0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben egitimci degilim, ben ve eşim doktoruz, egitim sistemiyle fazla ilgilenmiyorum fakat sadece belli bir kesim buna karşı çıkıyor.Bu sistem dünyanın çogu ülkesinde uygulanıyor ve sonuçları olumlu ...
murat hocam..bilmiyorum kaç yıllık öğretmensiniz ancak kendi dersinizin müfredatından memnunmusunuz acaba? ben ingilizce dersi için söyleyeyim 7 yıldır doğru düzgün ne kitap ne başka bir materyal görmedim..saçma sapan hazırlanmış kitaplarla,konusuna hakim olamamış müfettiş denetlemeleriyle uğraşıp duruyoruz yıllardır..ne müfredatından bahsediyorsunuz..adam gibi müfredat hazırlasalardı şimdiye kadar çoktan hazırlarlardı zaten..bu konuya daha fazla mesaj yazmayacağım..yazarken bile sinirleniyorum..siz heralde özel okulda falan çalışıyorsunuz.ülkemizin eğitim sistemine çoook uzak olduğunuz belli..NOKTA..
ha birde şu hep bir kesim karşı çıkıyor olayınada gelirsek o kesimlerin eklenmesini istediği maddeleri reddedip aynı maddeyi kendi ekleyen bir hükümet görünce insan ister istemez karşı olma ihtiyacı duyuyor çünkü remsen biz yaptık demek için reddedip aynı maddeyi kendileri ekletiyorlar bu kadar da olmaz yani önemli olan göz boyamak. birde 4 gün boyunca görüşmelere katılmayan başbakanın kabul edildiği gün 300 milletvekiline yemek verip size aferin ben istedim siz yaptınız hiçde sorgulamadınız tadında konuşmalar yapması aslında ne kadar gayri ciddi 4+4+4 sistemiyle karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir.
Politikanın aslı bu. Bu yüzden dürüst politikacı olmuyor malesef.
Bu işin içinde biri olarak 6 ve 4 yaşındaki oğullarım için endişeliyim.Hadi ben onları bu eğitim sisteminin hatalarını akşam evde çalıştırarak düzelttim diyelim.Ya diğer çocuklar nasıl olacak.Dersi nasıl çalıştırmasını bilmeyen velilerin çocukları ne olacak?
Esad Bey bende eğitimciyim.12 yıllık öğretmenim.Yaklaşık 7 yılımı 1.sınıfları okutarak geçirdim.Şu anda 1.Sınıfları okutmaktayım.AKP veya CHP'li değilim.Eğitimin içinde olan kim olursa olsun 6 yaşındaki bir çocuğun okula bu sistemle birinci sınıfa başlaması yanlıştır.Çünkü okula psikolojik olarak hazır olsa bile fiziken hazır değildir.Fizikenden kastım.yazı yazma becerisi,el kaslarının gelişmesinden bahsediyorum.Yeni sistemde 1.Sınıfların derslerinin azalacağından oyun şeklinde 1 yılın tamamanacağından bahsediliyor.6 yaşındaki çocuğu sıralara hapsetmek ve 40 dakika boyunca aralarda gezmemesi için çalışmak ne zordur bilir misiniz? Şu anda 1. Sınıflarda bile zar zor okul kurallarını uymalarını alıştırmışken 6 yaşındaki çocuğu 40 dakika boyunca sıralara hapsetmek çok zor.Bu yönden biz hiçbir eğitimciye veya pedagoga sormadan bizim halkımız istedi yaptık mantığı yanlıştır.Bu işten anlayan kişilere sorulması akıl danışılmadan yapılmaya çalışılması yanlıştır.Bu 4+4+4 ' ün içi tamamen şu an için boştur.Neden derseniz, Bakan bu gün söylediğini yarın farklı şekilde anlatmaktadır.Ertesi gün diğer kanala çıkıp farklı şeyler anlatmaktadır.Aslında daha çok bahsedilecek şeyler var ama bilgisayar başında yazarak olmuyor.Karşılıklı konuşarak anlatmak daha güzel.Ben karşılaştığım her kişiye bu sistemin zararlarını anlatmaya çalışıyorum.Bize zararlarından çok çocuklarımıza olacak zararları.Oğlum 6 yaşında ben göndermeyi düşünmüyorum.
ben şırnak guclukonakta goreve başladım ardından igdir tuzlucada çalıştım şimdide cankayadayim öğrenciyken 3 yıl dersanecilik yaptım. Koy okulumuza bilirim zengin muhitinde. Ayrıca müfredat dediğin şeyi bakanlık değil sınıfımda ben belirlerim. Öğrencilerim ne durumda ise benim eğtim sistemim ona göre şekillenir. Bırakın sistemi falan siz zaten yukarda derdinizin imamhatiplerle olduğunu yazmışsınız. Tamamen temeli olmayan eleştirilerde bulunuyorsunuz. Karsı tepki sonunda sinirleniyor ve nokta koyuyorsunuz madem actınız konuyu karşıt tepkiyede açık olmalısınız.
yararlı olacağını sandığı şey eğitimin kesintili olması ve bu sayede tek tip değil de farklı yönlere yönelebilecek nesiller yetişmesi..ama bu tamamen saçmalıktan ibaret ve kandırmaca..9-10 yaşındaki çocuk hangi meslekten,branşdan anlayacak da seçmeli ders seçecek..kaldı ki bu seçmeli dersleri hangi öğretmenler verecek..bunların hepsi halkın gözünü boyamak için yapılmış icraatlar..halk da bunları okuyunca diyor ki ' gördünüz mü bak güzel sanatlar dersi olacak,yabancı dil ağırlıklı olacak falana filan 'ama işin aslı öyle değil malesef..milli eğitimde çalışan herkes bilir ki çoğu şey hep göstermelik yapılır..dışarıdan bakanların gözünü boyamak için..ama içi fos..bu da aynen öyle bir durum..onların derdi imam hatip orta kısmını açmak,dini derslerin ağırlığını artırmaktı ve istediklerine de ulaştılar sonuç olarak..