Gönderen Konu: 4+4+4=0  (Okunma sayısı 5763 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
4+4+4=0
« : Mart 30, 2012, 19:04:38 »
Bir otomobil sitesinde bu başlığı açmak ne kadar doğru bilmem ama inanın ki çok doluyum. Bir şekilde içimi dökmem lazım bir öğretmen olarak.
Her halde yeni eğitim sistemi değişikliğinden haberi vardır herksin.haberi olmayan da en azından meclisteki ve sokaktaki kavgalardan merak edip bir araştırmıştır sanırım. Gerçi ne kadar araştırısa araştırsın ne olduğunu kimse tam olarak bilmiyor. Ancak benim mesleğim olduğu için ve memleket meselelerine hayli duyarlı bir yapım olduğunda ben bu konuda sizlere bazı bilgiler vermek isterim.
Günlerdir konuşulan daha doğrusu konuşturulmayan bu değişikliğe göre :

1- Ana sınıfı zorunlu olmaktan çıkıyor. İsteyen aile çocuğunu ana sınıfına göndermek yerine direk 1. sınıftan başlatacak. Bu tamamen yanlış bir uygulama.Çünkü bir çocuğun gelişimi için en kritik dönem ana sınıfı dönemi. Gelişmiş ülkelerde ana sınıfına başlama yaşı 3-4 yaş civarı.

2- İkinci 4 yıldan sonra öğrenciler alan seçecekler.11-12 yaşındaki çocuklar geleceklerine yön verecek branşları o yaşlarda seçme yeteneğine,donanımına sahip değildir.Henüz neyin ne olduğundan haberi olmayan çocuk böyle bir seçim yapamaz.

3- ikinci 4 yıldan sonra seçmeli dersler olacak. Örneğin Kuran-ı Kerim,Hz.Muhammed'in Hayatı,Güzel sanatlar vb.. Ancak dini dersler hariç bu seçmeli dersleri verecek nitelikte öğretmen ne yazık ki okullarımızda yok..Bırakın güzel sanatları benim 5 yıldır çalıştığım okulda bilgisayar öğretmeni ve bilgisayar sınıfı olmadığı için 5 yıldır bilgisayar dersi bile seçemiyoruz. Gerçi zaten geçen sene bilgisayar dersleri kaldırıldı. Seçmeli ders konusunda şöyle olacak: dönem başında öğretmenler kuru toplantısında seçmeli ders listesine bakılacak,hiç birinin öğretmeni olmadığından sadece dini dersler seçilecek ve diğer derslere de ders saatini tamamlayamamış öğretmenler verilecek.Yani konuya hakim olmayan kişiler,sırf iş olsun diye derslere girecekler.

4- İkinci dört yıl zorunlu olmadığından özellikle kız öğrencilerden çoğu 3. dört yılı okumayacak. Şu anda bile benim 3 tane lise öğrencim okulu bırakıp evlendi.Artık seneye bu sayı katlanarak artacaktır.

5- Müfredat hazır değil. Yani derslerde okutulacak konular,kitaplar ortada yok.Kendi branşım için söyleyeyim şu anda okutulan İngilizce kitapları ile hiç bir öğrenci İngilizce falan öğrenemez. Bilen de bildiğini unutur zaten. Bunların tamamen yenilenmesi lazım.

6- Öğretmenlerin sokaklarda dövülerek sürüklendiği,tazyikli suyla copla dövüldüğü bir ortamda bu reformun meşruluğu tartışılır.

7-'İlköğretim devlet okullarında parasızdır'  ifadesi yasadan çıkarılarak bir bakıma paralı eğitime izin veriliyor.

8-Yaklaşık 50 bin sınıf öğretmeni açığa çıkacak. Bu öğretmenlerin ne olacağı hakkında kimsenin bir bilgisi yok.

9-Eğitimcilere,halka danışılmadan yangından mal kaçırır gibi eğitim reformu yapılmaz..

İşin özü bu yasaya karşı çıkanlar ne darbe sevdalısı ne de dinsiz..Biz eğitimciyiz ve bu mesleği canı gönülden yapıyoruz.Halkımızın çocuklarına bir şeyler öğretmek için çırpınıyoruz. Ancak bizi yönetenler bir zahmet bize danışma lütfunu göstermiyorlar,acaba bu doğru olur mu olmaz mı diye..Bilimsel mantığa son derece uzak olan bu yasaya karşıyım.Ve bu görüşümü ifade etmek de bir öğretmen olarak en doğal hakkım..
Allah herkese önce sağlık versin..

Toyota Club Türkiye

4+4+4=0
« : Mart 30, 2012, 19:04:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 4+4+4=0
« Yanıtla #1 : Mart 30, 2012, 21:48:23 »
Dün Ankara da ki eylemden dönmüş bir öğretmen olarak soruyorum.5. sınıf öğrencisi ile 12. sınıf öğrencisi aynı binada eğitim görürse ne olur?seçmeli derslerde jimnastik bale satranç diyorlar. 10 yaşından sonra bale jimnastiğe nasıl başlanır?Şırnağın köy okulunda bale hocası nereden bulunur?Her okul bale seçerse o kadar bale hocası mevcut mudur?(her okulda Arapça vs seçilirse her mahallede ,köyde imam mevcut).eğitim parasızdır ibaresi kanundan kaldırıldı haberiniz var mıdır?
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 30, 2012, 21:59:56 »
Söyleyecek kelime bulamıyorum, biraz önce öğrendim komisyondan geçtiğini moralim çok bozuldu. Yorum yapmıyorum yaparsam söyleyeceğim laflardan sonra yarın polis kapıya dayanır
o biçim doluyum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 30, 2012, 22:14:46 »
Bir öğretmen olarak eğitimle ilgili hiç bir şey yazmak istemiyorum.Bu seneki kadar moralsiz olduğum bir yıl olmadı.Mesleğimizin itibarı kalmadı.Kaç artı kaç olsa ne olur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #4 : Mart 30, 2012, 22:25:48 »
bende yorum yapamayacak kadar sinirliyim bakanlığın planlarına.

(arz- talep meselesi. elinde var 700 bin tane  istediğin zaman alabileceğin 300 bini aşkında mezun. etti sana 1 milyon.   çok olan şey değersizdir. halen memursenin kamusenden alamadığı sektör.  daha ne olsun vur şamarı)

not: avensis arabamı baba mesleği olan tarım desteğiyle aldık. verdikleri 1600 tl ile değil.   polis imam vb lerine 2,3 değil 3 binlede başlatabilir  elbet zamanı gelir hak yerini bulur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 31, 2012, 00:18:49 »
 Eğitim sistemi çok şey gördü geçirdi umarım en az hasarla atlatırız. Bu arada tüm öğretmen arkadaşlarımın taşıdığı kaygı ve tasayı anladığımı ve yanlarında olduğumu belirtmek isterim
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2012, 00:20:39 »
Eğitim sistemi çok şey gördü geçirdi umarım en az hasarla atlatırız. Bu arada tüm öğretmen arkadaşlarımın taşıdığı kaygı ve tasayı anladığımı ve yanlarında olduğumu belirtmek isterim
teşekkür ederiz..ancak sanırım bu durumu kolay kolay atlatamayacak bu millet..henüz farkında değiller ama ileride çok iyi anlayacaklar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 31, 2012, 00:30:26 »
Bu sısteme bende karsıyım.. Hangı akla hızmet boyle bır uygulamaya gıdılır. Buraya yazılamayan daha ne degısıklıklere gıdılecek. Suan unıversıte sınavına hazırlanan cocuklarımız meslek secımınde halen daha kendılerıne yon veremezken kucuk cocuklara bunlara yuklemelerı cok sacma.. Bızler ogretmenlerımızın egıtımcılerımızın yanındayız. Ama ne fayda
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 31, 2012, 00:37:23 »
Bahadır bey, bende gündemi fazla takip edememiştim, bilgilendirmeniz için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten ilerdeki genç ve çocuk nüfusumuzu ciddi zorluklar bekliyor. Benim bu yasada en olumsuz gördüğüm maddelerden biride din ile ilgili konuların seçmeli olarak okutulması. Ben bu yasada ciddi art niyet görüyorum. Benim inancım var, bir başkasının olmaya bilir. Ama bu insanları çocuk yaştan daha bölemezsiniz, özellikle gelişim sürecindeki çocuklar için bu aralarında ciddi bir ayrımcılık yaratacaktır. Bence din ile ilgili dersler, ya zorunlu olarak konulmalıdır ya da tamamen çıkarılmalıdır. Seçmeli ders konuları arasına sokmak bence büyük bir hata, tabi hata diyorum sadece arkasında art niyet aramazsak.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 31, 2012, 02:04:20 »
Bahadır Abi birşey danışmak istiyorum.Çevremdeki herkes bu konuya karşı ama benim anlmadığım ; hükümetin bu konuda gördüğü yararlı olacağına inandığıu şey ne? Neye dayanarak bunu istiyor? bunun  ne faydası olacağını düşünüyorda bunu sunuyor?
hani sizin bildiklerinizi hükümet bilmiyormuda bunu istiyor?
gerçi yeni Türk Ticaret kanunuda böyle...inanılması güç hatalarla dolu , sanki ilkokul öğrencisi yazmış gibi ama tabikide eğitim bambaşka bir dünya....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 31, 2012, 10:46:27 »
Bahadır Abi birşey danışmak istiyorum.Çevremdeki herkes bu konuya karşı ama benim anlmadığım ; hükümetin bu konuda gördüğü yararlı olacağına inandığıu şey ne? Neye dayanarak bunu istiyor? bunun  ne faydası olacağını düşünüyorda bunu sunuyor?
hani sizin bildiklerinizi hükümet bilmiyormuda bunu istiyor?
gerçi yeni Türk Ticaret kanunuda böyle...inanılması güç hatalarla dolu , sanki ilkokul öğrencisi yazmış gibi ama tabikide eğitim bambaşka bir dünya....
yararlı olacağını sandığı şey eğitimin kesintili olması ve bu sayede tek tip değil de farklı yönlere yönelebilecek nesiller yetişmesi..ama bu tamamen saçmalıktan ibaret ve kandırmaca..9-10 yaşındaki çocuk hangi meslekten,branşdan anlayacak da seçmeli ders seçecek..kaldı ki bu seçmeli dersleri hangi öğretmenler verecek..bunların hepsi halkın gözünü boyamak için yapılmış icraatlar..halk da bunları okuyunca diyor ki ' gördünüz mü bak güzel sanatlar dersi olacak,yabancı dil ağırlıklı olacak falana filan '
ama işin aslı öyle değil malesef..milli eğitimde çalışan herkes bilir ki çoğu şey hep göstermelik yapılır..dışarıdan bakanların gözünü boyamak için..ama içi fos..bu da aynen öyle bir durum..onların derdi imam hatip orta kısmını açmak,dini derslerin ağırlığını artırmaktı ve istediklerine de ulaştılar sonuç olarak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 31, 2012, 10:56:08 »
Maalesef 28 Şubat sürecinde pedagojik olarak doğru bir kararın ideolojik nedenlerle alınmasına tepki olarak yapılan bu uygulama eğitim sistemimizi çıkmaza sürükleyecektir. Hükümetin, sağlıkta olduğu gibi yükü yavaş yavaş özel sektöre ve  vatandaşın sırtına yükleme ve tabi bu arada dağıtılacak yeni rant sahaları oluşturma gayreti burada da göze batıyor. Yazım ülkemin geleceğine, çok yazık...
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Land Cruiser
« Yanıtla #12 : Mart 31, 2012, 11:22:33 »
Bence çok geç kalmış bir uygulama, 4+4+4 ü destekliyorum ...
2013 TOYOTA LAND CRUİSER V8 4.5 D-4 D
          ALLAH VAR KORKU YOK
                    (M.U)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 31, 2012, 11:25:52 »
neden desteklediğinizi merak ettim esad bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 31, 2012, 11:27:00 »
Eğitimciyim durumumuz içler acısı....Kimsenin sistemden haberi bakanın konuşmaktan haberi yok..Uslubu çok yanlış..
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 31, 2012, 11:37:50 »
Bahadır abi öncelikle bu konuyu böyle detaylı olarak anlattığın için teşekkürler biraz araştırmaya kalktım önce ama heryerde farklı bişey yazıyordu kafam karman çorman oldu ama şimdi burda sizin madde madde yazdıklarınızdan durumun nekadar içler acısı olduğunu anladım.anaokulu zorunlu olmaktan çıkmış bu nasıl olur biz anaokulu mobilyalarıyla uğraşan bir şirketiz ve bunun nekadar gerekli olduğunu  yaşamayan bilemez ne yazıkki.o yaştaki çocuklar için yaşamları için çok önemli bir süreçtir.ata sözü bile var ağaç yaşken eğilir diye
genç yaştaki kız çocukları zaten şu zamanda bile doğru dürüst okula gönderilmezken bu yasa ile bunun önü dahada açılacak bu diğer madde
ve bir diğer önemli madde ise 50.000 öğretmen açıkta kalacak demişsiniz.zaten her sene dünyanın öğretmeni boşta kalıyor bu en değerli meslek bukadar ayaklar altına nasıl alınır çok üzülüyorum yaaa nereye gidiyor mu memleket inanın anlamak mümkün değil ve bu başımızdakiler herşeyi bukadar RAHAT NASIL YAPIYOLAR bu ne SALTANATTIR YAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #16 : Mart 31, 2012, 11:51:00 »
Söyleyecek cok sözüm var ama yazarak ifade etmek zor. Her sistemin eksikleri ve fazlaları vardır. Olaya olduğu gibi olumsuzluklarla bakacaksak şimdi ki sistemin ne faydasını gördük ki derim. Kesinlikle destekliyorum. O yaslarda secim yapamayan cocuk lisede tercih yapabiliyor sanki. Burada is her türlü sistemi uygulayan bizlere düşüyor. Ana okullarının kaldırıldığı soz konusu değil 1. sınıf onun yerine gececek sekilde duzenleniyor.Eleştirmek elbette kaliteyi artırır ancak su an hangi sistem gelse şimdikinden iyi olacaktır. Önceki sistemde böyle eleştirildi şimdi yerine gelen sistem eleştiriliyor. Ayrıca eylemler vs sistemle ilgili değil direkt imamhatiplerle ilgili provokasyondan başka birşey değil. Sistem hakkıyla uygulanırsa insanların yetenekleri doğrultusunda yetiştirilmesini öngörüyor. Ancak hemen koy okullarında ne olacak seklinde uç ornekler çoğalmış. Şimdi ne oluyor ki? Zorla güzellik olmaz diyoruzda zorla egitim olur mü? Tekrar söylüyorum hakkıyla uygulanırsa şimdikinden cok daha kullanışlı bir sistem olacaktır.
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 31, 2012, 11:51:46 »
valla biz de çok üzülüyoruz..eşim de ben de öğretmeniz ve inanın haberleri izleyemez olduk sinirden..psikolojimiz bozuluyor..özellikle bu sene okuldaki öğretmen arkadaşlarımın büyük bir çoğunluğu o kadar karamsar ki insanlar kendilerine ülke beğenmeye başladı göçüp gitmek için..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Land Cruiser
« Yanıtla #18 : Mart 31, 2012, 11:57:20 »
Ben egitimci degilim, ben ve eşim doktoruz, egitim sistemiyle fazla ilgilenmiyorum fakat sadece belli bir kesim buna karşı çıkıyor.Bu sistem dünyanın çogu ülkesinde uygulanıyor ve sonuçları olumlu ...
2013 TOYOTA LAND CRUİSER V8 4.5 D-4 D
          ALLAH VAR KORKU YOK
                    (M.U)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 31, 2012, 11:57:59 »
Söyleyecek cok sözüm var ama yazarak ifade etmek zor. Her sistemin eksikleri ve fazlaları vardır. Olaya olduğu gibi olumsuzluklarla bakacaksak şimdi ki sistemin ne faydasını gördük ki derim. Kesinlikle destekliyorum. O yaslarda secim yapamayan cocuk lisede tercih yapabiliyor sanki. Burada is her türlü sistemi uygulayan bizlere düşüyor. Ana okullarının kaldırıldığı soz konusu değil 1. sınıf onun yerine gececek sekilde duzenleniyor.Eleştirmek elbette kaliteyi artırır ancak su an hangi sistem gelse şimdikinden iyi olacaktır. Önceki sistemde böyle eleştirildi şimdi yerine gelen sistem eleştiriliyor. Ayrıca eylemler vs sistemle ilgili değil direkt imamhatiplerle ilgili provokasyondan başka birşey değil. Sistem hakkıyla uygulanırsa insanların yetenekleri doğrultusunda yetiştirilmesini öngörüyor. Ancak hemen koy okullarında ne olacak seklinde uç ornekler çoğalmış. Şimdi ne oluyor ki? Zorla güzellik olmaz diyoruzda zorla egitim olur mü? Tekrar söylüyorum hakkıyla uygulanırsa şimdikinden cok daha kullanışlı bir sistem olacaktır.
murat bey sanırım siz de öğretmensiniz..önceki sistemin iyi olduğunu falan söylemiyoruz zaten..tam tersi mevcut sistemde çok eksikler vardı ama bu yapısal değil içerik olarak yapılacak değişikliklerle düzeltilebilirdi..ayrıca anasınıfı zorunlu olmaktan çıkarıldı kesinlikle bu doğrudur..1.sınfıların ana sınıfı gibi eğitim vermesi kadar da saçma sapan bir mantık olamaz..ayrıca eylemlerin imam hatiplerle ilgili prokavsyonlar olduğu konusundaki görüşlerinize çok üzüldüm..biz eğitimciyiz ve eğitim ile ilgili olanları tartışmak veya eleştirmek de en doğal hakkımız sanırım..siz daha öğretmenleri bile doğru düzgün seçemezken öğrencileri nasıl branşlaştıracaksınız ? ingilizce öğretmeni seçiyorsunuz ama o kişinin ingilizce bilip bilmediğini sorgulamıyorsunuz..