0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Eğitim sistemi çok şey gördü geçirdi umarım en az hasarla atlatırız. Bu arada tüm öğretmen arkadaşlarımın taşıdığı kaygı ve tasayı anladığımı ve yanlarında olduğumu belirtmek isterim
Bahadır Abi birşey danışmak istiyorum.Çevremdeki herkes bu konuya karşı ama benim anlmadığım ; hükümetin bu konuda gördüğü yararlı olacağına inandığıu şey ne? Neye dayanarak bunu istiyor? bunun ne faydası olacağını düşünüyorda bunu sunuyor? hani sizin bildiklerinizi hükümet bilmiyormuda bunu istiyor? gerçi yeni Türk Ticaret kanunuda böyle...inanılması güç hatalarla dolu , sanki ilkokul öğrencisi yazmış gibi ama tabikide eğitim bambaşka bir dünya....
Söyleyecek cok sözüm var ama yazarak ifade etmek zor. Her sistemin eksikleri ve fazlaları vardır. Olaya olduğu gibi olumsuzluklarla bakacaksak şimdi ki sistemin ne faydasını gördük ki derim. Kesinlikle destekliyorum. O yaslarda secim yapamayan cocuk lisede tercih yapabiliyor sanki. Burada is her türlü sistemi uygulayan bizlere düşüyor. Ana okullarının kaldırıldığı soz konusu değil 1. sınıf onun yerine gececek sekilde duzenleniyor.Eleştirmek elbette kaliteyi artırır ancak su an hangi sistem gelse şimdikinden iyi olacaktır. Önceki sistemde böyle eleştirildi şimdi yerine gelen sistem eleştiriliyor. Ayrıca eylemler vs sistemle ilgili değil direkt imamhatiplerle ilgili provokasyondan başka birşey değil. Sistem hakkıyla uygulanırsa insanların yetenekleri doğrultusunda yetiştirilmesini öngörüyor. Ancak hemen koy okullarında ne olacak seklinde uç ornekler çoğalmış. Şimdi ne oluyor ki? Zorla güzellik olmaz diyoruzda zorla egitim olur mü? Tekrar söylüyorum hakkıyla uygulanırsa şimdikinden cok daha kullanışlı bir sistem olacaktır.