Gönderen Konu: 4+4+4=0  (Okunma sayısı 5768 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
Ynt: 4+4+4=0
« Yanıtla #40 : Mart 31, 2012, 16:41:25 »
en azından forumda benim gibi düşünenlerin olduğunu görmek bile beni sevindirdi az da olsa...Bu tasarı her ne kadar doğrular da barındırsa kanunlaşma sürecine baktığınızda nasıl bir inatlaşma olduğunu,nasıl dayatma ile geldiğini görürsünüz..Herkes yanlış düşünüyor da sadece iktidardakiler mi doğrusunu biliyor..mecliste vekilleri dövdüler,sokakta öğretmenleri dövdüler,ondan sonra neymiş demokrasiymiş,çağdaşlıkmış..Bırakın bu kandırmaları..

O öğretmenleri döven ekibin başındaydı arkadaşım. O dayak yiyenler öğretmen değil provokatördü. Kamuoyuna ne gösterilmek isteniyorsa o işleniyor. Tıpkı ölü taklidi yapan teröristler gibi. Öğretmenlerin eyleminde içeri sızan pkk bayraklarını gördünüz mü? Ben ne diyorum dayanağınız yok hocam. Kuru sıkı konuşuyorsunuz. Ayrıca burada onlarca öğprenci velisi var. Benim şu cümleme ne diyecekler merak ediyorum. Öğretmenin yeri sınıfıdır. O eylemler sırasında binlerce öğrencinin elinden eğitim hakkı alındı. Sistem eleştirirken çouğun eğitim hakkının alınması ne yaman çelişkidir. Demek ki bu eylem çocuklar için değil sisyasi bir eylem. Azcık mantık yahu. Senin yerin sınıfın. İşin insan yetiştirmek sistem ne olursa olsun gerçek tektir ve o takip edilmelidir. Lütfen daha fazla yazdırma hocam. Nokta koydun devam etme
Matematik sever, öğretir...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 31, 2012, 16:41:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 31, 2012, 16:43:10 »
Hocam bu mantıkla sizinle tartışmam mümkün değil..çooook farklı düşünüyoruz sizinle..size başarılar diliyorum yeni sisteminizde..
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 31, 2012, 17:04:23 »
O öğretmenleri döven ekibin başındaydı arkadaşım. O dayak yiyenler öğretmen değil provokatördü. Kamuoyuna ne gösterilmek isteniyorsa o işleniyor. Tıpkı ölü taklidi yapan teröristler gibi. Öğretmenlerin eyleminde içeri sızan pkk bayraklarını gördünüz mü? Ben ne diyorum dayanağınız yok hocam. Kuru sıkı konuşuyorsunuz. Ayrıca burada onlarca öğprenci velisi var. Benim şu cümleme ne diyecekler merak ediyorum. Öğretmenin yeri sınıfıdır. O eylemler sırasında binlerce öğrencinin elinden eğitim hakkı alındı. Sistem eleştirirken çouğun eğitim hakkının alınması ne yaman çelişkidir. Demek ki bu eylem çocuklar için değil sisyasi bir eylem. Azcık mantık yahu. Senin yerin sınıfın. İşin insan yetiştirmek sistem ne olursa olsun gerçek tektir ve o takip edilmelidir. Lütfen daha fazla yazdırma hocam. Nokta koydun devam etme

Ögretmen , ögrenci , memur , işçi , sendikacı , kısaca Halkı oluşturan her kısmın gelecegi için endişe ettiği bir durum var ise buna karşı çıkmak en DEMOKRATİK haktır. Türkiye cumhuriyetinde çıkan yasalara , kanunlara , kurallara halkın olumsuz yaklaşımı var ise hükümet buna kulak vermek zorundadır. Gençleri yetiştiren ögretmenlere su sıkıp , joplamak dİktatörlüktür. Türkiye'de demokrasi ve özgürlük bitme noktasına gelmiş siz hala herkesin yerini bilecek savunmasını yapıyorsunuz. Sizin gibi düşünenler yüzünden istedikleri gibi at koşturuyorlar. Haberleri takip ediyorsanız dün endonezya da benzin 1.16 tl oldu diye ülke birbirine girdi. 4+4+4 olayında da  Bahadır hocam gibi endişe eden ögretmenlerimiz bu işin zararlı bir uygulama olduğunu düsündükleri için karşı çıkmıştır. Bunda yanlış birşey görümüyorum. bu egitim sistemini uygulamaya çalışan insanlar da "assalar da , kurşunlasalar da , öldürseler de bu yasa çıkacak " gibi sözler sarfeden hükümettendir. Gelecek nessiler için verilecek bir kararı bu şekilde uygulama azminde olanların çıkartacakları 4+4+4 eğitim sistemini de varın siz düşünün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Mart 31, 2012, 17:07:38 »
Ögretmen , ögrenci , memur , işçi , sendikacı , kısaca Halkı oluşturan her kısmın gelecegi için endişe ettiği bir durum var ise buna karşı çıkmak en DEMOKRATİK haktır. Türkiye cumhuriyetinde çıkan yasalara , kanunlara , kurallara halkın olumsuz yaklaşımı var ise hükümet buna kulak vermek zorundadır. Gençleri yetiştiren ögretmenlere su sıkıp , joplamak dİktatörlüktür. Türkiye'de demokrasi ve özgürlük bitme noktasına gelmiş siz hala herkesin yerini bilecek savunmasını yapıyorsunuz. Sizin gibi düşünenler yüzünden istedikleri gibi at koşturuyorlar. Haberleri takip ediyorsanız dün endonezya da benzin 1.16 tl oldu diye ülke birbirine girdi. 4+4+4 olayında da  Bahadır hocam gibi endişe eden ögretmenlerimiz bu işin zararlı bir uygulama olduğunu düsündükleri için karşı çıkmıştır. Bunda yanlış birşey görümüyorum. bu egitim sistemini uygulamaya çalışan insanlar da "assalar da , kurşunlasalar da , öldürseler de bu yasa çıkacak " gibi sözler sarfeden hükümettendir. Gelecek nessiler için verilecek bir kararı bu şekilde uygulama azminde olanların çıkartacakları 4+4+4 eğitim sistemini de varın siz düşünün.
Tebrik ederim Volkan bey..Hislerime tercüman oldunuz bir bakıma..Çok teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #44 : Mart 31, 2012, 17:09:32 »

Ben hak aranmasın demedim ki. Neden cumartesi pazar yapılmadıda çarşamba perşembe yapıldı? Elimizde ki güç iş üretme gücü ve bunu bırakarak hükümete söz geçirebilirz düşüncesinde olanlar çocukların eğitim haklkarını gaspetmediler mi? Eee bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Şimdi derdimiz çocuklarsa niye derste değilsiniz demezler mi adama? Ayrıca velilerin eylem yapmasıda sağlanabilirdi. Buna benzer onlarca alternatif sayabilirim. Benim meselem çoluğunun çocuğunun geleceğini düşünen kesimle değil ki hem. Bu durumu kullanıp bazı kesimleri yıpratmaya çalışanlarla. Bu eylemi bekleyip pkk bayrağı açmak isteyenlerin ekmeğinede yağ sürdük. O da cabası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mart 31, 2012, 17:11:05 »
 Başlığa koptum. :)
Bence her iş devletin üstüne vazife değil. Her gelene göre ideolajik akımlar yaratılıp, tertemiz beyinler bazı şeylere şartlandırılmamalı, bölünmeler yaratılmamalı. Fikri hür, vicdanı hür bireyler olmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mart 31, 2012, 17:13:51 »
diyebileceğim tek bir şey burda dayanağınız yok kuru sıkı sallıyorsunuz diyorsunuz ama sizin söylediklerinizin nasıl bir dayanağı var altı nasıl dolacak biz konusunca dayanağımız yok altı boş siz konuşunca her turlu açıklamanız var işte beni rahatsız eden nokta bu konuşmalarınızın basında siyasi duygulardan arınıp eğitim için konuşuyorum derken ii güzel demiştiniz ama işte sonuçta insanın fikri neyse zikri odur misali size normal gelsede yazdıklarınız eğitimi değil siyaseti savunuyor ve size normalmiş gibi geliyor.
 bi taraf eleştirince hep mualifsiniz oluyor diğer taraf hep eleştiriliyor ama hiç sorun olmuyor birazda karşı tarafıda anlamaya yönelik düşünmek lazım diye düşünüyorum saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mart 31, 2012, 17:16:00 »
Ben olaya o haklı bu haklı olarak bakmayacağım sistemi destekliyor değilim gerçi desteklesemde desteklemesemde birşey farketmez artık...

Her eylemin ve ya protestonun izin verilmiş bir güzergahı vardır değil mi? Ama şu jop bibergazı tazyikli su olayına deliriyorum arkadaş....  Arada 3-5 çapulcu teröristin gazına gelip polisini üzerine yürünüyor, rotadan sapılıp oraya buraya yürünmek isteniyor ondan sonra ögretmene jop-doktora jop- ögrenciye jop....  Arka tarafta edebiyle duranlarda ögretmen-doktor-ögrenci !!!  Yanlışsam düzeltin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Mart 31, 2012, 17:16:20 »
Başlığa koptum. :)
Bence her iş devletin üstüne vazife değil. Her gelene göre ideolajik akımlar yaratılıp, tertemiz beyinler bazı şeylere şartlandırılmamalı, bölünmeler yaratılmamalı. Fikri hür, vicdanı hür bireyler olmalı.
Kesinlikle katılıyorum Hakan Bey..Eğitim sistemi yap boz tahtasına döndü..Bu hükümet zaten 10 yıldır iktidarda,ama sürekli kendi yaptıklarını değiştirip duruyorlar.Çünkü kendileri de emin değil ne yaptıklarından.İlk önce deniyorlar sonra bakıyorlar ki başarısız oldu, reform yaptık deyip başka sisteme geçiyorlar.Olan da çocuklarımıza oluyor tabi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mart 31, 2012, 17:17:15 »
Eylemi gerçekleştirenleri çoğu eğitim vakıfları,sendika ve emekli ögretmenler tarafından gerçekleşti diye biliyorum. öğretmenlik görevlerine devam edenler de muhtemelen dersi olmayan kısımdı. Sonuçta tek bir okuldan toplanma olmamış. İşin Pkk boyutunda ise onlara öyle bir fırsat vermeye gerek yok. Zaten maaşlarını biz ödüyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mart 31, 2012, 17:17:43 »
Ben hak aranmasın demedim ki. Neden cumartesi pazar yapılmadıda çarşamba perşembe yapıldı? Elimizde ki güç iş üretme gücü ve bunu bırakarak hükümete söz geçirebilirz düşüncesinde olanlar çocukların eğitim haklkarını gaspetmediler mi? Eee bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Şimdi derdimiz çocuklarsa niye derste değilsiniz demezler mi adama? Ayrıca velilerin eylem yapmasıda sağlanabilirdi. Buna benzer onlarca alternatif sayabilirim. Benim meselem çoluğunun çocuğunun geleceğini düşünen kesimle değil ki hem. Bu durumu kullanıp bazı kesimleri yıpratmaya çalışanlarla. Bu eylemi bekleyip pkk bayrağı açmak isteyenlerin ekmeğinede yağ sürdük. O da cabası.

şu kısımla ilgili  bu 4+4+4 ü çıkaranlar 2de başlayan meclis görüşmelerine rağmen canlı yayının kesildiği 7den sonraya bırakıyorlarsa bu görüşmeleri onlarda haftasonu değil hafta içi eylem yaparlar( yaptıkları eylemleri desteklememekle beraber bazen şartların insanları süreklediği noktaları görmek lazım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #51 : Mart 31, 2012, 17:18:37 »
diyebileceğim tek bir şey burda dayanağınız yok kuru sıkı sallıyorsunuz diyorsunuz ama sizin söylediklerinizin nasıl bir dayanağı var altı nasıl dolacak biz konusunca dayanağımız yok altı boş siz konuşunca her turlu açıklamanız var işte beni rahatsız eden nokta bu konuşmalarınızın basında siyasi duygulardan arınıp eğitim için konuşuyorum derken ii güzel demiştiniz ama işte sonuçta insanın fikri neyse zikri odur misali size normal gelsede yazdıklarınız eğitimi değil siyaseti savunuyor ve size normalmiş gibi geliyor.
 bir taraf eleştirince hep mualifsiniz oluyor diğer taraf hep eleştiriliyor ama hiç sorun olmuyor birazda karşı tarafıda anlamaya yönelik düşünmek lazım diye düşünüyorum saygılar...

Siyasi bir düşünceyi savunmuş olduğum cümleden alıntı bekliyorum. Benım eğitim ile ilgili düşüncelerim elbet bir siyasi düşüncenin paralelinde olacaktır. Bunun dışında olmak zaten mümkün değil ama en azından öyle olmadığınızı siyasi terim kullanmayarak sezidrebilirsiniz. Ayrıca benim sistemle ilgili birkaç maddeye karşı çıktığım yazılarımda mevcut. 1. sınıflarda ki durum imamhatipler ve müfredat üzerine yazılar yazdım. 1. sınıflar ile ilgili yazdığım bakanın bir tv programında bizzat söyledikleriydi. İmamhatipler üzerine söylediklerim zaten bu konu içersinde geçmemesi üzerineydi. müfredat ile ilgili söylediklerim ise olmas gerekenler. dağ köyünde şehirde dersanede bir kalıba girmeden ihtiyaç doğrultsunda yapılması gerekenlerdi. Benden ne dayanağı istiyorsunuz daha? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #52 : Mart 31, 2012, 17:19:50 »
Eylemi gerçekleştirenleri çoğu eğitim vakıfları,sendika ve emekli ögretmenler tarafından gerçekleşti diye biliyorum. öğretmenlik görevlerine devam edenler de muhtemelen dersi olmayan kısımdı. Sonuçta tek bir okuldan toplanma olmamış. İşin Pkk boyutunda ise onlara öyle bir fırsat vermeye gerek yok. Zaten maaşlarını biz ödüyoruz.

Sadece benım okulumda 8 öğretmen yoktu. Dayanaktan kastım bu işte. 3 ilden otobüs kalktı dersler olabildiğince boş geçti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mart 31, 2012, 17:24:04 »
Ben olaya o haklı bu haklı olarak bakmayacağım sistemi destekliyor değilim gerçi desteklesemde desteklemesemde birşey farketmez artık...

Her eylemin ve ya protestonun izin verilmiş bir güzergahı vardır değil mi? Ama şu jop bibergazı tazyikli su olayına deliriyorum arkadaş....  Arada 3-5 çapulcu teröristin gazına gelip polisini üzerine yürünüyor, rotadan sapılıp oraya buraya yürünmek isteniyor ondan sonra ögretmene jop-doktora jop- ögrenciye jop....  Arka tarafta edebiyle duranlarda ögretmen-doktor-ögrenci !!!  Yanlışsam düzeltin...

Valla pkk konusunda yaram derindir. O yüzden hiç girmek istemiyorum. Başlığı gündeminden uzaklaştırmayalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #54 : Mart 31, 2012, 17:25:36 »
şu kısımla ilgili bir soru sorayım bu 4+4+4 ü çıkaranlar 2de başlayan meclis görüşmelerine rağmen canlı yayının kesildiği 7den sonraya bırakıyorlarsa bu görüşmeleri onlarda haftasonu değil hafta içi eylem yaparlar( yaptıkları eylemleri desteklememekle beraber bazen şartların insanları süreklediği noktaları görmek lazım?

Raci kardeşim hangi durum haftasonu değilde hafta içi ders saatinde iş bırakmayı gerektirebilir sence? haftasonu pikniği falan mı? bu düpedüz yukarıda söylediğim gibi ellerinde ki iş gücünü kullanarak birşeyler yaptırmak istemektir ve seninde katılmadığın gibi yanlıştır. Hem bakınız CHP anayasa mahkemesine götürüyor belkı bir referandum olur. İşte halkın konuşacağı yerdir orası ve bende cvbın verileceğine inanıyorum. Muhalefet işini yapsın ve referanduma kadar gitsin konu. Sence de olması gereken bu değil mi? Esas ve geri döndürülemez cevap bu değil mi? En başta dediğim gibi yazı dili nedeniyle irite ediyoruz belki birbirimizi ancak ben olabildiğince dikkatli seçmeye çalışıyorum cümleleri. Kırmak gibi bir amacım yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Mart 31, 2012, 17:25:54 »
bende diyorumki size dayanak olarak söylediklerinizi sizden başka gören bilen yok birini tvde izledim diyorsunuz benim okulumda 8 öğretmen yoktu diyorsunuz ama dikaktinizi çekti ise bunların hepsi sadece sizin bildikleriniz ve bizim bunlara inanıp sonrada kendimizi düzeltmemizi bekliyorsunuz :D

ha bende 4+4+4e yada eğitimle ilgili reforma karşıyım demedim sadece benim tepkim niye yangından mal kaçırırcasına eğitimcilere sorulmadan gizli kapaklı yapılıyor bu değişiklikler neyi kimden gizliyorlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Mart 31, 2012, 17:28:22 »
Raci kardeşim hangi durum haftasonu değilde hafta içi ders saatinde iş bırakmayı gerektirebilir sence? haftasonu pikniği falan mı? bu düpedüz yukarıda söylediğim gibi ellerinde ki iş gücünü kullanarak birşeyler yaptırmak istemektir ve seninde katılmadığın gibi yanlıştır. Hem bakınız CHP anayasa mahkemesine götürüyor belkı bir referandum olur. İşte halkın konuşacağı yerdir orası ve bende cvbın verileceğine inanıyorum. Muhalefet işini yapsın ve referanduma kadar gitsin konu. Sence de olması gereken bu değil mi? Esas ve geri döndürülemez cevap bu değil mi? En başta dediğim gibi yazı dili nedeniyle irite ediyoruz belki birbirimizi ancak ben olabildiğince dikkatli seçmeye çalışıyorum cümleleri. Kırmak gibi bir amacım yoktur.

sizde beni yanlış anlamayın eğitimci değilim sadece rahatsız olduğum noktaları belirtmek istiyorum böyle konuşmak en azından sizinde benimde belki yanlış bildiğimiz yada bilmediğimiz şeyleri öğrenmek konusunda etkili olur diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #57 : Mart 31, 2012, 17:32:02 »
bende diyorumki size dayanak olarak söylediklerinizi sizden başka gören bilen yok birini tvde izledim diyorsunuz benim okulumda 8 öğretmen yoktu diyorsunuz ama dikaktinizi çekti ise bunların hepsi sadece sizin bildikleriniz ve bizim bunlara inanıp sonrada kendimizi düzeltmemizi bekliyorsunuz :D

ha bende 4+4+4e yada eğitimle ilgili reforma karşıyım demedim sadece benim tepkim niye yangından mal kaçırırcasına eğitimcilere sorulmadan gizli kapaklı yapılıyor bu değişiklikler neyi kimden gizliyorlar?

Videoyu arıyorum. Öğretmenleri de pazatesi nöbet defterinin fotoğrafını çekip eklediğimde görmüş olacaksın Raci kardeşim :) Madem söyledik dayanağımızı koyalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mart 31, 2012, 17:38:21 »
Valla pkk konusunda yaram derindir. O yüzden hiç girmek istemiyorum. Başlığı gündeminden uzaklaştırmayalım.

Aynen ama tüm görüntülerde görüyoruz bu jop vs polisin sert müdahelesini başlatan şerefsziler bariz ortada... O gazla bunlara uyanda bizim insanımız zarar gören yine biz, kardeşi kardeşe, memuru memura kırdırıyorlar işte ama aman neyse uzayacak mevzu... Yani bence jop haktır, joplanılmaz joplattırılır....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mart 31, 2012, 18:11:14 »
o eylemde bulunan bir öğretmen olarak yazıyorum eylemin hangi kısmında pkk bayrağı vardı ben ordaydım da ben niye görmedim.
annesinden gelen telefona iyiyiz olay yok diye cvp veren kadın öğretmen arkadaşımıza orda bulunan polisin "söyle söyle çok dayak yiyeceğiz de !" demesine ne dersiniz.öğrenciyken nasıl 3 yıl dershanede çalıştınız.doğuştan öğretmensiniz yada cemaat dershanesi idi çalıştığınız.
bakan daha 5. sınıflara sınıf öğretmenimi branş öğretmenimi girecek onu bilmiyordu tv programında canlı yayında gördüm.
okul maçları olunca günlerce çocuklar derslere girmez maçlara giderler desteklemek için, bizim 2 günlük eylem  mi vicdanınızı rahatsız etti.meclise geldiği gün olduğu için o 2 günde hafta içi eylem yapıldı bizde hafta sonu olmasını isterdik.
hangi sendikadan görüş alındı bu değişiklik için? kamuoyundan neden gizlendi?yangından mal kaçırır gibi hızlıca kavga dövüş yapıldı.sizin çocuğunuz 5. sınıftayken 12. sınıf öğrenciyle aynı tuvaleti kullansın ister misiniz.neden din dersi zorunlu?finlandiyada ki 60 aylık çocukların boy ortalaması ile bizimkiler arasında  ne kadar fark var?birleştirilmiş sınıf öğrencisi kaç çocuk var?dünyanın neresinde din dersi seçmeli?dünyanın neresinde vekiller eğitim sitemini bir günde değiştirebiliyor?dünyanın neresinde öğrenciyken öğretmen adayları dershanede çalışıyor?daha çok sorum var ama anlamak istemedikten sonra....28 şubatta da cop dayak yedik yine aynı.değişen bişey yok.
2011 YARİS 1.0