0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Değerli arkadaşlar, 2011 benzin/lpg li Corolla aracım için 40.000 km.bakım yaptıracağım.Kayseri Aksoylar yetkili servisten aldığım parça fiatları:Polen filtresi 74 tl, hava filtresi 57 tl, yakıt filtresi 87 tl,yağ filtresi 26 tl,fren hidrolik yağı kutu fiatı 24 tl,ön fren balatası 210 tl,arka fren balatası 157 tl, yaklaşık 150 tl işçilik.Balata fiatlarını yapılacak kontrol sonucu değişim gerekirse diye ihtiyaten aldım.Ayrıca 40.000 km bakımında klima bakımı gerekmiyormu?Eğer gerekr ise gaz kontrolü klima radyatör temizliği vs.için ayrıca işçilik ve gaz ücreti çıkacaktır.Bana bu fiatlar çok uçuk geldi,alternatif olarak Özel JAPON servisten teklif aldım.Balatalar da değişecek olur ise klima temizliği hariç 450-500 tl fiat çıkardı.Hiç bir parçası orijinal değil.Gerçekten ikilemde kaldım.Konu ile ilgili görüşlerinizi(Özellikle Kayseride yaşayan üyelerin deneyimlerini,ve önerilerini) bekliyorum.Teşekkür ederim
Rizede güvenilir bir servise orjinal parçalarla ne kadar olacağını sorduk, 530 TL fiyat aldık. Selamlarımla
2011 lpg li corolla için 50 bin bakım yaptıracağım. hava polen ve yağ filtrelerini asakashi marka temin ettim. yağı 5w/30 castrol aldım 4 lt. aracın yağ miktarı 4,2 lt deniyor. 4lt koysam sıkıntı olur mu. malzemeleri kendim alarak bana 200 tl ya falan geliyor. serviste herşey dahil 300-350 tl arası sanırsam sizce mantıklı olan nedir.
5w30 yarı sentetik mi koyacağız yoksa tam sentetik mi koyulacak?
Merhaba Arkadaşlar,Daha önce bakım için gideceğimi sizleri bilgilendireceğimi yazmıştım. Araç Corolla, 2012, 1.4 dizel triptonik. Cuma günü bakımımız oldu. Herkesin malumu olduğu üzere "hava filtresi, karter tapa contası, kabin hava filtresi, fren hidroliği, yağ filtre elemanı, yakıt filtresi ve motor yağı" değiştirilerek 40 bin bakımı yapıldı. Maliyeti forever kart indirimi (bende 25 TL idi) ile birlikte 540 TL oldu.Bu arada sistemde intercooler sisteminin gözden geçirilmesi ve gerekiyorsa değiştirilmesi gibi bir uyarı aldık. Hava emiş kampanyası adı altında uygulanıyormuş. Sistemi değiştirdiler (intercooler, ara soğutucular ve ara soğutucu kitleri-3 adet-, ara soğutucu braket). Söylediklerine göre Toyota yeni bir sisteme geçmiş, servise gelen araçlarda eğer eski sistem varsa değişecek sistem elemanlarını değiştirilecekmiş. 3 saat süren bakımda bunu da değiştirdiler. Birde ECO yazılım güncellemesi yapıldı.Bilginiz olsun. İyi geceler dilerim.
Forumda ufuk kardeşimiz var ondan fiyat alıp öyle yaptırın.benzinli asakashi hava polen 25 tl oldukça kaliteli.servise polen 74 vermeyin.yağ filtresi serviste 25 tl onu ordan alın.ben ufuktan.aldım orjinal.denso .yagida ondan aldım.eneos 5/30 100 tl fren balatalari nibk var trw de var.ben nibk kullanıyorum çok memnunum önler 110 arka 90 fren hidroligi bende toyota dot4 25 tl ye ufuktan aldım.malzemeler 400.tutar el isciligi de size kalmış.ben 50/100 arası antepte rahat yaptırırımayrıca fatih bey daha yağ.fiyatını yazmamış siniz.servis de 5/30 litresinin 36 tl ye satıyor araç 4.2 alıyor 150-170 ye yakın yağ fiyatı da var kdv falan derken 1000 tl yi bulur hatta geçer.Çünkü bakım ücreti dışında balata .söküp takmaya 150 tl fiyat çıkartıyorlar..Siz.ufuktan malzemeleri sipariş edin.zaten.ücretsiz.kargo.isterseniz orjinal da gönderir ama.servisle aynı fiyatı olur nibk balata ve asakashi filtreler.çok kaliteli alın özel serviste taktirin .Ben.antep yım.ufuktan alıyorum tüm malzemeleri sadece burda ışçilik veriyorum
2009 1,4 d4d 120 bin bakım yaptıracağım paket içeriğini bilen var mı? servis tavsiyesi var mı?