öncelik olarak sizlerden yorum almak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 09, 2012, 12:34:41 »
plastiktekilerde çıkar kafanıza takmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 09, 2012, 12:59:33 »
plastiktekilerde çıkar kafanıza takmayın.
Teşekkür ederim biraz içim rahatladı sayenizde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 09, 2012, 14:05:54 »
sentetik tinerle çıkar hiç bir zararıda yok daha sonra aracınızı uygulamaya sokunuz...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 09, 2012, 14:38:11 »
Buna benzer durumu ben de yaşadım.s....x ta 80 tl pasta cila yaptırdım.Hem araç temizlendi hemde pasta cila ile daha parlak ve temiz bir görünüm kazandı.Tavsiye ederim.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 09, 2012, 14:48:24 »
Buna benzer durumu ben de yaşadım.s....x ta 80 tl pasta cila yaptırdım.Hem araç temizlendi hemde pasta cila ile daha parlak ve temiz bir görünüm kazandı.Tavsiye ederim.
teşekkür ederim tavsiyenize. 3 aylık araç zaten pırıl pırıl dı şimdi pasta cila ile boya incelecek, sentetik uygula demiş  Bahadır bey de ama sentetik boyayı alır araç üstündeki ben pasta cila dışında bir uygulama varmı bunu araştırıyorum. akşam aracı autowax a götürüp bi durumuna baktırıyım belki başka bir kimyasal vardır bu işe yarayan aracın boyasına zarar vermeyen..
huzurum kaçtı bi anda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 09, 2012, 15:02:15 »
teşekkür ederim tavsiyenize. 3 aylık araç zaten pırıl pırıl dı şimdi pasta cila ile boya incelecek, sentetik uygula demiş  Bahadır bey de ama sentetik boyayı alır araç üstündeki ben pasta cila dışında bir uygulama varmı bunu araştırıyorum. akşam aracı autowax a götürüp bir durumuna baktırıyım belki başka bir kimyasal vardır bu işe yarayan aracın boyasına zarar vermeyen..
huzurum kaçtı bir anda
Arabamı aldığım hafta henuz plakasını yeni takmışken dalgın bir sürücü tarafından  kırmızı ışıkta arabamın tamponunu  indirilmiş ve sol arka çamurlukta göçüğe neden olunmuştu.Beterin beteri var yani :) Sizi çok iyi anlıyorum ancak arkadaşların dediği gibi durum çok ciddi değil boyada oluşacak incelme mıkronlarla ölçülecek kadar küçük ayrıca kaliteli bir yerde bu uygulama yapılırsa zaten gerekli koruma ve besleme ürünleri uygulanıyor.İşlemden sonra sonucu paylaşırsanız sevinirim.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...