0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar 100 bin bakımında normal işlemlerin dışında neler yapılır nelere bakılır?
iyi günler arkadaşlar aracımın bakımını sefer servis dışında yaptırmayı düşünüyorum.Bulunduğum yerde de bosch car servisi ve oto pratik var bunlardan birine yaptırmayı düşünüyorum..yedek parça olarak toto pratik ne kullanıyor bilmiyorum ama bosch kendi markası olan ürünleri kullanıyorhava fitresi , yağ fitresi , polen filtresi bosch markalar nasıl?motor yağı olarak önereceğiniz marka var mı?araç: corolla benzinli 1.6
Bosch servisler diğerlerine göre biraz pahalıdır. Özel servislerde orjinal parça kullanabilir, parça orjinalliği yetkili servislerin tekelinde değil. Orjinal parça ve ve işçiliği iyi olan servis bulmak önemli olan. Yağ olarak ta 0/40 veya 5/30 tam sentetik mobil veya castrol öneririm.
bosch internet sitesinden baktım: Bosch filtrelerini(Kabin, yağ, hava filtreleri) ve Shell Helix Motor Yağı’nı aynı pakette sunmaktadır. Bosch Car Service Bakım Setlerinin fiyatlarına işçilik ve check-up dahildir.Araç Tipi : Corolla 1.6i 16VHava Filtresi+Yağ Filtresi +Kabin Filtresi + 4 litre motor yağı =251 TLMesaj Birleştirildi: Mart 04, 2015, 16:13:33bulunduğum yerde iyi bir özel servis olmadığından dolayı, bosch ve oto pratik servislerine yaptırmayı düşünüyorum.bunlarda da toyota orjınal parçası olur mu bilmiyorum. ama fitreler bosch kendi ürünü yağ ise shell ürünüymüş..oto pratikin kullandığı parça ve yağ markası hakkında bilgim yok
Arkadaşlar 2012 model 1,33 corolla aracıma dün yaptırmış olduğum 30.000 km bakımını sizlere fikir vermesi açısından paylaşmak istiyorum.Yapılan işlemler şu şekildeİşçilik 108 TLAtık malzeme bertaraf ücreti 2 TLEnjektör temizleyici 41.06 TLKarter tapa contası 2 TLKabin hava filtresi 61.06 TL5/30 Yağ 93,50 TLCam yıkama suyu 3.76 TLYağ filtresi 22.82 TLSaf su 1.70 TLK.D.V. 60.73 TLToplamda 398.13 TL' ye mal oldu.Aracımızın garantisi var diye şişir babam şişir. Allah insaf versin şu yetkili servislere. Yalnız bir ilkyardım seti ve anahtarlık hediye ederek gönlümü almaya çalıştılar İnşallah sizler için faydalı olmuştur. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
Yarın 30.000 bakımına gideceğim.Kontrollere ek olarak; Yağ-Yağ Filtresi, Kabin Hava Filtresi değişecek, Yakıt Katkısı konulacak dediler.Mobil 1 ESP™ Formula 5W-30 yağ aldım 4 litre. (DPF'li olmasına dikkat edelim) - 100 TLBosch Polen Filtresi (Kabin hava filtresi) aldım ve değiştirdim direkt. Periyoduna bakmamak lazım. - 35 TLBosch Yağ Filtresi aldım ancak almasam da olurmuş sanırım, fiyat farkı çok az var servisle arasında. - 20 TLEnjektör temizleyici koydurmuyorum kesinlikle, faydadan çok zararı olduğunu öğrendim yağ konusunda çalışmalar yapan hocamızdan.Yaklaşık 460 TL tutar demişlerdi telefonda. Ne kadar indirebildik bakalım, yarın belli olur
2008 dizel corollam 100 bin km ye ulaştı. yetkili serviste yaptıranlara şunu sormak istiyorum. yağ değişimi, filtreler, frenler dışında servislerin 100 bin bakımında yaptığı standart bakımlar nelerdir. motor aksamlarını yetkili serviste diğerlerini özel serviste yaptırmayı düşnüyorum. malum yetkili servislerin fiyatları çok yüksek
Aracın kullanma kitapçığı elinizde varsa standart bakımlarda neler yapılacağı yazar kitapçıkların örneğini forumda bulabilirsiniz.
Bugün 120.000km bakımı için Konya'da OTOJEN'den fiyat istedim 460TL dediler.yağ filtresi,hava filtresi,kabin filtresi,polen filtresi,fren hidroliği değişecek dedi.120.000 bakımı ağır bakım olarak geçiyormuş.