Gönderen Konu: Mazda 3 [J2] [2009-]  (Okunma sayısı 14854 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Mazda 3 [J2] [2009-]
« Yanıtla #20 : Mart 30, 2012, 18:11:33 »
Denemek istedik ancak korkacağını söyledi bize eşlik eden hanımefendi. Activematic in 0-100 13.1 sn
Cok yavas bence   :wacko: Bir japona göre...  :kötü:
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 30, 2012, 18:11:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #21 : Mart 30, 2012, 18:23:07 »
Bu arada hızı belli bir km ye ayarlayabiliyorsunuz o km ye gelince ötmeye başlıyor. Otobüs mantığı :) Yahu yaz yaz bitmiyor ki. Aklıma geldikçe ekliyorum.
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 30, 2012, 18:28:58 »
mazda japon otomobilleri arasında bana kalırsa toyota dan daha üstün. malesef 2 . el pazarı olmadğı için tercih edemedim. ama bugüne kadar kullandığım araçlar arasında en konforlusu olarak görüyorum. ayrıca ben uzun yıllar Mazda Mermerler otomotiv bünyesinde çalıştım bu nedenle mazdayı bilirim.  mermerler mazdanın kaymağını en iyi şekilde yedi servis konusunda yetersiz kalmaları malesef ikinci el pazarını ciddi şekilde olumsuz etkiledi. şuan avrupa üzerinden satışlar gerçekleştiriliyor. türkiyede distirübitör firmaları artık yok. türkiye de distirübitörü olmayan bir markadan araç almak negibi sıkıntılar yaratır ileride bilinmez..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #23 : Mart 30, 2012, 18:38:42 »
mazda japon otomobilleri arasında bana kalırsa toyota dan daha üstün. malesef 2 . el pazarı olmadğı için tercih edemedim. ama bugüne kadar kullandığım araçlar arasında en konforlusu olarak görüyorum. ayrıca ben uzun yıllar Mazda Mermerler otomotiv bünyesinde çalıştım bu nedenle mazdayı bilirim.  mermerler mazdanın kaymağını en iyi şekilde yedi servis konusunda yetersiz kalmaları malesef ikinci el pazarını ciddi şekilde olumsuz etkiledi. şuan avrupa üzerinden satışlar gerçekleştiriliyor. türkiyede distirübitör firmaları artık yok. türkiye de distirübitörü olmayan bir markadan araç almak negibi sıkıntılar yaratır ileride bilinmez..

İkinci elde durumu pekte iyi değil. Bu ne kadar daha devam eder bilinmez. Ancak birileri bu markayı farkedecek ve hızla pazara dağılacaktır. Akabinde ikinci eli ve servis ağı güçlenecektir. Zaten yedek parçanın servis ağının güçlenmesi için gerek ve yeter şart dağıtımın iyi yapılması. Bu durumu gerektiğinde büyük bir hızla japonyadan getirilen parçalarla tolere etmeye çalışıyorlar ama size katılıyorum ama canım çok fena mazda çekiyor :D Bi taraftan Necati opel opel diyor :) Oğuzhan Murat ın babasının corolla çok temiz :D Benim devreler yanmadan karar verebilsem iyidir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 30, 2012, 18:42:48 »
 :alkis:
Faydalı bir paylaşım olmuş, emeğinize sağlık,
teşekkür ederim
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #25 : Mart 30, 2012, 18:47:44 »
:alkis:
Faydalı bir paylaşım olmuş, emeğinize sağlık,
teşekkür ederim

Rica ederim Çetin abi :) Elimden geleni yaptım. Çok eğlenceliydi. Gerçi hanımefendi sürekli ikaz ediyordu beni :D Annem gibiydi. Laf arasında 130 km hza ulaşmışız diyerek tatlı sertte kızdı bana :D Bir ara dedim arabayı necatiye vereyim ablamızı ağlatsın diyede vicdanım el vermedi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 30, 2012, 18:51:26 »
Bilgilendirmeniz için teşekkürler...

bir sorum olacaktı... arabayı kullandınız test ettiniz araç almak isterseniz bu araç kaçıncı sırada olur?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 30, 2012, 18:52:51 »
İkinci elde durumu pekte iyi değil. Bu ne kadar daha devam eder bilinmez. Ancak birileri bu markayı farkedecek ve hızla pazara dağılacaktır. Akabinde ikinci eli ve servis ağı güçlenecektir. Zaten yedek parçanın servis ağının güçlenmesi için gerek ve yeter şart dağıtımın iyi yapılması. Bu durumu gerektiğinde büyük bir hızla japonyadan getirilen parçalarla tolere etmeye çalışıyorlar ama size katılıyorum ama canım çok fena mazda çekiyor :D bir taraftan Necati opel opel diyor :) Oğuzhan Murat ın babasının corolla çok temiz :D Benim devreler yanmadan karar verebilsem iyidir :D
mazda yı tek geçiyorum. ikinci elini düşünmüyorsanız mazda alın . opel ve temiz corolladan çok daha konforlu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #28 : Mart 30, 2012, 18:56:29 »
Bilgilendirmeniz için teşekkürler...

bir sorum olacaktı... arabayı kullandınız test ettiniz araç almak isterseniz bu araç kaçıncı sırada olur?

Bu sorunun cevabı kişilerin önceliklerine göre değişir. Hem donanımlı olsun hem sağlam olsun ama 2. elde ki durumu çokta önemli değil derseniz Mazda 1. sırada olmalı. Yok sağlam olsun donanım ihtiyacımı karşılasın yeter ama 2. el benım için önemli derseniz Toyota olmalı. Bakınız Mazdanın 0 km aracı 54 000 tl iken 0 ayarında ki aracı 38 000 tl lerde. Bir de aynı karşılaştımayı toyota için yapınız. Bu kadar kayıp gerçekten fazla.

Yinede itiraf etmeliyim ki çok sevdim ben keratayı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #29 : Mart 30, 2012, 19:00:34 »
mazda yı tek geçiyorum. ikinci elini düşünmüyorsanız mazda alın . opel ve temiz corolladan çok daha konforlu.

Şu an limago trendyol gibi "Hemen Al" butonu olan bir Mazda satış sitesi olsa alacak gibiyim zaten :D Bu aracı alırsam 0 almam ama piyasada 0 ayarında öyle güzel mazdalar var ki... Onları bile olsam uzunca bir süre kullanırım zaten ama birgün muhakkak satmak isteyeceğim. Öncelikle bu durum beni düşündürüyor.

Biraz daha yazarsan onu da düşünmem gider alırım :D:D:D Sebebim olma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 30, 2012, 19:03:02 »
Şu an limago trendyol gibi "Hemen Al" butonu olan bir Mazda satış sitesi olsa alacak gibiyim zaten :D Bu aracı alırsam 0 almam ama piyasada 0 ayarında öyle güzel mazdalar var ki... Onları bile olsam uzunca bir süre kullanırım zaten ama birgün muhakkak satmak isteyeceğim. Öncelikle bu durum beni düşündürüyor.

Biraz daha yazarsan onu da düşünmem gider alırım :D:D:D Sebebim olma.
:) bak deneme sürüşüyle bukadar etkilendin. birde senin olsaa bidaha toyotaya binmessin :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 30, 2012, 19:03:37 »
Yinede itiraf etmeliyim ki çok sevdim ben keratayı :)

ben bunu duymak istiyordum tekrar teşekkürler mazdanın böyle bir cazipliği var birde kullananlar genelde vazgeçmiyor mazdada (ikinci elden de olabilir orasını tam bilemiyorum satamayınca bineyim mi diyorlar acaba?) Sahibindeni bir karıştırayım ben bütçeme uygun varmı acaba :)
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #32 : Mart 30, 2012, 19:09:22 »
:) bak deneme sürüşüyle bukadar etkilendin. birde senin olsaa bidaha toyotaya binmessin :))

hrrrr :) Ajansın sen :D Mazdanın ajanı.

ben bunu duymak istiyordum tekrar teşekkürler mazdanın böyle bir cazipliği var birde kullananlar genelde vazgeçmiyor mazdada (ikinci elden de olabilir orasını tam bilemiyorum satamayınca bineyim mi diyorlar acaba?) Sahibindeni bir karıştırayım ben bütçeme uygun varmı acaba :)

Dediğim gibi bütçenize uygun olabilecek bu donanımda ve sağlamlıkta başka marka olmayacağına şu an bahse girerim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • 6 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 30, 2012, 19:14:53 »
Ah mazda ah 3 led ışıkla zengin olucaksın dimi?Sadece sürücü camı auto bır tek ondan ışıklandırma var.Aurisi tek geçerim peh. ::)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 30, 2012, 19:17:14 »
Mazda güzel araba.Donanımı gayet çok.Ama 2. eli ölü.Bu gerçekler mazdadan uzaklaştırıyor.Toyotada bir de donanım olsa diğer markalar ayvayı yer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #36 : Mart 30, 2012, 19:17:56 »
Murat bey,

Öncelikle bu kadar detaylı ve zevkli bir test yaptıktan sonra, ayrıca bizleri bilgilendirme adına güzel açıklamalarda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Elbette Mazda kaliteli bir ürün ve üst versiyon için yeterli donanıma sahip diyebiliriz, fakat kasa itibariyle Corolla ile karşılaştırmamak gerekir, Mazda 3 sanki Yaris sedan tarzında bir otomobil gibi duruyor.

Halojen far demişsiniz, yanında durduğunuz araç lensli, lens içinde halojen ampul mü kullanmışlar?

Şanzıman yağ/tork konvertörlü mü? CVT mi?

Bagaj kapağı dışardan nasıl açılıyor?

Tekin abi corollayla neden kıyaslamamak lazım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #37 : Mart 30, 2012, 19:18:47 »
Ah mazda ah 3 led ışıkla zengin olucaksın dimi?Sadece sürücü camı auto bır tek ondan ışıklandırma var.Aurisi tek geçerim peh. ::)

Sorma. O benimde dikkatimi çekti bu nedenle fotosunu çektim koydum. Hangi akla hizmet o kadar donanım varken camlar auto değil ben de anlamadım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 30, 2012, 19:19:37 »

Evet benimde dikkatimi çekti :)
Aslında bizdede birazcık donanım olsa varya ,her yer toyota olur :)
Ama yine de arabamı çok seviyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 30, 2012, 19:25:52 »
Evet benimde dikkatimi çekti :)
Aslında bizdede birazcık donanım olsa varya ,her yer toyota olur :)
Ama yine de arabamı çok seviyorum :)
Bende harbiden seviyorum.