Gönderen Konu: 4+4+4=0  (Okunma sayısı 5879 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: 4+4+4=0
« Yanıtla #20 : Mart 31, 2012, 12:01:31 »
Ben egitimci degilim, ben ve eşim doktoruz, egitim sistemiyle fazla ilgilenmiyorum fakat sadece belli bir kesim buna karşı çıkıyor.Bu sistem dünyanın çogu ülkesinde uygulanıyor ve sonuçları olumlu ...
Bu yapılan değişikliğe sadece belli bir kesim karşı çıkıyor dediniz..kim acaba o kesim ? benim çevremde milliyetçiler de karşı çıkıyor-sağcısı da solcusu da..demek istiyorsunuz ki sanırım CHP mantığında kişiler karşı çıkıyor demek ki bu iyi bir sistem...
Allah herkese önce sağlık versin..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 31, 2012, 12:01:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #21 : Mart 31, 2012, 12:04:41 »
Karsı çıkılan mevzular tamamen siyasi. Durumun eğitimle ilgisi yok. Bu siyasi tepkiler sistemi yanlışmış gibi göstermekte. Yönlendirmeyse bunu her türlü aile ve öğretmen yapacak. İnsanlar zeka çeşitlerine uygun sekilde yetişecek. Müfredat sistem uygulanmaya başlamadan zaten sekilenemez. Eksikler fazlalıklar gözetilerek ülkeye uygun hale gelecektir. Körü körüne eleştiriyoruz. Bakanın bilmediğini savunduğumuz bir uygulamayı biz ne zaman öğrendikte taslıyoruz? Sunu bilmemek ne acı. Biz öğretmeniz. Ne istersek o olur. Sistemde sensin uygulayanda. Cocuklarımız için doğru olan neyse yaparız. Olay bu kadar kolay.
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Mart 31, 2012, 12:12:44 »
murat hocam..bilmiyorum kaç yıllık öğretmensiniz ancak kendi dersinizin müfredatından memnunmusunuz acaba? ben ingilizce dersi için söyleyeyim 7 yıldır doğru düzgün ne kitap ne başka bir materyal görmedim..saçma sapan hazırlanmış kitaplarla,konusuna hakim olamamış müfettiş denetlemeleriyle uğraşıp duruyoruz yıllardır..ne müfredatından bahsediyorsunuz..adam gibi müfredat hazırlasalardı şimdiye kadar çoktan hazırlarlardı zaten..
bu konuya daha fazla mesaj yazmayacağım..yazarken bile sinirleniyorum..siz heralde özel okulda falan çalışıyorsunuz.ülkemizin eğitim sistemine çoook uzak olduğunuz belli..NOKTA..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 31, 2012, 12:16:29 »
Arkadaşlar, konuyu karşılıklı polemiğe girmeden, ideolojiden uzak, bilimsel temellere dayalı bir şekilde irdeleyelim lütfen. Konu çok sıcak olduğu için, duygusal tepkiler olabilir. Bunları da mazur görelim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 31, 2012, 12:17:15 »
Ne getirir, ne götürür, uygulama başlamadan bilemiyorum.

Bildiğim, çoğu lise öğrencisinin hedefinin bir meslek değil, üniversite sınavı olduğu. Üniversite sınavı, meslek seçiminin dolayısı ile sevdiği işi yapmanın önüne geçmiş durumda ve bu, kaliteyi ciddi bir şekilde düşürmektedir. Umarım öğrencilerimize sevdiği mesleği erkenden bulacağı ve onun uğrunda çalışacağı bir sistem olur.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 31, 2012, 12:21:55 »
Esad Bey bende eğitimciyim.12 yıllık öğretmenim.Yaklaşık 7 yılımı 1.sınıfları okutarak geçirdim.Şu anda 1.Sınıfları okutmaktayım.AKP veya CHP'li değilim.Eğitimin içinde olan kim olursa olsun 6 yaşındaki bir çocuğun okula bu sistemle birinci sınıfa başlaması yanlıştır.Çünkü okula psikolojik olarak hazır olsa bile fiziken hazır değildir.Fizikenden  kastım.yazı yazma becerisi,el kaslarının gelişmesinden bahsediyorum.Yeni sistemde 1.Sınıfların derslerinin azalacağından oyun şeklinde 1 yılın tamamanacağından bahsediliyor.6 yaşındaki çocuğu sıralara hapsetmek ve 40 dakika boyunca aralarda gezmemesi için çalışmak ne zordur bilir misiniz? Şu anda 1. Sınıflarda bile zar zor okul kurallarını uymalarını alıştırmışken 6 yaşındaki çocuğu 40 dakika boyunca sıralara hapsetmek çok zor.
Bu yönden biz hiçbir eğitimciye veya pedagoga sormadan bizim halkımız istedi yaptık mantığı yanlıştır.
Bu işten anlayan kişilere sorulması akıl danışılmadan yapılmaya çalışılması yanlıştır.
Bu 4+4+4 ' ün içi tamamen şu an için boştur.Neden derseniz, Bakan bu gün söylediğini yarın farklı şekilde anlatmaktadır.Ertesi gün diğer kanala çıkıp farklı şeyler anlatmaktadır.

Aslında daha çok bahsedilecek şeyler var ama bilgisayar başında yazarak olmuyor.Karşılıklı konuşarak anlatmak daha güzel.Ben karşılaştığım her kişiye bu sistemin zararlarını anlatmaya çalışıyorum.Bize zararlarından çok çocuklarımıza olacak zararları.Oğlum 6 yaşında ben göndermeyi düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #26 : Mart 31, 2012, 12:22:09 »
murat hocam..bilmiyorum kaç yıllık öğretmensiniz ancak kendi dersinizin müfredatından memnunmusunuz acaba? ben ingilizce dersi için söyleyeyim 7 yıldır doğru düzgün ne kitap ne başka bir materyal görmedim..saçma sapan hazırlanmış kitaplarla,konusuna hakim olamamış müfettiş denetlemeleriyle uğraşıp duruyoruz yıllardır..ne müfredatından bahsediyorsunuz..adam gibi müfredat hazırlasalardı şimdiye kadar çoktan hazırlarlardı zaten..
bu konuya daha fazla mesaj yazmayacağım..yazarken bile sinirleniyorum..siz heralde özel okulda falan çalışıyorsunuz.ülkemizin eğitim sistemine çoook uzak olduğunuz belli..NOKTA..

:) ben şırnak guclukonakta goreve başladım ardından igdir tuzlucada çalıştım şimdide cankayadayim öğrenciyken 3 yıl dersanecilik yaptım. Koy okulumuza bilirim zengin muhitinde. Ayrıca müfredat dediğin şeyi bakanlık değil sınıfımda ben belirlerim. Öğrencilerim ne durumda ise benim eğtim sistemim ona göre şekillenir. Bırakın sistemi falan siz zaten yukarda derdinizin imamhatiplerle olduğunu yazmışsınız. Tamamen temeli olmayan eleştirilerde bulunuyorsunuz. Karsı tepki sonunda sinirleniyor ve nokta koyuyorsunuz :) madem actınız konuyu karşıt tepkiyede açık olmalısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 31, 2012, 12:27:08 »
eğitimci değilim ablam ve babam öğretmen babam 30 ablam 1 yıllık öğretmen babam matematik ablam resim öğretmeni aslında çok güzel bir örnek oluyor ikisinin bu kadar farklı öğretmen olmaları.

şöyleki babam 30 yıllık öğretmenlik hayatımdaki en verimli dönem 8 yıllık kesintisiz eğitime geçildikten sonra olmuştur fakat yıllarla birlikte öğretmene her yıl yüklenen yeni uygulamalar doğal olarak bu sistemide çıkmaza süreklemiştir der.

ablamsa daha 1 yıllık öğretmenken doğuda hemde en doğuda 90000 evet 90bin nufuslu bir ilçede öğretmenlik yapıyor ve 60 kişilik sınıflarda derse giriyor.

hala 60 kişinin aynı sınfıta ders gördüğü okullarımız varken hala birleşik sınfla eğitim yapan okullar varken tabletli akıllı tahtalı okullara geçmeyi planlamak saçma geldi.

ayrıca son 2 3 yılda resmen sınava girenin alındığı okul öncesi öğretmenliği kadrosu bu kadar şişmişken zorunlu olmaktan kaldırılan okul öncesi eğitimle neyi amaçlıyorlar onuda anlamış değilim.

öğrencileri tercih yapma zorunluluğundan kurtaracağız derken şu anda 15 olan tercih yaşının bu sistemle 11e düşecek olmasıda enteresan.

seçmeli ders işi ise öğrenciler veya velileri tarafından seçilmeli ama bu şekilde yine okul idaresi seçecekse o zman sürekli dini dersler seçilir. çünkü okullarımızda sizcede din dersleri dışında hangi ders için yeterliliği olan secmeli ders öğretmenelri var.

ha birde şu hep bi kesim karşı çıkıyor olayınada gelirsek o kesimlerin eklenmesini istediği maddeleri reddedip aynı maddeyi kendi ekleyen bir hükümet görünce insan ister istemez karşı olma ihtiyacı duyuyor çünkü remsen biz yaptık demek için reddedip aynı maddeyi kendileri ekletiyorlar bu kadar da olmaz yani önemli olan göz boyamak. birde 4 gün boyunca görüşmelere katılmayan başbakanın kabul edildiği gün 300 milletvekiline yemek verip size aferin ben istedim siz yaptınız hiçde sorgulamadınız tadında konuşmalar yapması aslında ne kadar gayri ciddi 4+4+4 sistemiyle karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 31, 2012, 12:28:10 »
80 yıldır kafa değişmemiş insanların, hala din kisvesiyle halkı rahatlıkla yönlendirebiliyorsunuz, hal höyleyken ne bilimsellik
kalıyor ne eğitim, Sabahattin Ali' nin bir şiiriyle son vereyim bu konudaki görüşlerime...

Başın öne eğilmesin
Aldırma gönül aldırma
Ağladığın duyulmasın
Aldırma gönül, aldırma

Dışarda deli dalgalar
Gelip duvarları yalar
Seni bu sesler oyalar
Aldırma gönül, aldırma

Görmesen bile denizi
Yukarıya çevir gözü
Deniz dibidir gökyüzü
Aldırma gönül, aldırma

DERTLERİN KALKINCA ŞAHA
BİR SİTEM YOLLA ALLAH' A
GÖRECEK GÜNLER VAR DAHA
ALDIRMA GÖNÜL, ALDIRMA

Kurşun ata ata biter
Yollar gide gide biter
Ceza yata yata biter
Aldırma gönül, aldırma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mart 31, 2012, 12:30:19 »
ha birde şu hep bir kesim karşı çıkıyor olayınada gelirsek o kesimlerin eklenmesini istediği maddeleri reddedip aynı maddeyi kendi ekleyen bir hükümet görünce insan ister istemez karşı olma ihtiyacı duyuyor çünkü remsen biz yaptık demek için reddedip aynı maddeyi kendileri ekletiyorlar bu kadar da olmaz yani önemli olan göz boyamak. birde 4 gün boyunca görüşmelere katılmayan başbakanın kabul edildiği gün 300 milletvekiline yemek verip size aferin ben istedim siz yaptınız hiçde sorgulamadınız tadında konuşmalar yapması aslında ne kadar gayri ciddi 4+4+4 sistemiyle karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir.
Politikanın aslı bu. Bu yüzden dürüst politikacı olmuyor malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 31, 2012, 12:32:58 »
Politikanın aslı bu. Bu yüzden dürüst politikacı olmuyor malesef.

işte eğitim sistemini politika malzemesi yapmak için koltuk sevdası için 3 5 yıl daha buralarda kalmak için kullanmak belki onlara 3 5 yıl kazandırır ama gençlikten çocuklarımızdan çok ama çok şey götürür

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 31, 2012, 12:37:00 »
Bu işin içinde biri olarak 6 ve 4 yaşındaki oğullarım için endişeliyim.Hadi ben onları bu eğitim sisteminin hatalarını akşam evde çalıştırarak düzelttim diyelim.Ya diğer çocuklar nasıl olacak.Dersi nasıl çalıştırmasını bilmeyen velilerin çocukları ne olacak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akaryakıt ve hayat pahalılığını kınıyorum...
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 31, 2012, 12:40:25 »
LAİKLİKTEN LAYIKLIĞA GEÇTİK...
31 Mart 2012 Cumartesi, 07:45 · tarihinde Bekir COŞKUN ve Yazıları tarafından eklendi

1/2-1+2x3-1=4-3/5=0...
Benim 4+4+4’üm aşağı yukarı böyleydi...
Bucak müdürü babam, DP yönetimine kafa tuttukça sık sık sürgün edildiğinden okuduğum ilkokul sayısı altı...
İlkokulun birinci sınıfının yarısında öğretmen kaçtığı için, ikinci yarısını ikinci senenin üzerine koyup başka bir beldenin ilkokulunda tekrar birden başladığımda, bu sefer öğretmen vardı, okul yoktu...
Okul, öğretmen denk geldiğinde, zaten biz yine gittik...
O sırada üçüncü sınıfa gelmiş kuzenimin “A” harfi ile “B” harfini ayıramadığı anlaşıldı... Onun gerisin geriye “ikinciye geçtiğini” haber verdiğimizde nenemiz çok sevindi:
“Aferin oğluma, inşallah birinci de olur” dedi...
Böylece 1/2 sistemine geçildi...
Çünkü iki kişilik sınıfın yarısı geri gidince, öbür yarısı da mecburen gitti...
(........)
O sene öğretmen geldi...
Sabahleyin kalktık yok...
(........)
Bir kez de ben 4’ten 3’e geçtim...
Kimsenin haberi olmadı...
4’te tarih kitabında ne zaman “Sümerler’e” gelsek, babamın “tayini” çıktı, evimizi toplayıp oradan gittik...
Bu nedenle ben tarihi “Sümerler’e kadar” bilirim...
(........)
Ama benim okulum evdeydi:
Babam...
*
Ve Türkiye dün gece itibarıyla laik kimliğini terk etti...
Dünyanın hiçbir yerinde, okullarında çocuklara Kuran kursu verilen ve tüm okullarında imam yetiştiren bir ülkeye “laik devlet” demezler...
Bilişim çağında, çağdaş dünyanın çocukları müspet bilimlerin en küçük hücrelerine kadar yolculuk ederken... Bütün okullarımızı birer Kuran kursu ve imam eğitim merkezine çevirmeyi planlayan zihniyet ne yazık ki durmadı...
Durmuyor...
*
Bu millet laikti, layık oldu kısacası...
Adı demokrasi olan bu soytarılıkta, canı yanan aydınlık insanlarımızın yapacakları çok şey yok ne yazık ki...
O zaman...
Babalar, anneler birer okul olun...
Okul artık sizsiniz...
Çocuklara laik cumhuriyeti, cumhuriyet sevdasını, cumhuriyet devrimlerini öğretin...
Mustafa Kemal’i anlatın...
Unutmasınlar...

2011 Toyota Avensis Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #33 : Mart 31, 2012, 13:13:45 »
Bu işin içinde biri olarak 6 ve 4 yaşındaki oğullarım için endişeliyim.Hadi ben onları bu eğitim sisteminin hatalarını akşam evde çalıştırarak düzelttim diyelim.Ya diğer çocuklar nasıl olacak.Dersi nasıl çalıştırmasını bilmeyen velilerin çocukları ne olacak?

Süleyman bey, nasıl ki çok iyi sistemlerden enkazlar çıkıyorsa çok kötü sistemlerden harikalar çıkabiliyor. Nitekim ülkemiz onlarcasını gördüde biz nasıl bir yerlere geldik? Bu tantanalar başladığından beri söylüyorum bunların tamamı siyasi manevralar. Bağıranlar çağıranlar eğitim sistemiyle ilgili olsalar olayı bu denli siyasileştirmezler. Mevzu imamhatipler. sanki birileri çocuklarını zorla imamhatipe alacakmışçasına düşmanca yaklaşımlar sergileniyor. İsteyen gönderir isteyen göndermez. Senin imamhatip istememe hakkın varsa onların da din eğitimi görme hakkı var.

Sistem sistem diye bas bas bağıranlar temelde öğretmenin olduğunu görmelidirler. Ben bunca zaman hep bunu savundum. Meydanlara inip çocukların hakkını savunanlar gümnlerce çocukların eğitim haklarını ellerinden aldılar. Oysa yanlışlığı onlara sınıflarda anlatabilirlerdi. Bir öğretmenin elinde ki güç hiç bir teknolojiyle karşılaştırılamaz. Madem birşeyler yanlış bırak veliler insin meydana sen çocuğunu yetiştir.

Meslek hayatım boyunca 2 sistemde çalıştım hiçbirine 1-1 uymadım. Nesi iyiyse ya da hangisi çalıştığım öğrenci potansiyeline uygunsa onu aldım ve öğrencilerime uygun hale getirdim. Kendi müfredatımı kendi konu sıramı belirledim. Mevcut duruma itiraz etmek kolay. önemli olan durum ne olursa olsun oradan lehinize sonuç almaktır. işte o zaman gün geldiğinde birşeyleri değiştirecek güçte bireyler yetiştirmiş olursnuz. Yoksa öyle oturduğun yerden sinir küpü olursun. kimin umrundaysa?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #34 : Mart 31, 2012, 13:27:06 »
Esad Bey bende eğitimciyim.12 yıllık öğretmenim.Yaklaşık 7 yılımı 1.sınıfları okutarak geçirdim.Şu anda 1.Sınıfları okutmaktayım.AKP veya CHP'li değilim.Eğitimin içinde olan kim olursa olsun 6 yaşındaki bir çocuğun okula bu sistemle birinci sınıfa başlaması yanlıştır.Çünkü okula psikolojik olarak hazır olsa bile fiziken hazır değildir.Fizikenden  kastım.yazı yazma becerisi,el kaslarının gelişmesinden bahsediyorum.Yeni sistemde 1.Sınıfların derslerinin azalacağından oyun şeklinde 1 yılın tamamanacağından bahsediliyor.6 yaşındaki çocuğu sıralara hapsetmek ve 40 dakika boyunca aralarda gezmemesi için çalışmak ne zordur bilir misiniz? Şu anda 1. Sınıflarda bile zar zor okul kurallarını uymalarını alıştırmışken 6 yaşındaki çocuğu 40 dakika boyunca sıralara hapsetmek çok zor.
Bu yönden biz hiçbir eğitimciye veya pedagoga sormadan bizim halkımız istedi yaptık mantığı yanlıştır.
Bu işten anlayan kişilere sorulması akıl danışılmadan yapılmaya çalışılması yanlıştır.
Bu 4+4+4 ' ün içi tamamen şu an için boştur.Neden derseniz, Bakan bu gün söylediğini yarın farklı şekilde anlatmaktadır.Ertesi gün diğer kanala çıkıp farklı şeyler anlatmaktadır.

Aslında daha çok bahsedilecek şeyler var ama bilgisayar başında yazarak olmuyor.Karşılıklı konuşarak anlatmak daha güzel.Ben karşılaştığım her kişiye bu sistemin zararlarını anlatmaya çalışıyorum.Bize zararlarından çok çocuklarımıza olacak zararları.Oğlum 6 yaşında ben göndermeyi düşünmüyorum.

Hocam tasarıyı tam manasıyla okuyunuz lütfen. 1. sınıfta okuma yazma gibi şeylerin kazandırılma zorunluluğu yok. 1. sınıf adeta okul öncesi dönemi gibi düzenlenecek. Bu nedenle eleştirdiğiniz konu doğru ancak bahsi geçen sistemde böyle birşey yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #35 : Mart 31, 2012, 13:40:56 »
Şu notu eklemek durumundayım. Ben hiçbir siyasi görüşün savunucusu değilim. Olaya bir eğitimci gözüyle siyasi kirlilikten uzak bakmaya çalışıyorum. Herkes dindar olmakta ya da olmamakta özgürdür. Çocuklarıda öyle... Ancak ülke birkaç yıldır süregelen gerizekalılaştırma politikası eğitim sisteminden derhal sıyrılmalıdır. Bahsi geçen eğitim sistemi kontrollü ve bilinçli uygulanmazsa yukarıda korkulanların başa geleceği aşikardır ancak gerekli ne varsa yapılırsa yönlendirmenin hangi yaşta yapılacağının bir önemi yoktur zaten lisede de olsa ilköğretimde de olsa yönlendirmeler veli ve öğretmen aracılığı ile yapılmıyor mu? Madem bu sistemde öğrenci kendi seçimini yapmayı becerebildi neden kimse istediği mesleği yapamıyor? Mesleklerde ki başarısızlık ve ülkenin her alanda ki çürümüşlüğünün temelinde yapılan işin sevilerek yapılmaması bir etken değil midir? Bırakalım öğrencilerin yetenekleri bir takım kuramlarca belirlensin ve çocuklar imkanlar dahilinde yetenekli olduğu alanda yetişsin. Bakınız yazımın içinde bir gram siyasi içerik yoktur. Olaya bu açıdan bakmanında bir anlamı yoktur. Bizler çocuklarımza düşünme ve karar verme yetisi kazandırırız sonra onlar dindar olmayı ya da olmamayı seçerler ama ola ki siz nefretinizi onlara aşılamaya kalkarsanız işte o zaman mesleğinizi kötüye kullanmış olursunuz. Bizim işimiz olması gerekeni hakkıyla yapmak ve insan yetiştrmek sonrası zaten kendiliğinden gelecektir. Oluşabilecek bir yanlış anlaşılmanın önüne geçmek için bu yazıyı yazdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mart 31, 2012, 16:10:49 »
:) ben şırnak guclukonakta goreve başladım ardından igdir tuzlucada çalıştım şimdide cankayadayim öğrenciyken 3 yıl dersanecilik yaptım. Koy okulumuza bilirim zengin muhitinde. Ayrıca müfredat dediğin şeyi bakanlık değil sınıfımda ben belirlerim. Öğrencilerim ne durumda ise benim eğtim sistemim ona göre şekillenir. Bırakın sistemi falan siz zaten yukarda derdinizin imamhatiplerle olduğunu yazmışsınız. Tamamen temeli olmayan eleştirilerde bulunuyorsunuz. Karsı tepki sonunda sinirleniyor ve nokta koyuyorsunuz :) madem actınız konuyu karşıt tepkiyede açık olmalısınız.
Murat bey siz benim düşüncelerimi kabul etmek zorunda değilsiniz ben de sizin görüşlerinizi..Bir eğitimci olduğunuz halde nasıl bu kadar farklı düşünebiliyorsunuz ben ona şaşırıyorum sadece..Benim derdim imam hatipler falan değil..Tam tersi kapatılmasına da karşıyım.Devlet denetimindeki dini eğitimden kimseye zarar gelmez..Ancak konuyu sadece dini bağlamda tartışmak diğer önemli başlıkları görmemizi engeller.
Benim söylemek istediğim yapılan düzenlemelerin çok baştan savma yapıldığı,mevcut şartlarda da uygulamasında sorunlar yaşanacağıdır.Bahsedilen seçmeli dersleri verecek kalifiyede öğretmenlerimiz malesef ki yoktur.Müfredat konusuna gelince öyle kafanız estiği gibi müfredat uygulayamazsınız..Mutlaka sizi denetleyenlere bunun hesabını vermeniz gerekir..Sizin mantığınızla gidersek eğer hiç bir derste müfredat olmasın, her öğretmen sınıfın durumuna göre konu anlatsın..Benim sinirlendiğim nokta şu ki, bazıları benim gibi düşünenleri hemen 'sen imam hatip düşmanısın o yüzden eleştiriyorsun' diye hemen damgalıyor..o zaman benim de onlara 'siz de şeriatçısınız o zaman' mı demem lazım...insanları ayrıştırmamak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mart 31, 2012, 16:33:17 »
en azından forumda benim gibi düşünenlerin olduğunu görmek bile beni sevindirdi az da olsa...Bu tasarı her ne kadar doğrular da barındırsa kanunlaşma sürecine baktığınızda nasıl bir inatlaşma olduğunu,nasıl dayatma ile geldiğini görürsünüz..Herkes yanlış düşünüyor da sadece iktidardakiler mi doğrusunu biliyor..mecliste vekilleri dövdüler,sokakta öğretmenleri dövdüler,ondan sonra neymiş demokrasiymiş,çağdaşlıkmış..Bırakın bu kandırmaları..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mart 31, 2012, 16:35:19 »
Bir kavram karmaşası yaşıyoruz sanırım. Şeriat=Din.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #39 : Mart 31, 2012, 16:35:33 »
yararlı olacağını sandığı şey eğitimin kesintili olması ve bu sayede tek tip değil de farklı yönlere yönelebilecek nesiller yetişmesi..ama bu tamamen saçmalıktan ibaret ve kandırmaca..9-10 yaşındaki çocuk hangi meslekten,branşdan anlayacak da seçmeli ders seçecek..kaldı ki bu seçmeli dersleri hangi öğretmenler verecek..bunların hepsi halkın gözünü boyamak için yapılmış icraatlar..halk da bunları okuyunca diyor ki ' gördünüz mü bak güzel sanatlar dersi olacak,yabancı dil ağırlıklı olacak falana filan '
ama işin aslı öyle değil malesef..milli eğitimde çalışan herkes bilir ki çoğu şey hep göstermelik yapılır..dışarıdan bakanların gözünü boyamak için..ama içi fos..bu da aynen öyle bir durum..onların derdi imam hatip orta kısmını açmak,dini derslerin ağırlığını artırmaktı ve istediklerine de ulaştılar sonuç olarak..

Bunu ben mı yazdım hocam? Sistem gayet düzgün bir sistem. Görünüyor ki imamhatipler sizi de kızdırıyor ki dile getirmişsiniz. Ayrıca bir hükümet sadece imamhatipleri açmak için sistem değiştirmez. Bu sistemde de gayet tabi imamhatipler açılabilir.

Hala müfredat diyorsunuz. Yahu sizin vicdanınızdan başka kimseye hesabınız yok. kimsede size çocuklar için yaptıklarınızdan hesap sormaz. Çok şükür onlarca öğrencim var tıplarda mühendisliklerde. Bunu da yıldan yıla varolan müfredatı kendi çerçevemde işlememe borçluyum.

Sistem hakkında ne konuşulacaksa elbette konuşuruz ama yukarıda kurduğunuz cümleler sizin sistem hakkında ki eleştirileriniz değil siyasi düşmanlığınız. Yazdıklarınızı unutuyormusunuz nedir? Başka bir konudada böyle birşey olmuştu.

Yazdıklarınızın dayanaklı hiçbir tarafı yok. birçoğu kulaktan duyma şeyler. Şuraya konuyu açıyorsan tasarıyı ekle onun üzerinden istişare edelim. Hayır burda çoluğu çocuğu olan onlarca insan var ve ne olup bittiğinden habersiz. Sadece işinize gelenleri yazdıktan sonra neyini tartışacağım sizinle?

Tutturmuşsunuz kitaplar şöyle kitaplar böyle müfredat şöyler müfredat böyle. Siz yazın madem. Kim alıyor elinizden? Öğrencilerinize ne vermek istiyorsanız yazın. Bu kadar ağlayan başka millet var mı ya? Sonra öğretmenler nıye az kazanıyor nıye öyle nıye böyle deniyor. Yahu bi özeleştiri yapın ondan sonra ne istersenşz onu konuşalım.

Böyle bir konuda konuşulacaksa önce siyasi hırslarınızdan ve nefretinizden arının işte o zaman eğitimci gözünüz açılacaktır. Hiçbir sistem tamamen yanlış ya da tamamen doğru değildir. Lütfen insanları bilgilendirirken sorumlu davranın.