Gönderen Konu: Mazda 3 [J2] [2009-]  (Okunma sayısı 14852 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Mazda 3 [J2] [2009-]
« Yanıtla #40 : Mart 30, 2012, 19:29:05 »
Buram buram emek kokuyor :) Eline sağlık  Murat Bey..
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 30, 2012, 19:29:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #41 : Mart 30, 2012, 19:35:24 »

Ben teşekkür ederim. Faydalanılabiliyorsa ne mutlu bana. :)
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 30, 2012, 19:38:30 »
Tekin abi corollayla neden kıyaslamamak lazım?

Corolla boydan 5.5cm daha uzun, bagajı 30L daha büyük ve genişlik farkını bulamadım, bu farklar uzun yolculuklarda konfor anlamında büyük avantaj demektir. Ayrıca Corolla'da hatırı sayılır motor güç farkları var. Bunun yanında tüketimi Corolla'dan çok daha az değil.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 30, 2012, 20:30:41 »
Corolla boydan 5.5cm daha uzun, bagajı 30L daha büyük ve genişlik farkını bulamadım, bu farklar uzun yolculuklarda konfor anlamında büyük avantaj demektir. Ayrıca Corolla'da hatırı sayılır motor güç farkları var. Bunun yanında tüketimi Corolla'dan çok daha az değil.

bu değerlendirmeniz güzel olmuş katılıyorum size ancak yukarıda aracın tanıtımında yazan özelliklerden siz hiç corollada olanı gördünüz mü?  :D araçta kör nokta ikazı bile var... :)

aracı ben ilk çıktığı yıl kendime düşünmüştüm ancak performansından biraz muzdarip olup vazgeçmiştik ki o zaman sıfırına 43.000 lira denmişti full'üne 46.000 lira  ötv bu denli yüksek değildi ve 1-1.5 sene kadar önceydi şuan 53.000 lere çıkmış, biraz uçmuş...
şimdide Murat abi ile birlikte gittik test ettik inanın teknoloji olarak gerçekten harika bir araç.iç-dış tarasarımıda bence mükemmel ötesi. tamamen arz talep meselesi ama bence 2. el pazarı zayıf olduğundan sıkıntılı yoksa oldukça yerinde bir araç.

yalnız gerçekten Murat Abinin emeğine sağlık döktürmüş maasallah :D
beraber gezdik ama bana yazacak birşey kalmamış :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #44 : Mart 30, 2012, 20:58:19 »
bu değerlendirmeniz güzel olmuş katılıyorum size ancak yukarıda aracın tanıtımında yazan özelliklerden siz hiç corollada olanı gördünüz mü?  :D araçta kör nokta ikazı bile var... :)

aracı ben ilk çıktığı yıl kendime düşünmüştüm ancak performansından biraz muzdarip olup vazgeçmiştik ki o zaman sıfırına 43.000 lira denmişti full'üne 46.000 lira  ötv bu denli yüksek değildi ve 1-1.5 sene kadar önceydi şuan 53.000 lere çıkmış, biraz uçmuş...
şimdide Murat abi ile birlikte gittik test ettik inanın teknoloji olarak gerçekten harika bir araç.iç-dış tarasarımıda bence mükemmel ötesi. tamamen arz talep meselesi ama bence 2. el pazarı zayıf olduğundan sıkıntılı yoksa oldukça yerinde bir araç.

yalnız gerçekten Murat Abinin emeğine sağlık döktürmüş maasallah :D
beraber gezdik ama bana yazacak birşey kalmamış :D

Necati kardeşim sıkışık zamanında beni yalnız bırakmadı sağolsun. Yazdıklarımda onun katkısı oldukça fazla. Bi de testi o yapsaydı fazladan korkudan ağlamaktan mahvolmuş bir satış elemanımız olacaktı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mart 30, 2012, 21:18:28 »
Sorma. O benimde dikkatimi çekti bu nedenle fotosunu çektim koydum. Hangi akla hizmet o kadar donanım varken camlar auto değil ben de anlamadım :D
Toyota da donanım yok diyenlere selamlar. :D Bu arada emeğine sağlık abi.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Mart 30, 2012, 21:20:46 »
Vay necati abimde uğramış konuya :) aman abi mazdayı ıyı kı sen kullanmamışsın kadının halini tahmin bile etmek istemem yani :argh:
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #47 : Mart 30, 2012, 23:32:25 »
Toyota da donanım yok diyenlere selamlar. :D Bu arada emeğine sağlık abi.

Mustafa kardeşim onuda koysalardı nazarı ne kesecekti? :) Sadece o değil 8-10 tane daha donanım ürünü çıkarsalar arabadan yine toyotadan daha donanımlı olur. Tr pazarında hem pahalı hem donanım seviyesi düşük toyotanın. Bir toyota sever olarak buna deli oluyorum. Aslında mazdanın bir an önce pazarda yerini almasını istiyorum. Bu ilk önce toyotanın satışlarını düşürecektir. Rekabet kaliteyi artıracaktır. Japonları bi tokuşturmak lazım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Mart 31, 2012, 00:00:35 »
Mustafa kardeşim onuda koysalardı nazarı ne kesecekti? :) Sadece o değil 8-10 tane daha donanım ürünü çıkarsalar arabadan yine toyotadan daha donanımlı olur. Tr pazarında hem pahalı hem donanım seviyesi düşük toyotanın. Bir toyota sever olarak buna deli oluyorum. Aslında mazdanın bir an önce pazarda yerini almasını istiyorum. Bu ilk önce toyotanın satışlarını düşürecektir. Rekabet kaliteyi artıracaktır. Japonları bir tokuşturmak lazım :)
Haklısın abi honda bile donanım koymaya başladı yani, ben toyotadan umutluyum ama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mart 31, 2012, 00:38:48 »
Bence en iyi japon mitsubishi ..
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mart 31, 2012, 01:01:36 »
Güzel bi test olmuş emeğine sağlık. Arkadaşta mazda3 hb var. İşçilik ve malzeme kalitesi konusunda bana basit geldi. Avensisle kıyasladım heralde, ama corolla da mazda 3 ten daha iyidir die düşünüyorum
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mart 31, 2012, 01:49:06 »
Necati kardeşim sıkışık zamanında beni yalnız bırakmadı sağolsun. Yazdıklarımda onun katkısı oldukça fazla. bir de testi o yapsaydı fazladan korkudan ağlamaktan mahvolmuş bir satış elemanımız olacaktı :D

estağfurullah abi her zaman ama cidden ben konya yolunda araç bakarken tüm firmaların araçlarını sürmüştüm ve hani hepsini baya iyi test etmiştim :D :D
ilk defa bir bayan ile test sürüşüne çıkıldığını gördüm zaten ki o da baya bir evhamlı çıktı :D aman fazla basmayın gaza...aman ani fren yapmayın...rampa isterseniz bizim orda var...en çok da  "130'a sabitledim gene çaktırmadan bu hıza bile çıkmışsınız" demesine gülmüştüm  :D :D iyi niyetli ama değişik bir insandı yaa... :D

Vay necati abimde uğramış konuya :) aman abi mazdayı ıyı kı sen kullanmamışsın kadının halini tahmin bile etmek istemem yani :argh:
:D sağol Emrecim de cidden kadın zaten değişik bir kadındı...hani iyi niyetli ,iyi bir insandı ama test sürüşüne çıkmak için değil daha çok uzaktan tanıtmak için işe almış olmalılar çünkü böyle test sürüşü olmaz ya :D :D çok komikti...

Güzel bir test olmuş emeğine sağlık. Arkadaşta mazda3 hb var. İşçilik ve malzeme kalitesi konusunda bana basit geldi. Avensisle kıyasladım heralde, ama corolla da mazda 3 ten daha iyidir die düşünüyorum
kesinlikle abi banada basit geldi ama hani donanım-kalite ikilisinin ikisini birden yüksek yaparlarsa fiyattaki oynamadan çekinmiş olabilirler...
bide bir yandan da hani mazda bu kadar sorunsuzken adına laf getirtmeyeceğinide düşünmüyor değilim ne kadar basit dursada o parçaların ileride sorun çıkaracağını sanmıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mart 31, 2012, 01:57:00 »
Mazda her yönüyle güzel bir japon fakat;
Türkiye'ye 90'lı yıllarda ilk giren modellerinin şu anki modellerinden daha başarılı olduğunu düşünüyorum.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 elegant siyah
  • Araç: Auris
« Yanıtla #53 : Mart 31, 2012, 01:58:07 »
Herkeze merhabalar,
Öncelikle hazırlayanın eline sağlık, güzel bir inceleme olmuş.

1 sene önce araba alacakken tavsiye üzerine mazdaya gittim. özelliklerini görünce bayıldım. Fakat test sürüşüne çıkınca biraz hayal kırıklığına uğradım ve almaktan vazgeçip auris elegant aldım. neden vazgeçtiğime gelince şöyle açıklayayım; donanımı mükemmel ama benim için kör nokta sistemi geri görüş kamerasından daha önemli değildi, aynı zamanda far yıkama-koltuk ısıtma-ön cam ısıtmada akıllı çalıştırmadan önemli değildi. (ikliminde önemi var tabiki) kısaca donanım olarak auris elegantdan sunroof dışında beni çok fazla cezbeden bir fazlalığı yoktu. dış tasarımı auristen daha güzeldi fakat auriside seviyorum :) bagaj hacmi çok daha iyiydi ama herşey buraya kadar. gelelim hayal kırıklıklarıma,

1- test sürüşüne çıktığımızda malzeme kalitesinin auristen daha kötü olduğunu farkettim (tamamen kendi görüşümdür)

2-arka yaşam alanı çok dar, hatta önde eşim olduğu için test sürüşü yaptıran arkadaşı arkaya oturttum, iki büklüm oldu ve pek rahat değildi, bunu kendide kabul etti. yani benim gibi küçük bebeği olan ve yolculukları eşi ve bebeği arkada geçirecekler için çok uygun bir araç değil. bu konuda maşallah auris yayla gibi.

3- iç görünüşü aurise göre boğucu geldi, aursis bej rengi ve ferahlığıyla daha iyi geldi.

4- ikinci eli kötü, sorunsuzluğu iyi olsa da, servisi toyota kadar iyi ve yaygın değil.

5- Benim için en önemli konu budur; 105 hp 5 ileri şanzımanla donatılmış bir araba. hertürlü donanım var spor görünümlü bir araç ama motor güçsüz ve çok bağırıyor. bence bu motor ve şanzıman 2011 yılında mazdaya yakışmıyor. Kim ne derse desin, 132 hp 6 ileri auris bu konuda bir kaç gömlek üstün.

Kısacası bana auris almak daha mantıklı geldi. tabiki herkes aynı görüşte olmayabilir. belki bekar olsam bende mazda alırdım ama şartlar uymadı. kısmet :)

Kafanızı şişirdim kusura bakmayın.

Saygılar.
ÖMER

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mart 31, 2012, 09:57:20 »
hrrrr :) Ajansın sen :D Mazdanın ajanı.

Murat Bey aşk olsun yani :) ajanlık değil arabadan az çok anlayan mazda nın farkını bilir..  :P bazı arkadaşlar auris le falan kıyaslamış Mazda 3 toyota da bence sadece Avensis le kıyasa girebilir. güvenlik, sağlamlık, konfor konusunda hiç şüphesiz çok iyi bir araba.  biz söyliyeceğimizi söyledik. arabanın kalitesi bagaj hacmiyle üzerindeki üç beş farklı donanımla saptanmaz bana göre bunları göze alarak düşünün.. siz arabadan anlıyorsunuz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Mart 31, 2012, 10:57:29 »
Güzel bir test olmuş Murat Bey, paylaşım için teşekkürler.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Mart 31, 2012, 11:13:09 »
Alkışşş:)
güzel bir çalışma
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #57 : Mart 31, 2012, 11:33:52 »
Güzel bir test olmuş Murat Bey, paylaşım için teşekkürler.
Rica ederim. Faydalı olabildiysem ne mutlu.
Alkışşş:)
güzel bir çalışma
Sagol abi. Daha iyileri de olacak inşallah. Hazırlanıyoruz :)
Murat Bey aşk olsun yani :) ajanlık değil arabadan az çok anlayan mazda nın farkını bilir..  :P bazı arkadaşlar auris le falan kıyaslamış Mazda 3 toyota da bence sadece Avensis le kıyasa girebilir. güvenlik, sağlamlık, konfor konusunda hiç şüphesiz çok iyi bir araba.  biz söyliyeceğimizi söyledik. arabanın kalitesi bagaj hacmiyle üzerindeki üç beş farklı donanımla saptanmaz bana göre bunları göze alarak düşünün.. siz arabadan anlıyorsunuz :)

Ben anlamam siz mazda 2 ben 3 alıyorum o halde. Öyle gaza getirip kaçmak yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mart 31, 2012, 11:51:31 »
Güzel bir test olmuş :alkis: Mazda Türkiye de haketttiği değeri bulamayan bir firma. Sorunsuzluk araştırmalarında en üstlerde olan bir marka. İnşallah  hakettiği değeri bulur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mart 31, 2012, 12:01:39 »
Rica ederim. Faydalı olabildiysem ne mutlu.Sagol abi. Daha iyileri de olacak inşallah. Hazırlanıyoruz :)
Ben anlamam siz mazda 2 ben 3 alıyorum o halde. Öyle gaza getirip kaçmak yok :)
:) şimdi benim Yaris henüz 3 aylık çok büyük heveslerle almıştım  ama malesef son bir aydır arabadan komple tamamen soğumuş durumdayım birçok kişi ile bu konuda konuştum en son aldğıım bayii yi aradım alın bunu diye merak etmeyin yıl sonunda bende arabayı değiştircem 1,33 motorlu bir araç bana göre değil. :) şimdiden kendime daha uygun bir araba arayışına girmiş durumdayım mazda 2 1,5 belki olabilir doğru ama 3 varken iki almam benim araba alacağım segment bu saatten sonra en kötü C olmalı hocam :) alırsak 3 alalım o vakit