Gönderen Konu: castrol magnatec kullanan var mı?  (Okunma sayısı 56099 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: castrol magnatec kullanan var mı?
« Yanıtla #120 : Aralık 30, 2009, 00:28:46 »
10w-40 magnetik kullandım ama bence en iyi performans 10w-40 helix de

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Aralık 30, 2009, 00:28:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Aralık 30, 2009, 00:42:46 »
Mobil Super S 10-40  bence yüksek devirde  bile  etkili koruma sağlayabiliyor
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Aralık 30, 2009, 14:48:30 »
Güzel bir tablo olmuş.
Ama normal bir aracın 4.gruptan üste ihtiyacı bence yok.

Ahmet alman üretimi Castrol için uğraşmak yerine bence Mobil 1 almak daha mantıklı.

Elimde 12 kutu mobıl 1 var.Önce Castrol 0W-30,u kullanayım dedim.Motor da mevsimden olsa gerek yağı beğendi, Murat.
Bır sonraki değişimde elimdeki 5w-30 Mobil'i kullanacagım inşallah.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Aralık 31, 2009, 09:41:30 »
arkadaşlar hepsiburada.com da MOBİL 1 TAM SENTETİK 0W/40 4 LT BENZİN,DİZEL MOTOR YAĞI gördüm. özellikleri arasında 55000-70000 km yazıyor. acaba bir yağ bu kadar gidermi?
http://www.hepsiburada.com/mobil-1-tam-sentetik-0w40-4-lt-benzindizel-motor-yagi-652071/productDetails.aspx?categoryid=26005&productid=otm652071

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Aralık 31, 2009, 16:55:01 »
Filtre dayanmaz ki..
En iyi ihtimalle arada filtreyi değiştirip yağı bişeyle süzüp yeniden kullanmak gerekir.. Ama kimsenin bir yağı o kadar zorlamak iseyeceğini sanmıyorum. Tam sentetik de olsa içinde bazı katkılar var; onlar bozulacaktır.
Kaliteli yağ kullanmak, değişim süresini biraz uzatabilir (en fazla yüzde elli) ama asıl kazancı yakıt ekonomisi ve motorun yeni kalmasında aramak lazım.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #125 : Aralık 31, 2009, 18:07:01 »
6 binde 1 yağ değiştiriyorum nataş castrol magnetec kullanıyoruz dedi gökkuşağı mobil 1 kullanıyor yanlız servis danışmanı castrol magnetec al gel burda değiştirelim daha iyi olduğunu söyledi ben de oğle yaptım herhangi bir farklılık hissetmedim mobille arasında ses olarakta başka bişeyler zaten kullanıcı olarak çok hissedemem:)içerde neler olduğunu bilmiyorum:)yanlız bir dizel kullanıcısı olarak arabam 14 binde 3 yağı koycam inş 20 binde...bide galon alıp koyduruyorum o kocaman varillere güvenmiyorum açıkçası karıştırabilirler bence..Ama toyotanın servisleri biri mobil 1 diğeri castrol magnecetec koyması çok ilginç sorduğumda bayinin anlaşması onladır diyolar anlamış değilim markanın belli standartı olsa kullanıcılarında kafası karışmaz bence..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Ocak 01, 2010, 15:41:48 »
Tüketici biz olduğumuz için son karar bize ait. Toyota'nın o şekilde marka empoze etmesi ticaret yasalarına aykırı olurdu her halde. hem tüketicilerden hem rakip firmalardan itirazlar olurdu.
Yalnız  neden mobil 1 e alternatif olarak Castrol Magnatec öne sürülüyor o biraz meçhul. Castrol'ün Türk pazarındaki amiral gemisi "edge" değil mi? Servislerin kar paylarıyla ilgili bilmediğimiz bi durum mu var??
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #127 : Ocak 01, 2010, 18:19:22 »
Bence ne servislerin umrunda ne plazaların hangisinin anlaşması daha avantajlıysa onu koyuyolar..Biz de birini tercih edip koyuyoruz..Yani  plazalar bu işte paraya bakıyolar normal olarak umurlarında değil hangisi daha koruyucu sağladığı falan canlı dünyası bence:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #128 : Ocak 04, 2010, 15:14:45 »
ben castrol magnatecden şaşmam.. çünki özel yapısı sayesinde aşınmayı minmuma indiriyormuş..
arabalarımız aynı model ben 1 km bile aksatmadan her 10.000 de bi değiştiririm..

aracım çok fazla yağ eksiltirdi.. reurs diye küçük kutulu bir şey var onu kullandım 2 kere ( kutusu 25 milyon ) artık yag eksiltmemeye  başladı ve çekişi farkedilir bi şekilde arttı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Ocak 04, 2010, 16:26:13 »
ben castrol magnatecden şaşmam.. çünki özel yapısı sayesinde aşınmayı minmuma indiriyormuş..
arabalarımız aynı model ben 1 km bile aksatmadan her 10.000 de bi değiştiririm..

aracım çok fazla yağ eksiltirdi.. reurs diye küçük kutulu bir şey var onu kullandım 2 kere ( kutusu 25 milyon ) artık yag eksiltmemeye  başladı ve çekişi farkedilir bi şekilde arttı..
:) İyi ama Egde 'in şişesinin üstünde "Castrol'ün en iyisi" yazıyor. Bu Castrol'ün iddiası. Yani Castrol diyor ki "En iyi yağım Edge".
Biz de diyoruz ki "Yalaaaan söylüyorsuuuunn"  :) (Haneler'deki Yaban'ın sesinden hayal edin)

Bana sorarsanız isim seçimi çok etkili. Magnatec çok havalı bir isim. Edge yerine mesela "Super Magnatec" gibi bişey daha etkili olurdu. Ya da ne biliyim.. Elvis falan.. :)
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Ocak 05, 2010, 09:16:06 »
acaba şöyle bir genelleme yapabilirmiyiz.. piyasada ustaların kullandığı ve yağ toptancılarının biraz daha yüksek kar sunduğu orta sınıf bir yağ. çünkü sanayide bu yağı 50-55 tl ye alabiliyor insanlar. 100 kişiden 85'i bu yağdan kullanınca otomatik olarak piyasada tanınan bir yağ oluyor. ve bu yağı satmayan toptancı yok  denecek kadar az. ben de 40000 km bakımında ustamın önerisi ile bu yağı aldım. sorumum olmadı. çünkü aracımı uçlarda kullanan biri değilim. belki daha agresif kullansam farkedilir sorunlar olacaktı. 50000 de mobil koyduracağım. castrol alırken mobil de sordum hem de 3 bayiye, ama olmadığını ve buralarda (K.maraş) zor bulabileceğimi söylediler. allahtan internet diye birşey var....:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #131 : Ocak 05, 2010, 21:46:13 »
bugün bir mağdeni yağ toptancısı ile sohbet ettim. aracım eski kasa corolla d-4d için castrol diesel magnatec 10W 40 ile valvolive  10W 40 önerdi..ama özellikle valvoline daha iyi bunu al dedi..amerikan malı imiş..kalitesi daha iyi dedi..yağ değişimine daha 2000 km var biraz düşüneyim dedim..heralde valvoline alacağım..
bu arada bayide sorduğum fiyatlar
magatec diesel 10w 40 4 lt 55 tl
valvolin 10w 40 4 lt    50 tl
delphi 10w 40   5lt     40 tl..
birde bor power önerdi oda 60 tl imiş..
corolla d-4d(eski kasa)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #132 : Ocak 05, 2010, 22:57:30 »
:) İyi ama Egde 'in şişesinin üstünde "Castrol'ün en iyisi" yazıyor. Bu Castrol'ün iddiası. Yani Castrol diyor ki "En iyi yağım Edge".
Biz de diyoruz ki "Yalaaaan söylüyorsuuuunn"  :) (Haneler'deki Yaban'ın sesinden hayal edin)

Bana sorarsanız isim seçimi çok etkili. Magnatec çok havalı bir isim. Edge yerine mesela "Super Magnatec" gibi bişey daha etkili olurdu. Ya da ne biliyim.. Elvis falan.. :)

Ben Magnatec'i 'manyatek' olarak okuyorum adaş :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Ocak 06, 2010, 14:03:16 »
bugün bir mağdeni yağ toptancısı ile sohbet ettim. aracım eski kasa corolla d-4d için castrol diesel magnatec 10W 40 ile valvolive  10W 40 önerdi..ama özellikle valvoline daha iyi bunu al dedi..amerikan malı imiş..kalitesi daha iyi dedi..yağ değişimine daha 2000 km var biraz düşüneyim dedim..heralde valvoline alacağım..
Büyük konuşmayayım ama yağ konusunda bence avrupa'yı tercih edin amerikayı değil. Aynı marka (ve model) yağın Avrupa'sı genelde amerikalısından iyi (veya aynı) oluyor.
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Ocak 17, 2010, 16:12:06 »

Muzaffer Bey merhaba,

Her ne kadar ben İstanbul'da olduğum için pek faydası olmayacaksa da  Castrol Magnatec dizelin 4 lt fiyatı bana uygun geldi , buralarda ben 78 TL civarında gördüğümü hatırlıyorum. Sizin bayi dediğiniz Castrol bayisi mi , ne bayiisinden aldınız bu fiyatları?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #135 : Ocak 28, 2010, 01:49:42 »
castrol magnetec dızel 2 ay olmadı alalı 10-40 55 lira.bostancı sanayi girişi castrol bayi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
« Yanıtla #136 : Ocak 28, 2010, 17:42:44 »
Bence ne servislerin umrunda ne plazaların hangisinin anlaşması daha avantajlıysa onu koyuyolar..Biz de birini tercih edip koyuyoruz..Yani  plazalar bu işte paraya bakıyolar normal olarak umurlarında değil hangisi daha koruyucu sağladığı falan canlı dünyası bence:)
reklam anlaşmalarında hangisi yüksek ücret verirse ona kalıyor iş ;)
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Ocak 28, 2010, 20:29:18 »
Elimde 12 kutu mobıl 1 var.Önce Castrol 0W-30,u kullanayım dedim.Motor da mevsimden olsa gerek yağı beğendi, Murat.
Bır sonraki değişimde elimdeki 5w-30 Mobil'i kullanacagım inşallah.

Ahmet Bey merhaba,

Ben de aracıma , üreticinin tavsiye ettiği gibi 5W-30 veya 10W-30 koydurmaya niyetliyim ama  piyasada bir kaç yere baktım bu viskositelerde pek az ürün var , ayrıca benim araç dizel .  Mobilin 60 Tl civarında olan bir 5w-30 yağı var ama galiba Ford için üretilmiş ( extended performance galiba) ve sadece API SM  sertifikası var,  fakat  ben CF arıyorum.   Bir de Mobilin 110 TL civarında olan Mobil 1 ESP formula v.s. türünden bir yağı var , bu API CF yi sağlıyor. Bu da biraz pahalı yağ.  Sizin elinizdeki yağlar Mobil 1 in hangisi tam olarak , API CF  uygunluğu var mı? İç piyasadan mı tedarik ettiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #138 : Ocak 30, 2010, 03:20:08 »
Selamlar Etfal Bey, benim elimdeki Extended Performance olani. SM,SL,SJ,SH/CF. Buradaki Mobil 1 Extended Performance 5W-30 yaglar CF standardini karsiliyor yani. Ama Turkiye'deki urunler ve ozellikler farkli olabilir. Burada M1 ESP adli urunu yok bildigim kadariyla, sadece Extended Performance adiyla satilan bir urunu var.

Arabanizin modeli neydi, hatirlayamadim simdi, ama Istanbul sartlarinda 0W-40 ya da 5W-40 da kullanilabilir.CF'yi karsiladigi surece.

Duzeltme: Burada da varmis ESP. Extended Performance olan urunden daha ustun, oyle anlasiliyor.Bircok araba markasinin yag standartlarini karsiliyor.
http://www.mobil.com/UK-English/Lubes/PDS/GLXXENPVLMOMobil_1_ESP_Formula_5W-30.asp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Ocak 31, 2010, 22:28:41 »
3 ay once 10-40 magnatec koydu usta daha once mobil kullanıyordum.Hiçç memnun değilim motor daha gürültülü çalışmaya başladı ve yakıtta arttı!!yagı değişmeden onceki performans ,ses,yakıt kalitesi çok daha iyiydi.aracım 1,6 lpgli bu yağı hiç beyenmedi hiç tahmin etmezdim yağın bukadar kötü anlamda farklılık göstereceğini..Sentetik olmasımı acaba uygun gelmedi motora..5000km yaptım böyle ama tekrar değiştirsemmi diye düşünüyorum.bidaha mobilden şaşmam..