Gönderen Konu: Mazda 3 [J2] [2009-]  (Okunma sayısı 14851 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
Ynt: Mazda 3 [J2] [2009-]
« Yanıtla #80 : Nisan 01, 2012, 10:53:55 »
Mazda alıcaktık ya bende sana güvendim 2 tane alınca birşeyler yaparlar diye arabayı satmaya karar verdiydim gittin yine toyota dedin ya  :D :D :D

Ajansın sen. Alırım dersin ortada bırakırsın. :) Madem C segment alacaksın o zaman yine sat yarisi corolla alalım 2 tane. ona da birşeyler yaparlar heralde :) Çareler tükenmiyor gördüğün gibi :)
Matematik sever, öğretir...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Nisan 01, 2012, 10:53:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Nisan 01, 2012, 11:00:25 »
Evet uzun vade de kullanacaksanız ve ikinci el değerini dert etmeyeceksiniz bence de alınıp uzun yıllar sorunsuz kullanılacak bir araç kesinlikle. Ben genelde 4-5 yılda bir araç değiştirdiğimden dolayı benim için ikinci elde ne kadar az zarar edersem o kadar avantajlı bu yüzden Türkiye'de tutulan ve çok değer kaybettirmeyen modeller ve marka tercih ederim. Benim nazarım da Mazda en iyi Japonlar'dan fakat Nissan Mitsubishi gibi Türkiye'de pazarlama ve servis ağı vb sebeplerden çok tutulmadılar. Yeni İ30 geldi ve araba  donanım zengini yok yok keza Mazda 3 de öyle ama satış rakamları da bu kadar donanıma göre ortada buna istinaden Corollaya donanım fakiri diyoruz ama onun satışları da ortada demek ki Türk insanı piyasada tutulan ikinci el değeri yüksek model ve markaları tercih ediyor donanım dizayn konfor ikinci planda kalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Nisan 01, 2012, 11:01:37 »
Ajansın sen. Alırım dersin ortada bırakırsın. :) Madem C segment alacaksın o zaman yine sat yarisi corolla alalım 2 tane. ona da birşeyler yaparlar heralde :) Çareler tükenmiyor gördüğün gibi :)
:)) bırakmazdım ama şimdi böyle dedin ya artık senle Mazda almam sen hatta Mazda al ben bidaha Mazdaya binmem ..   :D evet C segmenti alacağım şimdi bakıyorum çok dikkatli seçim yapacağım birdaha pişman olmak yok. haziran ayında Autopia açılacak orda bütün markaları birarada görüp deneme şansı olacağı için bir süre daha bekleyip araştırmalara devam edeceğim. sende git Corolla al ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Nisan 01, 2012, 11:20:11 »
Çok güzel bir çalışma olmuş emeklerin için teşekkürler.Konuyu baştan sona okudum.Mazda 3 benimde merak ettiğim bir araçtı.Benim tercihim çok net.C segmette corolla.Corolla almaya karar vermiş olmana sevindim.Sıfır düşünmüş olsa idin 1.8 avensis derdim.

Test personeli çok çok önemli.Ben  2010 temmuz ayında toyotaya corolla için gittiğimde bana eşlik eden BAYAN hiç baymamış ve hatta bazı testleri yapmamı kendisi önermişti.Sonuçta diesel almaya gitmişken A/T ve en donanımlısını almıştım.Hatta bununla yetinmeyip multimedia system bile satmıştır.Tabi kızım onun ekmeğine yağ sürdü ayrı konu.
Aklıma geldi;arka koltuk performasını merak ettiğimi ve ailemle seyahat ettiğimi söyleyince,direksiyona geçti ve aracı resmen yolda savurdu,köy yoluna girdi,müziği açtı,müzik kapalı sürüş yaptı.

Toyotan şimdiden hayırlı olsun.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #84 : Nisan 01, 2012, 11:50:03 »
Çok güzel bir çalışma olmuş emeklerin için teşekkürler.Konuyu baştan sona okudum.Mazda 3 benimde merak ettiğim bir araçtı.Benim tercihim çok net.C segmette corolla.Corolla almaya karar vermiş olmana sevindim.Sıfır düşünmüş olsa idin 1.8 avensis derdim.

Test personeli çok çok önemli.Ben  2010 temmuz ayında toyotaya corolla için gittiğimde bana eşlik eden BAYAN hiç baymamış ve hatta bazı testleri yapmamı kendisi önermişti.Sonuçta diesel almaya gitmişken A/T ve en donanımlısını almıştım.Hatta bununla yetinmeyip multimedia system bile satmıştır.Tabi kızım onun ekmeğine yağ sürdü ayrı konu.
Aklıma geldi;arka koltuk performasını merak ettiğimi ve ailemle seyahat ettiğimi söyleyince,direksiyona geçti ve aracı resmen yolda savurdu,köy yoluna girdi,müziği açtı,müzik kapalı sürüş yaptı.

Toyotan şimdiden hayırlı olsun.

Mehmet Ali Abi çok teşekkürler. Toyotanın yeri bende hep farklı olmuş ve olacaktır ancak mazdanın bende bıraktığı etki birkaç gündür üzerimde kaldı. Elimden geldiğince performans meraklılarının, donanım meraklılarının ve geniş ailelerin sorularına cevap verecek tarzda bir çalışma yapmaya özen gösterdim. (Necati kardeşimin arka koltuk testi sağolsun). Tatmin edici bulmana sevindim. Test boyunca eşlik edecek olan beyin başka bir randevusu olmasaydı onunla teste çıkmak istemiştim ancak Necatinin dersi olduğundan hanımefendinin eşliğinde testi yapmak durumunda kaldık o nedenle maksimum düzeyde emin olduklarım dışında yanlış bilgiledirme yapmamaya özen gösterdim.

Sırada yeni araçlar var. TCT nin TESTER ı ünvanını alana kadar devam edeceğim :) Bir süre sonra tecrübeleneceğim için çok daha faydalı olacağım konusunda şüphem yok.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Nisan 03, 2012, 17:05:37 »
Paylaşım için teşekkürler. Ama ben makyajlı kasa mazda 3 ' de en üst donanım ''mirai'' diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #86 : Nisan 03, 2012, 17:24:14 »
Paylaşım için teşekkürler. Ama ben makyajlı kasa mazda 3 ' de en üst donanım ''mirai'' diye biliyorum.

Mıraı ile arasında 1 ya da 2 fark var. Konuya en donanımlı model yazmış olma sebebim aslında bu. Hani birileri bu ımpressive hangi paketi acaba diye sorarsa diye uzun uzun açıklamak yerine mıraı ile neredeyse aynı donanımda olduğu için en donanımlı model yazdım ama ek olarak olmayan özelliklerini yanına yazayım :) Teşekkürler.

Edit: Buraya ekleyeyim. Adaptif far sistemi ve anahtarsız çalıştırma. mıraı ıle ılgılenmediğim için orada incelediklerimden aklımda kalan farklar bunlar. Fazlası olsaydı muhakka gözüme çarpardı diyede düşünmüyor değilim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Nisan 03, 2012, 17:49:13 »
Mıraı ile arasında 1 ya da 2 fark var. Konuya en donanımlı model yazmış olma sebebim aslında bu. Hani birileri bu ımpressive hangi paketi acaba diye sorarsa diye uzun uzun açıklamak yerine mıraı ile neredeyse aynı donanımda olduğu için en donanımlı model yazdım ama ek olarak olmayan özelliklerini yanına yazayım :) Teşekkürler.

Edit: Buraya ekleyeyim. Adaptif far sistemi ve anahtarsız çalıştırma. mıraı ıle ılgılenmediğim için orada incelediklerimden aklımda kalan farklar bunlar. Fazlası olsaydı muhakka gözüme çarpardı diyede düşünmüyor değilim :)
Dediğiniz gibi çok bir fark yok. 3 fark var sadece. Yazdıklarınıza ek olarak bir de 17'' jant var mirai'de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Nisan 03, 2012, 19:41:19 »
Bu başlıktan sonra Mazda 3 ler daha çok dikkatimi çeker oldu.Kırmızı ve beyaz yakışıyor araca bir de sanruf olunca daha da yakışıklı oluyor:)
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi