Gönderen Konu: castrol magnatec kullanan var mı?  (Okunma sayısı 56726 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: castrol magnatec kullanan var mı?
« Yanıtla #140 : Şubat 01, 2010, 00:59:48 »
Herhalde Ankara'dasiniz. Soguk havalarda 10W cok kalin oldugu icin iyi yaglama yapamaz, motor sesli calisir.Aksi olsa sasirmak gerekir.
Castrol'un bu urunu sentetik degil ayrica.
Ankara'da kullaniyorsaniz aracinizi 5W-30 ya da 5W-40 turu bir yag kullanmanizi oneririm.
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Şubat 01, 2010, 00:59:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Şubat 01, 2010, 22:02:30 »
Herhalde Ankara'dasiniz. Soguk havalarda 10W cok kalin oldugu icin iyi yaglama yapamaz, motor sesli calisir.Aksi olsa sasirmak gerekir.
Castrol'un bu urunu sentetik degil ayrica.
Ankara'da kullaniyorsaniz aracinizi 5W-30 ya da 5W-40 turu bir yag kullanmanizi oneririm.
Ankarada değilim Ahmet bey Düzceliyim buranın kışıda İzmit gibi...bugün başka bi gazcıya teste gittim gaz ayarının normal,fakat subapların sıkı olduğunu ayar gerektiğini söyledi.Motorcuya gösterdim saat gibi hiç bişey yok dedi anlamadım gitti..genelde nekadar km.de subap ayarı gerekirki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Şubat 02, 2010, 14:01:10 »
Eger arabamizi yaris arabasi olarak kullanmiyorsak, Sibirya soguklarinda yasamiyorsak, romork-karavan falan cekmiyorsak arabayla sentetik kullanmaya gerek yok. Pazarlama taktikleri, reklamlar sentetigi, ya da yari sentetigi one cikarabilir sirketlerin kar amaclari dogrultusunda. Ama bizim de ayni hesabi yapmamiz lazim.
Doğru ama Ahmet Bey, bu klişe zaten bizim amerikalı ve avrupalı uzmanlardan öğrendiğimiz bişey. Bizimkilerin sözü değil ki.. Onlar ne bilsinler ki bizde heyula bir gümrük vergisi var, kullanılmış araba ithalatı yasak ve dolayısıyla arabaları 300-500 bin kilometre kullanmak zorundayız. Arabanın kendisi 2500 dolar olunca "sentetiğe gerek yok" demek kolay. Aşırı kullanmıyoruz ama bizim araçlardan "ömür beklentilerimiz" aşırı.
Ayrıca açtığım konu yağın inceliğinden ziyade magnatec(akıllı molekül)  diye tanıtılan ürünün gerçekten araç üzerinde olumlu etkisinin olup olmadığının kullanan arkadaşların deneyimleriyle paylaşılmasıdır.

İbrahim Bey, akıllı molekül diye bişey yoktur. (DNA hariç :) ) Bahsedilen muhtemelen ester esaslı bir katkıdır. (Biraz pahalı bişeydir) Kaliteli yağların çoğunda bulunur. Özellikle tam sentetik yağlarda bir yığın katkı vardır (kayganlaştırıcılar, aşınma önleyiciler, deterjanlar, metale bağlananlar, askıntı tutucular, vizikozite düzenleyiciler, yanma önleyiciler vs vs vs..) Bu magnatec her halde katkılardan birini biraz fazla koymuş (ve de yarı sentetiklerde pek bulunmayan bir katkı kullanmış) onunla reklamını yapıyor. Böyle bişey bu ürünü kendi kategorisinde yani yarı sentetik kategorisinde ön plana çıkarır. Durum bundan ibarettir.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #143 : Şubat 02, 2010, 23:20:23 »
Ahmet Bey-adasim, ne zaman yazmisim bu mesaji diye ararken baktim konunun ilk sayfalarinda, Haziran 2008'de... Demek ki farkinda olmadan farkli dusunmeye baslamisim. :D Okuyup ogrenerek mineralden sentetige yonelmisiz :)   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Şubat 03, 2010, 09:49:10 »
Ahmet Bey-adasim, ne zaman yazmisim bu mesaji diye ararken baktim konunun ilk sayfalarinda, Haziran 2008'de... Demek ki farkinda olmadan farkli dusunmeye baslamisim. :D Okuyup ogrenerek mineralden sentetige yonelmisiz :)  
:-[ oo :) :) Pardon.. ha ha konuya ortadan girmişim.. Bazen yapıyorum bunu..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #145 : Temmuz 28, 2010, 18:42:53 »
Merhaba Arkadaslar

oncelıkle aranıza yenı katıldım ve uzulerek soyluyorum bır reno kullanıcısıyım!

Arac 1.5 megane 2(dizel)
Onerılen yag elf,ve reno araclar 10w/40 yag kullanıyor.

15bınde bır yag degısımı yapıyorum. zamanım geldı. Castrol edgelere baktım genelde casrtrol yada mobıl1 kullan dıyorlar.
AMA sız motul redlıne bunları onermıssınız hatta lıstenızede baktım grup5 yaglar

bızım aldıgımız castrol elf falan fılan yarı sentetıkler ve yarı dedıklerı seylerde 100mg felan dıyorlar. Castrolun yenı cıkan edge serısının asınmayı onleyen ve asınan yerı tamır eden sıhırlı elını ıse ,sentetıklıgının dıgerlerıne gore daha fazla olması demıssınız kı ınanmak ıcın yeterlı sebebım var.

Kararım tam sentetık bır yag.(bılınclı bırsekılde yapayım su ısıde servıstekıler hem cahıl yerıne koymasın hemde paramı yabana atmasınlar)

Ustama sordum-kı caktıgı soylenemez,hatta motulu duydugu soylenemez. bana uygun olurmu emın degılım rıske gırmeye gerek yok dedı. Ben satıcılardan bırını aradım(sahıbınden.com) adam aracla ılgılı bırsey soyleyemem,motor de anlarım ama arac ıcın ne desem yalan olur dedı(samımıyetıne guvendım ondan alalacam yagı )

Sımdı soyle yapsam..normal pasa pasa uyduruk 5 para etmez reno tavsıyesı elf'ımı alsam..(10w40) 3lt koysam..
sonra motul tam sentetık yagdan da 1 lt koysam sızce nasıl olur?

Ve motul'un 300w serısınde 10w40'ı yok..10w40 sadece 5001 de var.

14w40 elf (3lt)+ 15w50 (300w motul 1 lt) kullansam olur mu?

Farkettıgınız uzre motor konusunda gercekten cahıl sayılırım

Saygılarımla
2005 Megane II 1.5 Dci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #146 : Temmuz 28, 2010, 21:16:32 »
mustafa kardeş yağ imalatı ile uğraşma arabana çok zarar verebilirsin.içlerindeki kimyasallar ters bir etki yapabilir.arabana bp visco 5000 10w/40 ,castrol magnatec 10w/40(bu iki yağda bp tesislerinde üretlir aynı yağdır) veya mobil super S 10w/40 koyarsan gözün arkada kalmaz.bp visco fiat olarak daha hesaplıdır.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #147 : Temmuz 29, 2010, 16:27:16 »
Sevgılı atılla

Aracım sankı hantallastı..
Aslında normal bır sekılde yag kullanıp(castrol mobıl yada elf) sonrasında moto sılk bor katkısı kullanırım dıyordum. hepsıburada com'da 70lıra bu urun ve 300kusur yorum var okudugum kadarıyla genelı farkedılır derecede memnun olmus araclarından-ıse yarıyor dıyorlar. motor'un asınmıs yerlerınede sıhırlı:) degneıyle dokunuyormus,dogruysa gercektende kullanılması gereklı urun.

Ama su topıctekı yag ıle ılgılı acıklamaları gorunce -ne olacak yag yagdır,dedıgım konu bıle degıstı-daha dıkkatlı bakmaya basladım ıster ıstemez.

Motul ıle ılgılı tereddutunuz nedır Sevgılı atılla?
motul'u katkı maddesı olarak kullanacagım sadece-1 lt koyacagım-muhtemelen yenı yagt koydugumdan eksıltme yapacaktır ama cok fazla olmamasını umıd edıyorum
2005 Megane II 1.5 Dci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #148 : Temmuz 29, 2010, 16:51:11 »
mustafacığım motul ile ilgili bir tereddütüm yok,onun çok iyi bir marka olduğunu biliyorum ama ya motul yadagüvendiğin başka marka bir yağ kullan karıştırma diyorum.çünkü yağların içinde birçok ilave kimyasallar var bunlar yağda bir anormalliğe neden olabilir diyorum ayrıca motora katkı maddesi koyma ilerde zararını görürsün.bu motorlar katkıyı sevmiyor arıza yapıyor.yağdan araba hantallaşmaz würth enjektör temizleyici kullan sonrada boğaz kelebek ve sensorları bakımını yaptır.birde orj.hava filtresi ve bujileri servisten al tak araban kanatlanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #149 : Temmuz 29, 2010, 16:53:04 »
bujiler alışkanlıktan yazıldı senin araba dizel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #150 : Temmuz 29, 2010, 17:28:59 »
Katılmıyorum
http://www.gomiata.com/mo300v0w10sy.html
Diyor ki "Can be mixed with synthetic or mineral lubricants."
Yani Motul 300V sentetik veya mineral bazlı yağlarla karıştırılabilir diyor. Yarış yağlarında bu zaten bir gereklilik.
Diğer yağlarda ise biraz dikkatli olmakta yarar var tabi ama doğrusunu söylemek gerekirse çok nadiren problem yaratır. Ester bazlı yağlardan bence ucuz ve çok etkili bir yağ katkısı olur. Kirletici değil bilakis saflaştırıcı ve temizleyici etkisi olur.
Bu tarz girişimlerin hemen sonrasında (sadece marka değişiminde dahi) bir süre için yağ kontrolünü sıklaştırmayı unutmayın. Ne olur ne olmaz.
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #151 : Temmuz 29, 2010, 18:12:22 »
ahmet kardeşim senin kadar ingilizcem olmadığından yabancı sitelerden  metinleri tercüme edecek imkanım yok.şimdi profesyonel oto yarışçıları yağları karıştırıp bir yağ meydana getirebilirler ama bu seninde belirttiğin üzere yanında riskte getirebilir.balıkla yoğurdun beraber yendiğinde zehirlenme yapmıyacağını bir çok doktor söylemesine rağmen ben hiç yemem,sen yermisin bilmiyorum,artık korkaklığıma veya aşırı tedbirliliğime ver.benim demek istediğim iyibir markayı seçip onu kullanmanın en garantili yol olduğuydu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #152 : Temmuz 29, 2010, 19:19:01 »
Sevgılı Atılla,

Onerınızı kesınlıkle paylasıyorum,su arabamı kanatlandıracak seylerı yapacagım. bır reno kullanıcısı olarak bılgılerınızden yararlanmak hosuma gıder.

Ahmet Bey'e de bır sorum olacak eger ılgılenırse, yag eksıltecektır degıl mı?bu zamana kadar elf kullandık-servıste elf katıyorlar.
Ayrıca tam sentetıkler ısındıgında ıncelırmıs bu da yag eksıltmeye neden olurmus. O halde napmalıyım? 15w kullansam+motul eklesem? su an nasılsa yaz aylarındayız?

Bırde motul300v almak ıcın mesaj bırbaskası ıse bana sna 300v degıl 6001 olur dıyor.ama sanırım o komple 300v koyacagım dıye dusunuyor.

Motul 300v ıcın yarıslarda tek seferlık kullanıldıgını soyleyenlerde var.cunku yuksek perf. gerektıren durumlarda motoru koruyor dıyorlar,bu yuzden sehırıcı dur kalk yapılan yollarda kesınlıkle tavsıye etmıyorlar(motorlar ıcın)

ama dedıgım gıbı benım dusuncem 3lt normal +1 lt motul. Motul koyarsam eger Atılla Bey'ın soyledıgını dınleyıp bor koymayacagım
2005 Megane II 1.5 Dci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #153 : Temmuz 29, 2010, 19:20:50 »
Profesyonel yarisci olmaya falan hic gerek yok, isteyen karistiriyor ve rahat rahat kullaniyor.Yeter ki yag ayni viskozitede olsun.

Yari sentetik denilen yaglardaki sentetik orani ne? Yuzde bir bile eklense ona yari sentetik diyorlar.

Motul, genelde motorsiklet yagi olarak biliniyor, otomobillerde kullananlar var, ama bence en iyisi adas agabeyimin dedigi gibi belki baska yaglarla karistirmak/'blend'lemek.

Mustafa Nur, nerede ikamet ediyorsunuz? Iklim de etkili yag viskozitesi seciminde.
Mobil 1 0W-40 kullanabilirsiniz, Shell'in Turkiye'de sattigi tam sentetik yaglardan kullanabilirsiniz.Shell dunya genelinde deterjan seviyesi yuksek temizleyici yaglar uretiyor. Ama 3.grup cogunlukla.4 ya da 5 baz olarak kullanilmiyor.

Yaklasan yag degisiminde ben de Shell'in urettigi Pennzoil Ultra 5W-40'i deneyecegim insallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #154 : Temmuz 29, 2010, 19:36:11 »
muglada ıkamet edıyorum,kurak bır ıklımımız vardır-kısların ıse dondurucu oldugunu tahmın edebılırsınız

mobıl1 felan neden tercıh etmıyorsunuz? yanı shell pek almadıgım bır tavsıyeydı aslında o yuzden sordum
2005 Megane II 1.5 Dci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #155 : Temmuz 29, 2010, 19:58:14 »
O zaman Mobil 1 0W-40 iyi olur.
Simdi kullandigim yag Mobil 1 0W-40 zaten, memnunum, sessiz, bence tam sentetik olmasinin da etkisiyle yakitta tasarruf sagliyor. Shell'in yagi hediye olarak geldi, 2. grup, sentetik olmayan yagi (klasik sari sisesdeki Pennzoil) bile ilk degisimde kurumun yuzde kirkina varan kismini temizleme iddiasinda.Deneyip gorelim dedim ben de :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #156 : Temmuz 29, 2010, 20:28:56 »
10w kullanmayabılır mıyım yanı?
ama bır arkadasım bana 10w uzerı kullanırsam yag heryerden gecmeyebılır felan dedı-kalın gelır dedı,10'dan asagı kullandıgımda da bu seferde cok ınce olur eksıltme yapar dedı

bırde zaten anlasılan baska bır yag(kullandıgım elftı hep) kullandıgımda sanırım oyle yada boyle eksıltme yapacak degıl mı?
2005 Megane II 1.5 Dci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #157 : Temmuz 31, 2010, 20:34:04 »
10w kullanmayabılır mıyım yanı?
ama bır arkadasım bana 10w uzerı kullanırsam yag heryerden gecmeyebılır felan dedı-kalın gelır dedı,10'dan asagı kullandıgımda da bu seferde cok ınce olur eksıltme yapar dedı

bırde zaten anlasılan baska bır yag(kullandıgım elftı hep) kullandıgımda sanırım oyle yada boyle eksıltme yapacak degıl mı?

Mustafa kardes, yagin markasini degistirdigimizde bile eksilme yapabilir, metal parcalar uzerindeki yag filmi degistiginden.Arabaniz yeni sayildigindan eksiltme yapmamasi lazim.

En iyisi fabrikanin onerdigi derecedeki yagi, imkan dahilindeyse sentetik olanini, kullanmak aslinda.Ama ben onu yapmiyorum, 5W-30 onerdigi halde ben iklime gore 0W-30,0W-40,10W-30 kullaniyorum.Corolla motorunda bir probleme yol acmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #158 : Temmuz 31, 2010, 21:39:08 »
toyota saglam marka  :)

Renonun motoru nasıl bılemıyorum ama alt takımı felan berbattır.zaten fırmamızda okadar saglam degıl toyota kadar-arabasını gerı cekmeye cesaret edemıyor,ama kafaya koydum motuldan 1 lt atacagım gerı kalandan emın olamıyorum ama tam sentetık bır yag kullanacagım sanırım yıne, Ahmet ozdemır Bey'ın soyledıgıne de dıkkat edıpbor kullanmayacagım.

motul'u bır deneyecegım olmadı bır sonrakı sefer bor kullanırım.

Bu arada arabam yag eksıltıyor gıbı geldı bana,emın degılım ama su an yarısında gostergeler(yag durumu ıyı yazıyor tabı-en son 4 lt eklemıstım genelde 4 lt koyarım)

Bu arada yardımcı oldugunuz ıcın tesekkurederım-yenı forumum burası sanırım
Enteresandır prensıplerı geregı(henuz ıletı yazmamıs olmama ragmen) uyelıgımı reno forumundan sılmısler:)
2005 Megane II 1.5 Dci

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • TOYOTA bir yasam bicimidir
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #159 : Temmuz 31, 2010, 21:55:25 »
bende corolla sol var magnatek kullanıyorum  fakat her 1000 km de 1 lt yag koyuyorum eksiltiyor o yuzden cok bi fark goremıyorum ama castrol yagda oncu markalardan